22 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

EUROPA TREBUIE SA REDEVINA MAREATA – Liderii AUR George Simion si Claudiu Tarziu, la conferinta „Make Europe Great Again”: „Romania ramane una dintre cele mai libere tari din Europa... SUA si UE promoveaza ideea ca am fi niste salbatici pentru ca sustinem ca pruncii se nasc dintr-un barbat si o femeie... Europa trebuie sa revina la o cultura a vietii, sa renunte la cultura mortii... Civilizatia europeana e in primejdie din pricina fenomenului migratiei” (Video)

Scris de: Valentin BUSUIOC | pdf | print

28 April 2024 12:31
Vizualizari: 2187

Presedintele AUR, deputatul George Simion (foto 1 stanga), si liderul senatorilor AUR, Claudiu Tarziu (foto 1 dreapta), au deschis sambata, 27 aprilie 2024, conferinta „Make Europe Great Again! Empowering National Voices” („Redati maretia Europei! Emanciparea vocilor nationale”), organizata la Parlament de catre Institutul de Studii Politice Conservatoare „Mihai Eminescu” al Aliantei pentru Unirea Romanilor.Simion a afirmat ca Romania a dovedit pana acum ca este una dintre cele mai libere tari din Uniunea Europeana – inclusiv in pandemie, cand poporul roman s-a opus cu vehementa certificatului verde si altor restrictii. De aceea, tara noastra trebuie sa serveasca drept exemplu pentru celelalte state-membre ale UE si sa tina piept atat Comisiei Europene, cat si Ambasadei SUA la Bucuresti, care incearca sa ne submineze: atat prin migratia necontrolata, cat si prin inducerea ideii ca am fi un popor de mana a doua.

In timpul cuvantarii tinute in limba engleza, George Simion si-a pus pe cap o sapca albastra cu mesajul „Make Europe Great Again” (vezi foto 3), afirmand ca si-a inspirat sloganul din cel al fostului presedinte al SUA Donald Trump („Make America Great Again”). In acelasi context, seful AUR a facut apel la partidele conservatoare reprezentate in Parlamentul European sa nu o voteze pe actuala presedinta a Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, pentru un nou mandat in fruntea executivului comunitar.

La randul lui Tarziu – presedintele Institutului „Mihai Eminescu” – a subliniat necesitatea ca Europa sa abandoneze cultura mortii in care a cazut in ultimii ani si sa se reorienteze catre cultura vietii: constituirea de familii naturale (bazate pe casatoria dintre barbat si femeie), incurajarea natalitatii, cresterea si educarea copiilor, grija pentru batrani etc. Totodata, continentul are nevoie sa-si redescopere fundamentele culturale: crestinismul, dreptul roman si filosofia greaca. Altminteri, risca sa se prabuseasca sub presiunea migratorilor proveniti din alte culturi si alte religii. De asemenea, daca doreste prosperitate, Europa trebuie sa abandoneze politicile de extrema stanga ale Bruxelles-ului (ecomarxism), a mai explicat Claudiu Tarziu, presedintele Consiliului National de Conducere al AUR.

Incheiem, mentionand ca evenimentul continua duminica, 28 aprilie 2024.


Iata discursul lui Claudiu Tarziu (click aici pentru video):


„Imi exprim speranta ca, la finalul celor doua zile dedicate discutiilor pe teme conservatoare, vom trage concluzii menite a ne face mai puternici, mai entuziasti si mai hotarati pentru a desavarsi revolutia conservatoare in Europa si nu doar in Europa.

Deoarece, folosind experienta conservatorilor si suveranistilor de pe alte meridiane, precum si intarind alianta noastra, putem inainta mai repede pe drumul schimbarii asteptate de popoarele noastre.

Apoi, va invit sa reflectam si sa raspundem la intrebarea presupusa de titlul conferintei noastre: 'Make Europe Great Again'.

Daca dorim sa facem Europa din nou mareata, inseamna ca si-a pierdut din stralucire si putere. Inseamna ca are probleme. Si cred ca suntem de acord ca are necazuri mari: atat la nivelul Uniunii Europene, cat si la cel al intregului continent.

Deci cum iesim din impas si cum redam maretia Europei? Raspunsul pe scurt este: intorcandu-ne la normalitate.

Cum anume? Iata trei directii de actiune, de extractie conservatoare, care trebuie urmate urgent pentru a determina o schimbare in bine pentru noi toti:

1. Europa trebuie sa revina la o cultura a vietii. Sa renunte la cultura mortii, care este tot mai pregnanta, mai ales prin emanatiile ideologice ale Comisiei Europene – care urmareste, de exemplu, sa transforme uciderea de copii nenascuti intr-un drept fundamental european, drept care prevede constrangeri si obligatii pentru medici si, in general, pentru toti cei care apara viata. O cultura a mortii care vrea, de asemenea, sa banalizeze sinuciderea asistata. In locul acestei culturi a mortii, Europa trebuie sa repuna pe cel mai inalt piedestal viata, cu toate formele ei frumoase de implinire: constituirea de familii naturale (adica uniunea dintre un barbat si o femeie, nascuti barbat si femeie, care pot procrea), nasterea de prunci si buna lor educatie, grija pentru batrani, pentru ca acestia sa aiba un apus al existentei lipsit de durere si plin de bucurie. Toate acestea sunt manifestari ale dragostei. Viata este posibila numai prin dragoste.

2. Europa trebuie sa apere si sa promoveze vechea sa civilizatie, care s-a fondat pe filosofia greaca, dreptul roman si credinta crestina. Aceasta straveche civilizatie europeana este astazi in primejdie din pricina fenomenului migratiei. Politicile europene au incurajat migratii masive dinspre alte continente spre cel european. Oameni de culturi diferite de cea europeana, cu alte credinte, cu alte traditii si obiceiuri, cu alte religii, cu alt mod de viata au luat cu asalt Europa, s-au stabilit aici si s-au enclavizat, acolo unde nu sunt majoritari, sau au devenit opresivi, acolo unde sunt majoritari. Devenind tot mai numerosi, ei determina inlocuirea autohtonilor (a bastinasilor, a celor care suntem nascuti europeni): intai cultural si apoi si biologic. Astfel, dispare civilizatia europeana, moare o intreaga lume si nimic nu ne garanteaza ca lumea noua va fi mai buna.

3. Europa trebuie sa acorde din nou importanta cuvenita dezideratului pentru care s-a constituit Uniunea Europeana: pace prin prosperitate. Acest deziderat nu poate fi atins cu masuri eco-marxiste, de tipul unora dintre cele continute de Pactul Verde European. Dimpotriva: Green Deal este calea sigura pentru distrugerea unei bune parti din economia statelor din UE (daca nu chiar a intregii economii) si punerea acestor state in relatie de dependenta fata de alte economii ale lumii. Bunastarea este temelia pacii. Oamenii care traiesc bine nu nutresc frustrari, nu au motive de revolta, nu capata ranchiuna, nu vor sa-si faca dreptate singuri si nu declanseaza maceluri internationale. Sigur: pacea nu e mentinuta doar de o situatie materiala buna, dar are ca premisa prosperitatea.

Conchid: pentru ca Europa sa fie grandioasa din nou, ea trebuie sa slujeasca viata, civilizatia sa si pacea. De fapt, si pentru a supravietui ar trebui sa slujeasca aceleasi valori. Toate acestea ar insemna ca Uniunea Europeana, din care fac parte cele mai multe state europene, sa se detaseze de ideologia neomarxista si de mentalitatea totalitara, care vedem ca domina astazi la Bruxelles. Toate acestea sunt posibile numai si numai prin actiunea concentrata si concertata a conservatorilor. A noastra: a celor care simtim si traim aceste juste si perene valori.

Asa sa ne ajute Dumnezeu!”

 Redam discursul lui George Simion, tradus din limba engleza (click aici pentru video):

 


Noi, romanii, suntem cunoscuti pentru ca luptam pentru libertate. De aceea in 1989 am avut Revolutia noastra, iar cu doi-trei ani in urma, eram ultima tara din Europa in care am luptat impotriva infamului certificat verde COVID-19, care n-a fost impus ca obligatoriu la toate locurile de munca, asa cum era planificat. N-a fost o lupta usoara.

Romania ramane una dintre cele mai libere tari din Europa (si o spun cu destul de multa tristete). Aici, in Romania, inca se poate glumi fara ca cineva sa fie jignit sau acuzat ca este incorect politic.

Asadar, in zilele in care va aflati aici, onorati oaspeti, va rog sa va simtiti liberi sa glumiti pe orice subiect, caci nu veti fi luati la intrebari de nimeni. Nimeni nu va va persecuta, pentru ca aceasta este normalitatea, din punctul de vedere al naturii umane.

De pilda, zilele trecute, prim-ministrul nostru a glumit, spunand ca este rusinos sa fii moldovean si ca n-ar trebui sa-i spunem moldovean, pentru ca e rusine. Iar noi am ras cu totii. Nimeni nu a spus ca prim-ministrul ar fi rasist. Stim cu totii ca a fost o gluma. Nu este moldovean. Probabil este rom. Aici, in Romania, iubim pe fratii si surorile nostri romani, ii iubim pe fratii si surorile nostri romi, pe prietenii nostri maghiari, pe compatriotii nostri turci si greci, pe toti cei a caror inima bate pentru Romania.

Toti ar trebui sa ne simtim mandri de adevarata noastra origine. Nu e nicio rusine sa recunosti cine si ce esti cu adevarat. (...)

Vad o multime de prieteni noi din toata lumea. Oameni curajosi, care inteleg cat de importanta este lupta noastra pentru libertate. Barbati si femei care, in ciuda atacurilor neincetate care i-au vizat, au refuzat sa ingenuncheze in fata globalistilor fara Dumnezeu.

Este o onoare atat de mare sa ma adresez unei atat de distinse adunari. Unii dintre voi au venit direct de la Budapesta. Imi pare rau ca prim-ministrul Orban nu a putut sa ni se alature.

Sper ca oaspetii nostri de peste mari n-au confundat Budapesta cu Bucurestii – pentru ca mereu se intampla. Si nu stiu de ce, pentru ca Bucurestii – va spun precis – sunt mult mai buni. Si veti vedea cu propriii dumneavoastra ochi zilele acestea.

Suntem aici pentru a vorbi despre libertate, prosperitate si pace.

Probabil v-ati intrebat de ce am numit aceasta conferinta 'Make Europe Great Again'. Sigur: domnul Donald J. Trump a jucat un rol in asta, deci sa dam acest credit celui care il merita. Europa era odinioara mare, grozava. Mareata. Dar nu mai este. La fel cum si Statele Unite erau marete pana nu demult.

M-am nascut pe vremea comunismului, in 1986. Generatia mea a crescut privind spre Europa de Vest si spre Statele Unite ca spre visul lumii libere, unde puteai gasi blugi, prosperitate, libertate de exprimare si democratie.

Noi avem o istorie mareata, stramosi mareti, iar acum, in 2024, incercam sa ne definim ca fiind un popor bogat si membru al Uniunii Europene, insa realitatea este ca suntem saraci si ca nu facem parte din aceeasi zona economica, ci suntem perceputi drept cetateni de mana a doua.

Adesea, singurele idei promovate aici, in Bucuresti (si in Budapesta, in Varsovia, in Slovacia, in Slovenia, in Sofia), de catre Ambasada SUA si de catre Comisia Europeana sunt acelea ca am fi niste salbatici pentru ca sustinem ca pruncii se nasc dintr-un barbat si o femeie. Aceleasi entitati cred ca vacile distrug planeta si ca n-am avem voie sa spunem public ca astea sunt niste prostii.

Putem fi iarasi ce am fost candva. Nu lasati pe nimeni sa va spuna altfel – in special nu permiteti asta presei obediente sistemului (n.r. „mainstream media”)!

Inca putem readuce lucrurile la normal, dar trebuie sa incepem prin a fi sinceri unul cu celalalt. Sinceri despre criza locuintelor, despre migratia necontrolata, despre scaderea natalitatii, despre pandemie si razboi. Toate aceste probleme majore despre care am fost manipulati in ultimii cativa ani.

Da, orasele noastre se transforma incet in ghetouri. Dar putem schimba lucrurile. Da, suntem inundati de imigranti ilegali. Iar asta trebuie sa se opreasca chiar acum. Da, scaderea natalitatii este o problema majora. Si trebuie sa ne gandim la o solutie. Iar asta cat de repede. Eu m-am gandit, iar solutia mea este ca am un baietel nou-nascut, in varsta de trei zile.

Concluzia este ca dupa ani si ani in care au fost mintiti, oamenii vor adevarul, indiferent de cat de dur este acesta. Pentru ca o tara sa prospere, oamenii ei trebuie sa fie liberi. Liberi sa vorbeasca, liberi sa I se inchine lui Dumnezeu, liberi sa inceapa afaceri. Liberi sa gandeasca.

Deci da! Suntem aici pentru a vorbi despre libertate, despre prosperitate si despre pace. Dar nu putem avea prosperitate si pace fara libertate. Asadar, intr-un fel, suntem aici pentru a vorbi in primul si in primul rand despre libertate.

Putem fi iarasi ce am fost candva. Nu este prea tarziu. Inca mai putem intoarce lucrurile. Dar trebuie sa ramanem uniti.

Toate conflictele dintre noi – pe care le vedem in Europa si chiar in SUA in interiorul miscarii conservatoare – cu siguranta nu ajuta cauzei noasre comune.

Fie suntem impreuna, pregatiti sa luptam cu acesti birocrati fara Dumnezeu, fie pierdem cu totii. Este atat de simplu.

Pe toti cei prezenti aici, ne asteapta un an important. Alegerile se apropie cu repeziciune, iar odata cu ele, sunt tot mai mari sansele noastre de a reda puterea poparelor noastre. Avem lideri la nivel european si american care ne pot uni. Il avem pe domnul Matteo Salvini (l-am vizitat saptamana trecuta la Roma), o avem pe doamna [Georgia] Meloni, il avem pe domnul Kaczynski. Prefer sa-i urmez si sa am incredere in ei, ca aliati ai natiunii mele, decat sa am incredere in corupta si necinstita Ursula von der Leyen si in hatisul ei de minciuni.

Propun la aceasta conferinta ca toate partidele conservatoare din cele 27 de state-membre ale Uniunii Europene sa semneze o declaratie prin care sa se angajeze sa nu o voteze pe doamna Ursula von der Leyen pentru un nou mandat la conducerea Comisiei Europene. Cu totii ar trebui sa ne luam acest angajament. (...)

Poporul polonez, poporul roman, poporul maghiar, bulgarii, slovacii, noi cu totii am fost prinsi intre comunismul din vremurile sovietice si liberalismul si globalismul de acum. Si sper de la aceasta conferinta ca, printr-un efort comun si prin multa munca, vom reusi sa ne gasim calea pentru normalitate, pentru credinta, pentru familie. (...)

Va multumesc. Haideti sa redam tarilor noastre maretia! Asa sa ne ajute Dumnezeu!”

 


Comentarii

# maxtor date 28 April 2024 12:59 0

am fi niste salbatici pentru ca sustinem ca pruncii se nasc dintr-un barbat si o femeie -si nu admiteti avortul intocmai si la timp...

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 21.05.2024 – Minune mare: Bosoc a dat pronuntare!

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva