4 October 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

DUSMANII SIIJ S-AU UMPLUT DE PENIBIL – Obsedati sa submineze SIIJ si pe procuroarea Adina Florea, procurorii din CSM au declansat vanatoarea ca sa afle cum se scurg documente de la Sectia de investigare a infractiunilor din justitie. De ras, Sectia pentru procurori a CSM ii propune Procurorului General al Romaniei Gabriela Scutea sa insereze semne pe copiile documentelor eliberate din dosarele SIIJ aflate in cursul urmaririi penale. Cititi si va cruciti

Scris de: George TARATA | pdf | print

9 March 2021 18:31
Vizualizari: 6669

Procurorii din CSM sunt atat obsedati sa submineze Sectia pentru investigarea infractiunilor din justitie (SIIJ), unde toti au sau au avut dosare in lucru, si mai ales sa o execute pe procuroarea SIIJ Adina Florea ca sa faca pe plac Sistemului, incat nu le pasa de penibilul pe care il ating. O dovada a ridicolului care a cuprins Sectia pentru procurori a CSM este hotararea luata de aceasta marti, 9 martie 2021.


 

Expertii in spalarea paraditorilor din DNA – asa cum sunt cunoscuti procurorii din CSM, motiv pentru care sunt denumiti “Brigada Nufarul” - au discutat Raportul Inspectiei Judiciare nr.21-219, efectuat la SIIJ privind “modul de comunicare publica a Sectiei”. Un raport realizat in urma unor verificari dispuse de procurorii din CSM la SIIJ pentru a afla daca de la aceasta sectie s-au scurs informatii si documente din anchete. Verificari in cadrul carora inclusiv unul dintre reporterii Lumea Justitiei a fost sunat de catre inspectoarea de la Inspectia Judiciara pentru a fi intrebat de unde a avut informatiile referitoare la arestarea lui Mircea Negulescu si referatul de arestare al acestuia. Ca si cum un ziarist si-ar divulga vreodata sursele. Si ca si cum SIIJ ar fi singura sursa de informatii in acest caz.

 

Revenind la Sectia pentru procurori a CSM, aceasta a decis joi, 9 martie 2021, sa declanseze vanatoarea, ca sa afle daca de la SIIJ se scurg sau nu documente. Iar in acest sens, de noaptea mintii, Sectia pentru procurori a CSM, insusindu-si o propunere din raportul Inspectiei Judiciare, a decis sa sesize Procurorul General al Romaniei Gabriela Scutea cu propunerea ca in copiile documentelor eliberate din dosarele SIIJ aflate in cursul urmaririi penale sa fie inserate niste semne distinctive, astfel incat sa se depisteze sursa scurgerii de informatii. Doamne fereste!


In final sa amintim ca Sectia pentru procurori a CSM este compusa din:

-Florin Deac (foto centru);

-Cristian Mihai Ban (foto al doilea din stanga);

-Nicolae Solomon (foto al doilea din dreapta);

-Tatiana Toader (foto dreapta);

-Codrut Olaru (foto stanga);

-Gabriela Scutea.

 

Iata minuta Sectiei pentru procurori a CSM din 9 martie 2021 (vezi facsimil):


“Raportul Inspectiei Judiciare nr.21-219, efectuat la Sectia pentru investigarea infractiunilor din justitie din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie privind 'modul de comunicare publica a Sectiei'.

Solutie

Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a aprobat Raportul Inspectiei Judiciare nr.21-219, efectuat la Sectia pentru investigarea infractiunilor din justitie din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie privind 'modul de comunicare publica a Sectiei'. (unanimitatea voturilor valabil exprimate: 6 voturi da, 1 vot nul).

De asemenea, Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a aprobat o propunere din cuprinsul raportului mai sus mentionat, respectiv 'sesizarea procurorului general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie in vederea analizarii oportunitatii elaborarii unui ordin/norme/ghid cu privire la modalitatea de eliberare a copiilor dupa actele din dosarele penale aflate in cursul urmaririi penale, care sa contina semne distinctive, astfel incat sa se poata stabili sursa scurgerii de informatii in mass media. (unanimitate)”

 


Comentarii

# MN date 9 March 2021 20:01 +41

ma intreb daca pe intreg mapamondu mai exista o tara bezmetica in domeniul justitie cum este tara noasta?, cum este posibil ca acesti procurori penali sa faca si sa desfaca in justitie tot ce vor muschi lor. mai oameni buni acest Mihai Ban, Mateescu, Solomon e.t.c sunt niste penali cum este posibil ca procurorul general sa nu ceara suspendarea lor, ba mai mult au tupeu sa ceara ei suspendare altor magistrati cinstiti si corect care incomodeaza pe acest clan. rusine sa va fie magistratilor daca nu gasiti o solutie pentru eliminarea acestor penali din magistratura

# santinela date 10 March 2021 07:45 +38

Aceasta sectie de "penibili" dovedeste ca este cancerul justitiei romanesti,iar membrii ei, prin aceasta aberatie, arata ca habar nu au de meserie. Ciumpalacii "anunta in gura mare cum vor face si dupa aceea stau la pinda" ? Bine ca ati dat numele si poza nulitatilor ca sa-i cunoasca o tara intreaga si ca sa putem sa ne aratam "respectul" aerian ,bine tintit ! Metoda de antrenament pentru zilele apropiate care vor veni in ceea ce-i priveste.

# Lechi date 10 March 2021 09:15 +18

Salut! Opinia mea : Procurorii nu ar trebui sa faca parte din CSM. Ei au o subordonare administrativa fata de politic, prin ,de data aceasta, prin tristul de pomenire, Stelica. Procurorul este,cum stim, avocatul statului. Nu au cum sa fie impartiali, pentru ca, independenta lor este neclara si suspecta. Dar, chestiunea aceasta, nu se poate schimba decat prin constitutie. Ei, pot avea forurile lor de analiza si decizie, inafara CSM, care , credem noi, este printre putinele institutii neinfestate de catre politic.

# VIKY date 10 March 2021 10:47 +54

Securisti, gunoaie umane, pleava societatii, penali cu acte in regula...Indepartati gunoaiele din justitie, nu asteptati ca situatia sa escaladeze, ca cea de la Onesti. Nu uitati, nimeni nu e Dumnezeu pe pamant, iar acesti borfasi din CSM in frunte cu presedintele lor trebuie sa dispara din justitie.

# Lechi date 10 March 2021 11:26 0

Salut! Opinia mea : Procurorii nu ar trebui sa faca parte din CSM. Ei au o subordonare administrativa fata de politic, prin ,de data aceasta, prin tristul de pomenire, Stelica. Procurorul este,cum stim, avocatul statului. Nu au cum sa fie impartiali, pentru ca, independenta lor este neclara si suspecta. Dar, chestiunea aceasta, nu se poate schimba decat prin constitutie. Ei, pot avea forurile lor de analiza si decizie, inafara CSM, care , credem noi, este printre putinele institutii neinfestate de catre politic.

# Lorenzo de Medici date 10 March 2021 11:52 +25

Penibilitatea este monstruoasă și denotă un infantilism feroce al autorilor ei. Dar, dacă tot n-au ce face și se țin de glume proaste, aș propune IJ-DIP și CSM-Secția infamă pentru procurori să extindă regula la întreg Ministerul Public, cu precădere la DNA, care este campiona scurgerii ilegale de informații din dosarele de urmărire penală aflate în lucru către presa dedicată. Sau acolo, unde membrii secției infame nu au dosare în lucru, tocmai pentru că există SIIJ, pe care irațional vor să o desființeze, sunt bienvenite scurgerile de informații în presă/public, pentru terfelirea țintelor fixate pentru mazilire de către stpânii scurgătorilor de informații ?

# Gilu date 10 March 2021 20:37 +16

Va spun eu: ca sa fie lumea sigură că e vorba despre voi, puneti semnul torționarului : degetul mare îndreptat în jos ( victima trebuie imolata)...

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 3.10.2023 – Se pregatesc niste actiuni in regres pe judecatori

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva