3 December 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

EXECUTIA ADINEI FLOREA A ESUAT – Judecatoarea ICCJ Rodica Cosma a pus cruce dosarului pe care sefa PICCJ Gabriela Scutea i-l pregatise procuroarei Adina Florea. Cosma a respins cererea de redeschidere a urmaririi penale fata de Florea. Gabriela Scutea a vrut s-o faca pe Adina Florea pe abuz in serviciu, la sesizarea asociatiei conduse de procuroarea DNA Alexandra Carmen „Veverita” Lancranjan (Minuta)

Scris de: Valentin BUSUIOC | pdf | print

26 May 2022 13:59
Vizualizari: 3882

Procuroarea DNA Alexandra Carmen Lancranjan (foto) – zisa „Veverita” – si Procurorul General al Romaniei Gabriela Scutea au ratat executia procuroarei Adina Florea, fosta procuroare SIIJ, in prezent inspector judiciar. Judecatoarea Rodica Cosma de la Inalta Curte de Casatie si Justitie a respins joi, 26 mai 2022, cererea lui Scutea de confirmare a redeschiderii urmaririi penale fata de Adina Florea pentru presupuse fapte de abuz in serviciu. Este vorba despre dosarul privindpublicarea Protocolului PICCJ-SRI din 2016 de catre fostul ministru Darius Valcov, dosar in care Florea a fost suspectata ca ar fi dat respectivul protocol. Cauza a fost inchisa in 2019, insa Gabriela Scutea a dispus redeschiderea dosarului la cererea Asociatiei Miscarea pentru Apararea Statutului Procurorilor (AMASP), fondata de procuroarea DNA Alexandra Carmen Lancranjan.


Iata minuta incheierii ICCJ nr. 213/2022 din dosarul nr. 776/1/2022:


In baza art.335 alin.4 Cod procedura penala, respinge, ca nefondata, cererea formulata de Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie – Cabinet Procuror General, privind confirmarea ordonantei nr.930/C/2022 din data de 6 aprilie 2022, emise de Procurorul General al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie in lucrarea nr.160/II-2/2022 a Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie – Serviciul de indrumare si control, prin care s-a dispus redeschiderea urmaririi penale in dosarul nr.91/P/2019 al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie – Sectia pentru investigarea infractiunilor din justitie, privind pe intimata Florea Adina.

In baza art.275 alin.3 Cod procedura penala, cheltuielile judiciare raman in sarcina statului.

Definitiva. Pronuntata in sedinta din Camera de consiliu, astazi, 26 mai 2022”.


Scutea a continuat stradania lui taica Lazar


Asa cum precizam mai sus, dosarul in care Gabriela Scutea a vrut s-o execute pe Adina Florea se refera la modul in care fostul ministru al Finantelor Publice Darius Valcov a intrat in posesia unui alt protocol PICCJ-SRI, cel din 2016, pe care l-a publicat pe pagina sa de Facebook in anul 2018. La scurt timp dupa acest moment, Parchetul General, condus la acea data de Augustin Lazar, s-a sesizat din oficiu, incercandu-se acreditarea ideii ca cea care a copiat protocolul publicat apoi de Valcov ar fi fost Adina Florea. Dosarul a ajuns in cele din urma la SIIJ, unde a fost clasat de procurorul Eugen Iasinovschi, in 15 mai 2019.

De asemenea, in paralel a fost deschis un dosar si de catre DIICOT, vizandu-l pe Darius Valcov, in care, in februarie 2020, s-a dispus renuntarea la urmarire penala.

La trei ani de la clasarea primita, procuroarea Adina Florea – cea care, repetam, a devoalat crunte abuzuri comise de procurorii DNA, inclusiv in baza protocolului cu SRI din 2009 semnat de Gabriela Scutea – a fost transformata din nou in tinta. De data aceasta, de catre alt Procuror General al Romaniei, Gabriela Scutea. Mai exact, Scutea a solicitat la Inalta Curte de Casatie si Justitie confirmarea redeschiderii urmaririi penale in dosarul Adinei Florea, solicitare respinsa de instanta suprema (click aici pentru a citi).

Comentarii

# M date 26 May 2022 17:03 +116

Cat de ticaloasa si de bandita poate fi aceasta procuroare general, parerea mea este ca Adina Florea este cel mai profesionist si corect procuror din justitia romana. O intreb pe Scutea de ce nu cere redeschiderea dosarelor lui Iohanis?, daca pozeaza atat de corecta. Felicitari acestei doamne procuror care a inchis dosaru

# maxtor date 26 May 2022 17:13 -3

"la sesizarea asociatiei"-apropos,apropos: Numarul membrilor UNJR ramane secret: Dana Girbovan refuza sa ...12 dec. 2017

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 29.11.2022 – Argentina Campeon!

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva