26 November 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

EVALUARE CU SURPRIZE LA COTROCENI? – Traian Basescu i-a chemat la discutii pe candidatii la sefia marilor parchete. Tiberiu Nitu, Codrut Olaru, Bogdan Licu, Laura Codruta Kovesi, Alina Bica si Giorgiana Hosu au fost deja audiati de CSM si au primit aviz favorabil

Scris de: Elena DUMITRACHE | pdf | print

15 May 2013 12:37
Vizualizari: 6916

Presedintele Traian Basescu a modificat din mers procedura de numire in functie a sefilor marilor parchete. Desi legea prevede ca Procurorul General al Romaniei, prim-adjunctul si adjunctul acestuia, procurorul sef al DNA si sefii DIICOT sunt numiti in functie de catre presedintele Romaniei, cu avizul consultativ al CSM, la propunerea ministrului Justitiei, Traian Basescu a dorit sa ii audieze personal pe Tiberiu Nitu, Codrut Olaru, Bogdan Licu, Laura Codruta Kovesi, Alina Bica si Giorgiana Hosu, inainte sa semneze decretele de numire sau sa respinga propunerile. Nicaieri nu se precizeaza ca procurorii propusi la sefia marilor parchete trebuie sa fie evaluati si de presedintele Romaniei sau ca trebuie sa aiba o discutie finala cu acestia.


Purtatorul de cuvant al Administratiei Prezidentiale, Bogdan Oprea, a confirmat marti seara, 14 mai 2013, ca Traian Basescu a avut intalniri cu candidatii la sefia marilor parchete: “Domnul presedinte Traian Băsescu a avut, zilele acestea, intalniri de evaluare cu o parte dintre persoanele propuse pentru functiile de conducere din Parchete. Domnul presedinte va continua si maine (nr. - miercuri, 15 mai 2013) intalnirile cu restul acestora”.

Cei sase au sustinut insa deja interviurile in fata CSM, institutia care se presupune ca este competenta sa decida daca acestia sunt sau nu potriviti sa ocupe functiile pentru care au fost propusi. Totusi, Traian Basescu a considerat ca este nevoie de o noua evaluare a candidatilor.

Amintim ca Tiberiu Nitu, Codrut Olaru, Bogdan Licu, Laura Codruta Kovesi, Alina Bica si Giorgiana Hosu au fost audiati saptamana trecuta la CSM, primind aviz favorabil. Iata comunicatul CSM:

In sedintele din zilele de 8 si 9 mai 2013 ale Sectiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii au fost audiati domnii procurori TIBERIU NITU, BOGDAN LICU si CODRUT OLARU, precum si doamnele procuror LAURA CODRUTA KOVESI, ALINA-MIHAELA BICA si ELENA-GIORGIANA HOSU, candidati nominalizati de Ministrul Justitiei pentru functiile de Procuror general al Romaniei, de prim adjunct al Procurorului general al Romaniei, de adjunct al Procurorului general al Romaniei, de Procuror sef al Directiei Nationale Anticoruptie, de Procuror sef al Directiei de Investigatie a Infractiunilor de Crima Organizata si Terorism si de adjunct al Procurorului sef al DIICOT.

In urma analizarii proiectelor de management prezentate, precum si audierii candidatilor, in temeiul art. 40 lit. h din Legea nr. 317/2004 republicata cu modificarile si completarile ulterioare, Sectia pentru procurori a decis acordarea urmatoarelor avize:

- pentru domnul procuror TIBERIU NITU aviz pozitiv cu majoritate de voturi;

- pentru domnul procuror BOGDAN LICU aviz pozitiv cu unanimitate de voturi;

- pentru domnul procuror CODRUT OLARU aviz pozitiv cu unanimitate de voturi;

- pentru doamna procuror LAURA CODRUTA KOVESI aviz pozitiv cu unanimitate de voturi;

- pentru doamna procuror ALINA-MIHAELA BICA aviz pozitiv cu majoritate de voturi;

- pentru doamna procuror ELENA-GIORGIANA HOSU aviz pozitiv cu majoritate de voturi”.

Comentarii

# emil date 15 May 2013 13:00 +17

Basescu, \"un marinar multilateral dezvoltat \" , a avut \" intalniri de evaluare\" si a chemat la discutii si audieri juristi de meserie! Ce gluma proasta. Daca nu ar fi de plans, ar fi de ras.

# Mitu date 15 May 2013 13:35 +11

Eeeee, a fost un simplu exercitiu de ,,autoritate\'\' pentru fraieri. Incearca sa se dea grande. Din pacate, ii reuseste pentru multi semeni sensibili si emotionali din cauza colegului de coabitare. Acel act de coabitare semnat cu tov Ponta este precum butelia de oxigen din care mai tragi din cand in cad pentru a putea respira. Daca a primito cadou de la tov ponta (butelia de oxigen) de ce sa nu o foloseasca!

# 992 date 15 May 2013 13:37 0

LUJU, cei propusi au fost deja numiti de Bass. Astia sunt, sa va traiasca !

# nina date 15 May 2013 13:39 +7

In decembrie 1989 a disparut de pe harta lumii un mare om multilateral priceput.

# unul din lumea cea mare date 15 May 2013 14:00 +11

isi evalueaza procurorii crezind ca se asigura sa nu/l urmareasca dupa ce o sa fie suspendat simte ca se apropie parul ca a ramas prea scurta fringhia TREBUIE JUDECAT NO MATTER WHAT

# ZX date 15 May 2013 14:34 +13

TRAFIC DE INFLUENTA LA CEL MAI INALT NIVEL! \"EU TE-AM PUS! E FRUMOS, DOMNULE COMISAR...?\" (DIXIT BASESCU). CE PRESEDINTE GAINAR ORDINAR! CU SLUGI PE MASURA NEMERNICIEI LUI SI CU PONTENERI IDIOTOPORTUNISTI DE COIABITARE.

# gabriel date 15 May 2013 14:58 +8

E masochist.Vrea sa-i priveasca pe cei ce-l vor baga la \"brutarie\" :lol:

# dragomirescu date 15 May 2013 15:40 +5

\"tara lu voda basescu\", adica cel demis , inventeaza proceduri cum vrea muschii lui.N-are el treaba cu legile, el e mai presus de tot.Sper sa se implineasca ce-a spus gabriel - sa ajunga la brutarie. Merita, din plin. Javrrrrrrrrr

# ica, fara frica date 15 May 2013 15:49 +4

astia nici macar nu se mai ascund, arata pe fata cine , ce si cum in corabia cui se afla: :P unanimitate de voturi pentru Luluta, Olaru si Licu, si :o majoritate (sic) de voturi pentru restu-Nitu, Bica si Hosu. Sper ca Nitu sa aibe taria, puterea si sustinerea sa-i faca \"praiste\" pe toti saltimbaci portocalii.

# Obs date 15 May 2013 16:48 +6

In continuare vrea sa arate romanilor ca el este jupanul. Numirea de catre presedinte a celor in cauza, nu presupune evaluarea acestora de cel care semneaza decretele. Este cel putin absurd.

# Mai nou, interviul de la CSM date 15 May 2013 18:24 +2

e dublat de oralul de la Cotro ? :D

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 25.11.2022 – Judecatoare cu poze XXX (Galerie foto si video)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva