6 October 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

DOSARUL MARII PREOTESE – Exclusiv: procuroarea Elena Grecu si-a depus candidatura la sefia DNA dupa ce Inalta Curte a confirmat ordonanta procurorului Gheorghe Popovici si a dispus inceperea urmaririi penale impotriva ei. Grecu a fost acuzata de grup infractional organizat, abuz in serviciu, fals si favorizarea faptuitorului. Cititi incheierea ICCJ care “confirma redeschiderea urmaririi penale fata de Grecu Camelia Elena” (Documente)

Scris de: George TARATA - Bogdan GALCA | pdf | print

24 July 2018 15:06
Vizualizari: 23288

Lumeajustitiei.ro prezinta in exclusivitate detalii incredibile despre unul dintre candidatii la functia de procuror sef al Directiei Nationale Anticoruptie. Este vorba despre procuroarea DNA Elena Grecu (foto dreapta), denumita in interiorul parchetului si “marea preoteasa”. Grecu se vizeaza sefa DNA desi numele sau apare intr-un dosar de coruptie, instrumentat chiar de DNA. Si nu doar ca apare, dar Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis redeschiderea urmaririi penale fata de procuroarea DNA Elena Grecu intr-un dosar in care aceasta este acuzata de grup infractional organizat, abuz in serviciu, fals si favorizarea faptuitorului. Aspect extrem de important de care, credem noi, ministrul Justitiei Tudorel Toader ar trebui sa tina cont atunci cand va alege propunerea pentru sefia DNA.


Nu vom intra pe fondul dosarului in care vizata este Elena Grecu, detalii pe larg putand fi citite in documentele atasate la finalul articolului, ci va vom prezenta datele din care se poate vedea ca actuala candidata la sefia DNA apare intr-un dosar de coruptie. Astfel, in martie 2016, Grigore Dumitrel a formulat la PICCJ o plangere penala impotriva mai multor magistrati din Tulcea si Constanta, printre care Elena Grecu si procurorul DNA Andrei Bodean, actuala candidata la sefia parchetului anticoruptie fiind acuzata de participare la un grup organizat in vederea savarsirii de infractiuni, abuz in serviciu, fals intelectual, uz de fals si favorizarea faptuitorului. Plangerea lui Dumitrel a fost trimisa ulterior de PICCJ la DNA – Sectia de combatere a coruptiei, unde s-a format dosarul 201/P/2016, dispunandu-se la 20 aprilie 2016 declansarea urmaririi penale cu privire la fapta (in rem). Totusi, in cele din urma, la 5 decembrie 2016, DNA a dispus clasarea dosarului.

Popovici infirma solutia de clasare

Evident, solutia de clasare a fost atacata cu plangere de Grigore Dumitrel, iar actiunea acestuia a fost admisa in ianuarie 2017. Mai exact, in 18 ianuarie 2017, seful Sectiei I DNA Gheorghe Popovici a admis plangerea formulata de Grigore Dumitrel, constatand ca “probatoriul administrat in cauza este insuficient ca sa poata ajunge la o concluzie cu privire la existenta ori inexistenta faptelor sesizate”, iar “temeiurile pe care s-a intemeiat solutia de clasare nu subzista”. Drept urmare, prin Ordonanta nr. 1/II-2/2017, Gheorghe Popovici a dispus admiterea plangerii lui Grigore Dumitrel si revocarea ordonantei de clasare din 5 decembrie 2016 din dosarul DNA 201/P/2016 in care actuala candidata la sefia parchetului anticoruptie Elena Grecu era acuzata de grup infractional organizat, abuz in serviciu, fals si favorizarea faptuitorului.

Judecatoarea Angela Dragne de la ICCJ: “Confirma redeschiderea urmaririi penale fata de numitii...Grecu Camelia Elena”

Ordonanta de revocare a solutiei de clasare dispusa fata de procuroarea DNA Elena Grecu a fost trimisa de Gheorghe Popovici la Curtea de Apel Bucuresti, avand in vedere implicarea mai multor magistrati. Curtea de Apel Bucuresti si-a declinat insa competenta la Inalta Curte de Casatie si Justitie, in conditiile in care doi dintre cei vizati de plangere erau procurori DNA.

In cele din urma, prin incheierea 317 din 31 mai 2017, pronuntata in camera de consiliu in dosarul 654/2/2017, judecatoarea ICCJ Angela Dragne a confirmat ordonanta procurorului Popovici de infirmare a solutiei de clasare si a dispus redeschiderea urmaririi penale fata de procuroarea DNA Elena Grecu (vezi facsimil).


Nu stim daca procuroarea Grecu este sau nu vinovata. De asemenea, daca intre timp dosarul a fost inchis sau se afla inca in lucru, nu avem informatii. Incredibil este insa ca o procuroare cu dosar la DNA, dosar redeschis chiar de seful Sectiei I DNA Gheorghe Popovici, vrea sa ajunga sefa chiar la DNA.

Iata fragmente din incheierea judecatoarei ICCJ Angela Dragne, aceasta fiind atasata integral la finalul articolului:

“La data de 25 ianuarie 2017, in temeiul art. 335 alin. 4 Cod procedura penala, a fost sesizat judecatorul de camera preliminara din cadrul Curtii de Apel Bucuresti in vederea confirmarii redeschiderii urmaririi penale in dosarul nr. 201/P/2016 al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, Directia Nationala Anticoruptie – Sectia de Combatere a Coruptiei.

Prin incheierea din 24 februarie 2017, pronuntata de Curtea de Apel Bucuresti, Sectia a II-a Penala, in dosarul nr. 654/2/2017 a fost admisa exceptia de necompetenta duoa calitatea invocata de reprezentantul Ministerului Public.

A fost declinata competenta de solutionare a cauzei avand ca obiect cererea de confirmare a ordonantei nr. 1/II-2/2017 din 18 ianuarie 2017 a Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie – Directia Nationala in favoarea Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

Cauza a fost inregistrata pe rolul Inaltei Curti de Casatie si Justitie la data de 8 martie 2017 sub nr. 654/2/2017, fiind repartizata aleatoriu judecatorului de camera preliminara.

(…)

Procedand la verificarea competentei de solutionare a prezentei cereri se constata ca, avand in vedere calitatea de procuror in cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie – Directia Nationala Anticoruptie a unora dintre persoanele pe care le vizeaza ordonanta nr. 201/P/2016 (Bodean Andrei si Grecu Camelia Elena, procurori in cadrul Directiei Nationale Anticoruptie, Olteanu Iulian Magdalena, procuror in cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie), conform art. 40 alin. 1 Cod procedura penala competenta solutionarii prezentei cereri revine judecatorului de camera preliminara din cadrul Inaltei Curti de Casatie si Justitie, instanta careia ii revine competenta sa judece cauza in prima instanta.

(...)

Judecatorul de camera preliminara retine ca dosarul 201/P/2016 al Directiei Nationale Anticoruptie – Sectia de Combatere a Coruptiei - are ca obiect cauza privind pe intimatii Olteanu Iuliana Magdalena, Olteanu Gheorghe, Bodean Andrei, Florea Adina, Simion Elena, Grecu Camelia Elena si Subtirelu Laura, fata de care au fost efectuate verificari sub aspectul savarsirii infractiunilor de trafic de influenta, abuz in serviciu, fals intelectual, favorizarea faptuitorului, constituire de grup infractional organizat in vederea savarsirii de infractiuni, abuz in serviciu, cercetare abuziva, amenintare si uz de fals. Procedand la verificarea actelor efectuate in dosar, in legatura cu faptele si persoanele cu privire la care s-a dispus infirmarea solutiei si redeschiderea urmaririi penale, Judecatorul de camera preliminara apreciaza ca fiind intemeiata concluzia procurorului sef sectie al DNA referitoare la caracterul lacunar al cercetarilor, constatand ca nu au fost efectuate toate demersurile necesare pentru verificarea si lamurirea tuturor aspectelor cu privire la toate faptele si toate persoanele despre care se face vorbire in ordonanta de incepere a urmaririi penale din data de 20 aprilie 2016, procurorul de caz nelamurind nicio fapta sau imprejurare ce tineau de obiectul probatiunii.

(…)
Confirma redeschiderea urmaririi penale fata de numitii Olteanu Iuliana Magdalena, Olteanu Gheorghe, Bodean Andrei, Florea Adina, Simion Elena, Grecu Camelia Elena si Subtirelu Laura, dispusa prin Ordonanta din 18 ianuarie 2017”.

Iata incheierea prin care judecatoarea Angela Dragne de la ICCJ a dispus redeschiderea urmaririi penale fata de procuroarea DNA Elena Grecu:

*Cititi aici ordonanta procurorului DNA Gheorghe Popovici care a infirmat solutia de clasare dispusa fata de procuroarea DNA Elena Grecu

Comentarii

# DODI date 24 July 2018 15:34 +14

S-o fi crezut călugăriță dar nu este suficient să te îmbraci în negru ca să creadă fraierii că ai sufletul imaculat. Sufletului ei este de drac gol care, culmea, are aceeași culoare cu ambalajele Grecoaicei. Al ei este oglinda fidelă a ambajalui. Și poate avea aceeași soartă ca orice ambalaj. Pot fi aruncate la gunoi. Fără reghrete. Și faci și o treabă bună pentru... mediul înconjurător scăpând lumea de asemenea mizerii umane.

# Visin date 24 July 2018 15:46 +5

Dar ce, numai tractoristul Lazar sa aiba dosar penal la DNA cand a fost propus ca porcuror general, eu am ajuns la conluzia ca daca nu esti penal, vorba unui excroc de case, nu ai ce cauta in fruntea parchetelor, e ca un fel de diploma care sa ateste ca esti un infractor pana cand iti probezi nevinovatia, vorba unor minti odihnite de prin ICCJ, unde este deontologia si independenta aia atat de proclamata de analfabetii juridic, unii chiar cu functii de conducere in sistemul judiciar, cum poate fi un procuror infractor independent? Hai ca se poate si mai bine, vrem procurori cercetati pentru viol, furt din buzunare, furt de gaini, ca tot avea portocala stricata fetishuri din astea. Parce e concurs de infractori, nu de procurori.

# Intrebare date 24 July 2018 15:57 -6

Pentru un procuror sau judecator nu se aplica principiul prezumtieinde nevinivatie?sau o plangere depusa=vinovat!?eu vad ca pt unii rechizitoriu=nevinovat sau mai rau sentinta=nevinovat!

# faracatuse date 24 July 2018 16:24 +4

Se aplica, dar nu acum. Dupa ce ne-au asasinat cu "fara penali", in conditiile in care se strang semnaturi pe strada de hastagieni pe aceeasi tema.....

# Raspuns date 24 July 2018 17:41 +4

Ce anume vă constrânge să judecați corect sau să faceți rechizitorii pe probe nemasluite? Constiinta? Pana la adoptarea legii raspunderii magistratilor ramaneti niste prezumtivi abuzatori.

# talidor date 24 July 2018 20:04 0

Creierul. Si lipsa de onoare/respect pentru profesie.

# Answer date 25 July 2018 12:11 0

Ce anume ii constrange?iti zic eu: coruptia, nepasarea, lipsa raspunderii,sunt invatati cu ilegalitatile. Astia daca nu fac ilegalitati intr-o zi e ca si cum nu ar fi mancat in acea zi. Cel mai mult trebuie sa ne ingrijoreze lipsa masurilor din partea ALDE PSD. adica si international ni se spune ca justitia s-a facut ilegal pe protocoale secrete ilegale si ca procesele sunt NULE , iar astia nu iau masuri. Au motive de gratiere fara absolut nici o problema si ei nu au absolut nici o treaba. IGNOR TOTAL. Trebuie facuti partasi la ilegalitatile si abuzurile care s-au facut. Nu se poate ca PSD ALDE sa aibe toate parghiile in mana si sa nu ia masuri, sa le pese tot de #rezist.

# stelea liviu marian date 27 July 2018 10:49 +1

are urmărirea penală începută im personam.

# PEȘTELE DE LA CAP SE-MPUTE... date 24 July 2018 16:00 +6

De ce vă coborîți la nivelul bietei magistrate? Doar PENALUL Taica Lazăr ajunse ditamai PROCUROR GENERAL, deși avea dosar penal la DNA. Ba parcă și profu Ghinion era nițel INCULPAT la data candidării...

# 1 date 24 July 2018 16:18 -7

FARA PENALI IN FUNCTII PUBLICE :lol: :lol: :lol: :P :P :P

# Legea este o bariera. date 24 July 2018 16:43 +3

In care dau boii, pe sub care trec catzeii si peste care sar dulaii. Madame de fatza prinsa-n articol la tzoale coafurale tip biche este neindoios din una dintre aceste categorii. Problema nu este ca se doreste sefa DNA. Nici ca ar avea sau nu probleme in domeniul legii penale..in final ce conteaza este calitatea omului. Omul vierme nu poate nici grefat sa poarte coloana vertebrala. Lipsa vertebrala a generat produse de elita gen portocala sau slujirea si astea doua exemple sunt varf de iceberg. Garantat i-a fost greu sa suporte abuzurile facute de colegi si le-a sanctionat ferm si prompt prin numeroase plangeri adresate institutiilor competente si atent motivate ca un profesionist al dreptului. Altfel..din ceata de hoti..oricare e bun de sef de banda.

# Edelweiss - Prophet de Bukowina date 24 July 2018 16:46 +5

Așadar, din lectura pe diagonală și pe kant a fotocopiilor de mai sus SE CONFIRMĂ: a) sintagma „GRUPURI INFRACȚIONALE ORGANIZATE din MINISTERUL PUBLIC” nu este câtuși de puțin o licență literară sau o scorneală propagandistică, ci ESTE O REALITATE CONCRETĂ. b) sopârlița scăpată de ALDE într-un amendament propus la modificarea art. 367 C.p. - „combaterea clanurilor, precum și a procurorilor și judecătorilor” se pare că ESTE MAI MUT DECÂT ÎNTEMEIATĂ, atâta timp cât, clanurilor infracționale tradiționale, nebugetate, li se adaugă cârdășiile infracționale bugetate ale infractorilor cu robe. c) o glumiță rostită pe un wall FB are șanse mari de a deveni realitate: „Cică, de acum, când își declină numele și funcția, un INFRACTOR CU ROBĂ trebuie necondiționat să-și decline gradul și clanul de care aparține”. :eek: Uof, uof, uof! :sigh: Cu cine să faci STAT DE DREPT? Cu GUNOAIELE ASTEA DE MAI SUS? Soluția primenirii din temelii a clasei magistraților devine din ce în ce mai necesară.

# Edelweiss - Pontifex Maximus (de Bukowina) date 24 July 2018 17:01 +4

Apropos de ipocrizie, fâțărnicie și impostură pseudo-religioasă: cred că la Golani dintr-ăștia cu robele ascunzându-le coada și pantofii camuflându-le copitele, când își depun candidatura pentru vro funcție din Systemul Judiciar Wallach aflat în Stare de Putrefacție, ar trebui să parcurgă ritualul specific Botezului: înainte de interviu să fie întrebați: „Te lepezi de Lulutza? Mă lepăd! Te lepezi de FBI? Mă lepăd! Te lepezi de Reichsführer Adolf Johhanis? Mă lepăd!” :-) Abia după parcurgerea acestei probe inițiatice, catindații pot accede spre etapele următoare ale concursului. :roll:

# Important ca grasana plagiatoare s-a dus ... date 24 July 2018 17:15 +9

Pai si nu are dreptate paroasa asta ? Unde sa te ascunzi mai bine decat in DNA si cel mai tare ar fi sa fi si sefa ; corect ! A invatat de la cucuveaua mov. PS. Nu uitati sa-l paraditi si pe Lazar ciumegul plin de bani care nu face nimic in afara de propaganda la gasca lui.

# livia date 24 July 2018 18:29 +5

Deci este o "penala". Nu si-a dat inca demisia de la DNA? klaus, minte agera si iute, cere-i demisia de indata!!!

# Nicu date 24 July 2018 18:37 +4

Alta coada de topor această "preoteasa ",ma apuca si râsul cand aud ce porecla are această matracuca care s-a înscris la șefia DNA si având în vedere că reputație proasta are de constituire de grup infracțional organizat nu ma mira ca tupeu poate sa aiba ca sa fie șefa la Direcția de Paradeala Națională.. cata nesimțire pe procurorii ăștia care se cred zei pe funcția asta si care abuzează de bunul simt si de lege si paradesc destine pe facaturi . S-a scris ca aceasta coada de topor care a stat la umbra zeiței Kovesy ar fi credincioasă ,pai daca esti cu Dumnezeu si sfinții nu faci astfel de lucruri oribile si sa bagi gunoiul sub preș! Toti procurorii ăștia care au făcut rau sub conducerea lui Kovesy ar trebui demisi si sa nu mai facă parte din tagma magistraților. Pentru a fi magistrat trebuie sa fi om cu coloana vertebrală,sa ai conștiință și frica de Dumnezeu cand esti cu legea în mână sa nu greșești si sa distrugi viata unui om prin sentințe. Direcția asta de Paradeala Națională trebuia curățată de multa vreme de astfel de oameni iar daca Tudorel Toader în urma interviurilor o alege pe această preoteasa în fruntea instituției se descalifică ca om și ca ministru .

# Klaus-Klaus date 24 July 2018 21:52 +4

:-* data la care s-a pronuntat sentinta - 30 mai 2017 !- ne arata - A CATA OARA? - ca SISTEMUL ISI PROTEJEAZA PE CEI TOTAL SANTAJABILI si CU CLARE PROBLEME PENALE... Cum ar zice cineva anume..NISTE PENALI ATACA JUSTITIA, etc, DOAR CA FIX DIN INTERIORUL EI! PS Ordonanta fiind din IANUARIE 2017 - luna cand #rezisTONTII in frunte cu gaska de INSTIGATORI gayral & co & alte LOAZE usr-iste faceau circ pt acoperirea unei porcarii si mai mari a numitilor flocios & pruna. ... (" guvernul meu" , :P nu?)

# tamaris lucian date 24 July 2018 22:58 -2

A revenit vremea ilegalistilor. Penalii vor puterea pe care o au si se fac ca au pierdut-o. Sa traiti bine

# un mizantrop date 25 July 2018 11:51 +1

N-ai inteles nimic...pe astia ca tine s-a bazat Stalin cand a impus democratia populara, sunteti putini dar siguri pe "adevarul" vostru si vocali pana la asurzire. Noi, astia satui de anticoruptia putrezilor de coruptie, ne mai indoim din cand in cand...

# faracatuse date 25 July 2018 11:54 0

Ce va mai placea paradeala la oameni nevinovati...!! Ei uite ca s-a mai slabit pogronul... Inca nu e moarta slujirea de tot, dar va fi. Somn usor stalinistule, somn usor!

# gogu de la strehaia date 25 July 2018 09:07 0

"Omul potrivit-de altii-la locul potrivit-tot de altii".De astfel de oameni avem nevoie pentru o"justitie curata".Daca ordinul primit nu se executa se "deschide fisetulse arata pisica neagra si se executa.

# STELEA LIVIU MARIAN date 17 August 2018 15:19 +2

Procurorul GRECU ELENA CAMELIA, la rugămintea fostei sale adjuncte ADINA FLOREA, mi-au făcut și mie dosare aiurea, pentru care am fost achitat de instanță, iar în al doilea mi s-a dat clasare. Le-m făcut plângere și dosarul are nr. 95/P/2018, înregistrat inițial la DNA ST CONSTANȚA, PCA CONSTANȚA DIICOT CENTRAL, ulterior reunit sub același nr. 95/P/2018, la DNA CENTRAL, la Secția de combatere a infracțiunilor de corupție , unde este șef de secție procurorul Popovici. Acest dosar trebuie eunit cu dosarul 201/P/2016, ceea ce mi s-a întâmplat mie fiind acte materiale ale unei infracțiuni continuate,cu ”victime multiple”. v-am trimis doveile în materialul pe care l-ați publicat, însă doar cu privire la GRIGORE DUMITREL.

# victima date 26 September 2018 14:17 0

cunosc si eu o speta in care sus-numita, "marea preoteasa" actionand din umbra, prin subalternii ei de la politie si procuratura (ea fiind prim procuror al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Constanta) le-a declarat mincinoase pe doua din martorele care au declarat contrar intereselor familiei (parintilor ) ei intr-un proces de uzucapiune pentru un teren din Eforie. Si procurorii din Judecatoria si Tribunalul Constanta au "intrat" in jocul ei . Asa ca.. e bine zis "grup infractional"

# STELEA LIVIU MARIN date 17 August 2018 15:31 +1

Am dovezi cu privire la tot ce am afirmat anterior. Și le pot pune la dispoziție oricând. Inclusv vă pot trimite dosarul complet.rog să publicați și materialele care mă privesc . Nu mai am ce pierde. Soția e bolnavă dn cauza lor, rătăl meu și mama mea asemenea.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 6.10.2022 – Codul deontologic al magistratilor a fost modificat

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva