9 iulie 2020

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

DRAGNEA ARE PLUTON CA LA TARGOVISTE – Doua dintre caile extraordinare de atac exercitate de Liviu Dragnea impotriva deciziei de condamnare din dosarul angajarilor fictive de la DGASPC Teleorman au fost judecate si respinse de acelasi complet. Una dintre judecatoarele care nu i-au admis lui Dragnea recursul in casatie si contestatia in anulare a intrat si la solutionarea contestatiei la executare. Iata lista judecatorilor care l-au tinut pe fostul lider PSD la inchisoare

Scris de: George TARATA | pdf | print

2 februarie 2020 10:31
Vizualizari: 5983

Parafrazand celebra expresie a presedintelui Klaus Iohannis “Guvernul meu”, putem spune ca fostul lider PSD Liviu Dragnea are “plutonul meu” la Inalta Curte. Lumea Justitiei dezvaluie o noua anomalie, in opinia noastra, care s-a petrecut in dosarele in care Dragnea a solicitat eliberarea din inchisoare.


 

Am prezentat deja cum judecatoarea ICCJ Alina Ioana Ilie a judecat si respins in 30 ianuarie 2020 contestatia la executare formulata de Dragnea impotriva deciziei de condamnare, actiune bazata pe efectele Deciziei CCR 417/2019 privind lipsa completelor specializate la instanta suprema, dupa ce tot ea, in decembrie 2019, judecase si respinsese contestatia in anulare a lui Dragnea, intemeiata la randul ei pe Decizia CCR 417/2019. O situatie ce ridica semne de intrebare privind impartialitatea Alinei Ioana Ilie, atat timp cat la judecarea contestatiei la executare bazata pe Decizia CCR 417/2019 aceasta se pronuntase deja asupra efectelor aceleiasi Decizii CCR 417/2019 cu ocazia solutionarii contestatiei in anulare (click aici pentru a citi).

De asemenea, am dezvaluit cum aceeasi judecatoare Alina Ioana Ilie si celebrul ei coleg de la ICCJ Ionut Matei (foto 1 si 2 jos, pe scaun) - magistrat care se intretinea relaxat pe la evenimentele oficiale cu generalul SRI Florian Coldea (foto 1 si 2 in picioare) - au judecat contestatia la executare facuta de Liviu Dragnea, repetam fundamentata pe Decizia CCR 417/2019, in conditiile in care Alina Ioana Ilie si Ionut Matei se numara printre judecatorii de la Inalta Curte care au refuzat sa aplice fix Decizia CCR 417/2019. Ne intrebam legitim: cum ar fi putut cei doi sa admita contestatia la executare in conditiile in care nu recunosc decizia CCR 417/2019 pe care Dragnea si-a construit actiunea? (click aici pentru a citi)

 

Dragnea, de doua ori la acelasi complet


In editia de astazi devoalam o noua ciudatenie pe care o regasim in dosarele lui Liviu Dragnea. Doua dintre caile de atac extraordinare exercitate de ex-liderul PSD au fost judecate fix de acelasi complet. Ne referim la contestatia in anulare si recursul in casatie.

Astfel, primul demers al lui Liviu Dragnea impotriva executiei din dosarul angajarilor fictive de la DGASPC Teleorman, in care a fost condamnat la 3 ani si 6 luni inchisoare, a avut loc in noiembrie 2019. Atunci cand fostul presedinte PSD a formulat la Inalta Curte contestatie in anulare. Decizia a fost data in 10 decembrie 2019, verdictul fiind cel asteptat in conditiile in care Dragnea trebuie tinut dupa gratii: ICCJ a respins contestatia in anulare, solutia fiind dispusa de un Complet de 5 judecatori format din Dan Marius Foitos, Maricela Cobzariu, Lavinia Lefterache, Hermina Iancu si Alina Ioana Ilie.

A urmat apoi o noua actiune a lui Liviu Dragnea in vederea eliberarii. Este vorba despre recursul in casatie. Nici de aceasta data, deloc suprinzator, fostul lider PSD nu a avut succes. Recursul in casatie a fost respins in 21 ianuarie 2020, iar decizia a apartinut fix aceluiasi Complet de 5 judecatori care se pronuntase in cazul contestatiei in anulare, compus din Dan Marius Foitos, Maricela Cobzariu, Lavinia Lefterache, Hermina Iancu si Alina Ioana Ilie.

Desigur, trebuie spus ca spre deosebire de contestatia in anulare si contestatia la executare, recursul in casatie nu s-a intemeiat pe decizia CCR 417/2019, astfel incat sa se poate considera ca in momentul in care a respins recursul in casatie Completul de 5 se antepronuntase. Chiar si asa, situatia ca doua cai extraordinare de atac ale aceleiasi persoane condamnate sa fie judecate de acelasi complet este, din punctul nostru de vedere, anormala. Ca sa nu mai spunem ca unul dintre magistratii care au solutionat contestatia in anulare si apoi recursul in casatie s-a pronuntat si pe cea de-a treia cale de atac a lui Dragnea, contestatia la executare. Evident, ne referim la la judecatoarea Alina Ioana Ilie.

 

Iata cine sunt judecatorii care au judecat si respins contestatia in anulare a lui Liviu Dragnea:

-Dan Marius Foitos;

-Maricela Cobzariu;

-Lavinia Lefterache;

-Hermina Iancu;

-Alina Ioana Ilie;

 

Iata cine sunt judecatorii care au judecat si respins recursul in casatie formulat de Liviu Dragnea:

-Dan Marius Foitos;

-Maricela Cobzariu;

-Lavinia Lefterache;

-Hermina Iancu;

-Alina Ioana Ilie;

 

Iata cine sunt judecatorii care au judecat si respins contestatia la executare formulata de Liviu Dragnea:

-Ionut Matei;

-Florentina Dragomir;

-Alina Ioana Ilie;

 

Vazand toate acestea, va intrebam din nou: a avut Liviu Dragnea parte de un proces echitabil si de instante impartiale, atat timp cat doua dintre caile sale de atac extraordinare au fost judecate de acelasi complet, iar judecatoarea Alina Ioana Ilie a solutionat toate cele trei cai de atac?

Comentarii

# Un Cetatean date 2 februarie 2020 10:44 -22

Daca avocatii nu i-ar mai vinde iluzii dlui Dragnea poate ar inceta acest sir nesfarsit de discutii... CCR i-a retezat craca de sub picioare foarte simplu... A exclus de la aplicarea Deciziei CCR acele solutii ramase definitive. ICCJ nu poate solutiona altfel aceste cereri stiintifico-fantastice... Ma intreb daca unii sunt si platiti pentru aceste iluzii desarte...

# Lita date 2 februarie 2020 11:21 +17

Pluton de executie in decembrie 1989 si din nou pluton de executie dupa exact 30 de ani. Nu numai patriotul Liviu Dragnea este executat, ci insasi ordinea contitutionala.

# DODI date 2 februarie 2020 12:22 +12

Nu ne miră doar ne întristează felul în care unii ”magistrați” (făcuți peste noapte din procurori) interpretează și aplică legea. În fața lor sunt doar două variante: 1 = executarea ordinului primit de la superiorii lui din SRI sau 2 = atitudinea de slugă binevoitoare care, încălcându-și propriu statut de magistrat, așteaptă o sinecură de la grof. Cazul colivei stanciu, al lui morar, al tractoristului, a slujirii și al altora (mulți din păcate!) nu vă spune nimic? Așa cred unii că se face justiție corectă în ROMÂNIA NORMALĂ! Și gândiți-vă în cel hal a fost pervertită atitudinea celor care intră sau se pregătesc să intre în magistratură. Având asemenea exemple, o asemenea atitudine toxică a SRI și un asemenea gunoi uman la Cotroceni aici s-a ajuns. Și e dureros și grav pentru sănătatea nației.

# nu exista drept date 2 februarie 2020 13:30 +1

care sa nu trecut prin faza de iluzie desarta

# ROMÂN date 2 februarie 2020 13:43 +1

NU ,ÎI MAI PLÎNGE DE MILÃ.O AVUT PUTEREA PE,MÎNÃ.NU O STIUT CE SÃ FACÃ CU IA.LUÎNDUL PE,MORTÃCIUNEA DE ,,,TRÃDICEANU PE LÎNGÃ IEL,SINGUR SIO FÃCUTO.ACUMA ÎI TÎRZIU.

# Neanae date 2 februarie 2020 14:23 +1

Întrebarea finala e clară. Răspunsul e monosilabic. NU!!!

# MARIAN date 2 februarie 2020 15:41 +12

DomnuleLiviu Dragnea ,AZI a fii NATIONALIST PATRIOT este un "pacat", iar a fii un ANTIROMAN este "tolerat" de autoritatile statului de "drepti". Toti astia vor plati candva! Va sfatuiesc si rog sa scrieti MEMORIILE POLITICE! Va fii o " PALMA" pentru toti nemernicii tradatori de tara. NU MOR CAII, CAND VOR CAINII !..

# SILVIU date 2 februarie 2020 16:32 +12

executie pe fata, ca in anii `50... dragnea n-are nicio sansa in fata multinationalelor si a sclavilor securisti din justitie.

# N.M date 2 februarie 2020 17:22 -2

eu unu personala m-am bucurat foarte tare si am sperat ca se face lumina la ICCJ atunci cand am vazut ca presedinte la ICCJ este numit un judecator care la radul ei a fost si justitiabil , lovit de acest sistem ticalos, un pic mai avea si ajungea la puscarie. ce sa mai cred eu cand vad acum ce se intampla si de la venirea acestei doamne judecator/inculpat/din nou judecator, am inteles. cred ca nu mai suntem sanatosi la cap. referitor la Dragnea, acest om, lider a avut toata puterea in mana , intreb de ce nu a bagat raspunderea magistratului? acum ii erea bine si lui si ma rugam si eu de sanatatea lui. asa ca ii doresc sa stea acolo linistit ca nu s-a gandit niciodata la noi justitiabilii nu..s-a gandit numai la el iar

# N.M date 2 februarie 2020 17:25 +1

dupa cum stim cu totii la propunerea si numirea doamnei Corbu / fost inculpat/ in prezent presedinte al

# simplu date 2 februarie 2020 18:10 +2

Se numeste represiune nedreapta, are numar in codul penal. Si asta pentru ca abuzul in serviciu nu mai este incriminat de codul penal. Textul art.297 cp nu mai are valoare juridica din august 2016 exact la 45 de zile de la data emiterii Deciziei ccr cu pricina. Asta justitie avem, halal juristi! Tac de frica sau au pomenit trei ani bazaconia ce decizie " interpretativa" de te miri ca nu a cazut cerul pe noi. Sau ne facem ca nu stim si ca mita e in aceeasi situatie? Aici a adus tara claus si lingatorii lui, unde sant coruptii??? Nu avem ca e la liber jaful! Iar cel care a voit sa reincrimineze abuzul e la puscarie! Halal popor, are ce merita.DEGEABA!

# Pintea date 2 februarie 2020 18:34 +5

Păi, la ce se aștepta? Când a intrat acolo, a lăsat cumva in urmă o societate normală? Sau o justiție corectă? ... poate plină de bani! Daca mai rămânea sinistrul C cu sinistra K la conducerea institutiilor groazei, probabil ca il si lichidau la propriu, ca sa ii faca pe plac compulsivului johannis. Asa cum i-au dat lui basescu mandate, capete pe tavă, protectie, bogăție, slujire, asa ar fi facut si azi! Nu conteaza stăpânul, contează scopul care aduce BANUL!

# Mafiotii din justitie nici macar nu se mai ascund date 2 februarie 2020 22:19 +5

Mafiotii din justitie, sistemu paralel nici macar nu se mai ascund. Inalta Curte e condusa cu prosti si proaste care se uita cum Constitutia e calcata in picioare la astfel de procese. Platim greu o justitie de mizerie

# vitele la vot date 3 februarie 2020 02:10 +5

Nu are important daca este Dragnea sau Dinca, sau orisicine altcineva, LEGEA trebuie respectata în România. Cei ce nu o respecta, TREBUIE sa fie dati afara din magistratura, la fel si cei ce înrolati în armatele subterane ale serviciilor secrete si masoneriei.

# Chertes Domnica date 3 februarie 2020 04:42 +6

Dragnea a fost executat fiindcă nu a îngenuncheat în fața Multinationalelor,. Ordinul se execută tocmai venit din UE să fie clar că bună ziua. De ce a fost judecat de acceslasi complet ,fiindcă alți Judecători nu au vrut să se mînjească .

# santinela date 3 februarie 2020 08:14 +5

Cum dracu sa judeci tot tu sesizarea si calea de atac ? Asta a fost "aleatoriu " (completul) nu ? Cit mai sint uramsi in ICCJ- a lui Tarcea si Livia Stanciu tot asa se va judeca,adica la comanda politica. Cit despre Matei,politruc declarat, nu merita sa se mai discute.Merita insa,din plin, sa fie dat de pamint .Fiecare sa inteleaga ce vrea din asta,eu stiu sigur ce am vrut sa spun !

# E clar ca vechea securitate imputita a luat doar alta forma date 3 februarie 2020 16:02 +19

Chestia nasoala e ca toate astea se petrec pe banii NOSTRI , din buget , caci leprele SRI-iste de unde se adapa ? Iar magistratii ? Pai da , exact , tot de pe spatele nostru. :o Urgent trebuie un partid care sa taie la jumate bugetul serviciilor , in fiecare an , si chiar o parte sa fie desfiintate . Veti vedea ca de fapt sunt bani si de autostrazi si de scoli si de spitale ! Concluzia : PREA MULTI PARAZITI PE BUGET !

# adrian date 4 februarie 2020 17:41 +1

Mie comisarul sef Boeru Danut Manuel mi-a facut dosarul,dosarul a fost solutionat de Cruceru Catalina,care a fost subalterna comisarului sef Boeru Danut Manuel.Judecatoarea Cruceru Catalina a fost politista in sectorul 4 inainte sa se faca judecatoare,iar sef in sectorul 4 era si inca este comisarul sef Boeru. La curtea de apel am fost judecat de catre consilierul procurorului general Tiberiu Nitu,iar dosarul sub Nitu s-a facut,la PICCJ.Judecatorul Dinu Daniel a fost consilierul acestui procuror general.Dinu Daniel mi-a judecat apelul,impreuna cu Nestor Raul Alexandru.Dinu Daniel Daniel era presedintele completului,intre timp a ajuns seful sectiei penale la Curtea de Apel Ploiesti....sotia lui Dinu e jude la ICCJ,a fost colega cu o judecatoare parte vatamata in dosar.Nestor Raul Alexandru are un frate,procuror la PTB,coleg cu cei care mi-au facut dosarul si mai are si o cumnata jude la ICCJ.Cam asta e Sistemul....e ceva grotesc.Cum a ajuns dosarul meu pe mainile acestor...?

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL


    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home3/luju/public_html/_template/article.php on line 148
    • VERDICTUL ZILEI - Trebuie prelungita starea de alerta?

    • VOTEAZA
Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 8.07.2020 – Strategia pe COVID, data peste cap. Ciolacu vrea consultare cu ONG-urile sorosiste

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva