19 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

FILMUL FLAGRANTULUI – Codrut Adrian Petre din Camera Executorilor Judecatoresti Bucuresti a fost prins in flagrant in timp ce cerea servetele pentru a nu lasa amprente pe geanta cu 290.000 lei. Adrian Petre a fost arestat si trimis in judecata pentru santajarea colegei sale Dorina Gont, pe care o ameninta ca daca nu-i va da 70.000 euro o va denunta la DNA cu “materiale compromitatoare”. A fost incatusat chiar de DNA dupa ce a recunoscut: “Se numeste santaj! De la 2 la 7 ani!” (Rechizitoriul)

Scris de: L.J. | pdf | print

26 July 2015 12:15
Vizualizari: 14529

Executorul judecatoresc Codrut Adrian Petre, de 35 ani, din Camera Executorilor Judecatoresti de pe langa Curtea de Apel Bucuresti, a fost prins la 26 mai 2015 in flagrant delict in fata biroului sau de pe str. Transilvaniei – Bucuresti in timp ce primea o geanta ce continea 290.000 lei (circa 65.000 euro) bani pe care i-a cerut cu amenintari de la fosta sa sefa, executorul judecatoresc Dorina Gont (foto). In scopul de a obtine suma de 70.000 euro, executorul judecatoresc a amenintat-o prin interpusi, in repetate randuri, pe executorul judecatoresc Dorina Gont ca daca nu ii va plati banii ceruti o va denunta la DNA pentru pretinse fapte de coruptie in legatura cu procedurile de executare silita.


Fapta a aparut cu atat mai oribila cu cat in trecut, mai precis in 2007, executorul Codrut Adrian Petre a fost angajat al Dorinei Gont, iar aceasta nu s-a gandit nicio clipa ca va putea sa ajunga tinta unui om caruia i-a facut numai bine. Pentru a stoarce bani de la Dorina Gont, speculand ca aceasta se afla intr-o situatie delicata fiind cercetata intr-un dosar penal, individul s-a intalnit de cateva ori cu Marian Panait (fost coleg de facultate cu acesta) si pe care il avertiza ca va face denunt la DNA impotriva Dorinei Gont, daca aceasta nu ii va da suma de 70.000 euro, sustinand ca detine o agenda si niste inregistrari “compromitatoare”. Planul a fost complet neinspirat, intrucat executorul judecatoresc Dorina Gont a formulat imediat plangere pentru santaj exact la DNA. Procurorul de caz Dana Belciug a dispus imediat masuri de interceptare telefonica si ambientala a convorbirilor santajistului si de organizare pentru a doua zi a flagrantului.

Santajistul era perfect constient ca risca de la 2 la 7 ani inchisoare si cu toate acestea , fara a avea nici una din probele pe care sustinea ca le are, motivat si de faptul ca a mai vazut cum au procedat si altii, si-a dus planul pana la capat

Procurorii DNA i-au pus catusele executorului Codrut Adrian Petre, in data de 26 mai 2015, chiar in fata biroului sau din Bucuresti, str. Transilvaniei, in timpul consumarii infractiunii, flagrantul delict fiind atestat prin inregistrarile audio si video, precum si prin marturiile si procesele verbale incheiate la fata locului. Pentru a nu lasa amprente pe manerele gentii pline cu 290.000 lei, marcati chimic, inculpatul a cerut servetele pentru a nu atinge direct geanta. Culmea, cu o zi inainte, intre martorul Marian Panait si executorul Petre a avut loc urmatorul dialog:

PETRE CODRUT ADRIAN: ...in momentul in care o sa se termine, daca se termina bine, o sa-ti mai spun ceva pentru care o sa-mi multumeasca!

PANAIT MARIAN: Bai, dar trebuie sa am garantia ca dai uitarii tot si ca stergi tot cu buretele!

PETRE CODRUT ADRIAN: Bai, la momentul in care se intampla chestia asta, stii ce s-a facut! Se duce ea, ma duc si eu!

PANAIT MARIAN: N-am inteles!

PETRE CODRUT ADRIAN: (vorbeste in soapta) … se numeste santaj! De la 2 la 7!

PANAIT MARIAN: Sa speram ca nu se ajunge la asta si ca esti baiat de onoare si ca terminam balciul!

PETRE CODRUT ADRIAN: Si eu vreau acelasi lucru!...

Conform rechizitoriului DNA: “...la data de 26.05.2015, la ora 12.51, pe str. Transilvaniei, sector 1, Bucuresti, in fata biroului sau de executor judecatoresc, inculpatul Petre Codrut Adrian a fost surprins in flagrant, dupa ce a primit de la martorul denuntator Panait Marian suma de 290.000 lei. De mentionat este faptul, asa cum rezulta si in cuprinsul procesului verbal de redare in forma scrisa a dialogului ambiental purtat intre martorul Panait Marian si inculpatul Petre Codrut Adrian chiar inainte de constatarea infractiunii flagrante, acesta din urma cunostea faptul ca solicitarea sa nu este una legala si ca, in fapt, comite o infractiune, deoarece la solicitarea martorului de a verifica suma de bani, Petre Codrut Adrian ii spune ca el nu pune mana si ii solicita un servetel:

PANAIT MARIAN: Pai, in... mea! In situatia mea te rog din tot sufletul sa-mi promiti ca nu ne mai vedem niciodata in viata asta, ca nu ne mai auzim niciodata in viata asta! Asta vreau sa-mi promiti!

PETRE CODRUT ADRIAN: Iti dau cuvantul meu de onoare ca nu ne mai vedem, nu ne mai auzim, joi... eu cu atat mai mult, nu.

PANAIT MARIAN: Jura-te ca-mi trimiti alea!

PETRU CODRUT ADRIAN: Jura-te ca nu mi-ai facut nicio surpriza!

PANAIT MARIAN: Bai, vreau sa te uti la ei, sunt in lei! Doar in lei.

PETRU CODRUT ADRIAN: Eu nu pun mana pe..., ca... baga-mi-as... Ai un servetel?

PANAIT MARIAN: Sunt niste manere in... Deci asculta-ma o secunda! Ne-am inteles, e ultima data cand facem chestia asta! Jura pe viata ta!

Inculpatul a pretins ca a cerut banii pentru ca sufera de o boala grava si avea nevoie sa isi plateasca o interventie chirurgicala

In rechizitoriul DNA, emis la data de 25 iunie 2015 - pe care il puteti citi integral atasat la finalul articolului - se concluzioneaza: “Avand in vedere aspectele anterior expuse, se va constata fara putere de tagada ca inculpatul Petre Codrut Adrian se face vinovat de comiterea infractiunii de santaj, aspect care rezulta din coroborarea plangerii formulate de partea vatamata Gont Dorina, cu denuntul si declaratia martorului Panait Marian, cu inregistrarile in mediu ambiental efectuate in cauza si culminand cu prinderea sa in flagrant. Astfel, din actele dosarului a rezultat ca initierea si modalitatea solicitarii sumei de 70.000 euro a apartinut inculpatului, acesta fiind pe deplin constient de fapta pe care o comitea si chiar de incadrarea juridica a acesteia. De asemenea, din discutiile purtate, inculpatul Petre Codrut Adrian a realizat si imprejurarea ca suma solicitata de el era semnificativa. Pe de alta parte, chiar daca sufera de o boala grava si, asa cum a afirmat in fata instantei de judecata cu ocazia judecatorii propunerii de arestarea preventiva, a solicitat suma de 70.000 euro pentru o interventie chirurgicala, aceasta situatie nu justifica nici solicitarea sumei de bani de la persoana vatamata (cu care el insusi a afirmat ca nu se afla in relatii cordiale), nici intalnirile 'clandestine' cu martorul denuntator si nici evocarea faptului ca detine 'materiale acuzatoare' (agenda si inregistrari) privind presupuse fapte penale comise de Gont Dorina. Prin urmare, indiferent de scopul pentru care a solicitat suma de bani mentionata, a conditionat predarea 'materialelor acuzatoare' de primirea acesteia, aspect ce se circumscrie infractiunii de santaj...”

Executorul judecatoresc este judecat in prezent de Curtea de Apel Bucuresti, in stare de arest preventiv.

* Cititi aici Rechizitoriul DNA prin care executorul Petre Codrut Adrian a fost trimis in judecata pentru santaj

Comentarii

# george date 28 July 2015 08:59 +4

Din pacate astfel de infractori si scursuri ale societatii inca mai bantuie printre noi in libertate!Sper sa-i stranga D.N.a cat mai repede!Cand vor intra si in mizeria din avocatura?!

# Ellah date 10 September 2015 08:13 +2

Vai saraca de ea! Cum a fost ea santajata. Si ea era curata saraca. Nu facuse nimic. Era o sfanta!........

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 18.06.2024 – Sentinta TMB motivata dupa 16 luni

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva