18 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

DRAGNEA LA MASCARADA SUPREMA – Inimaginabil: contestatia la executare facuta de Liviu Dragnea pe baza Deciziei CCR 417/2019 a fost judecata de judecatoarea ICCJ Alina Ioana Ilie, cea care cu o luna in urma ii respinsese lui Dragnea contestatia in anulare intemeiata tot pe Decizia CCR 417/2019. Proces cu verdict dinainte stiut. Liviu Dragnea nu a avut nicio sansa la Inalta Curte: contestatia la executare a fost respinsa

Scris de: George TARATA | pdf | print

30 January 2020 19:02
Vizualizari: 5422

Oare asta este proces echitabil? Oare asta este o instanta impartiala? Sunt doua intrebari legitime care nu doar ca pot fi puse, dar este obligatoriu sa fie puse, avand in vedere ce s-a intamplat la Inalta Curte de Casatie si Justitie in cazul contestatiei la executare formulate de fostul presedinte PSD Liviu Dragnea (foto). Caci ce s-a petrecut la ICCJ nu are nicio legatura, credem noi, cu un stat de drept si cu o tara cu adevarat libera. Cum poate avea legatura cu statul de drept si cu impartialitatea o judecatoarea care dupa ce in urma cu doar o luna, in 10 decembrie 2019, s-a pronuntat pe o actiune care il privea pe Dragnea si care avea la baza Decizia CCR 417/2019, a judecat si respins in 30 ianuarie 2020 o alta actiune tot a lui Dragnea, intemeiata pe aceeasi Decizie CCR?


 

Desi pare greu de crezut, Liviu Dragnea a fost judecat joi, 30 ianuarie 2020, de judecatoarea Alina Ioana Ilie, care in urma cu doar o luna ii daduse o decizie nefavorabila. Concret, completul format din judecatorii Ionut Matei, Florentina Dragomir si Alina Ioana Ilie a solutionat contestatia la executare formulata de Liviu Dragnea impotriva aberantei decizii prin care, in mai 2019, a fost executat si condamnat in dosarul angajarilor fictive de la DGASPC Teleorman la 3 ani si 6 luni inchisoare. Decizia a fost cea asteptata: contestatia la executare a fost respinsa, existand totusi o cale de atac impotriva acestei hotarari.

 

Se antepronuntase Alina Ioana Ilie?

 

Contestatia la executare a lui Liviu Dragnea a fost fundamentata pe efectele Deciziei CCR 417/2019 prin care s-a constatat ca ICCJ a incalcat legea atunci cand nu a infiintat complete specializate in materia coruptiei. In actiunea sa, ex-presedintele PSD, prin avocatii sai Flavia Teodosiu si Corneliu-Liviu Popescu, a acuzat ca a fost condamnat printr-o sentinta pronuntata de un complet de 3 judecatori al ICCJ constituit nelegal, fara specializare in materia coruptiei, asa cum CCR a statuat prin Decizia 417/2019, sentinta ce a fost mentinuta ulterior integral de Completul de 5 judecatori al instantei supreme.

In cele din urma, asa cum am mentionat, contestatia la executare a lui Dragnea a fost respinsa. Problema este ca solutia a fost data de un complet din care a facut parte judecatoarea Alina Ioana Ilie, care tocmai ce se pronuntase pe o alta actiune a lui Dragnea intemeiata pe Decizia CCR 417/2019.

Mai precis, in 10 decembrie 2019, judecatoarea Alina Ioana Ilie (membra a unui Complet de 5 judecatori – penal) a respins contestatia in anulare formulata de Liviu Dragnea impotriva deciziei de condamnare in dosarul angajarilor fictive. Iar respectiva contestatie in anulare, la fel ca si contestatia la executare, se baza fix pe Decizia CCR 417/2019. Cu alte cuvinte, in decembrie 2019, Alina Ioana Ilie a respins o actiune a lui Liviu Dragnea bazata pe Decizia CCR 417/2019, dupa care in 30 ianuarie 2020 a judecat si respins o alta actiune a lui Liviu Dragnea, intemeiata tot pe Decizia CCR 417/2019.

Asadar, cum ar fi putut oare judecatoarea Alina Ioana Ilie sa dea a doua oara o alta solutie dupa ce deja se antepronuntase pe efectele Deciziei CCR 417/2019 in cazul lui Dragnea?

 

Abtinerea judecatoarei

 

Desigur, se pune problema daca in momentul in care a judecat si respins contestatia la executare a lui Liviu Dragnea judecatoarea Alina Ioana Ilie nu s-a aflat cumva in stare de incompatibilitate, atat timp cat in decembrie 2019 respinsese contestatia in anulare a lui Dragnea, ambele actiuni ale fostului lider PSD fiind bazate pe Decizia CCR 417/2019. Suspiciuni privind o posibila lipsa de impartialitate exista, din punctul nostru de vedere, si ele sunt oferite chiar de judecatoarea Ilie. Ne referim la faptul ca aceasta a formulat cerere de abtinere in dosarul privind contestatia la executare a lui Dragnea, cerere ce i-a fost respinsa in ziua judecarii actiunii fostului lider PSD, 30 ianuarie 2020: “Respinge declaratia de abtinere formulata de doamna judecator ... in dosarul nr. 11/1/2020 aflat pe rolul Inaltei Curti de Casatie si Justitie, Sectia penala. Definitiva. Pronuntata in sedinta publica, astăzi, 30 ianuarie 2020”.

Ce anume a invocat Alina Ioana Ilie in cererea sa de abtinere deocamdata nu stim cu exactitate, insa cel mai probabil motivul a fost tocmai implicarea sa in judecarea contestatiei in anulare.

 

Judecatorii care nu aplica Decizia CCR 417/2019  judeca actiuni bazate fix pe Decizia CCR 417/2019


In final sa reamintim o alta problema din cazul lui Dragnea, pe care am semnalat-o deja in articolul “Pretul era Romania”. Si anume o alta posibila stare de incompatbilitate a judecatoarei Alina Ioana Ilie, dar si a judecatorului Ionut Matei. O stare de incompatibilitate cauzata de refuzul acestora de a aplica Decizia CCR 417/2019.

Astfel, judecatorii Ionut Matei si Alina Ioana Ilie se numara printre magistratii de la Inalta Curte care nu au pus in aplicare Decizia obligatorie a CCR 417/2019, sesizand in schimb Curtea de Justitie a Uniunii Europene unde au intrebat daca pot sa ignore hotararile CCR si implicit Constitutia Romaniei. Deci, cum ar putea judecatorii Ionut Matei si Alina Ioana Ilie sa admita o actiune a lui Liviu Dragnea fundamentata pe Decizia CCR 417/2019, in conditiile in care au refuzat sa puna in aplicare si sa respecte chiar Decizia CCR 417/2019?

Comentarii

# marinescu mihaela date 30 January 2020 19:33 +9

Asta e aceasi justitie care a facut petitie solicitand justitiabililor sa o sustina ? In calitate de justitiabil care e fript de justitie de peste 5 ani ? Pot sa spun ca ma intereseaza exact deloc de vaitatura lor . DE CE ? Din cauza de cazuri gen Dragnea si altii multi si nestiuti . RASPUNDEREA MAGISTRATILOR ? PE CAND DNELOR SI DLOR MAGISTRATI ?

# Antisistem date 30 January 2020 19:43 +15

SISTEMUL MAFIOT TRĂIEŞTE ŞI LUCREAZĂ ÎMPOTRIVA ROMANIEI! Până nu vom avea o nouă revoluție cu tot ce înseamnă ea, țara asta aşa va fi sugrumată! Prin "Justiție"! Parafrazând un slogan comunist propagandistic aş zice: "Moarte trădătorilor!"

# Sorin date 30 January 2020 20:16 +5

Trebuie infintata instanta cu jurati, Aceasta instanta cu jurati, sa fie un complet format din oameni simpli din toate domeniile de profesii, iar instanta cu jurati (Curtea cu jurati) sa judece pe magistrati. Se cere si raspunderea magistratilor.

# nae din dealul feleacului date 30 January 2020 20:26 +9

Liviule,sincer iti spun ca imi pare rau pt.tine!Si eu sint inginer si duc o lupta cu sistemul ,spre deosebire de tine sint in libertate si e mare lucru.Fi barbat si du crucea pina la capat;tot ce se poate face e sa lupti in continuare.Ce e de invatat din aceasta drama cred ca ai realizat.Exista viata si dupa....nu cu razbunare ,doar cu dreptate!

# Pavels date 30 January 2020 21:02 +6

Dragnea va fi eliberat când vrea Iohannis ... judecătorii nu au importanță ei doar execută ordine sucind și interpretând articole de lege. RĂSPUNDEREA MAGISTRAȚILOR - la fel nu va fi decât după plecarea lui Iohannis, timp în care respectivii judecători vor ieși la pensie (cu pensii babane) iar dreptatea poate să aștepte mult și bine! Legile nu vor fi drepte până când răspunderea magistraților se va fi legiferat... acesta va fi momentul când se vor vinde la magazin pistoale și arme de foc pentru autoapărare pt. că nu mai au sens !

# Procurorul date 30 January 2020 21:13 0

Free Dragnea ! No matter what ! (ca sa inteleaga si partenerul strategic).

# VOX date 30 January 2020 21:20 +7

INCREDIBIL!. Traiesc sa vad si asta. Au aparut pe ziduri in Bucuresti (zona Universitate) lozinci "grafiti"- "M..e P.N.L".!

# PACAT!. date 31 January 2020 00:00 0

"Nu exista cultura laica: daca exista, aceasta nu este cultura. Nu poti fii om de cultura in Europa decat crestin, pentru ca, altminteri, esti taxat ca barbar." Petre Tutea. De ziua lui Dinu Sararu . "CLIPA"....

# Valter Cojman date 31 January 2020 01:46 +5

Asta e "justitea" de KKT iohaniSSta. Din cauza unor astfel de abuzuri nu merita magistrati sa aiba pensii speciale. In plus, varsta de pensionare a magistratilor sa fie 63 pentru femei si 65 pentru barbati.

# steluta date 31 January 2020 05:13 +3

Dragnea si Tariceanu au avut Toata Puterea Parlamentara in 2016 dar au preferat sa nu legifereze in domeniul justitiei crezand ca vor scapa pe "persoana fizica" . In acest scop l-au instalat pe melcul Tudorel care tragea de timp in modul cel mai exasperant mimand si el lupta cu sistemul fara a propune parlamentului legi care sa sulbere statul paralel ,imixtiunile SRI in justitie, amestecul ambasadorilor in legiferare interna. DREPT URMARE : LA MULTI ANI AMANDOURA si sa aiba soarta lui Adrian Nastase , (sa fie barbati acolo in psucarie si sa-si aminteasca ca poporul roman le-a dat votul in baza promisiunii ca vor lupta cu sistemul pe care ei au incalcat-o)

# santinela date 31 January 2020 08:15 +4

Pai este normal.Daca Intiiul papagal cotrocenist nu respecta Constitutia si deciziie CCR atunci de ce ar face-o doua nulitati de la ICCJ ? Matei si TUTA asta sint pe calapodul Liviei Stnaciu sau Tarcea,adica slugi ordinare si profesionalism ZERO !

# romanul date 31 January 2020 08:31 +3

"Decizia a fost cea asteptata: contestatia la executare a fost respinsa" Daca cineva si-a imaginat ca se va da alta sentinta, e rupt de realitatea "justitiei" din Romania!

# vasile date 31 January 2020 10:50 +1

Așa este. Dragnea șiTăriceanu TREBUIA SĂ ADUCĂ TOATE LEGILE în conformitate cu Hotărârile Curții Constituționale! ASTA ERA PRIORITATEA PRIORITĂȚILOR!!!

# imun/teanu date 31 January 2020 11:18 +1

De fapt aceeasi cauza, (re)judecata. Repetat. Mai poate, un judecator deja pronuntat (si si prin sentinta), sa se "repete"? Legal?

# Neanae date 31 January 2020 13:15 +4

QED Dragnea săracul e încă “simțit” de NESIMȚIȚI ca o primejdie uriașa. Statul paralel cu justiția Paralela fata de realitate si deontologie tremura si se cutremura cu Liviu Dragnea in circulație. Si mie imi pare rău pentru dansul, a greșit anumite strategii, de altfel negociabile, dar nu a avut cu cine. Dar sa faca pușcărie 3 ani jumate pentru 108 mii de lei de care nu e nicio dovada reala ca el ar fi propus cele doua funcționare sa lucreze la o filiala PSD, alți doi ani cu suspendare ca a promovat un referendum invitând lumea la urne, dapai este un abuz si o fortatura CRIMINALA din partea unei părți rușinos de mizerabila a justiției romanești. Curaj domnule Dragnea, romanii nu merita atâtea sacrificii, este FOARTE BINE SA AVEM GUVERNUL “MEU” - sa fie toti Fericiți, noi ăștilanți, ne retragem in Papuazia ca acolo e cald si putem trai fără izmene liniștiti. Si Țuțea se săturase ... de un popor ignorant, nerecunoscător si prost care intre timp nu a învățat nimic. Ba s-a prostit de tot!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 17.07.2024 – Fost judecator, actual secretar de stat in MJ, la sueta cu un inculpat

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva