4 March 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

FOAME DE BANI – Priviti-o pe sefa DNA! Laura Kovesi face eforturi disperate sa puna mana pe cei 300.000 lei de la Antena 3, inainte sa fie zburata din functie. O doare-n cot ca Plenul CSM a stabilit prin Hotararea irevocabila nr. 435/2018 ca judecatorii de la Curtea de Apel Ploiesti au fost influentati prin adresa de intimidare trimisa acolitul ei procurorul Marius Bulancea, adresa care a afectat independenta judecatoarelor Marilena Panait si Valentina Gheorghe (Document)

Scris de: L.J. | pdf | print

20 June 2018 16:49
Vizualizari: 8476

In sfarsit, opinia publica are ocazia sa vada adevarata fata a sefei DNA Laura Kovesi, care alearga disperata in ultimele saptamani sa puna mana pe cei 300.000 lei de la jurnalisti Antena 3, inainte sa fie zburata din functie ca urmare a obligatiei trasate Presedintelui Romaniei de catre Curtea Constitutionala. De cateva saptamani, Kovesi a trimis prin avocat notificari jurnalistilor Antena 3, sa-i verse banii in contul indicat de ea – (vezi facsimil)


Marea luptatoare anticoruptie nu vrea sa plece din functie inainte sa inhate purcoiul de bani cu care Curtea de Apel Ploiesti - intimidata de presiunile DNA de la ultimul termen - a considerat ca trebuie sa-i repare “suferintele psihice”: 300.000 lei (adica 70.000 euro – contravaloarea unui apartament in centrul Capitalei). Atat a primit sefa DNA pentru cateva intrebari si comentarii absolut normale facute intr-o emisiune din iunie 2014. Sunt cele mai mari daune morale acordate vreunei persoane.

Apropo de onoarea lui Kovesi... Cat ar trebui prin comparatie sa primeasca victimele abuzurilor DNA, victimele rechizitoriilor semnate de Kovesi in calitate de procuror sef al DNA, care dupa ani de hartuieli au fost achitate pe lipsa de probe? Dar victimele protocoalelor abuzive semnate de Kovesi cu SRI, cu ICCJ si alte instante, care au aruncat in aer ideea de justitie independenta? Daca Laura Kovesi a primit 300.000 lei daune pentru cateva intrebari si comentarii de la niste judecatori speriati de bombe, cat ar trebui sa primeasca ca despagubiri sutele de nevinovati, unii arestati cu lunile sau anii, care au fost in final achitati? E limpede care este masura “justitiei independente” dresate sub teroarea catuselor, a protocoalelor ilegale dintre SRI – PICCJ – ICCJ si alte institutii, pentru care avem convingerea, ca si cea exprimata de fostul presedinte al Romaniei Traian Basescu (care a creat-o pe Nefertiti), ca Laura Kovesi trebuie arestata!

Lucrurile nu vor ramane asa, intrucat jurnalistii Antena 3 mai au un recurs de solutionat, chiar daca el a fost deja alterat de anumite decizii de la nivelul ICCJ. Mai exista si CEDO, revizuiri si alte forme de atac a hotararii.

Plenul CSM a stabilit irevocabil ca instanta care i-a dat 300.000 lei lui Kovesi a fost influentata

Amintim ca in urma plangerii jurnalistilor Antena 3 si Lumeajustitiei.ro prin Hotararea Plenului CSM nr. 435 din 19 aprilie 2018, motivata zilele trecuta, s-a hotarat:

Adresa PICCJ – DNA, de solicitare a unor inscrisuri dintr-un dosar al instantei este de natura a incalca independenta judecatorilor din compunerea completului de judecata investit cu solutionarea dosarului nr. 6043/3/2015 al Curtii de Apel Ploiesti”.

Hotararea CSM reprezinta declararea oficiala a faptului ca instanta Curtii de Apel Ploiesti nu a fost independenta, ceea ce va duce la anularea obligatorie a deciziei civile prin care i s-au bagat in buzunar sefei DNA, fara justa cauza, suma exorbitanta de 300.000 lei, pentru cateva intrebari si opinii, care nici macar nu au putut fi motivate convingator.

Este limpede ca se va ajunge in final la anularea deciziei civile a CA Ploiesti. Aceasta intrucat:

Art. 133 din Constitutie prevede:

(1) “Consiliul Superior al Magistraturii este garantul independentei justitiei”

(7) “Hotararile Consiliului Superior al Magistraturii sunt definitive si irevocabile...”

Art 6 din CEDO prevede: “Orice persoana are dreptul la judecarea cauzei sale in mod echitabil, in mod public si in termen rezonabil, de catre o instanta independenta si impartiala, instituita de lege, care va hotari fie asupra incalcarii drepturilor si obligatiilor sale cu caracter civil, fie asupra temeiniciei oricarei acuzatii in materie penala indreptate impotriva sa”

Art. 6 din Codul de procedura civila prevede: “Orice persoana are dreptul la judecarea cauzei sale in mod echitabil, in termen optim si previzibil, de catre o instanta independenta si impartiala”

Cum iata ca institutia abilitata prin lege sa garanteze independenta justitiei a constatat ca instanta nu a fost independenta si cum aceasta conditie nu a fost indeplinita, urmeaza ca in caile legale sa se anuleze decizia CA Ploiesti intrucat statul nu a garantat jurnalistilor vanati de Kovesi instanta independenta la care aveau dreptul.

Iata fragmente relevante din Hotararea Plenului CSM nr. 435 din 19 aprilie 2018:

...Prin sesizarea adresata CSM, petentii Mihai Gadea, Radu Tudor, Bianca Nae, Mugur Ciuvica si Razvan Savaliuc au solicitat apararea: libertatii de exprimare si a independentei judecatorilor din compunerea completului de judecata investit cu solutionarea dosarului nr. 6043/3/2015 avand ca obiect actiunea in raspundere delictuala, instrumentat in apel de Curtea de Apel Ploiesti, ca urmare a presiunilor judiciare la care sunt supusi membrii completului, respectiv prin formularea de catre DNA a unei cereri de eliberare a copiilor actelor din dosar si prin dispozitiile date prin decizia nr. 70/17.01.2018 a ICCJ. Petentii au apreciat ca prin actiunile intreprinse de DNA a fost afectata independenta judecatorilor, consecinta fiind una de o gravitate sporita, care consta in incalcarea dreptului la un proces echitabil (...)

...Independenta nu este un privilegiu in interesul propriu al magistratilor, ci in interesul statului de drept si al celor care cauta si doresc infaptuirea justitiei

...prin raportare la factorii de presiune ce o pot influenta, independenta a fost definita ca fiind capacitatea magistratului de a decide masuri, conform legii, fara nicio interventie sau influenta externa, capacitatea de a constientiza factorii externi ce influenteaza sau creeaza aparenta unei influente, precum si capacitatea de a respinge factorii de natura externa ce influenteaza sau creeaza aparenta unei influente...”

In motivarea Hotararii CSM, s-a constatat ca adresa procurorilor DNA Marius Bulancea si Mihaela Beldie Canela  care au solicitat la ultimul termen copia intregului dosar, anuntand ca au constituit dosarul penal nr. 853/P/2016 in care nu s-a precizat ce judecatori ai cauzei civile sunt vizati – a incalcat procedura legala. Asta intrucat copia dosarului nu se putea solicita printr-o simpla adresa trimisa la ultimul termen, ci prin ordonanta:

In conformitate cu art. 286 din Codul de procedura penala, procurorul dispune asupra actelor sau masurilor procesuale si solutioneaza cauza prin ordonanta, daca legea nu prevede altfel. Prin urmare, actul procedural prin care se poate solicita predarea unor inscrisuri este Ordonanta (…) Analizand coroborat dispozitiile legale si regulamentare mentionate, Plenul constata ca adresarea unei cereri in ipoteza faptica descrisa ar putea crea aparenta unei influentari a completului de judecata, dat fiind faptul ca o modalitate de adresare ce nu respecta exigentele legale de forma poate genera un disconfort, ce poate fi resimtit ca o afectare a independentei sau impartialitatii ori poate crea suspiciuni cu privire la aceasta. CSM remarca si continutul adresei:'toate documentele din dosarul 6043/3/2015 in care a fost emisa sentinta civila civila nr. 1243 din data de 16.10.2015 de catre Tribunalul Bucuresti' – de natura a insufla ideea efectuarii unor verificari asupra solutiei unei instante, in ciuda faptului ca cenzurarea unei hotarari judecatoresti revine exclusiv instantelor superioare, in caile de atac (…)

...Plenul CSM apreciaza ca adresa DNA, de solicitare a unor inscrisuri dintr-un dosar al instantei, este de natura a incalca independenta judecatorilor din compunerea completului de judecatainvestit cu solutionarea dosarului nr. 6043/3/2015 al Curtii de Apel Ploiesti, avand in vedere forma sa, ce nu respecta exigentele legale; continutul, susceptibil de generarea unei atmosfere tensionate si a unei aparente influente externe, precum si data emiterii acestei adrese catre Curtea de Apel Pitesti, la peste 1 an de la trimiterea dosarului la Curtea de Apel Ploiesti.

Nu poate fi neglijat faptul ca DNA are calitatea de parat in dosarul nr. 6043/3/2015 al Tribunalului Bucuresti, aspect ce rezulta din consultarea portalului instantelor de judecata... Astfel, Plenul constata atitudinea procurorului din cadrul DNA, care a omis nu doar aspectele sus-mentionate, ci si consultarea portalului instantelor judecatoresti sau a consilierului juridic al unitatii, prin aceasta lipsa de diligenta generandu-se desincronizari vadite intre momentul primirii adreselor de catre instanta si perioadele in care dosarul vizat se afla pe rolul acestora (…) In considerarea tuturor argumentelor sus-enuntate, Plenul, constatand ca exista elemente pe baza carora sa se poata conchide in sensul ca a fost adusa atingere independentei judecatorilor din compunerea completului de judecata investit cu solutionarea dosarului nr. 6043/3/2015 al Curtii de Apel Ploiesti. Fata de cele expuse... prin vot direct si secret, cu 8 voturi pentru si 7 voturi impotriva

PLENUL CSM HOTARASTE:

Aprecizeaza ca adresa PICCJ – DNA, de solicitare a unor inscrisuri dintr-un dosar al instantei este de natura a incalca independenta judecatorilor din compunerea completului de judecata investit cu solutionarea dosarului nr. 6043/3/2015 al Curtii de Apel Ploiesti”.

Presedinte,

judecator Simona Camelia MARCU

* Cititi aici integral Hotararea Plenului CSM nr. 435 din 19 aprilie 2018

* Cititi aici sesizarea jurnalistilor hartuiti in instanta de sefa DNA

Comentarii

# bani albi pt. zile negre? date 20 June 2018 17:13 +14

Vrea să pună la ... ciorapii dungați cele lovele, că nu se știe ce o așteaptă după ce semnă cu voioșie protocolul cu SRI!

# Unul altul date 20 June 2018 17:42 0

No probleme.dau un ban pentru kovesau! Strângem banu'

# Hai cu mălaiu, LKC are de plătit o datorie! date 21 June 2018 09:41 0

Cît mai repejor, ca duduia Ciordy să aibă de unde plăti cei 50 RON datorați lui RS! Distracția ex-răkan-kolonelului Kappa - 4 ani de hărțuire aiurea prin tribunale, atît o costă. Dacă cel jurnalist tocmea avocat la CEDO pe agentul sorosist MAKA HARI - cîștiga! Euroflașneta a ușurat țara de 40 mii euroi în 2007 pt. victima Belmondo Cobzaru. Interlopul și-a dovedit pe deplin nevinovăția... înjunghiind altă femeie.

# un mizantrop date 20 June 2018 17:43 +4

I-am vazut adevarata fata, acum e o alta confirmare. Doar ca se mai deschid niste ferestre: demisia doamnei Tanasescu ii ofera un loc de "parcare", ca e disperat Iohanis, numai ca e fara imunitate, fara terorizarea judecatorilor si a procurorilor. Intra in atributiuni si noua sectie pentru anchetarea infractiunilor comise de magistrati, asa ca...liber la plangeri penale, de la tortionareala, la trafic de influenta, la imbogatirea fara justa cauza folosind functia publica, la colaborare cu securitatea si politie politica....Apoi vin cele grele economice, toate firmele romanesti distruse pentru ca tarina si comarginasul ei sa se achite de datoriile la sustinatorii straini...Sa inceapa balul! Pana apuca sa se pronunte (din nou!!!) CC pe speta pe care madam Tarcea o intelege mai rau ca dulapul, eu zic sa strangem banii, ca nu suntem din Sibiu si trebuie sa ne supunem hotararii judecatoresti, care-o fi... Sau, acum legea e "la liber"?!

# un mizantrop date 20 June 2018 17:46 +2

Si ar mai fi o problema: daca s-a stabilit ca judecatoarele au fost intimidate si decizia nu s-a luat in deplina libertate de constiinta si conform legii, nu se impune anularea judecatii?! Sau o contestatie in anulare, ca Iohanis a deschis calea "in civil" si "hotararea nu e buna, ne nemultumeste"...

# Plesoianu da in ei ! date 20 June 2018 18:25 +1

Hoata de la DNA nu are ce cauta la CCR caci trebuie propusa de ministrul justitie , ori aici sper ca avem o problema , mare !

# Sorin date 20 June 2018 20:19 +1

Ar fi bine ca BNR sa introduca moneda de 0,01 lei (1 ban) cu chipul lui Kovesi. Numai asa putem sa ne amintim de ea si cat a valorat pentru Romania. Pe Ceausescu BNR sa il puna pe bacnota de 1.000 lei pentru ca Ceausescu a cladit Romania, pe cand Kovesi a distrus Romania!

# Vlad date 21 June 2018 07:39 +2

Foarte bine, sa plateasca lingual de pesedisti. Nu se poate sa difuzezi informatii NUMAI si NUMAI despre PSD , sa speli mintile batranilor, si al unor tineri private de scoala. FOARTE BINE, se termina si cu site-urile de propaganda, Antena 3, RTV, LUJU si saracul de Ciovica. AVETI DEMNITATE in voi!!!!

# oare nu va avea nimic de despagubit in viitor ? date 21 June 2018 09:17 0

odata cu legislatia privind raspunderea magistratior... ganditi-va la cei pagubiti de... unitatea de elita ?... poate doar daca nu exista nici un pagubit afectat de deciziile DNA sau daca nimeni nu solicita raspundereqa solidara a sefei DNA...  argumentele din solicitarea de revocare a Ministrului Justitiei nu demonstreaza nimic ?

# Tom&Jerry date 22 June 2018 07:09 +2

????????????????Ce foame de bani bre ca va ingroapa asta in banii ascunsi prin toata Panama aia sai mai stiu eu pe unde ????????????

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 3.03.2024 – Avertismentul DIICOT: copiii au devenit tinte

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva