22 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

DOAR DOUA CURTI PE VERDE – Numai CA Pitesti si CA Suceava au obtinut in 2023 calificativul „foarte eficient” la toti cei cinci indicatori de eficienta: Rata de solutionare a dosarelor, Stocul de dosare mai vechi de 1 an / 1 an si 6 luni, Ponderea dosarelor inchise intr-un an, Durata medie de solutionare si Redactarile peste termenul legal. In 2022, doar Curtea Militara de Apel si Tribunalul Militar Bucuresti au fost pe verde la toti cei cinci indicatori (Rapoartele)

Scris de: Valentin BUSUIOC | pdf | print

19 June 2024 15:53
Vizualizari: 3319

Numai curtile de apel din Pitesti si Suceava – conduse de judecatoarele Emilia-Raluca Trandafir (foto stanga), respectiv Titiana Ilies (foto dreapta) – au obtinut in 2023 calificativul „foarte eficient” la toti cei cinci indicatori de eficienta: „Rata de solutionare a dosarelor”, „Stocul de dosare mai vechi de 1 an / 1 an si 6 luni”, „Ponderea dosarelor inchise intr-un an”, „Durata medie de solutionare” si „Redactarile peste termenul legal”.Informatia apare in Raportul privind starea justitiei in anul 2023, publicat de Consiliul Superior al Magistraturii miercuri, 19 iunie 2024.

In acelasi raport, se vede ca nicio alta instanta din Romania nu a obtinut punctaj maxim la toti cei cinci indicatori. La nivelul urmator s-au situat instantele care au avut patru indicatori pe verde („foarte eficient”) si unul singur pe galben („eficient”). Din acest punct de vedere, sunt de mentionat curtile de apel din Craiova, Iasi, Oradea si Ploiesti, Tribunalul Valcea si Tribunalul pentru minori si familie Brasov. In ceea ce priveste judecatoriile, o singura astfel de instanta a fost fruntasa: Judecatoria Macin.


Anul trecut, doar militarii au fost pe verde


Spre comparatie, raportul pe 2022 indica doar doua instante care au bifat calificativul maxim la toti cei cinci indicatori. Este vorba despre Curtea Militara de Apel si Tribunalul Militar Bucuresti. La nivelul urmator (cu un singur indicator pe galben), s-au plasat curtile de apel din Galati, Suceava si Timisoara, Tribunalul pentru minori si familie Brasov, Tribunalul Militar Iasi, tribunalele judetelor Dambovita si Olt, precum si judecatoriile din Buftea si Harsova.


* Cititi aici raportul CSM pe anul 2023

* Cititi aici raportul CSM aferent anului 2022


sursa foto Ilies: StiriSuceava.net

Comentarii

# Quackamole date 20 June 2024 15:27 0

Ai auzit de una, Curte Constitutionala? Nu baga dosare pe rol ani de zile, le tine chipurile in "raport" (faza aia pregatitoare de max 90 de zile). Si tu vrei astia sa fie 'verzi', huh? Ce vorbesti, Franz?

# ccr date 20 June 2024 17:09 0

Sa li se taie din salariu

# Edu date 21 June 2024 12:08 +1

Dar despre calitatea hotărârilor judecătorești pe când un raport?

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 21.07.2024 – Procurorul care vrea sa infunde AUR nu se lasa

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva