4 March 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

DOSARUL PIPAIALA – Procurorul Radu George Bucurica de la Parchetul Tribunalului Caras-Severin, protestatar #rezist pe treptele CAB impotriva modificarii legilor justitiei, a scapat de retrogradarea profesionala cu care l-a sanctionat Sectia pentru procurori in materie disciplinara. Inalta Curte a admis partial recursul lui Bucurica, aplicandu-i o pedeapsa mai blanda: suspendarea din functie timp de doua luni (Minuta)

Scris de: Valentin BUSUIOC | pdf | print

25 November 2021 14:34
Vizualizari: 8681

Decizie cu doua taisuri pentru procurorul Radu George Bucurica (foto), de la Parchetul de pe langa Tribunalul Caras-Severin. Vedeta a protestelor #rezist de pe treptele Curtii de Apel Bucuresti impotriva amendamentelor la legile justitiei, Bucurica a scapat de retrogradarea profesionala, dar a primit suspendare din functie timp de doua luni, prin hotararea definitiva pronuntata luni, 22 noiembrie 2021, de catre Inalta Curte de Casatie si Justitie.Mai exact, judecatorii supremi Mioara Iolanda Grecu, Valentina Vrabie, Petronela Iulia Nitu, Gheza Attila Farmathy si Florentina Dinu au admis partial recursul declarat de Bucurica impotriva hotararii din 17 decembrie 2020, prin care Sectia pentru procurori in materie disciplinara din Consiliul Superior al Magistraturii l-a sanctionat cu retrogradarea din gradul profesional de parchet de pe langa tribunal in gradul profesional de parchet de pe langa judecatorie. Amintim ca acea hotarare a fost pronuntata cu opinia separata a procuroarei CSM Tatiana Toader, care l-a vrut exclus din magistratura pe Bucurica (click aici pentru a citi).


Redam minuta deciziei ICCJ nr. 351/2021 din dosarul nr. 633/1/2021:


Respinge, ca nefondat, recursul declarat de recurentul Bucurica Radu George impotriva incheierilor din 24 iunie 2020, 16 septembrie 2020 si 9 decembrie 2020 pronuntate de Sectia pentru procurori in materie disciplinara a Consiliului Superior al Magistraturii, in dosarul nr. 10/P/2018.

Admite recursul declarat de recurentul Bucurica Radu George impotriva Hotararii nr. 15P din 17 decembrie 2020 pronuntate de aceeasi sectie. Caseaza, in parte, hotararea recurata si rejudecand:

Inlocuieste sanctiunea disciplinara privind retrogradarea din functie aplicata recurentului cu sanctiunea disciplinara privind suspendarea din functie pe o perioada de doua luni.

Mentine celelalte dispozitii ale hotararii recurate. Definitiva. Pronuntata in sedinta publica, astazi, 22 noiembrie 2021”.

 

 

Doua abateri disciplinare in dosarul „Pipaiala”


Dupa cum Lumea Justitiei a relatat in detaliu, dosarul vizeaza urmatoarele doua abateri disciplinare reglementate de art. 99 din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor:

- lit. a): „manifestarile care aduc atingere onoarei sau probitatii profesionale ori prestigiului justitiei, savarsite in exercitarea sau in afara exercitarii atributiilor de serviciu”;

- lit. i): „nerespectarea indatoririi de a se abtine atunci cand judecatorul sau procurorul stie ca exista una din cauzele prevazute de lege pentru abtinerea sa, precum si formularea de cereri repetate si nejustificate de abtinere in aceeasi cauza, care are ca efect tergiversarea judecatii”.

Cauza priveste un incident din 2017, cand pe vremea in care conducea Parchetul Judecatoriei Oravita (judetul Caras-Severin), Bucurica i-ar fi facut avansuri sexuale si chiar ar fi pipait-o pe o femeie (Monica Gabriela Stanca, fosta Bojin) in timp ce instrumenta un dosar penal deschis ca urmare a plangerii formulate de aceasta. Totodata, Bojin sustine ca Bucurica ar fi incercat s-o denigreze in presa, creandu-i imaginea unei informatoare (mai precis, procurorul sustinand ca el, de fapt, doar incercase s-o racoleze pe Monica Bojin pentru o colaborare informativa). Drept consecinta, Monica Bojin – aparata de catre avocatul Alexandru Lele – si-ar fi pierdut locul de munca. Speta i-a adus lui George Bucurica nu doar cauza disciplinara solutionata definitiv acum de catre ICCJ, ci si un dosar penal la Sectia pentru investigarea infractiunilor din justitie, privind presupuse fapte de hartuire, hartuire sexuala si folosirea abuziva a functiei in scop sexual (click aici pentru a citi).


Amintim minuta Sectiei pentru procurori in materie disciplinara (cauza nr. 10/P/2018):


Cu unanimitate,

Admite actiunea disciplinara exercitata de Inspectia Judiciara impotriva paratului Bucurica Radu George, procuror in cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Caras-Severin, pentru savarsirea abaterilor disciplinare prevazute de art. 99 lit. a) si i) din Legea nr.303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.

Cu majoritate,

In baza art. 100 lit. d/1) din Legea nr.303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, aplica paratului Bucurica Radu George, procuror in cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Caras-Severin, sanctiunea disciplinara constand in retrogradarea din gradul profesional de parchet de pe langa tribunal in gradul profesional de parchet de pe langa judecatorie.

Cu drept de recurs in termen de 15 zile de la comunicare la Completul de 5 Judecatori al Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

Pronuntata in sedinta publica azi, 17 decembrie 2020.

Cu opinie separata, in sensul aplicarii paratului Bucurica Radu George, procuror in cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Caras-Severin, a sanctiunii disciplinare constand in 'excludere din magistratura'.

Comentarii

# CARCOTAS date 25 November 2021 15:21 +1

Ce fete blânde, tu fată! Se pare ca o pipăială acolo, nu e un capăt de țară, că doar femeile sunt obilgate să facă pe placul masculilor cu ceafa groasă. Nici pierderea locului de muncă nu e cine știe ce, nu-i așa? Doar dacă nu e un loc de judecător la îccj, obținut pe merit desigur, că atunci doare.

# Edelweiss - Ivory Tower Psychological Profiler date 25 November 2021 21:40 0

Banal! :zzz Predictibil! :zzz Că doar scrie în profilul etalon al procurorului: DEPRAVAT, PSIHOPAT; SOCIOPAT, NEVROPAT. :zzz

# Edelweiss - Ivory Tower Judicial Psychiatrist date 25 November 2021 21:46 +2

Buey, tu știi cine mi-s Io? :-? Io mi-s prokuror, buey! :eek: Iacătă așa se înfoaie în prokuror bastonul de cauciuc al mândriei personale și amușină și el la niscai fantasme exotice. Păi numai niggerii ăia din USA să se dedulcească cu liceene trufandale? Iel, ca prokuror depravat și psihopat, să nu vază și el măcar un petic de chiloțel feciorelnic, ca să-și mai ostoiască oleacă usturimea cucuielor ce i le comite în cap mumia lui, conjugală și matusalemică, ce-l așteaptă acasă cu făcălețul în mână, pitulată după tocul ușii de la intrare.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 3.03.2024 – Avertismentul DIICOT: copiii au devenit tinte

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva