19 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

DOUA DECENII DE INDEPENDENTA PROFESIONALA – Presedintele UNEJ Marius-Iacob Morari: „In acest an, in contextul dificil provocat de epidemia de Covid-19, se implinesc 20 de ani de cand executorii judecatoresti desfasoara activitatea independent, cu respectarea legii... Un gand de recunostinta tuturor celor ce au contribuit la edificarea si consacrarea profesiei... Executorii au dovedit ca sunt demni de misiunea de a duce la indeplinire dispozitiile civile din titlurile executorii”

Scris de: L.J. | pdf | print

10 May 2021 12:55
Vizualizari: 5047

Ziua de luni, 10 mai 2001, marcheaza 20 de ani de cand executorii judecatoresti functioneaza independent, iar nu pe langa judecatorii, ca pana atunci. Totul a fost posibil datorita intrarii in vigoare a Legii nr. 188/2000 privind executorii judecatoresti, la 6 luni de la publicarea actului normativ in Monitorul Oficial.Cu aceasta ocazie aniversara, presedintele Uniunii Nationale a Executorilor Judecatoresti, Marius-Iacob Morari (foto), le-a transmis „la multi ani” colegilor de breasla”, salutand faptul ca „executorii judecatoresti desfasoara activitatea in mod independent, cu respectarea legii, in baza mandatului primit de la statul roman, prin numirea in functie de catre ministrul justitiei”.

De asemenea, Marius Morari si-a exprimat recunostinta fata de toti cei care „au contribuit la edificarea si consacrarea profesiei de executor judecatoresc, de la initiatorii legii, membri ai Parlamentului Romaniei, ministri ai justitiei, membri in organele de conducere ale Uniunii Nationale a Executorilor Judecatoresti, ale Camerelor Executorilor Judecatoresti, ale organelor profesiei, tuturor executorilor judecatoresti”.


Redam mesajul sefului UNEJ Marius-Iacob Morari (vezi facsimil):


Asa cum obisnuim de multi ani, in ziua de 10 Mai aniversam Ziua executorului judecatoresc. Marcata la nivelul Uniunii Nationale a Executorilor Judecatoresti, prin mentionarea acesteia in Statutul profesiei, Ziua executorului judecatoresc a devenit din ce ce mai cunoscuta, mai ales randul profesiilor juridice.

Cu aceasta ocazie, in calitate de Presedinte al Consiliului U.N.E.J., alcatuit din reprezentantii alesi ai Camerelor Executorilor Judecatoresti, felicit pe toti colegii executori judecatoresti pentru activitatea pe care o desfasoara in slujba justitiei.

Mai mult, in acest an, in contextul dificil provocat de epidemia de Covid-19, se implinesc 20 de ani de cand executorii judecatoresti desfasoara activitatea in mod independent, cu respectarea legii, in baza mandatului primit de la statul roman, prin numirea in functie de catre ministrul justitiei.

Se cuvine a oferi un gand de recunostinta tuturor celor care au contribuit la edificarea si consacrarea profesiei de executor judecatoresc, de la initiatorii legii, membri ai Parlamentului Romaniei, ministri ai justitiei, membri in organele de conducere ale Uniunii Nationale a Executorilor Judecatoresti, ale Camerelor Executorilor Judecatoresti, ale organelor profesiei, tuturor executorilor judecatoresti.

Executorii judecatoresti au dovedit ca sunt demni de misiunea de a duce la indeplinire dispozitiile cu caracter civil din titlurile executorii, manifesta hotararea de a respecta in continuare prevederile legii si sunt gata sa tina pasul cu dezvoltarea societatii, sa raspunda cu incredere provocarilor acesteia, ale mediului juridic.

La multi ani, colegi executori judecatoresti!”

 


Comentarii

# Florian Birsasteanu date 10 May 2021 14:07 +1

Sa cinstim cum se cuvine aceasta zi și sa nu uitam contributia celor care au făcu posibila existenta acestei profesii. La mulți ani Domnilor colegi executori judecătorești! Hristos a înviat!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 18.06.2024 – Sentinta TMB motivata dupa 16 luni

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva