26 November 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

DNA A PLANTAT IN DOSAR POZE DIN VIATA PRIVATA A MINISTRULUI – Judecatoarele Iuliana Moldovan si Ioana Stanca Marcu de la CA Cluj au restituit la DNA dosarul fabricat impotriva fostului ministru al Sanatatii Sorina Pintea: “Inlatura datele, informatiile, fotografiile, imaginile, conversatiile despre fapte si imprejurari din viata personala si profesionala a inculpatei si care nu au legatura cu acuzatia”. Judecatoarea Cristina Badea de la Tribunalul Cluj validase asa-zisele probe ale DNA (Minuta)

Scris de: George TARATA | pdf | print

14 July 2022 14:11
Vizualizari: 4296

DNA a plantat in dosarul fabricat impotriva fostului ministru al Sanatatii Sorina Pintea fotografii, imagini si conversatii care nu aveau nicio legatura cu acuzatia de luare de mita, ci tineau strict de viata privata si profesionala. Judecatoarele Iuliana Moldovan si Ioana Stanca Marcu de la Curtea de Apel Cluj au dispus, joi, 14 iulie 2022, restituirea la parchetul anticoruptie a dosarului in care este vizata Pintea, dosar in care Pintea a fost retinuta si apoi defilata in catuse pentru a fi umilita public (foto 1).Prin incheierea nr. 135 din 14 iulie 2022, pronuntata in dosarul 9657/3/2020/a1*, judecatoarele Moldovan si Marcu au admis cererea Sorinei Pintea, aparata de cunoscutul avocat Viorel Mocanu (foto 2), privind legalitatea administrarii probelor si efectuarii actelor de urmarire penala, cerere prin care fostul ministru al Sanatatii a reclamat incalcarea dreptului la viata privata si de familie. Astfel, Curtea de Apel Cluj a decis inalturarea din materialul probator si din mijloacele de proba administrate in cauza toate informatiile, fotografiile, imaginile, conversatiile despre fapte si imprejurari din viata personala si profesionala (cele privind activitatea de la Ministerul Sanatatii, avand in vedere ca dosrul priveste activitatea de manager al Spitalului Judetean Baia Mare) a Sorinei Pintea, care nu au legatura cu acuzatia de luare de mita.

Judecatoarele Iuliana Moldovan si Ioana Stanca Marcu de la Curtea de Apel Cluj au admis practic o contestatie formulata de Sorina Pintea impotriva incheierii din 12 aprilie 2021 prin care judecatoarea Cristina Badea de la Tribunalul Cluj constatase, in faza de camera preliminara, legalitatea administrarii probelor si a efectuarii actelor de urmarire penala, dispunand inceperea judecatii.


Iata minuta incheierii nr. 135 din 14 iulie 2022 pronuntate de Curtea de Apel Cluj in dosarul 9657/3/2020/a1*:


“Admite contestatia formulata de inculpata PS impotriva incheierii penale nr. 42/CP/12.04.2021 pronuntate de Tribunalul Cluj in dosarul nr. 9657/3/2020/a1*. Desfiinteaza in parte incheierea penala contestata, numai cu privire la critica inculpatei vizand afectarea vietii private si de familie si rejudecand cauza in aceste limite: Admite cererea formulata de inculpata PS, cu privire la legalitatea administrarii probelor si a efectuarii actelor de urmarire penala in dosarul penal nr. 105/P/2020 al Directiei Nationale Anticoruptie – Sectia de Combatere a Infractiunilor Asimilate Infractiunilor de Coruptie, prin care se invoca incalcarea dreptului la viata privata si de familie. In aplicarea art. 7 din Carta drepturilor fundamentale a Uniunii Europene privind respectarea vietii private si de familie, art. 26 alin. 1 din Constitutie, art. 11 alin. 2 Cod Procedura Penala cu privire la respectarea demnitatii umane si a vietii private, art. 168 alin. 14 Cod Procedura Penala, inlatura din materialul probator al cauzei, respectiv din continutul mijloacelor de proba administrate in cauza, toate datele, informatiile, fotografiile, imaginile, conversatiile despre fapte si imprejurari din viata personala si profesionala a inculpatei PS si care nu au legatura cu acuzatia care face obiectul dosarului penal. Dispune trimiterea dosarului penal nr. 105/P/2020 la Directia Nationala Anticoruptie – Sectia de Combatere a Infractiunilor Asimilate Infractiunilor de Coruptie, pentru inlaturarea neregularitatilor constatate.

Mentine celelalte dispozitii ale incheierii penale contestate.

In temeiul art. 275 alin. 3 Cod de Procedura Penala, cheltuielile judiciare in prezenta procedura raman in sarcina statului. In temeiul art. 275 alin. 6 Cod de Procedura Penala, suma de 400 lei reprezentand onorariul partial cuvenit aparatorului desemnat din oficiu pentru inculpata va fi suportata din fondurile Ministerului Justitiei. Definitiva. Pronuntata in sedinta camerei de consiliu din 14.07.2022.
Document: Hotarare camera consiliu 135/2022 14.07.2022”.


Iata minuta incheierii nr. 42 din 12 aprilie 2021 pronuntate de Tribunalul Cluj in dosarul 9657/3/2020/a1*:


“Solutia pe scurt: in temeiul art. 346 alin. 2 C.proc.pen. respinge cererile si exceptiile formulate de inculpata P.S.prin avocati alesi cu privire la legalitatea administrarii probelor, legalitatea efectuarii actelor de urmarire penala si legalitatea sesizarii instantei, invocate in legatura cu dosarul penal nr. 105/P/2020 al DNA – Structura Centrala. In temeiul art. 346 alin. 2 C.proc.pen. constata legalitatea sesizarii instantei cu rechizitoriul nr. 105/P/2020 al DNA – Structura Centrala din 29.04.2020, legalitatea administrarii probelor si a efectuarii actelor de urmarire penala, in cauza privind pe inculpata P.S., trimisa in judecata sub aspectul comiterii infractiunii de luare de mita in forma continuata prev. de art. 289 alin. 1 C.pen. rap. la art. 6 din Legea 78/2000 cu aplicarea art. 35 alin. 1 C.pen. Dispune inceperea judecatii fata de inculpata Pintea Sorina.Cu drept de contestatie in termen de 3 zile de la comunicarea incheierii.

Pronuntata in camera de consiliu, azi, 12 aprilie 2021.

Document: incheiere finala camera preliminara 42/2021 12.04.2021”.


Prezentam comunicatul DNA din 30 aprilie 2020 privind trimiterea in judecata a fostului ministru al Sanatatii Sorina Pintea:


“Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Sectia de combatere a infractiunilor asimilate infractiunilor de coruptie au dispus trimiterea in judecata, sub control judiciar, a inculpatei PINTEA SORINA, la data faptei manager al Spitalului Judetean de Urgenta 'Dr. Constantin Opris' din Baia Mare, judetul Maramures, pentru comiterea infractiunii de luare de mita, in forma continuata (doua acte materiale).

In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut urmatoarea stare de fapt:

in perioada noiembrie 2019 – 28 februarie 2020, inculpata Pintea Sorina, in calitatea mentionata mai sus, ar fi pretins si primit, printr-un intermediar, de la reprezentantii unei societati comerciale, in doua transe, sumele de 10.000 de euro (la 20 decembrie 2019) si 120.000 lei (la 28 februarie 2020), care nu i s-ar fi cuvenit, reprezentand un procent de 7% din valoarea unui contract de achizitie publica ce avea ca obiect 'proiectarea si executia lucrarilor de amenajare bloc operator-sala de chirurgie cardiovasculara si toracica si spatii adiacente din Spitalul Judetean de Urgenta Dr. Constantin Opris Baia Mare', incheiat in anul 2019 de unitatea spitaliceasca cu societatea comerciala.

Concret, inculpata ar fi primit banii respectivi in incinta unitatii medicale pe care o conducea, in legatura cu indeplinirea unor acte ce intrau in atributiile sale de serviciu ca manager si ordonator de credite.

In data de 28 februarie 2020, dupa primirea sumei de 120.000 lei, activitate ce ar fi avut loc in biroul inculpatei din cadrul spitalului, s-a procedat la constatarea infractiunii flagrante.

In cauza s-a instituit masura sechestrului asiguratoriu asupra a doua terenuri ce apartin inculpatei.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bucuresti cu propunere de a se mentine masurile preventive si asiguratorii dispuse in cauza.

Anterior sesizarii instantei de judecata cu prezentul rechizitoriu, procurorii anticoruptie au incheiat un acord de recunoastere a vinovatiei cu o persoana fizica, in sarcina acesteia fiind retinuta infractiunea de complicitate la luare de mita in forma continuata.

Facem precizarea ca aceasta etapa a procesului penal reprezinta, conform Codului de procedura penala, finalizarea anchetei penale si trimiterea rechizitoriului, respectiv a acordului de recunoastere a vinovatiei, la instanta spre judecare, situatie care nu poate sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie”.

Comentarii

# DODI date 14 July 2022 14:54 +95

Despre CB, ”magistrata” din Cluj-Napoca, nu poți spune decât una din două: ori e acoperită a SRI (și are o acoperire la sentința nesimțită dată) ori e o precupeață rătăcită în sistemul de justiție (și atunci ar trebui să meargă ca BĂCIȚĂ la oi). Nu are ce căuta printre oameni o făptură fără suflet și neagră în cerul gurii (asta dacă nu ne punem întrebări despre lipsa ei de profesionalism!).

# santinela date 14 July 2022 14:55 +55

Uite ca mai exista TUTE la noi care, desi stiu ca datele se refera la viata personala ,admite sa fie folosite in instanta ,complet ilegal. Aia de la tribunalul Cluj ce mai face umbra degeaba ? Bravo judecatorilor de la CA !

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 25.11.2022 – Judecatoare cu poze XXX (Galerie foto si video)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva