25 September 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

DUCA-SE PE PUSTII – Si politicienii moldoveni au idei nastrusnice: fostul sef DNA Daniel Morar este in carti pentru functia de Procuror General al Republicii Moldova. Vicepresedintele Partidului Liberal de la Chisinau, Valeriu Munteanu: “Formula convenita cu partenerii europeni implica selectarea unui procuror din afara, caruia ii va fi acordata cetatenia moldoveneasca... Nu excludem ca Daniel Morar sa fie candidatura”

Scris de: George TARATA | pdf | print

22 January 2015 13:26
Vizualizari: 11858

Fostul sef DNA Daniel Morar (foto), in prezent judecator la Curtea Constitutionala a Romaniei, ar putea face “cariera” in afara Romaniei. Unul dintre politicenii de varf din Republica Moldova a lansat o varianta uluitoare. Si anume ca Daniel Morar sa ocupe functia de Procuror General al Republicii Moldova.


Vicepresedintele Partidului Liberal, Valeriu Munteanu, sustine ca, in urma discutiilor cu partenerii europeni, s-a convenit ca noul Procuror General de la Chisinau sa fie o persoana din afara Republicii Moldova, care sa primeasca cetatenia moldoveneasca: “Formula convenita ieri cu partenerii europeni implica selectarea unui Procuror din afara Republicii Moldova, caruia ii va fi acordata cetatenia moldoveneasca, pentru a se plia legislatia Republicii Moldova”.

Exista o piedica pentru Morar: Procurorul General de la Chisinau trebuie sa fie un specialist cu performante

Munteanu a dezvaluit, intr-o declaratie acordata, miercuri 21 ianuarie 2015, publicatiei Agora din Republica Moldova, ca fostul sef al DNA Daniel Morar reprezinta una din optiunile politicienilor de la Chisinau. Acesta sustine ca cel desemnat sa ocupe functia de Procuror General trebuie sa fie un specialist care a obtinut performante. Un criteriu care, in opinia noastra, ar trebui sa il excluda din calcule pe Daniel Morar, avand in vedere achitarile incasate in Romania de DNA in perioada in care institutia a fost condusa de actualul judecator CCR, dar si gravele abuzuri comise de procurori in mandatul acestuia:

Nu excludem ca Daniel Morar sa fie candidatura. Dar poate fi si cineva din Germania sau Danemarca, important sa fie un specialist care a demonstrat performanta in acest domeniu si sugereaza incredere in Republica Moldova, dar si la Bruxelles. Ieri, PD si PLDM au acceptat acest punct”.

Pe de alta parte, vicepresedintele Partidului Liberal, Valeriu Munteanu, a dezvaluit o alta masura care ar urma sa fie adoptata de Chisinau, in afara aducerii unui Procuror General strain. Este vorba despre desfiintarea Consiliului Superior al Procurorilor:

"Initiativa liberalilor pentru un procuror din afara a fost in pachet cu desfiintarea Consiliului Superior al Procurorilor, care face acum selectia pentru numiri si destituiri. Nicaieri in UE nu exista un Consiliu Superior al Procurorilor”.

Comentarii

# remember date 22 January 2015 14:13 +9

DUCA-SE PE PUSTII.... :lol: :lol: :lol:sa v-auda cei de sus si poate mai scapam de-un securist in activitate.In ce priveste propunerea moldovenilor, nu ma surprinde.Se pare ca securistii castiga tot mai mult teren in Moldova in detrimentul kgb-istilor, asa ca propunerea e in ton cu realitatile din teren. :sigh: :sigh: :sigh: :sigh: <img src=ops:' /> <img src=ops:' /> :eek: :eek: :eek:

# unul din lumea cea mare date 22 January 2015 14:25 +8

ptr remember// eu zic sa se duca dar cu conditia sa nu ni/l mai trimita inapoi si sa mearga cu el si cele 3,,muze(e),, ca sa ,,iasa,,justitie independenta si reformata

# nea caisă date 22 January 2015 16:02 +7

Musai să o ia pe apărătoarea sa iconică în European Utopia - tov-a Macovei = „cea mai credibilă” , „fermă și verticală„ și „hotărîtă și determinată” (ce slăbiciune poate avea pentru pleonasme!), cum îi place să se creadă!

# cusurgiilor!!! date 22 January 2015 16:20 +3

O, dl Morar este foarte capabil, capabil de orice! Procurorul Daniel Morar l-a băgat la închisoare pe Liviu Ciupe, politician al opoziţiei, deşi mai multe instanţe au demonstrat că senatorul era nevinovat.   Mai mult, politicianul nu a fost lăsat de Morar nici să meargă să-şi conducă mama pe ultimul drum, lucru care se permite deţinuţilor.

# Cu Morar procuror general in Moldova date 22 January 2015 18:59 +3

si Basescu prim ministru, Marea Unire nu mai pare sa fie un vis de betie :-)

# santinela date 23 January 2015 08:22 +2

Valeu frate dar nu avem noi norocul asta.Pai la Moldova, domnul Morar, daca face magariile care le-a facut in Romania traieste exact pina isi bea cafeaua de dimineata.Acol-s rusi si moldoveni cu Kalasnikoavele sub pat.

# unu4 date 23 January 2015 13:04 +2

De preferat ar fi sa ia tot CCR si DNA sa fie la ei acolo.Apropo pt dna Bica nu aveti un locsor caldut? :lol:

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 23.09.2022 – Comisia a mai terminat o lege

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva