25 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

EXCLUSIV - Decanul Baroului Bucuresti, Ilie Iordachescu, declara in urma retinerii avocatului Radu Eugen pentru o mita de 70.000 euro, care sunt motivele cresterii coruptiei in sistem: Portofoliul de clientela care a scazut si supraaglomerarea Baroului din cauza politicii Portilor Deschise promovata de vechea conducere!

Scris de: Adina A.STANCU - Razvan SAVALIUC | pdf | print

9 March 2012 15:34
Vizualizari: 12478

 

Retinut de Ziua Femeii de catre procurorii DNA, avocatul Radu Eugen Alexandru din Baroul Bucuresti a fost prins in flagrant in timp ce primea prin intermediari, 70.000 de euro de la un traficant de droguri, caruia ii promisese ca va interveni la Inalta Curte pentru a-i reduce pedeapsa de la 15 ani la 6 ani de inchisoare, cauza avand termen de judecare la ICCJ peste cinci zile, in 14.03.2012. Potrivit Ordonantei de punere in miscare a actiunii penale intocmita de procurori, in perioada februarie - martie, avocatul Eugen Alexandru Radu a pretins de la un denuntator 100.000 euro, sustinand ca are influenta si poate interveni pe langa judecatori ai Inaltei Curti de Casatie si Justitie - Sectia penala pentru a-i determina sa pronunte o hotarare judecatoreasca prin care sa reduca pedeapsa acestuia de la 15 ani la sase ani de inchisoare pentru trafic de droguri. Interesant este ca niciunul dintre avocatii vechi in profesie, dar nici dintre cei mai tineri pe care Lumeajustitiei.ro i-a contactat, nu il cunoaste pe acest avocat.


Presedintele UNBR, Gheorghe Florea: "Daca avocatii incalca juramantul profesional, sa raspunda!"

Retinerea avocatului Radu Eugen Alexandru de la Baroul Bucuresti nu creaza deloc o imagine buna in randul opiniei publice, deoarece se constata in ultima vreme o inmultire a cazurilor de coruptie in randul avocatilor. Din acest motiv, l-am contactat pe presedintele Uniunii Nationale a Barourilor din Romania - UNBR, Gheorghe Florea (foto 2), pentru a ne spune punctul sau de vedere cu privire la cazurile de coruptie din lume a avocaturii. Presedintele UNBR, Gheorghe Florea ne-a declarat: ” Nu cred ca este vorba de o campanie orchestrata impotriva avocatilor. Cred ca functioneaza sistemul de protectie impotriva coruptiei, pentru ca nu exista infractiune de coruptie fara un functionar public in legatura cu care sa se exercite activitatea de corupere. Avocatul nu e functionar public. Inseamna ca, din pacate, actele se savarsesc in legatura cu alte persoane care detin functii publice si care sunt inclinati sa savarseasca fapte de coruptie. In general, avocatii care au fost primiti direct in profesia de avocat, fara sa provina din alte profesii, nu savarsesc fapte de aceasta natura. Legea si statutul profesiei de avocat, daca sunt corect aplicate de organele profesiei de la nivelul barourilor, nu permit ca asemenea persoane sa mai ramana in corpul avocatilor daca sunt condamnate definitiv. Fac apel la autoritatile publice sa intervina energic pentru respectarea stricta a legii, iar avocatii sa raspunda daca in activitatea lor incalca juramantul profesional. In cazul in care exista abuzuri, sunt absolut convins ca justitia isi va face datoria fata de oricine”.

Avocatul retinut vineri, 09.03.2012, face parte, dupa cum se stie din Baroul Bucuresti. Ne-am interesat cine este si de unde provine, si am primit informatia ca Eugen Radu Alexandru a intrat in avocatura ca stagiar la data de 1.04.2005, adica intr-o zi de Pacaleala, cum se spune in popor.

Declaratia decanului Baroului Bucuresti Ilie Iordachescu

Contactat telefonic si intrebat despre fenomentul coruptiei la din ce in ce mai multi avocati, decanul Baroului Bucuresti, Ilie Iordachescu (foto 1), ne-a declarat: „Eu sunt de acord cu toata activitatea DNA privind supravegherea activitatii unor persoane, inclusiv a avocatilor care apeleaza la savarsirea faptelor de coruptie. Este inadmisibil ca un astfel de avocat sa fie in Baroul Bucuresti, deoarece lezeaza imaginea profesiei de avocat. Noi suntem un corp de elita al avocaturii si in niciun caz asemenea elemente nu trebuie sa faca parte din Baroul Bucuresti. Opinia publica trebuie sa inteleaga ca se fac eforturi deosebite atat de catre conducerea Baroului Bucuresti, cat si de catre organele autorizate sa intretina asemenea actiuni pentru realizarea unei Justitiei cinstite si corecte!”

Intrebat care ar fi, totusi, in opinia sa, motivele pentru care unii avocati se dedau faptelor de coruptie, decanul Ilie Iordachescu a mentionat pentru Lumeajustitiei.ro: ”Cred ca o motivatie exista din partea unor avocati. In primul rand, e vorba de portofoliul de clientela al avocatilor, care a scazut din cauza celui de-al doilea val de criza si se inregistreaza in momentul de fata un numar mare de avocati pauperizati. Al doilea motiv cred ca il reprezinta supraaglomerarea sistemului. Cu toate eforturile facute de Baroul Bucuresti si UNBR, de organizare a unor examene corespunzatoare de primire in profesie, totusi numarul avocatilor in Baroul Bucuresti e foarte mare. Datorita unei politici a Portilor Deschise promovata de vechea conducerea a Baroului Bucuresti, accesul in profesie s-a facut fara organizarea unui examen care sa selecteze avocati bine pregatiti si cu un comportament adecvat”.

Revenind la cauza in care a fost retinut avocatul Eugen Radu, mentionam ca denuntatorul Romeo Anghel a fost judecat alaturi de un spaniol dupa ce, impreuna, adusesera in Romania, prin Portul Constanta, 160 de kilograme, in valoare de 10 milioane de euro. Avocatul retinut Eugen Radu Alexandru i-ar fi promis lui Romeo Anghel, conform DNA, ca il va ajuta ca pedeapsa lui sa fie redusa de la 15 ani la 6 ani. Cauza privitoare la taficul cu cocaina a fost instrumentat de DIICOT - Structura centrala. In 29 iulie 2011, atat Romeo Anghel, cat si cetateanul spaniol Moreno Alvarez au fost condamnati la cate 15 ani de inchisoare. Sentinta a fost contestata la Curtea de Apel Ploiesti, care le-a respins recursurile celor doi ca nefondate la data de 14 decembrie 2011, mentinand decizia fondului. Dosarul se afla la aceasta ora la Inalta Curte de Casatie si Justitie, cu termen in 14 martie 2012. Cei doi se afla in stare de arest preventiv.

Comentarii

# Iantu date 9 March 2012 17:45 +9

Vorbe goale. Trebuia sa-l intrebati cati avocati din Baroul Bucuresti au fost dati afara din profesie pentru fapte penale sau pentru alte abateri disciplinare despre care tot relatati zilnic.

# fara dna e jale mare date 10 March 2012 09:19 +2

:roll: exista mereu javre indiferent unde, statul mai curata uneori

# Brindusa date 11 March 2012 13:31 +1

Nici nu ai idee cati!!! Intra pe situl baroului bucuresti, si o sa vezi acolo o lista luuungaaa!!!

# juristB date 9 March 2012 17:46 +5

SA MORI TU :lol: , meletianule :-* .De vina esti TU impreuna cu mafiotul de Florea.Deja luati cu japca, zeciuiala plus 1 la suta pentru UNBR.Avand in vedere conditiile de piata, in functie de cerere si oferta, in prezent si criza, nu mai tineti cont de nimic, de frica de dumnezeu, de moralitate si probitate profesionala.In voi zace "FOAME DE BANI", din aceasta cauza se practica traficul de influenta, la nivel de ICCJ.JOS MAFIA DIN AVOCATURA :-)

# bingo date 9 March 2012 17:47 +9

:lol: :lol: :lol: ;-) ia-uzi saraci avocati bogati, de ce iau ei mita cu miile si zecile de mii de euro. poate le e rusine sa ceara onorariul asa mare. aporpo, cand domnii acestia au intrat in avocatura, pe vremea lor, tot examen terorist se dadea??? tot asa li se crerea sa memoreze codurile pe dinafara?

# Dorin date 9 March 2012 17:51 +11

Baroul Bucuresti este plin de tovarasi fosti procurori, judecatori si avocati care se ocupau mai mult cu turnatoria la securitate decat cu ”apararea drepturilor cetatenesti”. Bine ca-i pun pe astia tineri sa semneze ca n-au colaborat cu securitatea, ca aia vechi stau bine mersi la caldurica...

# Dorin date 9 March 2012 17:54 +6

Auzi, elita avocaturii!!!! Baroul Bucuresti este plin de tovarasi fosti procurori, judecatori si avocati care se ocupau mai mult cu turnatoria la securitate decat cu ”apararea drepturilor cetatenesti”. Bine ca-i pun pe astia tineri sa semneze ca n-au colaborat cu securitatea, ca aia vechi stau bine mersi la caldurica...

# Walleye date 9 March 2012 17:52 +4

Da, da, tovarase. Vina apartine exclusiv vechii conduceri, pisicilor si caprelor aferente. Povesti de claca, bune de spus in fata birtului in ziua de chenzina. BĂ, dă-o dracu de politica porților deschise, și de politica circularelor tip Kovesi si alte matrapazlâcuri mafiote. Bă tovarășe, doar Predoiu să vă creadă, că doar el ține cu dinții de fusta băsescului, ca să-l țină pe scaunul de ministru de carton. Altfel, va fi un dezastru. Va învia B.I.R. și vor crăpa gangsterii. Toți, până la unul. Așteptăm cu mare nerăbdare, deznodământul.

# Radu date 9 March 2012 18:18 +6

Iordachescule, tupeul tau chiar nu are limite ? Cu alte cuvinte, ti se pare ca entitatea mafiota-B.B.,pe care o conduci, si-a ingrosat randurile peste masura si ti-e frica de faptul ca s-ar putea sa-si piarda statutul de CASTA, in care se putea accede doar cu SPAGA sau NEPOTISM ! Tu, Florea, Zamfirescu-Predoiu, etc., reprezentati CANGRENA profesiei de avocat si atat timp cat voi veti fi la conducerea UNBR-ului CUTUMIAR, va fi razboi in lumea avocaturii.

# c gh botist date 9 March 2012 18:19 +1

spagari, nepregatiti, bolnavi (av STOICESCU), arestati , pentru ca cei doi domni> - nu organizeaza examene corecte de primire in profesie, nu verifica actele medicale a candidatilor, se compromit pentru subzistenta, etc. Poate ca cineva se va gandi ca nu sunteti in legalitate, este greu de crezut ca detineti un certificat de mostenitor al unui barou infiintat de ALEXANDRU IOAN CUZA - indentificat de botomel pe adresa de e-mail a lui Cuza. o parte din spaga ajunge si in contul UNBR sub forma de zeciuiala. Una din cauzele spagii o constituie valoarea zeciuelii si a darurilor catre voi. Azi in al zecilea ceas ARATATI INSTITUTIILOR STATULUI SI TUTUROR ROMANILOR CA AVETI ACTE DE INFIINTARE si functionati LEGAL - VA RUGAM FRUMOS DOMNULE GHEORGHE FLOREA - PLATIM NOI, ENORIASII TAXELE DE PUBLICARE. propunerea este DEMISIA ONORABILA

# pt: c gh botist date 9 March 2012 19:08 -1

Acte de infiintare?!?,, functionati legal''?! :eek: Nu te mai dezamagi draga ,, c gh botist'', nu merita si nu mai fi naiv. In tara asta orice este posibil, crezi ca daca nu au aratat documentele, Instantelor de Judecata, documente solicitate de catre Instante!!!! crezi ca o sa le arate noua? ma intreb ce documente le arata celor ce se inscriu acum in barou? Stai linistit ca nimeni nu va pati nimic, cui pe cui se scoate si corb la corb nu scoate ochiul, sunt bine legate itele coruptiei si a nepotismelor.

# C GH date 9 March 2012 20:12 +5

stimata doamna>PROCUROR GENERAL KOVESI, STIMATA PRESEDINTA A CSM GHICA ALIN, STIMATE DOMNULE MINISTRU AL JUSTITIEI PREDOIU CATALIN, STIMATI PRESEDINTI AI CURTII CONSTITUTIONALE, ICCJ, STIMATE DOMNULE PRIM MINISTRU UNGUREANU, stiu ca cititi aceasta publicatie in mod frecvent si de aceea ,ca cetatean european, platitor de taxe si impozite va solicit sa va autosesizati cu privire la UNIUNEA NATIONALA A BAROURILOR DIN ROMANIA - PRESEDINTE GHEORGHE FLOREA, cu sediul in palatul de justitie si spatii repartizate in toate instantele de judecata din Romania, utilizate in mod gratuit, si sa stabiliti modul de infiintare , functionare si existanta a acestei entitati denumita UNBR. faceti publica concluzia acestor verificari. UNBR conform unor inscrisuri (corespondenta) Ministerul Justitiei PULSEAZA sume importante de bani publici in bugetul acestei entitati. A reusit ca prin protocoalele incheiate cu diferite institutii ale statului sa se ancoreze solid in economia nationala, in special prin incheierea de contrate de asistenta juridica cu aproape toate ministerele, agentiile, etc. Despre ce vorbim cand de exemplu UNBR are incheiate protocoale cu CSM, Ministerul Justitiei, Curtea de Apel Bucuresti, etc, vorbim despre amestecul in actul de justitie al unei entitati care nu exista si functioneaza legal. Constat ca si CSAT are un cuvant de spus atunci cand avocatii UNBR condus de Gheorghe Florea, atrage in mod vadit la colaborare persoane cu functii importante in aplicarea legii in Romania, cu scopul evident de a obtine foloase materiale asa cum este si cazul avocatilor arestati si condamnati. Aceasta entitate prin statutul juridic pe care nu il are prejudiciaza imaginea institutiilor statului cu care a incheiat diferite protocoale, de fiecare data initiativa a apartinut UNBR pentru simplul fapt de a avea deasupra o umbrela protectoare. De ce credeti ca a reusit sa-si afiseze tabloul avocatilor pe pagina principala a CSM, pentru a crea convingerea falsa ca sunt in legalitate dar si pentru a fi protejati. Cu ce drept decanul baroului Bucuresti participa la bilanturile JANDARMERIEI ROMANE (este vorba de structura care asigura paza instantelor de judecata,parchet, CSM) solicitand ca ,,avocatii UNBR,, sa fie paziti de jandarmi ? , sa nu uitam ca jandarmeria este platita din bani publici nu de Baroul Bucuresti. Curtea de conturi, in temeiul legii nr. 94/1992 are obigatia sa controleze cum se cheltuiesc bani din bugetul tarii. Raspunderea va fi generala nu numai a reprezentantilor acestei entitati. Cu deosebita stima.

# picatura date 10 March 2012 07:04 0

ai dreptate c gh si demersul tau ar trebui sprijinit nu numai de cei care iti sunt colegi, sau ma rog confrati, ci si de intreaga comunitate a celor cu meserii juridice si ma gandesc aici si la consilierii juridici, care pana mai ieri erau victime ale castei avocatiale, le luau branza din pateu, sau din cozonac, cum a zis un nenea mare scula de traditional. orice schimbare in tara asta cere sacrificii enorme, pe care insa mai nimeni nu are dipozitia de le face si unde mai pui ca de mai bine de un an nici conducerea unbr bota, nici alti membrii marcanti ai organizatiei nu fac altceva decat sa taca, o tacere mai mult decat suspecta, asta ca sa nu folosesc alte cuvinte. pai de ce tac draga c gh, tocmai acum cand cred ca e momentul unei adevarate ofensive juridice?, tocmai acum cand in mod infractional asitam la infiintarea baroului ilfov paralel, in conditiile in care asta e o fapta PENALA si nici macar nu sunt sesizate organele?, tocmai acum cand in loc de scuze, macar din complezenta, pentru comportamentul infractional al unor confrati, auzim tot acuze, tot altii sunt vinovati? cum adica, daca strungarul nu mai are de lucru se apuca de furat? ma scuzati strungarul nu face parte dintr-un corp de "elta", pai decat asa elita mai bine fara. asta chiar le intrece pe toate, e PICATURA care a umplut paharul, e clar momentul actiunii pentru libertatea celei mai liberale profesii...si aviz amatorilor: in cazul lipsei de clienti nu va apucati de furat, ma rog de spagi, ci de munca, iar daca vreti sa fiti respectati ca elita, atunci incepeti prin a respecta pe ceilalti, indiferent din ce categorie profesionala sau sociala provin, nu mai aruncati vina pe altii sau pe sistem si sa nu credeti ca " a fura de foame " e un principiu juridic.

# ultimul_charlot date 9 March 2012 20:46 +3

Haideti ca toti cei interesati sa trimitem sesizari asemanatoare ca a lui C GH la institutiile statului, pe siteurile oficiale ale Curtii de Conturi, Ministere, Presedentie, Senat, Camera Deputatilor, organisme europene,sa facem acelasai comentariu ( copy-paste ) ca si C GH. Haideti sa punem presiune acum in preajma alegerilor pe o problema ce trebuie odata sa se termine. Intr-un fel sau altul

# picatura date 10 March 2012 07:19 0

da, e un mod de actiune, dar nu cu copy=paste ci fiecare cu ce si cat se pricepe. atentie copy-paste nu creaza elite. nu cred ca demersul ar ramane fara rezultatul scontat, vorba ta ori, ori. ar trebui sa initiati si o campanie de strangere de semnaturi pentru modificarea legii 51/95, sunt sigur ca vor fi peste un milion, mai ales daca in sfera avocaturii vor fi inclusi si consilierii juridici, care fie vorba intre noi desi fac aceiasi meserie, uneori cu mult mai mult profesionalism, prefera sa ramana in conul de umbra al celor carora nu le mai ajunge " cozonacul ".

# AVOCATU LU PESTE date 9 March 2012 21:34 +5

Ilie Iordachescu cred ca a vrut sa vorbeasca de politica promovata de el si Florea si care se numeste corect „politica buzunarelor deschise” pentru spaga de intrare in barou. Cu voi ar trebui sa inceapa arestarile.

# unbr.info date 9 March 2012 22:09 0

S-a gasit acutul de infiintare al Baroului Bucuresti. Deschide www.UNBR.info,la noutati. Acum avocatii au trei UNBR si doua barori traditionale in Bucuresti.

# alu pigus date 10 March 2012 13:13 0

,,S-a gasit acutul de infiintare al Baroului Bucuresti" Botomei, analfabetule, ne interesează actul nu ,,acutul"! Am uitat, la tine nebunia e acută...!

# unebere.info date 10 March 2012 13:37 +1

Va rog sa ma scuzati, am niste probleme cu mansarda. M-am luat dupa un prieten bun de-al meu, e ala cu tembeliziunea popo-popo-popo-rului, uite, vedeti ce intreruperi de semnal am(?), l-am rugat sa-mi recomande un "doctor" de nervi, ca nu stiu ce m-a apucat, asa o dileala grozava, de-mi vine sa fac cate un unebereu pe zi, si cred ca de medicamentele alea, naiba sa le aia, ma scap pe net cu cate un mesaj important pentru tara. Stati pe aproape, ca nici nu stiti ce pierdeti, Stiati ca piramidele lui Keops Micherinos si Kefren au fost descoperite pentru a doua oara, intr-un sat de pe Discopery, parcă Mărgău se numește, iar fata in verde este Nefertiti, sora mea mai mica. O chema Botomei dar i-a trecut. Ma scuzati, iar ma ia cu delir...revin cu o alta unebere.info. Ma duc sa-mi treaca. :cry:

# SPDD date 9 March 2012 22:27 +3

SINGURUL UNBR LEGAL INFIINTAT ESTE UNBR BOTA ! IN VIITORUL APROPIAT NU VOR MAI PUTEA FACE AVOCATURA DECAT CEI DIN ACEST UNBR ! NU MAI INCAPE NICI O INDOIALA !

# Dan date 9 March 2012 23:42 +6

Daca cineva poate sa-mi spuna ca doi infractori versati care voiau sa vanda droguri in valoarede 10 milioane de euro, apelau la un pustan de 31 de ani ca sa "intervina" la ICCJ in favoarea lor...atunci cred ca suntem dusi cu capul, Nu stiu ce probe are DNA, dar cineva l-a atras pe pustiul asta intr-o cursa. Cineva si-a facut un "10" pe barba lui. Iar daca se spune ca tot avea de gand sa corupa judecatori de la ICCJ, de ce DNA nu a asteptat sa le pice in mana un peste gras, nu un pustan aiurit. Amaratul asta vorbea la un Nokia lipit cu scotch - asta e marele corupator la ICCJ - lasati-o drac' de harneala. Iar banditului de Iordachescu sa-i fie rusine pentru declaratiile de azi. 

# Angela date 12 March 2012 12:08 +4


Citeza pe Dan
Daca cineva poate sa-mi spuna ca doi infractori versati care voiau sa vanda droguri in valoarede 10 milioane de euro, apelau la un pustan de 31 de ani ca sa "intervina" la ICCJ in favoarea lor...atunci cred ca suntem dusi cu capul, Nu stiu ce probe are DNA, dar cineva l-a atras pe pustiul asta intr-o cursa. Cineva si-a facut un "10" pe barba lui. Iar daca se spune ca tot avea de gand sa corupa judecatori de la ICCJ, de ce DNA nu a asteptat sa le pice in mana un peste gras, nu un pustan aiurit. Amaratul asta vorbea la un Nokia lipit cu scotch - asta e marele corupator la ICCJ - lasati-o drac' de harneala. Iar banditului de Iordachescu sa-i fie rusine pentru declaratiile de azi. 
Din pacate, are dreptate Dan, nu stiu de unde stie aceste detalii, dar eu sunt foarte apropiata de Eugen Radu. Intr-adevar are telefoane vechi si o masina si mai veche. A fost pacalit ca un prost si nu stia exact in ce se baga iar altii si-au micsorat pedeapsa pe prostia lui. Sper sa reuseasca sa se maturizeze urgent si sa-l ajute Dumnezeu. Multumesc mult Dan pentru ce ai spus, nu stiu cine esti, dar ai pus punctul pe i.

# Kitty date 12 March 2012 12:53 +2

Si e un OM credincios, care merge in fiecare duminica la biserica. Nu spun ca nu a gresit lasandu-se atras in acest joc murdar, dar cand tot neamul tau poate munci 2 vieti ca sa stranga cat are acest domn Iordachescu, ATUNCI, parca iti vine sa dai si tu un tun... si sa spui de ce nu? Doar suntem in Romania, unde totul e posibil! Daca EL colaboreaza cu autoritatile si ii denunta pe pestii mari (lucruri care pot fi probate pein inregistrarile telefonice), cum vor sta lucrurile atunci pentru cei de la ICCJ??? Nu pot decat sa-mi doresc ca tatal lui Eugen, care este un om simplu, care si-a educat copilul in spirit crestin, sa aiba inima tare, inima lui bolnava! Si pentru ca suntem in postul Pastelui, iar Eugen este un bun crestin, eu cred ca Dumnezeu va fi alaturi de el si de Adriana!

# Kitty date 12 March 2012 14:07 +1

Nu toată lumea e capabilă să stea în mlaştină până la gât şi să surâdă. Unii nu se pot abţine să nu dea din mâini, încercând să iasă, chiar dacă astfel se scufundă cu totul." - Octavian Paler în “Rugaţi-vă să nu vă crească aripi”

# Dan date 9 March 2012 23:46 +1

Un "19" am vrut sa zic. Stim cu toti ce e asta.

# doru date 10 March 2012 00:04 +1

iar pe procuror, fac pariu ca i-l chiama Cerbu

# doru date 10 March 2012 00:06 +2

oricum, asta nu e o scuza pentru fraer. Dar, pe bune, ce a spus avocatul? ca clientul va "primi" 6 ani. Uite, cu 19 facut o sa primeasca 6 ani :D :D S-a tinut de cuvant. :lol:

# un avocat date 10 March 2012 08:13 +3

Nu l cunosteau nici colegii avocati si-l cunosteau judecatorii de la ICCJ!?Ce naiba am luat-o cu capul?Pai daca vroiau pe bune traficantii de droguri sa cumpere influenta apelau la fosti judecatori de la ICCJ care sunt avocati,era mai credibil.Nu apelau la neica nimeni pe care nu-l cunosc nici vecinii.E cusuta cu ata alba.E condamnabil ca el a acceptat sa intre intr-un asemenea joc care mai degraba e inselaciune decat trafic de influenta dar la fel de condamnabil este si sa transformam puscariasii in denuntatori de buna credinta si credibili pana la D-zeu si dincolo de el, ba chiar mai condamnabil este sa inventam si provocam infractiuni ca sa avem de lucru.Declaratia lui Iordachescu este ridicola in acest context.Plus ca aruncatul vinei in gradina lui Cristian Iordanescu caruia Iordachescu din punct de vedere juridic nu-i ajunge nici la unghia de la degetul mic de la piciorul stang e chiar scandalos de a dreptul.

# Toni date 10 March 2012 14:13 +2

Acest avocat nu avea cum sa primeasca un ,,onorariu" de 100.000 EURO; pentru cauze similare (avand ca miza exclusiv reducerea pedepsei) nici macar Nazat, Mateut, Neagu, Budusan ori Aurel Ciobanu nu ar putea pretinde un asemenea onorariu. O fi fost o capcana a denuntatorului, nu zic nu, dar dl. avocat stia (sau trebuia sa stie!) in ce se baga! Greu de crezut ca procurorii DNA nu i-au interceptat domnului avocat convorbirile si nu au auzit cum acesta promitea marea cu sarea! O problema insa mi se pare pusa gresit: nu prea inteleg cum i-ar putea folosi denuntatorului (condamnat in fond si in apel pentru infractiuni prevazute de Legea nr. 143/2000) denuntarea acestui avocat pentru o eventuala reducere a pedepsei in recurs! De art. 19 din OUG nr. 143/2002 beneficiaza exclusiv persoanele care au savarsit o infractiune care atrage competenta DNA, pentru acele infractiuni li se reduce pedeapsa!

# Raspuns date 10 March 2012 18:33 +2

Cum i-ar folosi?prin trafic de influenta.e simplu ICCJ-ul este judecatoria de pe langa parchetul DNA.Pe pariu ca i se reduce pedeapsa?

# doru date 11 March 2012 18:10 +1

art. 19 este din legea este 682/2002 si nu are treaba cu "competenta DNA"

# av date 10 March 2012 16:03 0

www.unbr.org sau bota.ro un site unde UNBR isi prezinta statutul si toate actele de existenta,am cautat si la unbr ro si nu am gasit,vreau sa fiu avocat si din punct de vedere al arg juridice de legalitate o sa optez pt unbr structura bota

# parpalac date 10 March 2012 16:48 -2

cand e vorba de avocati hop si botistii ca mustele la rahat, numai ei comenteaza si in afara de ,,noi avem acte de infiintare" nu mai stiu altceva :lol:

# pt parpalac date 10 March 2012 17:09 -2

Da' tu ce stii, mormoloc cutumiar ?! Pai, cand e vorba de avocati, doar cei din UNBR-Bota au documente care le consfintesc aceasta calitate ! In schimb, voi sunteti niste capuse care au parazitat profesia de avocat . 

# parpalac prostanac date 10 March 2012 17:58 -2

parpalac sau mai bine zis pirlac, speram sa va aresteze pe toti, ca sunteti niste javre corupte pina in maduva oaselor. nu degeaba va numeste bota decanii gansteri ai avocaturii. auzi ce prostanaci, fac trafic de influenta fiindca sunt pauperizati. mars nesimtitilor, infractori traditionali ce sunteti.

# avocatel date 10 March 2012 18:37 -1

Mai parpalac, mai ! Dar in afara de ,,Onorata Instanta, las la aprecierea instantei...'' cel mai folosit discurs de unii dintre traditionali, cand nu mai stiu ce sa spuna si cum sa-si sustina cauza, ce altceva mai ai de comentat? Ia da-ne te rog, cateva argumente juridice, bine definite, cu privire la structura avocatiala, Bota? Hai sa lasam actele, ca oricum noi le avem, in plus Romania nu este un stat cutumiar, dupa cunostintele mele, te rog sa ma combati daca nu am dreptate. Cu privire la : ,,hop ca mustele la rahat'', frumoasa postare, nu am ce zice! atata-ti duce capul? ei bine, sa zicem ca noi suntem mustele, voi sunteti rahatii. Ori vrei sa inversam rolurile?

# pompiliu bota date 10 March 2012 19:30 0

,,parpalac", arată-ne actele şi am tăcut. Dacă nu ai ce să ne arăţi, mai bine taci tu.

# POLO date 12 March 2012 14:31 0

Arata tu Bota, actele prin care ti-au expirat mandatele, actele prin care justifici ce ai facut cu banii din donatiile noastre, actele ca ai infiintat comisie de disciplina si de cenzori, actele ca baroulbucuresti a functionat legal 8 ani, actele ca ai infiintat institut de pregatire al avocatilor, actele ca ai cabinet de avocat inregistrat si ca esti avocat. Ai cam multe de aratat, nu-i asa ? Problema nu e de aratat ci de faptul, ca esti penal de ilegal.

# botomel rudotel date 12 March 2012 15:47 0

polo, arată tu actele absolvirii clasei a IV-a primară şi eu vorbesc cu Bota să te primească în audienţă.

# POLO date 13 March 2012 15:26 0

VORBESTI TU CU TINE ? BRAVO !

# jurist date 10 March 2012 18:23 0

pentru voi n-au fost portile deschise? sau voi ati fost doua genii ale dreptului romanesc... hai scutiti-ne de vorbele goale ca ati confiscat avocatura pt clientela voastra. nu spunea un tantalau ca odraslele avocatilor ar trebui primite fara examen? oare de ce a facut afirmatia asta? nu cumva stia de nemernicia voastra?

# A ratat momentul sa taca date 10 March 2012 18:29 0

Gretoase declartiile d-lui decan.In primul rand ca el e de acord cu supravegherea avocatilor!?In primul rand exprimarea este neconstitutionala daca vrea sa fie supravegheat si monitorizat sa se duca in Zimbabwe acolo e dictatura si sunt monitorizati non-stop.In al doilea rand este de acord si cu premiul de 500 eur/avocat instituit de DNA? In alt plan, sa-i expun eu cateva diferente intre el si Iordanescu ca i-am prins pe amandoi: 1)Iordanescu a fost avocat cunoscut inainte de a fi decan, Iordachescu invers 2)ex-magistratul Iordanescu a avut rezultate in dos.in care nimeni nu se astepta:eliberare Patriciu-Rompetrol, Benyatov...,ex-militianul Iordachescu s-a bagat singur in seama in cazul Voicu ptr.reclama, si a reusit in cazul Ciorogarla sa ia condamnare mai mare ptr.clientul sau care nu avea nici o atributie in cadrul srviciului de paza decat cea a comandatului pazei.

# A ratat momentul sa taca-continuare date 10 March 2012 18:30 0

3)Iordanescu a luptat cu vehementa pentru egalitatea avocat-procuror, a inaintat propuneri legislative, a luat pozitie asupra abuzurilor dn justitie, a tras un semnal de alarma ca vor urma vremuri crunte si nedemocratice ptr.justitie,a trimis numerosi av.tineri la cursuri de pregatire la Paris, Bonn, a luat pozitie fata de incompetenta min.justitiei d-na Macovei.Iordachescu a tacut si a luat pozitia de drepti.s.a.m.d.

# Lasa-ne si cu Iordanescu date 10 March 2012 19:50 0

Cutumiarule, ce-ar fi sa ne scutesti cu osanalele pe care i le canti fostului GANGSTER, Iordanescu ! Nu a fost cu nimic mai bun decat bolsevicul Iordachescu. Iordanescu, alaturi de Zamfirescu, a fost printre cei mai mari MAFIOTI ai avocaturii cutumiare si a facut tot ce i-a stat in putinta sa transforme profesia de avocat, intr-o CASTA de tip MAFIOT !

# x date 11 March 2012 02:40 0

Acum ca n-ati reusit sa luati niste examene, nu inseamna ca toti sunt gangsteri.Eu nu m-am bagat in circul vostru nu stiu de ce te bagi in seama cu mine.Eu am comentat articolul si atat.Problemele voastre cu examene, cu infiintari de barouri paralele, pe cuv.daca nu ma lasa rece.Din partea mea sa va primeasca si pe voi si piata discerne cine e avocat si cine nu.Daca voi credeti ca asta e mersul sa va rezolvati problemele e bine asa.Eu nu cred ca veti rezolva nimic in ritmul asta.Cate adunari ati avut?Cati ati discutat cu d-ul Bota?Cati aveti dreptul sa faceti propuneri?Cate intalniri ati generat cu CSM cu MJ.Activismul asta pe net nu va rezolva problemele.Jignirile la care recurgeti in comentarii va face o imagine total negativa, nicidecum de avocati profesionisti care va meritati locul.

# x date 11 March 2012 02:42 0

va fac-scuze oboseala

# pt x date 11 March 2012 11:31 0

Mai x-ule, tu, pur si simplu, ne provoci prin comentariile tale propagandistice si impertinente ! Cutumiarule nerusinat, lasa tu smecheria expirata cu asa-zisele examene(un simulacru de toata jena, pe care rudele cutumiarilor, magistratilor si politrucilor, il vor trece de fiecare data fara probleme, prietenii stiu de ce) ca nu vei rusi sa induci in eroare pe nimeni, exceptand eventual naivii sau dezinformatii. Iar cu privire la Iordanescu, indiferent ca-ti convine sau nu, acesta a fost unul dintre cei mai mari MAFIOTI ai avocaturii de dupa 1989 !

# x date 11 March 2012 14:35 +1

Mai baiatule eu am comentat articolul si declaratia lui Iordachescu si am dat ex.ce a facut efectiv Iordanescu in avocatura si ca decan.Nu am zis nimic de Bota de Botomei sau cati mai sunteti paraleli pana sa va bagati aiurea in seama.Daca ar fi dupa mine si as fi in locul lui Florea ca sa terminam cu balciul asta de doi lei as organiza un examen numai pentru voi de intrare in profesie, cu comisie independenta (profesori univ.de ex.N.Volonciu care nu e avocat, C.Barsan si judecatori ca sa nu existe dubii ca traditionalii ca una ca alta)si daca 4 avocati de ai vostrii ar lua examenul v-as primi pe toti.Nu va dati seama ca sunteti ridicoli cu circul asta ieftin?Nu va intrebati de ce niciun avocat cunoascut nu e in baroul Bota?Nu va intrebati de ce idolul sectei voastre nu a reprezentat pe nimeni in instanta decat pe el insusi?Puneti mana pe carte si o sa intrati si in barou, o sa aveti si clienti.Dati-mi si mie vreun ex.de dos.in care s-a remarcat vreun avocat de al vostru.

# x date 11 March 2012 14:37 0

Dati-mi ex.de vreo lucrare de specialitate publicata de vreun av.de al vostru.Ca voi vreti sa profesati doar ptr.ca ii cotizati lu'Bota nu e un criteriu de admitere in profesie si de a fi recunoscuti ca avocati.Din partea mea repet sa intrati toti ca nu ma deranjeaza cu absolut nimic.

# factor x,y,z date 11 March 2012 14:45 0

ce relevanta are publicarea vreunei lucrari? e ca si cand as spune, ca si eu am fost bolnav cand am fost mic. m-a durut grozav o ureche. e relevanta chestiunea? face vreo referire la legalitate? e frumos a scrie "vorbe" cand nimic nu ai a spune. :-|

# avocatel date 11 March 2012 15:13 0

In ceea ce priveste profesarea, pe buna dreptate consideram ca nimeni nu ne poate ingradi acest drept, doar tu si inca cativa baga bete in roate, numai asa ca sa fie circul mai mare, Mon cher! Alta chestiune : examenul, in alte tari, mult mai civilizate decat Romanica, spre exemplu, nici nu se da examen la intrare in avocatura.De ce ? pentru ca altii gandesc logic si in beneficiul profesiei iar chestiunea e foarte simpla : examenul nu intotdeauna oglindeste cunostintele reale, bagajul general de cunostinte pe care le poseda un aspirant la profesia de avocat. Acest circ cu examene trucate si aranjate, numai la noi este, deoarece examenele sunt ca o ,,vaca de muls’’ unde se invart pilele, cumetriile, nepotismele si multe altele. Sub ,,plapuma’’ denumita examen, se ascund multe.Au fost nenumarate cazuri, nenumarate, in care persoana care a dat examen poseda un bagaj de cunostinte extraordinar, sa pregatit luni de zile, a ,,mancat’’ cartile si a pierdut tineretea prin biblioteci, ca sa se 

# avocatel date 11 March 2012 15:15 0

prezinte la un circ araranjat, unde ce credeti ca sa intamplat ? A PICAT ! trebuia ,,sa cedeze’’ locul altuia cu pile. Cam asa stau lucrurile cu examenele. Cu privire la recunoasterea calitatii de avocat, aceasta a fost deja consfintita in sute de hotarari judecatoresti, in toata tara, e litera de lege ! asa ca nu avem nevoie sa vina un politruc sa spuna ca recunoaste ori nu recunoaste ceva, ori pe cineva. Prin urmare, draji concetateni, avocatii lui Bota pot la randul lor sa nu recunoasca o entitate desfiintata, fara hartii, etc. deci roata se mai si invarte, intelegeti voi cum va spun...O ultima intrebare catre ,,X’’, ai putea sa ne conturezi, asa pe scurt..., cam ce inseamna ,,avocat cunoscut ?, in lumina mintii Dumnitale ?

# factor xyz date 11 March 2012 14:49 0

Dar cine e Florea asta? De fapt, cine se crede? E un protejat al gangsterilor monopolisti, mafioti si infecti. Cine este Florea? Ce mare scula pe bascula este Florea? Ca ce a facut si face, vedem aproape zi de zi. Haleste zeciuiala pe care prostii o platesc stand in genunchi, sub amenintarea excluderii daca nu cotizeaza sfanta zeciuiala. Ia intrebati-l pe Papacostea, poate va lumineaza capatanile incuiate. :cry:

# koko date 11 March 2012 15:04 0

cum nu stii cine-i florea?e buricul...lui X.niste prosti, intitulati ICSI, au dat spaga pentru a trece un examen inventat de smecheri pentru propasirea buzunarelor. acest ICSI, au constatat ca sunt prosti ca au acos banul, si ca sa nu rida lumea de ei o dau inainte cu examenul. mai prostovane, mai ICSULE, uita-te tata in oglinga sa vezi cum arata un prost tepuit de florea, zamfirescu , iordachescu s.a. astia au vila si masina si tu bati cu aratatorul in taste. taci si cotizeaza, ca avem nevoie de prostanaci.

# x date 12 March 2012 04:50 0

Am inteles deci nu vreti nici cu examen.Exista intr-adevar tari in care nu se da examen, tari civilizate precum Congo,Zair,Burundi.In rest in Franta, Spania, Italia,SUA se intra in barou cu examen.In Anglia nu dai examen ca solicitor (si esti doar jurist)dar trebuie sa fii beton sa te ia o casa de avocatura inca din ultimul an de facultate in cadrul ei sau sa aiba tata-lordul bani sa ti deschida cabinet, ca avocat pledant (barrister) musai dai examen.Acum ca vreti sa luati ex.tari din Africa de ce nu va duceti sa profesati acolo, daca e visul vostru fara examen si examenele va dau fiori reci?Avocat cunoscut ma refeream la avocati cu mobila la mansarda gen Mateut, Spanu, Diaconescu, Hotca, Viorel Ros, Nazat, Zbarcea,Petrut Ciobanu..de ce nu s-a inscris niciunul in baroul vostru?Nu va ridica semne de intrebare?In alta ordine de idei eu invatam in timp ce altii rupeau discotecile si cluburile in sesiune.Si sa vezi minune nu mi-a cerut nimeni spaga si am luat si examenul.

# pt x date 12 March 2012 11:03 0

Propagandistule, de 2 bani, chiar nu ai de gand sa termini cu dezinformarea ?! Te faci ca nu stii faptul ca pentru a accede in UNBR-Bota se dau examene, in fiecare LUNA(!), incepand cu anul 2004 ! Mai mult, nu spui un cuvant de imprejurarea ca in CASTA MAFIOTA-Florea s-a intrat,foarte multi ani, dupa revolutie, FARA EXAMEN, mani******torule ! Si inca ceva, taci ca rahatul in iarba si nu spui nimic despre cel mai important lucru si anume: in CASTA voastra se pot lua o mie de examene si daca nu-ti gasesti "INDRUMATORUL", pentru perioada stagiului, nu poti profesa niciodata ca avocat, iar acesta, exceptand nepotismul, va accepta sa "te indrume" doar daca-i dai SPAGA de zeci de mii de euro!!! Aceasta este in realitate principala cauza pentru care nu poti accede in casta voastra MAFIOTA, esti dependent de un "indrumator" MAFIOT si ti se ingradeste, efectiv, DREPTUL LA EGALITATE DE SANSE !!!

# pt x sau y date 14 March 2012 14:43 0

mai X, ori esti prost ori chiar esti prost, prostanac. ai luat tu examenul fara spaga...te cred, daca esti fetita ai dat cu c.....daca esti baietel ....e jaleeee. asa ca recunoaste ca ai dat spaga ca altfel cred ca esti gay.

# jurist date 10 March 2012 21:05 +1

In temeiul legii 544/2001, ar trebui solicitat ministrului ginerica de la justitie, sa comunice in ce baza se face PLATA OFICIILOR catre o persoana "juridica" care nu exista? noi cetatenii ne consideram furati de catre ministrul justitiei. ar trebui sesizata si curtea de conturi sa verifice cum se pot face plati catre o gasca de indivizi care functioneaza fara a avea documente legale.

# botomel rudotel date 10 March 2012 22:43 0

Răspunsul ar putea suna aşa: UNBR (mafiotă) este organizată şi funcţionează în baza Legii 51. Nimic despre înfiinţare !

# VICHIMAX date 10 March 2012 23:09 0

Mai NETREBNICILOR .......... MAI voi cei cu certificate de mostenitor pentru barouri si unbr . Poate un comerciant sa vanda in piata si sa invoce Legea 31/90, ca face acte de comert in baza acesteia ,CUM INVOCATI VOI CA IN BAZA LEGII 51/95 SUNTETI AVOCATI IN BAROURI ???????? HAI , IA GHICITI ACESATA GHICITOARE . Bineinteles ca da,..... NU ??? OK sunteti buni ramaneti cu noi .

# UN CLIENT NENOROCIT date 10 March 2012 23:23 -1

Mai mostenitorlior de barouri , Am auzit cand un client intreba pe un astfele de mostenitor de barou ,daca are acte baroul din care face parte , stitii ce a raspuns confratele vostru ???????????????care ca si voi, are foarte multe CIRCUMVOLUTIUNI ...A RASPUNS CA LUI NU II TREBUIE ACTE PENTRU CA PE EL IL CUNOASTE JUDECATORII ,,,, INTELEGETI CEVA DIN CE SPUN ???????????????? IA fiti atenti ,am gresit virgula , am lipsa litere , punctuatiile sunt gresite etc etc ca la deal de astea vad ca sunteti buni .....NENOROCITILOR CE SUNTETI

# Ca ai ales, aia ai cules... date 11 March 2012 07:30 +1

"Gratis nu există, ieftin nu rezistă (adică, nu este bun)"... Trebuia să fii atent cu cine colaborezi...

# Solon date 11 March 2012 00:05 0

Adevarul e ca avocatii din Baroul Bucuresti isi merita Decanul...L-au ales din primul tur,cu 70% din voturi...Omul e reprezentativ si nu trebuie contestat...In fond ce a zis? Ca e bine sa mai fie arestati avocati!Ca avocatii sunt corupti pt ca sunt saraci si nu au dosare!Ca de vina este mortu'!Tipic romanescNu va mai plangeti!Alegeti-l sef la Uniune ,ca oricum ii inceteaza in cativa ani ultimul mandat!Si poate rezolva el paralelii.Ii uneste pe toti si ati scapat de probleme!

# Vicontele de Bragelone date 11 March 2012 00:23 -1

Solon nesimtitule!Sigur esti vreo sluga dea lui Iordachescu!Sa te ia naiba si pe tine si pe slugoi ca tine!Sa-si uneasca asta coruptii!Nu pe noi cei care practicam avocatura legal.Vine vremea cand va veti ruga sa va primim in UNBR-info..

# POLO date 11 March 2012 01:17 0

MACAR LA EI SE FAC ALEGERI, LA NOI, BOTA SE ALEGE IN TOATE FUNCTIILE DE 8 ANI SI ACUM ARE MANDATELE EXPIRATE SI TOT NU VREA SA PLECE. SI IN DICTAURA LUI CEAUSESCU, ALA ERA ALES DE CONGRESE LUI, NU ISI FACEA PROCESE-VERBALE SINGUR SI ATASA LISTA CU PREZENTA AVOCATILOR LA CONGRES. ASA CUM E LA TRADITIONALI, DAR MACAR AU O APARENTA DE LEGALITATE.

# botomel rudotel date 11 March 2012 07:25 0

Botomei, şi certificatele tale medicale sunt legale. Din această cauză ai scăpat până acum de arest. Până acum. Ştii câte plângeri ai ? 2000 la Bacău, 2000 la Bucureşti !

# POLO date 12 March 2012 14:46 0

MAI TAIE DIN ELE BOTA RUDOTEL CUM ITI SPUI TU ,CA ALTCEVA DECIT AMENINTARI CU CATUSE, CU PLINGERI PENALE, CU PUSCARIE, NU STII. EU SUNT UNUL DIN AIA 2000 CARE DECLAR CA NU AM FORMULAT PLINGERE IMPOTRIVA LUI BOTOMEI SI NICI UNUL DIN COLEGII MEI NU AU FACUT-O. NU VA MAI UITATI IN GURA LUI botomel rudotel, ALIAS BOTA, PT CA OMUL, E IN "DELIRIUM TREMENS"(DELIREAZA)

# botomel rudotel date 12 March 2012 15:52 0

polo, regulă de clasa I : nu se pune virgulă între subiect şi predicat: ,,OMUL, E IN". Cum să fii tu jurist dacă eşti analfabet ? ,, NICI UNUL" - de fapt ,,niciunul".

# POLO date 12 March 2012 21:18 0

Bota, tu nu esti in stare nici macar sa fii avocat, cum sa mai fii si profesor de limba romana. Hai ca ma umfla risul. Esti penibilBota botomel rudotel. Mai bine apuca-te de o munca cinstita nu mai pierde timpul pe forum, ca nu mai intra nici un fraier pe usa, sa-ti dea tie "donatie" ca sa le dai titlu de avocat contestat.

# Alu Pigus polo date 12 March 2012 21:29 0

polo, tu chiar nu ai înţeles că mesajele tale agramate nu interesează pe nimeni ? Ia marş la Socola !

# polopupapopo date 12 March 2012 11:24 -1

Mai taci dreaq din gura, bai loaza puturoasa. Treci dreq la munca, nu mai stresa lumea, tampitule, Traiesti din pensia lu' mata-mare si scrii numai aberatii pe forumuri. Prostule! Tu n-ai timp de munca pentru ca bantui frenetic pe net. Gramada de prostie, ce esti. Ce "facultate" ai facut tu la Cluj, bai, trogloditule? Limbi? Imbecil puturos ce esti! La Spirtu Harlem au primit toti analfabetii, ma mir ca nu o scoate cineva de pe piata...

# ionel date 11 March 2012 15:06 +1

ce m-as bucura ca sub pozele de mai sus sa scrie WANTED!!! REWARD 10 E.

# avocatel date 11 March 2012 15:27 0

Stimate ,,ionel'' ,,WANTED'' nu cred ca va scrie sub acele poze, cel putin pentru urmatorii 50 de ani de acum incolo. In sistemul nostru, asa, cam odata la 50 de ani explodeaza mamaliga, lucru deja bine cunoscut si in tara sii peste hotare.In alta ordine de idei, desi sunt avocat la Bota, toata stima pt Domnul Iordachescu pentru experienta pe care o are de ani de zile, nu e usor sa conduci un Barou de avocati, dar in momentul in care structura se clatina, suruburile ruginesc, e ceva putred in sistem ori ceva nu merge, trebuie reinnoit, schimbate suruburile, trebuie schimbata conducerea, treaba lor.

# ibrahim sahal el tigani date 11 March 2012 18:38 0

DOMNILOR CARE RASFOITI ACEASTA PUBLICATIE , FUNCTIONARI PUBLICI DECIDENTI SAU EXECUTANTI. , dragi negii pe plantatie va supun coemntariului urmatoarele: eu sunt cetatean roman, sanatos mental, licentiat in stiinte juridice, absolvent de cursuri postuniversitare . Toate examenele importante au fost sustinute in fata: prof univ. dr. MIHAI CIOBANU, VOLONCIU DUMITRU, BRICIU, NEAGU , ETC. daca acesti mari oameni ai domeniului admis ca sunt jurist, cum poate un militian ca IORD ---- , sau FLORicel sau RUDOTEL, sa conteste aprecierile domnilor profesori univ dr. ?

# buna intrebare date 11 March 2012 19:10 0

buna intrebare, amice! hai sa-ti spun cam cum stau lucrurile: la facultatile de drept din Cluj se spala creierii tinerilor aspiranti la careva din profesiile din domeniul dreptului, mai ales la cea a avocaturii cum ca baroul bota este ilegal. Buuuun. Cine sunt acei profesori? tocmai cadre didactice incadrate in Universitati, dar pe posturi de conducere in Barourile traditionale, deci iau banii din 2 locuri. Inca de pe bancile facultatilor, studentii sunt indusi in eroare cu privire la legalitatea baroului bota, mai apoi sunt racolati sa dea examene si sa plateasca banii tocmai acelora dintre traditionali care sunt in fct de conducere si organizeaza examene. Cam asa sta treaba. Nici nu va puteti imagina, ce coruptie si cumetrii sunt in avocatura!

# jurist date 11 March 2012 20:23 +1

din pacate de leprele juridice staliniste nu scapam usor.melitienii astia au scoala parsiveniei , a banditismului, a se vedea smecheria cu protocoalele pe sub masa.oameni josnici, nedemni de a fi juristi, niste escroci pusi pe capatuire.

# barourile libere date 11 March 2012 22:14 +1

Lasitatea, pupincurismul, impostura, lichelismul sunt caracteristicile judecatorilor romani, care inca mai fac jocurile CASTEI MAFIOTE-Florea. Acestia isi permit(intr-un mod incredibil, pentru o tara din UE) sa SFIDEZE hotarari judecatoresti definitive, pronuntate(culmea!) de colegii lor CORECTI. Insa, lucrul cel mai grav este ca CSM-ul nu ia nicio atitudine si nu face absolut nimic pentru a opri acest ABUZ, demn de o tara de lumea a treia. Pana unde poate duce NERUSINAREA acestor pseudo-judecatori ?! Am inceput sa URAM judecatorii corupti, la fel cum uram securitatea, pe vremea comunista ! Ce ar trebui sa mai facem pentru a determina niste judecatori STALINISTI sa respecte hotarari judecatoresti definitive ?! Dragi juristi, care, inca, mai aveti simtul dreptatii, treziti-va !!! 

# c gh date 11 March 2012 21:42 +1

Eu in ultima perioada am rasfoit aproape toata legislatia Romaniei in ceea ce priveste entitatea UNBR - asa cum este ea mentionata in art. 1 din legea nr. 51/1995, publicatii, etc, pentru a DESCOPERI legea despre care vorbeste GHEORGHE FLOREA presedtintele UNBR ca ar sta la baza: infiintari, functionarii, reorganizarii, fuzionarii, destramarii, etc. precizez ca nu am identificat un asemenea act normativ in vigoare pe teritoriul Romaniei. Sunt sigur ca aceste comentarii sunt citite foarte atent de judecatori, procurori, juristi renumiti, oameni politici, poate chiar de domnul Predoiu. De asemenea nu am identificat nici-un act de mostenire al unui barou infiintat de Alexandru Ioan Cuza pentru UNBR Gheorghe Florea . Rog pe cei care cunosc un asemenea act normativ sa transmita la adresa de e-mail toporu58@yahoo.com Nu mai rezista mult in timp pastila domnului Gheorghe Florea potrivit careia : ,,ne-am infiintat si functionam conform legii,,. dar care este legea, un act normativ nu poate fi confidential potrivit Legii 182/2002 a informatiilor clasificate. Este periculos pentru ca o entitate care nu indeplineste conditiile legale mentionate mai sus sa incheie din proprie initiativa protocoale de colaborare cu cele mai importante institutii ale statului abilitate in aplicarea legii, sunt suficiente cand judecatori, procurori, parlamentari , au fost atrasi la colaborare de membrii acestei entitati. Un alt aspect pentru care situatia devine periculoasa este ca sume importante din bugetul statului sunt alocate UNBR pentru servicii conform legii nr. 51/1996. Sunt foarte multe spatii in toate judecatoriile, curtile de apel, tribunale, etc, utilizate de UNBR Gheorghe Florea, spatii pentru care acele institutii platesc: curentul electric, caldura,servicii de salubritate, renovare, etc. Deci UNBR obtine profit prin utilizarea pe gratis de la stat din bani publici. Verificati si ve-ti constata ca o parte din mijloacele fixe ale fostei Uniunii a Barourilor din România - Alexandru Ioan Cuza, au disparut (cladiri, terenuri, mijloace specifice, conturi etc). Pentru ca merg mai des la CAB am ramas surprins de spatiile existente , folosite de UNBR, in mod gratuit, cand unele servicii ale CAB sau Judecatoriei Sectorului 5 se desfasoara in spatii inadecvate. Domnilor decidenti ai vietii politice si sociale din Romania, domnule Predoiu Catalin, exemplele sunt dureroase, as mai aminti salile de judecata ale Judecatoriei Sectorului 1 - reprezinta bataie de joc pentru romani. de ce Domnule Predoiu dati bani la UNBR - bani publici pentru unele activitati de asistenta juridica - ,,oficiu,, cand normal ar fi ca aceste servicii sa fie efectuate de UNBR iar contravaloarea acestor servicii sa fie recuperata prin demersurile UNBR, prin metodele cunoscute de recuperare. de ce din banii bublici asigurati asistenta infractorilor. Dupa ce suntem talhariti sau furati le mai asiguram si asistenta juridica tot din pensiile si salariile noastre. Aproape toate ministerele,agentiile, etc care traiesc din bani publici, au incheiate contracte de asitenta juridica cu UNBR, contracte de milioane de euro. Unde sunt consilierii juridici ?. Multa sanatate domnilor si sa speram in destinul ULCIORULUI.

# jurist date 11 March 2012 22:51 +2

legea interzice angajarea avocatilor la unitatile de stat.acestea au consilieri juridici. a fost si un articol publicat in acest sens pe luju, legat de minariile lui mamzel udrea.

# Simona date 12 March 2012 11:09 +3

Bravos domnule decan! "Excelent" interviul, poate data viitoare va abtineti!

# m date 12 March 2012 15:20 0

http://unbr.info/unbr-info-este-partener-cu-unbr-ro/  :lol:

# HB date 12 March 2012 15:56 0

Dar oare unbr.ro este partener cu unbr.info  :lol: Nu de alta, dar unbr.ro intotdeauna publica pe site toate parteneriatele. Dar cel cu unbr.info nu exista. Oare poti pune o scanare cu stampile si semnaturi? Asa, o mica dovada ca acest acord exista? :lol: :lol: :lol: :lol: Vizitati site-ul meu, anexez adresa. Declar pe propria raspundere ca am facut acorduri cu Sf. Petru prin reprezentant (Papa de la Roma), cu dl. dr. Pacala (este psihiatru la numarul 3 Sibiu), cu Stefan cel Mare (ma numeste descalecator) si cu altii mai sus-p :lol: :lol: :lol: :lol: usi

# ion poloistul date 12 March 2012 22:24 0

mai polo, oare cat iti da iordachescu pentru ca esti sluga credincioasa ? de vreo citeva zile te-ai infiltrat pe aici, ca esti un avocat botist nemultumit. crezi ca te crede cineva? nu esti decat un maimutoi cu cas la gura din tagma lui botomei scapatatul.

# POLO date 13 March 2012 15:29 0

HOTARESTE-TE, SUNT DE LA IORDACHESCU SAU DE LA BOTOMEI ? CIT PRIVESTE AFIRMATIA CA SUNT MAIMUTOI, DUPA LIMBAJ, SE PARE CA TU ESTI O PRIMATA.

# alu pigus polo date 13 March 2012 16:36 0

,,HOTARESTE-TE," polo, te apuci de şcoala primară sau rămâi analfabet ca toţi membrii (3) baroului Socola ?

# csm-iccj-ccr-cedo-unbr-spitalul 9 - Bota date 13 March 2012 15:39 0

V-a ales bine Bota.Toata stima!Nici daca facea o preselectie la Spitalul 9 nu aduna atat de multe exemplare reusite.ce e nasol e ca indiferent de subiectul articolului publicat de luju umpleti de comment-uri ridicole.Nu stiu poate ca luju se gandeste sa nu mai permita comentariile de niciun fel, in ritmul asta devine un forum de dezaxati mai mult decat un site specializat in justitie.

# unbr-gherla-Florea-Iordachescu date 13 March 2012 16:28 -1

Cutumiarule, tu sau esti prost, sau esti tembel. Articolul se refera la coruptia din B.B. cutumiar si la bolsevicul Iordachescu, caruia nu-i convine numarul "prea mare" al membrilor castei. Cu alte cuvinte, ori e casta, ori nu, ce mama naibii ! Asadar, fata de articolul invocat, comentariile avocatilor din UNBR-Bota sunt pertinente.

# Walleye date 13 March 2012 16:33 -1

Ce sa-ti povestesc! Voi, astia, mironositii, samaritenii, facatorii de bine si mancatorii de rahat, ce ati mai citi? Doar, ca unii avocati cutumiari cad in plasele cu jdemii de iepuroi? Doar ca "jmecherii" astia doi din poze, incheie jdemii de (p)rotocoale de milogeala cu jmecherii ai mai jmecheri? Daca vrei spovedanii si milostenii, tai-o pe juridice.ro. Acolo comenteaza doar sfintii si Savescu, intru canonizare. :o La revedere.

# botomel rudotel date 13 March 2012 16:39 0

Bota i-a exclus pe toţi cei 3 jurişti bolnavi şi analfabeţi: botomei, hasaşiu şi victor.

# mioriță laie date 13 March 2012 16:48 0

Si al patru-lea? Care-i si intrece? Cu sergentul, :-) zece?

# Vlad Tzepesh date 17 March 2012 17:33 0

RADU EUGEN-ALEXANDRU NU A INTRAT DIRECT IN AVOCATURA, ci din alta profesie !!! Concluzia este logica: a fost inregistrat in Barou incepand cu data de 01.04.2005 (prin decizia din 28.03.2005 - daca este vorba de acest avocat, ca eu nu il cunosc), iar potrivit Legii nr. 51/1995 ii trebuia 2 ani de stagiatura (deci pana in 2007) + 5 ani de la definitivat ca sa poata puna concluzii la toate instantele. Cum in anul 2007 definitivatul s-a dat in toamna, asta inseamna ca abia spre sfarsitul acestui an 2012 acest avocat ar fi putut pune concluzii la toate instantele. QED !

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 25.07.2024 – Patru judecatori cu patalama de „inapt psihic”

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva