4 February 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

PRECEDENT FABULOS IMPOTRIVA CATUSELOR COVID – Judecatoria Baia Mare a dispus punerea in libertate a unei persoane bagate fortat in carantina institutionalizata: “Dispune incetarea de indata a masurii carantinarii institutionalizate instituite impotriva reclamantului incepand cu data de 13.06.2020 si, in consecinta, punerea acestuia in stare de libertate”. Romanii pot refuza izolarea si internarile fortate

Scris de: George TARATA | pdf | print

19 June 2020 14:38
Vizualizari: 28028

Hotarare istorica impotriva catuselor Covid-9. Un precedent fabulos, care arunca in aer intreaga propaganda si masurile abuzive ale Guvernului care impun restrangerea drepturilor si libertatilor fundamentale. Judecatoria Baia Mare a dispus eliberarea de indata a unui barbat care fusese plasat in carantina institutionalizata din cauza Covid-19.


 

Sentinta a fost pronuntata joi, 18 iunie 2020, de judecatorul Cosmin Cristian Pop de la Judecatoria Baia Mare, in dosarul 5354/182/2020, in care Ioan Longa a actionat in judecata Directia de Sanatate Publica a Judetului Maramures si Centrul Judetean de Coordonare si conducere a Interventiei Maramures din MAI, Departamentul pentru Situatii de Urgenta, Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta “Gh. Pop de Basesti” al judetului Maramures (vezi facsimil), fiind anuntata in premiera de site-ul baiamare24.ro.

Astfel, prin ordonanta presedintiala, Judecatoria Baia Mare a decis: “Incetarea de indata a masurii carantinarii institutionalizate instituite impotriva reclamantului incepand cu data de 13.06.2020 si, in consecinta, punerea acestuia in stare de libertate. Executorie”.

 

Iata minuta Judecatoriei Baia Mare:


“Solutia pe scurt: Respinge exceptia lipsei calitatii procesuale pasive a paratei Directia de Sanatate Publica a Judetului Maramures, invocata de aceasta prin intampinare. Respinge exceptia lipsei calitatii procesuale pasive a paratului Centrul Judetean de Coordonare si Conducere a Interventiei Maramures, M.A.I., Departamentul pentru Situatii de Urgenta, Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta 'Gh. Pop de Basesti' al jud. Maramures, in calitate de coordonatori ai Centrului Judetean de Coordonare si Conducere a Interventiei Maramures, invocata de acesta. Respinge exceptia inadmisibilitatii cererii de emitere a ordonantei presedintiale, invocata de paratul Centrul Judetean de Coordonare si Conducere a Interventiei Maramures, M.A.I., Departamentul pentru Situatii de Urgenta, Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta 'Gh. Pop de Basesti' al jud. Maramures, in calitate de coordonatori ai Centrului Judetean de Coordonare si Conducere a Interventiei Maramures si de catre parata Directia de Sanatate Publica a Judetului Maramures prin intampinare.

ADMITE cererea de emitere a ordonantei presedintiale formulata de reclamantul LONGA IOAN, in contradictoriu cu paratii DIRECTIA DE SANATATE PUBLICA A JUDETULUI MARAMURES si CENTRUL JUDETEAN DE COORDONARE SI CONDUCERE A INTERVENTIEI MARAMURES, M.A.I., DEPARTAMENTUL PENTRU SITUATII DE URGENTA, INSPECTORATUL GENERAL PENTRU SITUATII DE URGENTA, INSPECTORATUL PENTRU SITUATII DE URGENTA 'GH. POP DE BASESTI' AL JUD. MARAMURES, in calitate de coordonatori ai Centrului Judetean de Coordonare si Conducere a Interventiei Maramures. Dispune incetarea de indata a masurii carantinarii institutionalizate instituite impotriva reclamantului incepand cu data de 13.06.2020 si, in consecinta, punerea acestuia in stare de libertate. Fara cheltuieli de judecata. Executorie. Cu drept de apel in termen de 5 zile de la pronuntare. Cererea pentru exercitarea caii de atac se va depune la Judecatoria Baia Mare. Pronuntata prin punerea solutiei la dispozitia partilor prin mijlocirea grefei instantei azi, 18.06.2020. Document: Hotarare 3787/2020 18.06.2020".


Comentarii

# Liţă date 19 June 2020 16:12 +25

Cinste judectorului, felicitări reclamantului!

# lica date 19 June 2020 16:31 +2

:eek: Asta da.

# andrei date 19 June 2020 19:09 +10

deci cateodata justitia si face treaba , felicitari reclamantului ,respect instantei, rusine institutiilor care lipsesc de libertate de-a valma si fara motiv temeinic!

# ava date 19 June 2020 19:52 +2

Traisca justitia romana.huo nenorocitor de la politia sanitara si ceilalti.ticalosor. mai aveti putin si ne ucideti pe strada ca politia din.SUA care l a ucis pe Floyd

# Ioana M. date 19 June 2020 20:11 -68

Precedent periculos. Sper ca judecatorul constientizeaza ce se poate propaga in Maramures si ca va fi responsabil daca acest cetatean este infectat cu SARS cov 2 si se plimba liber.

# Sphinx date 19 June 2020 21:49 -4

Cine NU are ARAFAT sa-si CUMPERE !!...

# mircea date 20 June 2020 06:23 +5

este adusa incontinuu diaspora infectata peste romani care trebuie sa suporte tot felul de masuri restrictive si sa plateasca si drumul si carantina pentru diaspora infectata https://www.realitatea.net/stiri/actual/mae-mijloceste-revenirea-in-tara-a-339-de-romani-acestia-au-fost-repatriati-din-franta-si-marea-britanie_5eed100a11059c7e2d38f1f2

# Istvan Bukos date 20 June 2020 10:35 +3

Felicitări judecătorului și reclamantului!

# "Precedent periculos". ????? date 20 June 2020 12:58 +10

Daca a-ti sta pe fund, si nu vati plimba dus-intors, de pe campurile stapanilor, inapoi in tara sa fiti tratati gratis, tara nu era in haos. Voua, care l-ati votat pe dictator, tatucul vostru, va este permis sa circulati ca oile cand doriti, unde doriti, dar un om normal care nu are un stapan dincolo, nu poate calatori. Dictatorul va folosit ca niste carpe, va manipuleaza cum vor ei, se pare ca nu ati invatat nimic, nu a-ti invatat ca nu va doreste in tara, va doreste numai ca sclavi la stapani. Va lasati familia si copiii in soarta lui D-zeu, numai ca D-zeu nu ajuta, daca nu te ajuti si tu. In loc sa va cereti drepturile la voi in tara, preferati sa va inghesuiti ca oile pe la aeroporturi sa lucrati la stapani, numai ca atunci cand va veti intoarce, nu veti avea tara. "Dormiti" linistiti, ca "dormiti" bine.

# Voicu date 20 June 2020 20:57 +2

Bravo, judecatorului,o sentinta in spiritul si litera legii

# Costel date 20 June 2020 21:58 +1

Felicitări !

# Tera date 22 June 2020 00:48 +3

Adica statul face abuzuri si ilegalitati, asta spune sentinta. Sa vedem recursul ca acolo intervine secu.

# George date 23 June 2020 14:02 -2

Cauză de competență Tribunal judecată la Judecătorie? Materie de contencios administrativ (anulare act administrativ) judecat ca dosar civil? Depus cerere pe 16.06.2020 și judecat în 18.06.2020, s-au citat părțile cu 15 zile înainte pentru a se face apărări? A existat plângere prealabilă pe contencios? S-a așteptat întâmpinare? Judecat Dosar Ordonanță președințială fără să existe Dosar fond cu același obiect? Dacă nu sunt pericole, de ce se judecă cu sălile goale - doar părțile prezente la anumite ore? Să lase sălile de judecată să fie pline de asimptomatici. Sunteți siguri că n-a judecat unul cu toate diplomele/decretele falsificate?

# George date 23 June 2020 15:00 -1

Cauză de competență Tribunal judecată la Judecătorie? Materie de contencios administrativ (anulare act administrativ) judecat ca dosar civil? Depus cerere pe 16.06.2020 și judecat în 18.06.2020 :zzz , s-au citat părțile cu 15 zile înainte 8) pentru a se face apărări? A existat plângere prealabilă pe contencios? :cry: S-a așteptat întâmpinare? Judecat Dosar Ordonanță președințială fără să existe Dosar fond cu același obiect? Dacă nu sunt pericole, de ce se judecă cu sălile goale - doar părțile prezente la anumite ore? Să lase sălile de judecată să fie pline de asimptomatici. Sunteți siguri că n-a judecat unul cu toate diplomele/decretele falsificate?

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 3.02.2023 – Tot Buda e sef la CSM

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva