31 March 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

FERMIERUL CARE A FACUT DNA – Tribunalul Constanta a trantit dosarul fabricat de parchetul anticoruptie unui fermier pentru o pretinsa frauda cu fonduri europene si un prejudiciu de 65.000 lei: “Respinge, ca nefondata, actiunea civila formulata de partea civila Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale”. Instanta a dat achitare pe motiv ca “fapta nu exista” (Minuta)

Scris de: B.G. | pdf | print

20 December 2020 10:30
Vizualizari: 5274

Un nou "succes" al DNA. Tribunalul Constanta a hotarat achitarea unui fermier trimis in judecata pentru inchipuite fraude cu fonduri europene, una din acuzatiile preferate ale vestitilor procurori  anticoruptie.


 

Extrem de grav, instanta a constatat ca dosarul a fost fabricat pentru o fapta inexistenta, solutia de achitare fiind de altfel dispusa in temeiul art.16 alin. 1 lit.a din Codul procedura penala - “fapta nu exista”.

De asemenea, Tribunalul Constanta a respins ca nefondata si actiunea civila formulata de Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale - Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale si a dispus ridicarea masurilor asiguratorii. Sentinta nu este definitiva.


Dosarul a fost trimis in instanta in noiembrie 2018, pe vremea cand parchetul anticoruptie era condus  de procuroarea  Anca Jurma (foto).

 

Iata minuta Tribunalului Constanta in dosarul 5944/118/2018:


“In baza art.396 alin.5 cod procedura penala in ref. la art.17 alin.2 cod procedura penala si art.16 lit.a cod procedura penala, achita pe inculpatul GIMA STERE pentru comiterea infractiunii prev. de art.18 ind.1 din Legea nr.78/2000 cu aplic art.5 cod penal.
Respinge, ca nefondata, actiunea civila formulata de partea civila Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale. Dispune ridicarea popririi asiguratorii instituit prin ordonanta nr.146/P/2016 din 10.09.2018 a emisa de DNA – Serviciul Teritorial Constanta asupra conturilor bancare apartinand inculpatului Gima Stere, pana la concurenta sumei de 64.849 lei. In baza art.275 alin.3 cod procedura penal. Cheltuielile judiciare avansate de stat in raman in sarcina acestuia. Cu apel in 10 zile de la comunicare”.


Iata comunicatul DNA din 2 noiembrie 2018:


“Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul Teritorial Constanta au dispus trimiterea in judecata, in stare de libertate, a inculpatului GIMA STERE pentru
savarsirea infractiunii de folosire sau prezentare cu rea credinta de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete, daca fapta are ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri europene.

In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut urmatoarea stare de fapt:

In iunie 2011 – martie 2012, in contextul solicitarii unui sprijin financiar pentru Masura 112 - Instalarea Tinerilor Fermieri, inculpatul Gima Stere, personal si in calitate de asociat al unei persoane fizice autorizate, a folosit, in relatia cu Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (A.P.D.R.P.), mai multe documente false, inexacte sau incomplete, in care a atestat mai multe aspecte nereale, printre care si indeplinirea conditiilor minime de eligibilitate (sa fi lucrat mai mult de 50% din timpul sau de lucru in cadrul unei ferme cu cel putin 12 luni inaintea instalarii pe cont propriu la conducerea unei exploatatii agricole).

Prin aceste demersuri, inculpatul Gima Stere a obtinut pe nedrept fonduri nerambursabile in cuantum de 64.849 lei, suma cu care Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (fosta A.P.D.R.P.) s-a constituit parte civila in cauza.

In cauza a fost instituita masura popririi asiguratorii asupra conturilor bancare detinute de inculpat, pana la concurenta sumei de 64.849 lei.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Constanta cu propunere de a se mentine masura asiguratorie dispusa in cauza”.

Comentarii

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 30.03.2023 – Justitie, nu justitiarism. Masacrul asupra istoriei romanilor

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva