23 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

Fara mila, despre crimele magistratilor

Scris de: Sorin Rosca STANESCU | pdf | print

8 February 2024 11:07
Vizualizari: 4246

Rechizitorii nedrepte, construite de procurori cu rea credinta sau din nepricepere, si sentinte nedrepte date de judecatori in baza respectivelor acte de acuzare, genereaza, la figurat, traume atat de grave asupra unor oameni, incat ele pot echivala cu acte de tip criminal. Savarsite de persoane care, atentie, sunt inamovibile si nu pot fi trase la raspundere decat cu mare greutate. Prin CSM. Unde, pana la urma, cei mai multi sfarsesc prin a fi aparati. Despre o asemenea crima am publicat ieri, pe CorectNews, o ancheta. La concluziile careia a ripostat presedintele de onoare al magistratilor din Romania.


Voi publica integral mesajul pe care mi l-a transmis pe Whatsapp doamna Viorica Costiniu. Cu doua precizari. Prima e ca ii port o stima deosebita pentru activitatea dumneaei de magistrat. A doua, pentru ca imi transmite frecvent opiniile transante legate de criticile pe care le aduc uneori unor judecatori si procurori. Dar nu voi face acest lucru pana cand nu voi rezuma cumplitul caz la care m-am referit ieri, in ancheta postata pe CorectNews, preluata de o serie intreaga de publicatii si pe care o puteti citi dand click AICI. In esenta, in urma unui divort, asa cum din nefericire se intampla in atat de multe cazuri, copiii rezultati din casatorie, in urma neintelegerilor dintre parinti, au ajuns subiect de analiza in justitie. Situatia lor a fost prezentata extrem de deformat in rechizitoriile depuse in instante, iar sentintele grave date de judecatori nu au facut decat sa toarne gaz pe foc. Cosmarul a doi copii minori, dintre care unul a atins de curand majoratul, a durat nu mai putin de 11 ani si, intre timp, asa cum arat in ancheta, a mai aparut inca in copil, care si el va fi profund traumatizat, intrucat ambii sai parinti sunt condamnati pe nedrept la multi ani de inchisoare cu executare. Am facut o exceptie de la regula pe care mi-am impus-o in toata cariera mea de ziarist de investigatii, aceea de a nu ma pronunta asupra unor cauze in care in joc este soarta unor copii minori. Am facut exceptie de la aceasta regula, intrucat cazul pe care l-am prezentat succint este cu adevarat cutremurator. Iar faptele pe care le sintetizez sunt probate de mii de documente care contin probe cat se poate de relevante ca hartuirea de catre procurori si judecatori a unor oameni nu-si avea rostul in acest caz si in toti acesti ani. Copiii, in cazul pe care l-am prezentat, sunt nu numai victime ale unuia dintre cei doi parinti, ci si sau mai ales victime ale unei justitii nedrepte sau chiar ticalosite.

Mi-am facut un obicei ca atunci cand, prin prisma experientei mele de jurnalist si pregatirii mele juridice, ajung la concluzia ca un procuror sau un judecator au incalcat in mod grosolan, printr-o stramba aplicare a legii, drepturile si libertatile fundamentale ale omului, sa le fac public numele. Pentru a nu plana pacatul asupra tuturor magistratilor. si astazi voi proceda la fel, chiar din capul locului, in ciuda observatiilor doamnei Costiniu. Nu o fac pentru a-i intimida pe magistrati. Ci pentru a atrage atentia ca nici ei nu sunt deasupra legii. Ca desi au inamovibilitate, ei nu se pot plasa undeva intre oameni si Dumnezeu. Asa cum, cu mai multa vreme in urma, din nefericire, a sugerat chiar doamna Viorica Costiniu, intr-un alt mesaj pe care mi l-a transmis. Inainte de a-i face publica postarea de ieri, voi consemna numele respectivilor magistrati. Citez: “Sentinta nedreapta atat de traumatizanta pentru toti cei de mai sus a fost data de judecatoarea Diana Comsa (dupa casatorie Ionescu Diana Anca) care, intre altele, a fost pe buna dreptate acuzata ca a plagiat o motivare pentru arestarea unui tanar din Secuieni dupa o alta motivare a unui alt judecator, data intr-un cu totul si cu totul alt caz. Inclusiv cu semnele de punctuatie. in acelasi caz, s-a pronuntat Timis Ioan, judecator la Oradea, autor al sentintei de condamnare din 2021. Procurorul de caz este Antohi Gabriel de la Parchetul de pe langa Judecatoria Oradea, promovat recent pe langa Tribunalul Bihor”. Si iata in cele ce urmeaza, integral, mesajul doamnei Viorica Costiniu:

Cosmarul este generat de parinti.

In rest, solutia dospeste in probele dosarului care nu se cunosc public decat din povestiri si ca atare dupa versiuni personale ori jurnalistice e neavenit sa se prejudece orice cauza.

In alta ordine de idei, generic vorbind, abordarea subiectului cu precizarea si a viitorului termen in cauza si nominalizarea celor care au investigat  ori judeca aceasta cauza constituie la vedere, nicidecum mascat, utilizarea asa-zisei libertati mediatice ca o presiune publica asupra judecatii prin expunerea justitiei la oprobiul general caruia i se aduce la cunostinta o varianta, asa cum o percepe jurnalistul 'investigator' in baza, a ceea ce i s-a povestit, la randul lui”.

Statutul dvs. de presedinte onorific, incepand din anul 2000, al Asociatiei Magistratilor din Romania, confera o mare greutate tuturor aprecierilor pe care le faceti. si multa credibilitate. Tocmai din acest motiv ma astept – si sunt convins ca asteapta si opinia publica – sa interveniti cu aceeasi fermitate si atunci cand evidenta v-ar obliga sa constatati ca unii procurori si unii judecatori sunt corupti, ca manifesta comportamente deviante sau ca sunt nepriceputi, iar prin rechizitorii si sentinte comit, uneori chiar cu rea intentie, grave erori judiciare. Care, intr-un fel sau altul, se transforma in adevarate crime indreptate impotriva unor oameni. In speta pe care am prezentat-o, care, repet, este cutremuratoare, am avut posibilitatea sa studiez, cum precizam mai sus, dosare insumand mii si de pagini, dintre care unele sunt documente oficiale. Daca chiar sunteti atat de preocupata de protejarea imaginii magistratilor, cred ca trebuie sa fiti cel putin la fel de preocupata si de integritatea morala si profesionala a acestora. Va pot pune la dispozitie toate documentele pe care le-am studiat, pentru ca dvs. sa va convingeti ca intentia mea ca jurnalist este sa semnalez o nedreptate si sa prezint adevarul, oricat de deranjant este acesta, pentru procurorii si judecatorii al caror nume l-am consemnat mai sus. si nicidecum intentia mea nu este aceea de a face presiuni asupra instantei de apel in scopul schimbarii sentintei.


Sursa: Corectnews.com

Comentarii

# Gica date 8 February 2024 11:23 +2

La DNA Craiova , sorin paduraru scapa mereu, pe unii ii aresteaza, si pe altii le dosesc dosarele! Pe mana cu Calarasu din Olt sef Dna craiova!

# Procuror si judecatori in tandem date 8 February 2024 15:48 +3

Îmi spunea un fost procuror ieșit la pensie:,Se apara între ei nu vor accepta niciodată ca au făcut o greseala".De aici pornește torul,ei magistrații se considera dumnezei pentru ca legea le permite.Cum ei sunt văzuți des la mese cu politicienii și securiștii ne dam seama ca isi fa. jocurile.Politicienii le oferă inamovibilitate ,fără a avea cu adevărat răspunderea magistraților iar magistrații ii ajuta sa scoată din joc pe cei care deranjează.

# IONESCU GHEORGHE date 8 February 2024 18:42 +3

Nu cred ca a existat, in istoria Romaniei moderne (nici chiar in comunism!-si a spun pentru ca am fost procuror 13 ani in acea perioada) o categorie socio-profesionala care sa aiba privilegiul de a aresta, pune sechestre pe averea oricui, condamna dupa bunul plac, practic face orice vrea cu viata/libertatea/averea oricui)precum magistratii penalisti (procurori si judecatori penalisti) FARA NICI O GRIJA PRIVIND ANGAJAREA VREUNEI EVENTUALE RASPUNDERI PENTRU CEEA CE AU FACUT, din moment ce, de sus pana jos, toti sunt la fel ! Iar aceasta situatie - care se inrautateste pe zi ce trece !-provine din "calitatea"celor ce fac parte din categoria mentionata! Cand isi dau seama, la 25 ani, ca ar putea avea o sansa la o promovare mai rapida/la obtinerea unui beneficiu material facil, daca face cum l-a rugat amicul X, mare politician,om de afaceri, etc, nici nu stau pe ganduri ! In tari civilizate, ajungi judecator dupa 40 ani, nu la 25, ca la noi, cind -sa ma ierte tinerii9 va urma)

# ionescu gheorghe date 8 February 2024 18:58 +2

Apropo de postarea dlui "procuor si judecator.." am scris, intr un saptaminal local (Jurnal de Arges, pe care va invit sa l cititi), un articol intitulat chiar asa :"Cresa cu Dumnezei ", care se referea chiar la Dzeii de la PJ Pitesti... Revenind, vorbeam de calitatea materialului uman! Am primit de curind, de la PJ Slatina, o ordonanta a unui procuror, care mi-a respins 5 pagini de mijloace de proba solicitate, continind 1 (una) pagina ( cu antet cu tot!), ca "nerelevante".De ce nerelevate, ipochimenul nu spune.Ceea ce e strigator la cer e ca procurorul in cauza (nu i dau numele, din motive usor de inteles!)nu stie sa acorde subiectul cu predicatul !(tin la dispozitia celor interesati materialul). Nu trebuie sa ne mai ascundem "dupa deget":in lipsa aplicarii prevederilor legale privind raspunderea magistratilor ( care exista, dar, cum spune si autorul pe care glosez, nu se aplica), nu ajungem nicaieri cu acesti "Dzei"... Doar Cel de Sus mai cerne din ei !

# IONESCU GHEORGHE date 8 February 2024 20:24 0

Intr-adevar, doar Cel de Sus mai cerne din ei!Si va dau cel mai recent exemplu, la indemina. La 52 ani a murit procurorul Adrian Briscan, pensionar, fost la PT Bihor.Era de fapt un trepadus, care ducea la indeplinire orbeste ordinele celui ce pe atunci era prim la PT Bihor, vestitul Gavra Viorel Gheorghe.Cate destine au frint acesti nemernici!Am fost, intre 2011-2019, avocatul unor clienti din Arges/Olt, si am intrat in dosar (30/P/2010) numai pt faptul ca NU MI A VENIT SA CRED CE E SCRIS IN ORDONANTELE unui alt procuror, Iancu Adrian( se aude, dle avocat Iancu,din Bv?).E o poveste lunga, exact pe ce am scris :firma clientului, pers jur care nu avea nici o leg cu dosarul, castigase o licitie pe bunurile firmei prietenului procurorilor PT Bihor.Iancu a dat o ordonanta, si toate bunurile dobandite la licitatia organiz de un executor jud au fost restituite debotirului din execut silita, care a fost obligat, vezi Doamne, sa anunte PT unde duce bunurile!

# IONESCU GHEORGHE date 8 February 2024 20:37 +1

Nici in ziua de azi nu a anuntat, iar bunurile le-a praduit, impartind castigul cu...stiti dvs cine.Defunctul a trimis in judecata o mizerie de dosar, cu 5 inculpati, soldat cu achitari definive, pe linie! Dar nu la CA Oradea ( prima instanta a fost Trib Bihor, pt ca pretinsul prejudiciu era de vreo 30 milioane RON!!), ci la CA Cluj, unde am obtinut stramutarea cauzei. Toate memoriile adresate proc gen Kovesi, de trecere a dos la alt parchet, egal in grad, de preluare la nivelul PG-respinse ca nefondate.. ..Iar patronul firmulitei castigatoare a licitatiei, taie lemne la padure(mai jos de atit nu stiu daca se poate), firma fiind de mult falimentata... Plingeri facute, ref cele de mai sus, la SIIJ,(si transmise la noul SIIJ) zac de prin 2019-2020 prin sertare... Cui sa te plingi, cind pina si CEDO e plina de judecatori corupti ? ..Doar Cel de Sus mai cerne din ei...

# moonwalker date 8 February 2024 22:35 +1

Nu țin partea ipochimenului care este el ipochimen, totuși, să vii ca fost procuror în postura de avocat ori de justițiabil și să faci într-o speță de competența PJ Slatina o cerere cu 5 pagini de mijloace de probă spune multe. Și cand aud de foști care idealizează justiția de pe vremea lor (cand nu exista evaziune fiscală sau cand după incriminarea ei, toți își prindeau urechile și ani de zile nu au existat trimiteri în judecată, cand nu era crimă organizată, când corupție exista la greu, dar nu și pentru procurorii care procurau, iar cea mai complexă infracțiune era vreo delapidare a vreunui gestionar renegat) mă cuprinde entuziasmul.

# mitrofan date 9 February 2024 21:35 +2

Doamna tovarașă zice multe. Să protejăm tovarași abuzurile. Facem ce vrea mușchii nostri ca de raspundere nici vorbă. Vivat natiune !!!

# IONESCU GHEORGHE date 10 February 2024 14:11 0

Stimate moonwalker, încerc să relatez, concis, speța cu 5 pagini..., și sper să înțelegi de ce a fost necesar acel demers.În 2013, într-o comună din jud.Olt, Cons. Local a hotărât restricționarea circulației auto mai grele de 7,5 to, pe principalele 2 drumuri comunale, motivat de deteriorarea acestora.De atunci ( rețineți, sunt mai bine de 10 ani!), se întâmplă 2 fenomene:1.mașinile încărcate cu lemne din Pădurea Topana (și cântărind zeci de tone), apartinând anumitor persoane trec nestingherite pe acele 2 DC,că poliția este plecată, exact în acel timp, în alte misiuni!2.ați auzit vreodată despre ”indicatoare rutiere migratoare”?Probabil că nu.Dar ele există, însă nimeni -din poliția Olt și parchetul Slatina nu le vede!Le văd doar cei care, după ce au licitat si câștigat dreptul de exploatare al vreunui parchet, se ”trezesc” că nu au pe unde să iasă cu lemnele din pădure !De ce ?Pentru că, pe drumul pe care, până mai ieri ,circulația nu era restricționată,A APĂRUT, PESTE NOAPTE,

# IONESCU GHEORGHE date 10 February 2024 14:24 0

ce credeți ?indicatorul de interzicere acces!Iar după el, e mașina Poliției!Mai ieși cu lemnele dacă mai ai pe unde!Degeaba protestezi, că ești trimis de la Ana la Caiafa:mergi la poliție, te trimit la primărie, primăria nu știe nimic, te învârți în jurul cozii!! Un patron mai isteț a crezut că-i fentează, și a cumpărat și început să transporte lemne cu auto de 3,5 tone,Ți-ai găsit!Pe drumul de acces a apărut, plantat într-o plută, la vreo 4 m înălțime, ”rotundul” unui indicator rutier interdicție acces 3,5 tone!N-au avut timp să cumpere un indicator de 3,5 to ”cu totul”!A stat acel indicator de 3,5 to ani și ani, pus în plută; cu noduri în gât, patronul ”isteț”s-a dat bătut! Există, evident, zeci de foto făcute cu acel indicator, depuse la dosare, dar neluate în considerare!! La un moment dat, patronul ”isteț”, remarcând dispariția unui indicator dintr-o locație, la câteva zeci de metri de Primărie, sună la 112.Cu chiu, cu vai, convinge operatoarea să fie trmis un echipaj de polție la

# IONESCU GHEORGHE date 10 February 2024 15:04 0

..la fața locului.Ce să vezi însă ? Deși explicase bine și mai bine unde se află, echipajul trece pe lângă el în viteză, deși le făcuse semne.Se ia după ei cu mașina, polițiștii opresc la câtiva km,pretextând că au o treabă acolo.Când se întorc, ce să vezi ?Locul faptei modificat, în sensul că groapa de unde fusese scos indicatorul (găsită ”goală” de patron) era plină cu pământ, frunze uscate, etc.Noroc că cel în cauză făcuse foto ( neluate în considerare, însă , cum explicam).Cum -imaginați-vă!-indicatorul ERA PLANTAT ÎN CURTEA UNEI PERSOANE, iar gardul din plasa de sârmă cu bulumaci de lemn era intact, singura variantă rămasă era aceea că, acel indicator fusese extras cu un braț mobil.Ce braț mobil era în zonă ?Păi, buldo al primăriei.Că , cu ajutorul acelui utilaj, fusese extras indicatorul, era demonstrat de urmele roților, imprimate în noroiul/pământul răvășit don zonă! Patronul cere să fie chemat un criminalist, care să facă foto, să se ridice urme, etc. ”Nu, dle , că foto știm

# IONESCU GHEORGHE date 10 February 2024 15:32 0

să facem și noi, ce ne trebuie criminalist!”Și poliția a început, vitejește, cercetări pentru furt calificat, au trecut vreo 2 ani și ceva, tot fără poze e dosarul (”s-au șters din greșeală, când voiam să le descărcăm!”), deși am spus procurorului de caz că acea încadrare e aberantă, și nu e susținută de probe ! ”Regina” probelor,în orice dosar, și în prezent, e depoziția martorului!! N-ai martori, ești ”mort”! Și aceasta am încercat să explic procurorului de la PJ Slatina : există probe științifice ce pot fi administrate!Sunt site uri ce înregistrează/păstrează mișcarea oricărui obiect.De ce nu vedeți ce spune acel site despre ?Există SUMAL 2, unde, la fel, traseul parcurs de un anumit vehicul, încărcat cu lemne, se păstrează poate forever.. ”Probele ( nu fac distincția între probă și mijloc de probă) se resping ca nerelevante, în raport de obiectul probațiunii”. Nu spune, stimabilul procuror care , așa cum arătam , nu știe să facă acordul între diferitele părți de vorbire ale

# IONESCU GHEORGHE date 10 February 2024 15:42 0

unei fraze, care ar fi acesta, în concepția sa. De ce ? Că nu are habar care e acela... Realitatea e cumplită ! Credeți că acel procuror, dacă ar vrea, nu ar ști ce să facă în dosar ? Este interesat să nu facă!Și v-am spus de ce.. De unde poate veni ”ghișeftul”? De la reclamant ? E un pârlit, un neica nimeni! Cel căruia poliția îi telefonează, să ”toaleteze” locul faptei, e cel ce dispune de niște resurse.. Din aceste resurse, poate ajung și prin alte locuri, că ”nu dă de la el”.. Ce v-am relatat e un mic crâmpei din Românica noastră, și pe asta, vrem-nu vrem, o vom lăsa copiilor/nepoților nostri.. Ce ne-or mai înjura și blestema...

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 22.05.2024 – Belea pe capul lui Florenta

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva