23 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

EXAMENUL DE ACCEDERE IN AVOCATURA A INTRAT IN LINIE DREAPTA – Au fost finalizate inscrierile la examenul de primire in profesia de avocat organizat de Uniunea Nationala a Barourilor din Romania condusa de Gheorghe Florea, care se va desfasura la 15 septembrie 2014. Dosarele vor fi verificate pana joi, urmand ca ulterior sa fie publicate numele candidatilor. Taxa de examen este de 800 lei

Scris de: L.J. | pdf | print

19 August 2014 14:33
Vizualizari: 6415

Inscrierile la examenul de primire in profesie pentru dobandirea calitatii de avocat stagiar si pentru persoanele care au sustinut examenul de definitivat in alte profesii juridice – sesiunea septembrie 2014, organizat de Uniunea Nationala a Barourilor din Romania condusa de presedintele Gheorghe Florea, au ajuns la final. Incepand de marti, 19 august 2014, si pana joi 21 august 2014, barourile vor verifica dosarele candidatilor, iar rezultatul verificarilor va fi afisat conform prevederilor Regulamentului de examen publicat pe www.unbr.ro, urmand ca in perioada 23–25 august 2014 sa fie solutionate contestatiile formulate de candidatii carora li s-a refuzat inscrierea la examen.
Potrivit UNBR, in cazuri temeinic justificate, cu aprobarea Comisiei Permanente a Uniunii, dosarul poate fi completat cu actele care nu au putut fi procurate din motive obiective, cu cel mult 5 zile inainte de data examenului. Pentru candidatii care au sustinut examenul de licenta in anul universitar 2014, se admite depunerea adeverintei de absolvire a examenului de licenta fara ca aceasta sa fie insotita de foaia matricola, daca unitatile de invatamant nu au emis diplomele de licenta.


Examenul va fi sustinut in cadrul Institutului National pentru Pregatirea si Perfectionarea Avocatilor (INPPA), se va desfasura la data de 15 septembrie 2014 si este deschis atat absolventilor facultatilor de Drept care aspira la titlul de avocati stagiari, cat si candidatilor cu o vechime mai mare de 5 ani in profesii juridice, care vor sa devina avocati definitivi.

Prezentam anuntul UNBR privind organizarea examenului de primire in profesia de avocat – sesiunea septembrie 2014:

"Uniunea Nationala a Barourilor din Romania anunta organizarea examenului de primire in profesia de avocat (pentru dobandirea titlului profesional de avocat stagiar) si de primire in profesia de avocat a persoanelor care au absolvit examenul de definitivat in alte profesii juridice, sesiunea septembrie 2014.
Data desfasurarii examenului este 15 septembrie 2014, pentru toti candidatii, data care a fost anuntata prin publicarea Hotararii nr. 884 a Consiliului U.N.B.R. din data de 14 decembrie 2013.
Examenul consta in verificarea cunostintelor juridice cu caracter preponderent teoretic, pentru dobandirea titlului profesional de avocat stagiar si cu caracter preponderent practic – aplicativ pentru dobandirea titlului profesional de avocat definitiv.
Examenul se va desfasura prin sustinerea unei probe tip grila, care cuprinde:
- 100 de intrebari cu caracter preponderent teoretic, cate 20 de intrebari din fiecare materie de examen, pentru candidatii pentru dobandirea titlului profesional de avocat stagiar;
- 100 de intrebari cu caracter preponderent practic – aplicativ cate 20 de intrebari din fiecare materie de examen, pentru dobandirea titlului profesional de avocat definitiv.
Materiile de examen sunt:
- organizarea si exercitarea profesiei de avocat;
- drept civil;
- drept procesual civil;
- drept penal;
- drept procesual penal.
Examenul se va sustine in mod unitar, in cadrul Institutului National pentru Pregatirea si Perfectionarea Avocatilor – I.N.P.P.A. (in continuare I.N.P.P.A.) si se va desfasura prin I.N.P.P.A. Central – Bucuresti si prin centrele teritoriale ale acestuia, in conformitate cu Regulamentul de examen, aprobat prin Decizia nr. 128/08.07.2014 a Comisiei Permanente a U.N.B.R. si adaptat in conformitate cu prevederile Hotararii nr. 962/24.05.2014 a Consiliului U.N.B.R.
Tematica de examen a fost stabilita prin Hotararea Consiliului U.N.B.R. nr. 962/2014 si reprodusa in anexa Deciziei Comisiei Permanente nr. 128/2014, ambele publicate pe site-ul U.N.B.R. (www.unbr.ro).
Arondarea candidatilor pentru sustinerea examenului se face in raport de baroul la care s-a depus cererea de inscriere la examen si la care, in caz de primire in profesie, candidatul care a promovat examenul este obligat sa se inscrie, fara a putea sa se inscrie in alt barou, astfel:
a) I.N.P.P.A. central (Bucuresti): Barourile Bucuresti, Calarasi, Giurgiu, Ialomita, Ilfov, Constanta, Tulcea, Dambovita;
b) Centrul teritorial Brasov: Barourile Brasov, Buzau, Covasna, Harghita, Mures, Prahova si Sibiu;
c) Centrul teritorial Cluj-Napoca: Barourile Alba, Bistrita-Nasaud, Cluj, Salaj si Maramures;
d) Centrul teritorial Craiova: Barourile Dolj, Gorj, Mehedinti, Olt, Arges, Teleorman si Valcea;
e) Centrul teritorial Iasi: Barourile Bacau, Botosani, Iasi, Neamt, Suceava si Vaslui;
f) Centrul teritorial Galati: Barourile Galati, Braila si Vrancea;
g) Centrul teritorial Timisoara: Barourile Arad, Bihor, Caras-Severin, Hunedoara, Satu-Mare si Timis.
Taxa de examen este de 800 lei si se va achita in contul Institutului National pentru Pregatirea si Perfectionarea Avocatilor – I.N.P.P.A. din Bucuresti nr. RO56RNCB0082044172480001 deschis la B.C.R. – Sucursala Unirea – Bucuresti cu mentiunea „Taxa examen primire in profesie ca avocat stagiar, sesiunea septembrie 2014”, respectiv „Taxa examen primire in profesie ca avocat definitiv, sesiunea septembrie 2014”.
Este interzisa perceperea de catre I.N.P.P.A. sau barouri, cu orice titlu, de sume suplimentare pentru operatiuni care au legatura cu inscrierea candidatilor la examen sau cu sustinerea acestuia".

Comentarii

# Geta date 19 August 2014 15:30 0

In judetul Caras-Severin, spaga pe care mi-a cerut-o un asa-zis indrumator, pentru a ma "indruma" in perioada stagiului, este de 30 000 de euro ! Mafiotilor traditionali, voi reprezentati ciuma profesiei de avocat ! Iata doar unul din motivele pentru care Bota ar trebui admirat !

# avocat traditional date 19 August 2014 17:22 -1

sunt foarte curios sa aflu numele acestui avocat de C.Severin.Nu imi va fi satisfacuta aceasta curiozitate intrucat aici avem o mare minciuna a unuia Geta.Daca s-ar fi facut referire la vreun avocat cu renume din Bucuresti,poate,poate as fi crezut.dar la Resita ori Oravita?Fugi mai getule de aici si pune mana pe carte si invata.Prima data trebuie sa intri in avocatura si apoi sa iti cauti indrumator.Nu intri,mergi la Bota ca acolo cu o donatie iei imediat patalamaua pe care sa o pui in cui si sa te uiti la ea.Asa ca,mana pe carte .PS.Sunt de acord cu unii de pe luju in sensul ca examenul este foarte,foarte greu.Nu imi explic aceasta situatie inexplicabila.De mai multi ani incerc sa lamuresc pe cei cu putere de decizie sa schimbe ceva in acest examen.Poate voi reusi in viitor.PPS Dar nici nu vreau sa ajungem sa dam parodia de examen de la bota.Decat asa,mai bine avocati cu totii si sa se descurce fiecare cum poate.Oricum, stiinta de carte ii va delimita.

# pt avi de mai sus date 19 August 2014 18:21 +2

Wai pinocchio traditional vezi ca paranoia ta nu cunoaste limite. Acum te crezi si buricul baroului , tu propui ce? Nu cumva ii fi vreun tembel de ala care face parte din conducerea  sleahtei de infractori neinfiintati legal? Maninci rahat la adresa donatiilor lui bota, dar asta macar nu inseala oamenii ca voi. O adunatura de imbecili cu aere de sfertodocti care sub imperiul ca sunteti multi lumea trebuie sa va tolereze. ba magarule daca ati sustinut examene asa de corecte de ce 90% sunteti analfabeti juridici in frunte cu tine avo k k traditional. nici  gramatical nu sunteti in stare sa va exprimati, imi amintesc comentariile lui fenechiu care erau sub orice critica , nu stapinea cimd se scrie cu 2 de i sau cu 3 de i. Vai de capul vostru cu baroul vostru format din absolventi de spiru haret. Cred si eu ca va e usor sa pastoriti  niste analfabeti. Militienii conduc barul vostru de betivi si stii proverbul cu cine se aseamana... loazele securisto comuniste au pus mina  pe tot.

# avocat traditional date 19 August 2014 21:55 -4

Frumoasa postare ai conceput mai jiji,alias l 3/48 alias......Cand am crezut ca s-au astamparat sicanele am revenit cu postarile.Vad insa ca derbedeii botisti persista.Dupa cum ai observat,la atacurile tale murdare vreo doi/trei dintre ai nostri nu au raspuns.Voi face acelasi lucru de acum inainte,dar treb uie sa iti spun cateva lucrurui: acest vocabular de derbedeu(cum bine l-a definit cineva pe luju)nu-ti face cinste.Postacii stiu cine esti,asa ca iti dai seama ce gandesc despre tine.Da,poate sunt multi avocati tineri absolventi de Spiru Haret(atentie la majuscule) dar macar ei au facut facultatea la zi si nu la ff la mare distanta.Daca facem proportia milienilor vei pierde.Vezi mai jos cum tizul tau avocat 31 scrie ,,noii membrii,,(a propos de ce zisesi despre Fenechiu).Nu pricep de ce ne faci betivi.Vrfei exemple de la voi?Cat despre magar,prefer sa fiu un astfel de animal decat un biet fecior a lu pigus,derbedeu prin formatie si comportament.Si cu asta,basta.

# nae date 19 August 2014 23:22 +6

Mergi pe burta drogatule traditional. Vad ca-ti plac facultatile second hand. Probabil ca ambasadorul acolo te-a scolit ca pe drogat doar nu era sa-l dea la o scoala serioasa la stat. Si drogatul cind s-a vazut cu diploma si falonul contracost a crezut ca a ajuns buricul avocaturii. Bai drigatule chiar crezi ca esti avocat? Nu esti si nic nu o sa fii. De altfel nici la nivelul unui copil de clasa 2-a nu esti. Incearca sa citesti ineptiile alea pe care le-ai debitat, fara subiect si predicat si pline de greseli gramaticale. Vai de izmenele tale, drogatule! Si apropo spiru haret nu merita scris cu majuscule. Doar voi loazele acordati respect pentru ca fara astia erati astazi acolo unde va este locul meritat, adica la sapat santuri si la strins gunoiul. 

# tara formei fara fond date 20 August 2014 10:30 0

Nu fi tu asa curios, care e avocatul care cere bani?ia-uzi! Esti ori naiv, ori prost, SE STIE IN TOATA TARA de ani de zile ca se iau spagi de zeci de mii de euro, exista pe net daca cautati, inclusiv inregistrari in care se vede clar.Pentru cei care acum incearca sa acceada in avocatura: Mafia din avocatura traditionala este mare, sunt interese imense, acte nu au, mai incearca sa se zvacneasca asa inainte de sfarsit.E jale mare.Bani nu sunt. etc. Cei capabili si acei ce vor sa faca ceva in aceasta profesie, tinerii de azi pot sa mearga in strainatate, exista numeroase oportunitati. Ori aici in tara, dar nicidecum sa nu va lasati dusi de mafia caare exista in avocatura comunista ( traditionala). Burta pe carte! ceea ce aveti in cap, este al vostru si nimeni nu va poate lua.

# fifi date 19 August 2014 16:30 +3

Pai ce ai cautat acolo?

# jean date 19 August 2014 16:34 +2

Ti-a cerut putin. Era un avocat mai milostiv, spaga e de vreo 50000 de euro. Sunt vreo 5 care chipurile corecteaza si se imparte prada.

# ciuvi date 19 August 2014 16:54 +4

Mergeti la maestrul Mateut, ati vazut ce bine l-a indrumat pe voiculescu si i-a papat si citava sute de mii.

# lucian date 29 August 2014 01:34 0

L-a indrumat bine si pe fii-su care a dat a treia oara si nu a intrat in avocatura.Acum se judeca la Cluj cu UNBR sperand ca fostii studenti sa-i dea dreptate lui fii-su

# gigi date 19 August 2014 16:57 0

faptul de a primi bani ca sa iei un stagiar nu e infractiune !

# jiji date 19 August 2014 18:26 +2

Faptul ca mamica lui gigi a facut un bou nu este infractiune. Este doar o greseala genetica.

# abc date 19 August 2014 20:31 +1

are dreptate gigi, nu e infractiune, ci doar, eventual, abatere disciplinara. avocatul nu e functionar, ca sa poata sa ia mita.

# bcd date 19 August 2014 21:25 0

Abc a scris cineva de mita  ?

# tara formei fara fond date 20 August 2014 10:34 +1

Dar faptul de a primi bani ca sa iei un scalv care sa faca cafea, sa-ti care diplomatul si sa-ti aduca copcii de la gradinita? asta ce e?

# Avocatul31 date 19 August 2014 20:33 +2

Neavând acte de infiintare,Florea este si va fi un fel de guru bivolaru al sectei avocatiilor traditionali...800 de lei pentru a se convinge ca noii membrii si-au autosters-spalat creierul,dar au o scuza si un spate...nici inm-ul magistratiilor nu este altceva decât este,tautologie din care intelegem grava eroare in care se afla cei cu justitia lui basescu in suflet,pretext si motivatie pentru a fura Romania.

# pip date 19 August 2014 21:58 +5

O panaramă de examen la care se prezinta fraierii . De intrat se ba intra dupa contestatii cind incep babacii sa arunce cu banii. Examenul nu e pentru cine invata ci pentru cine da spaga. Doar fraierii si debilii cred in corectitudinea  examenului. 

# Avocatul31 date 19 August 2014 22:28 +3

Avocatul traditional comunist ne-a clarificat smenul cu pricină,preluat de inm si csm la alt nivel,se plângea loaza comunistă de gradul ridicat de dificultate a asa zisului examen de intrare in barou,cheia si problema rezolvată cum bine ai spus cu ajutorul formulei băsiste si a oricărui excroc:banii.Vă bateți joc de justiție,traficanților de justitie.

# remember date 19 August 2014 23:55 +2

E bine ca exista o sita destul de deasa pentru avocati dar mi-as dori ca aceasta sita sa functioneze cat se poate de corect pentru procurori si mai ales pentru judecatori.Un avocat bun este esential intr-un proces dar un judecator super-pregatit si integru este esntial.Sper ca in scurta vreme sa avem cei mai buni avocati promovati in magistratura dar si cei mai neatarnati si echilibrati judecatori. :roll: :roll: :roll:

# Lisa date 20 August 2014 07:53 +1

Sunt niste mascarade si fasificatori de examene . Dati abanii degeaba dragi colegi ca nu va dau dreptul de patrudere in casta lor asa usor !

# tara formei fara fond date 20 August 2014 10:49 +1

Ia vedeti aici drumul spagii din mafia avocaturii: Sa incepem la cluj, la mahniti si apoi conchidem la Constanta: http://clujeanul.gandul.info/cluj/10-50-000-de-euro-taxa-de-casta-a-avocatilor-clujeni-2436617 http://m.cugetliber.ro/stiri-eveniment-cine-a-dat-spaga-pentru-a-deveni-avocat-a-fost-fraier-210217 http://www.avocatura.com/stire/9671/cat-mai-costa-spaga-sa-intri-stagiar-la-un-avocat-10-000-de-euro.html

# mateiu date 20 August 2014 10:51 -1

pana in 2004, examenele in avocatura e dadeau in forma dura (din 900 de candidati, abia intrau 35-39),in timp ce magistratii actuali de la Jud, Trib si CAPuri intrau pe interviuri ... .Uni chiar sefi de parc auto din Minist Just. Din 2004, pana prin 2012, s-a cam slabit garda

# lucian date 29 August 2014 01:40 +1

Aiurea cum cand la Bucuresti la comisiile de examen erau pe caprarii erau comisii unde erau repartizati fraierii(la Diculeasca,Florea, Stanculescu,Danescu)cate 30-40 candidati,iar la comisia lui Lili Vasilescu si Herbay erau cate 200 de candidati.Pentru a te trece la aceasta ultima comisie,secretarele Dana,Silvia sau Doina Constantin numai pentru mutarea asta cereau de la 300 la 500 de euro.Iar Lili cerea de la obraz de la 2000 in sus.Acum este la casa de asigurari ce invarteli face acolo cu Badulescu mama mama

# lulu date 20 August 2014 12:28 +2

La Cluj nu se pune problema de spaga de 10.000-5o.ooo de euro .De unde s-au scos sumele astea astronomice?Cu 4 -5 mii de euro se rezolva si ,,admiterea,,si se rezolva si cu avocatul indrumator.In ce priveste asa zisul examen este o pacaleala de proportii.Anii trecuti dupa contestatii au intrat uniii copchii de avocati si altii cu bani care au luat initial note de trei si patru.Bine ca astia ce conduc barourile nu au dat nici un examen de admitere sau vreun alt concurs.In ce priveste banii care se iau pentru intrarea in casta este un lucru cunoscut de multi ani.Si mai zic unii ca este p profesie libera si liberala.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 22.05.2024 – Belea pe capul lui Florenta

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva