3 December 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

EXECUTOR JUDECATORESC RETINUT – Procurorii de la PCAB cer arestarea lui Iulian Ilie Cosoreanu, intr-un dosar de evaziune fiscala si abuz in serviciu: „A eliberat in numerar 551.041 lei catre administratorul de fapt al SC E.C. SRL cu toate ca la momentul respectiv firma se afla in insolventa, iar administratorului statutar i se ridicase, de catre judecatorul sindic, dreptul de administrare”

Scris de: G.T. | pdf | print

9 October 2015 13:02
Vizualizari: 8254

UPDATE - Curtea de Apel Bucuresti a respins propunerea de arestare preventiva a lui Iulian Cosoreanu. Acesta a fost plasat in arest la domiciliu.

Executorul judecatoresc Iulian Ilie Cosoreanu, din cadrul Societatii Civile Profesionale de Executori Judecatoresti „Dobra, Cosoreanu si Asociatii”, a fost retinut, joi 8 octombrie 2015, de procurorii de la Parchetul Curtii de Apel Bucuresti. Masura a fost luata intr-un dosar care priveste presupuse infractiuni de evaziune fiscala si abuz in serviciu.

In acelasi dosar, procurorii au pus in miscare actiunea penala si fata de alti trei inculpati. Este vorba despre Goman Fluture, Goman Cristinel si Mihai Lucretia, administratori statuari si de fapt ai unei societati comerciale. Potrivit unui comunicat al Parchetului Curtii de Apel Bucuresti, emis vineri 9 octombrie 2015, executorul judecatoresc Iulian Ilie Cosoreanu va fi dus la Curtea de Apel Bucuresti cu propunere de arestare preventiva pe 30 de zile.


Prezentam comunicatul Parchetului Curtii de Apel Bucuresti:

Procurorii din cadrul Parchetului de pe langa Curtea de Apel Bucuresti, efectueaza urmarirea penala sub aspectul comiterii infractiunilor de evaziune fiscala si abuz in serviciu, prevazute de art.9 din Legea nr.241/2005 si art.297 din C.pen..

In cauza, a fost pusa in miscare actiunea penala fata de inculpatul COSOREANU IULIAN ILIE, executor judecatoresc in cadrul Societatii Civile Profesionale de Executori Judecatoresti 'Dobra, Cosoreanu si Asociatii' si fata de inculpatii GOMAN FLUTURE, GOMAN CRISTINEL si MIHAI LUCRETIA, administratori statutari si de fapt ai SC E.C. SRL.

In fapt, s-a retinut ca S.C.P.E.J. 'Dobra, Cosoreanu si Asociatii', a convenit cu reprezentantii creditoarei SC E.C. SRL – societate in insolventa, in schimbul unor comisioane suplimentare, ca sumele de bani obtinute in urma punerii in executare silita a unui titlu executoriu emis de Tribunalul Bucuresti intr-un dosar de executare silita, sa fie virate in conturile altei societati decat creditoarea, cu scopul de a nu fi inregistrata in evidentele contabile ale societatii aflata in insolventa suma de 1.990.798 lei, pentru care urmau sa se plateasca taxe si contributii la bugetul de stat in valoare de 696.780 lei.

Din probele administrate pana in prezent a rezultat ca inculpatul COSOREANU IULIAN ILIE, in calitate de executor judecatoresc, a eliberat in numerar suma de 551.041 lei catre administratorul de fapt al SC E.C. SRL cu toate ca la momentul respectiv firma se afla in insolventa, iar administratorului statutar i se ridicase, de catre judecatorul sindic, dreptul de administrare.

La data de 08.10.2015, fata de inculpatii COSOREANU IULIAN ILIE, GOMAN FLUTURE, GOMAN CRISTINEL si MIHAI LUCRETIA a fost luata de catre procuror masura preventiva a retinerii pentru 24 de ore.

In cursul zilei de astazi va fi sesizata Curtea de Apel Bucuresti cu propunere de luare a masurii arestarii preventive fata de inculpatul COSOREANU IULIAN ILIE.

In prezent, in cauza se efectueaza acte de cercetare specifice fazei de urmarire penale.

Precizam ca faza de urmarire penala si punerea in miscare a actiunii penale sunt etape ale procesului penal, reglementate de Codul de Procedura Penala, avand ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, in nicio situatie, sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie”.

Comentarii

# Martin Juvete date 9 October 2015 16:21 +4

Nu ma bucur de raul nimanui dar acesta breasla cu monopol face numai abuzuri incalificabile.Trebuie luati toti la un control amanuntit si putini o sa mai ramana in libertate.

# dacia 1310 date 9 October 2015 18:39 0

Sigur nu e singura duma , Cosereanu si-a cerut-o ! Mai vedeti si la ceilalti executori ,prea sunt negri in cerul gurii si nu stiu procedura !  Asta e si datorita faptului ca prea li s-a dat nas , isi incuviinteaza sinfuri executarile , nu ii controleaza NIMENI !!!

# Responsive date 9 October 2015 20:23 +5

Dacia1310 - ce are sula cu prefectura? Asa se arunca peste tot cu noroi. Daca unii sunt corupti inseamna ca toti sunt corupti? Ai avut judecatori corupti si arestati, ai avut parlamentari corupti si arestati, ai avut procurori/medici/politicieni...toate categoriile....Asa se curata sistemul de lichele din toate mediile. Imi spui si mie acum ce legatura are incuviintarea asta pe care si-o da singur executorul cu evaziunea fiscala si cu abuzul in serviciu facut de acest Corsoreanu. Nici macar nu stiu cine este dar nu mi se pare ca are treaba una cu alta. Presedinta asociatiei executorilor Gont, duduia aia avea vreo treaba cu faptul ca isi incuviintau singuri? Nimic. Nicio treaba. Evaziune toti, vad ca romanii sunt din nascare spagari si evazionisti. Am zis!

# Molly date 12 October 2015 10:16 0

Ce tarzan bai baiatule?Astia sunt niste indivizi fara scrupule,turnatori,mafioti care detin monopolul peste tot.Sigur va veni o zi a decontului.E un provb.:Cine seamana vant,furtuna culege :cry:

# Bataiosu Rodica date 9 March 2017 15:12 0

un excroc care intr un dosar de-al meu de executare silita a unui infractor, a pactizat cu infractorul si banda lui de penali, improprietarindu i exact pe hoti, iar pe mine lasandu-ma inselata cu o suma uriasa, eu initial dorind sa cumpar un apartament. La puscarie.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 29.11.2023 – Chereches a picat la domnisoara Aida

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva