25 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

GENERALII MEI – Presedintele Klaus Iohannis a aruncat cu stele peste sefimea SRI. Prim-adjunctul SRI, general-locotenent cu trei stele Razvan Marcel Ionescu a fost inaintat in gradul de general cu patru stele. Adjunctii SRI, generalii Cristian Raduta Bizadea, Adrian Ciocirlan si Raducu Gheorghe Stancu au ajuns la trei stele. Alti trei colonei trecuti la secret au primit gradul de general de brigada cu o stea (Decretele)

Scris de: Elena DUMITRACHE | pdf | print

29 November 2022 19:40
Vizualizari: 8222

Ploaie de stele la SRI. Presedintele Klaus Iohannis (foto 1 centru, alaturi de directorul SRI Eduard Hellvig - foto 1 stanga) a semnat dintr-un foc sapte decrete privind inaintarea in grade a unor cadre din Serviciului Roman de Informatii. Si nu oricui, ci celor mai sus pusi reprezentanti ai serviciului, care au beneficiat de inaintarea in grad si de acordarea a cate unei stele din partea presedintelui Romaniei. Conform Monitorului Oficial, Partea I nr. 1154 din 29 noiembrie 2022, au fost inaintati in grad prim-adjunctul directorului SRI, general-locotenent Razvan Ionescu, adjunctul directorului SRI, general-maior Cristian Bizadea, adjunctul directorului SRI, general-maior Raducu Gheorghe Stancu, precum si adjunctul directorului SRI, general-maior Adrian Ciocirlan.


 

 

 

Articol unic. — Domnul general-locotenent cu trei stele Ionescu Marcel Razvan se inainteaza in gradul de general cu patru stele (foto 2)
Articol unic. — Domnul general-maior cu doua stele Bizadea Raduta Romeo-Cristian se inainteaza in gradul de general-locotenent cu trei stele (foto 3)
Articol unic. — Domnul general-maior cu doua stele Ciocirlan Lucian Adrian se inainteaza in gradul de general-locotenent cu trei stele (foto 4)
Articol unic. — Domnul general-maior cu doua stele Raducu Gheorghe Gheorghe-Stancu se inainteaza in gradul de general-locotenent cu trei stele

Stelutele mai mici din SRI


Totodata, conform Monitorului Oficial Partea I nr. 1154 din 29 noiembrie 2022, pe langa cei patru sefi din SRI care au fost inaintati in grad, au fost facuti generali si patru colonei carora Iohannis le-a acordat gradul de general de brigada cu o stea.

Nu stim insa despre ce colonei este vorba, intrucat aceste informatii au fost incluse in seria celor clasificate fiind cuprinse intr-o Anexa care, se mentioneaza in Monitorul Oficial, "face parte din prezentul decret si urmeaza regimul juridic prevazut de Legea nr. 182/2002 privind protectia informatiilor clasificate, cu modificarile si completarile ulterioare". Decretele de inaintare in grad a coloneiilor poarta numerele 1.488, 1.489, 1.490.

 

Iata cine sunt generalii promovati in grad de Klaus Iohannis, conform SRI:


Prim-adjunct al directorului SRI - general-locotenent Razvan Ionescu

Domnul general-locotenent Razvan Ionescu are 47 de ani si o experienta de peste doua decenii in munca operativa a Serviciului. De profesie este fizician, absolvent al Facultatii de Fizica din cadrul Universitatii Bucuresti. A urmat cursurile postuniversitare cu specializarea Geopolitica si Geostrategie din cadrul Academiei de Studii Economice, a absolvit masterul NATO Senior Executive din cadrul SNSPA, a absolvit cursurile seminarului Combaterea Armelor de Distrugere in Masa si Terorismului din cadrul Centrului European pentru Studii de Securitate George C. Marshall din Germania.

De-a lungul carierei in SRI, domnul general-locotenent Razvan Ionescu a ocupat mai multe functii, atat in cadrul unitatilor centrale, cat si teritoriale, unde a avut succese operationale de anvergura, in parteneriat cu servicii de intelligence din spatiul euroatlantic, pe problematici privind criminalitatea organizata transfrontaliera, respectarea regimurilor internationale privind proliferarea sistemelor de armament, fluxuri financiare internationale, migratie si terorism.

A fost incadrat in SRI cu gradul de locotenent si a absolvit ca sef de promotie cursurile de initiere. A fost avansat la gradul de general-maior la 1 decembrie 2017. Anterior numirii in functia de prim-adjunct al Directorului SRI, a condus o unitate centrala cu activitate in combaterea amenintarilor transfrontaliere. In activitatea sa a colaborat excelent cu partenerii institutionali ai SRI, atat interni, cat si externi.


Adjunct al directorului SRI - general-maior Cristian Bizadea

Domnul general-maior Cristian Bizadea, anterior numirii, a ocupat pozitia de sef al Cabinetului Directorului SRI.

De la angajarea in Serviciu, in anul 2001, a detinut diferite functii in Directia Generala Contraspionaj: loctiitor al sefului Directiei, sef de departamente de analiza, operatiuni si planificare. In aceasta calitate, a participat la operatiuni derulate in cooperare cu parteneri interni si externi ai SRI.

A coordonat si contribuit la o buna parte din procesele de transformare institutionala a SRI.

In anul 2013 a obtinut titlul de doctor in sociologie la Universitatea din Bucuresti, cu teza intitulata "Orientul Mijlociu Extins - o perspectiva demopolitica".

Este lector universitar si a predat cursuri de analiza a informatiilor si analiza de risc la Universitatea din Bucuresti si la Academia Nationala de Informatii „Mihai Viteazul”.

Este licentiat in drept al Universitatii "Lucian Blaga" Sibiu si are un master in comunicare si relatii publice, obtinut la scoala Nationala de Studii Politice si Administrative din Bucuresti.

Vorbeste fluent limba engleza.

S-a nascut in anul 1976 in Bucuresti si are un copil.Adjunct al directorului SRI - general-maior Adrian Ciocirlan

Domnul general-maior Adrian Ciocirlan, anterior numirii, pana in anul 2010, a ocupat diverse functii de conducere in cadrul Directiei Generale Contraspionaj. In perioada 2010-2013, a fost seful Directiei de Informatii a Municipiului Bucuresti. Intre 2013-2016, a condus Directia Generala Apararea Constitutiei.

In anul 2020 i-a fost acordat gradul de general-maior.

A participat la misiuni, actiuni si operatiuni complexe derulate in special pe profil contraspionaj, in cooperare cu parteneri externi ai SRI.

Adrian Ciocirlan a absolvit cursuri de pregatire in domeniul intelligence si studii de securitate desfasurate in tara si strainatate.

A urmat cursurile Facultatii de Psihosociologie din cadrul Academiei Nationale de Informatii „Mihai Viteazul”, pe care le-a absolvit in anul 1996.

Vorbeste fluent limba engleza si limba franceza.

S-a nascut la 25 mai 1974, in Bucuresti. Este divortat si are doi copii.


Adjunct al directorului SRI – general-maior Raducu Gheorghe-Stancu

Domnul general-maior Raducu Gheorghe-Stancu, anterior numirii, a ocupat functia de sef al Directiei Logistica.

In anul 2020 i-a fost acordat gradul de general-maior.

La data de 20 octombrie 2009 a fost numit sef al Directiei Logistica (prevazuta cu gradul de general-locotenent).

La data de 01 iulie 2008 ofiterul a fost numit in functia de loctiitor al sefului Directiei Inzestrare si Patrimoniu.

Incepand cu anul 2002, ca urmare a rezultatelor obtinute in activitatea profesionala, a fost promovat in functia de sef birou, iar la data de 15 mai 2006 in functia de sef sector.

In anul 1992, a fost admis pe locurile SRI la cursurile de zi ale Academiei Tehnice Militare. La finalizarea anului III de studii i s-a acordat gradul de locotenent, iar la 25 mai 1998 a fost repartizat la Serviciul Roman de Informatii si numit in functie la Directia Logistica.

Vorbeste fluent limba engleza.

S-a nascut la 5 aprilie 1973 in orasul Targu-Secuiesc, judetul Covasna. Este casatorit si are doi copii.

Comentarii

# Fost Judecator date 29 November 2022 19:54 +231

Generali de carton, cu stele de tablå, tradatori de Patrie,vanduti puterilor straine,inaintati in grad fara nici un merit...Rusine!

# DODI date 29 November 2022 23:31 +112

Ne mai mirăm că slugoiul Noii Securități (cleptomanul imobiliar ciolaniSS-6case) a executat ordinul primit prin care la micile salariile ale securiștilor de rit noi să li se adauge și niște stele. Așa cred ei că vor fi mai luminați. Doar că inteligența și bunul simț nu se măsoară în stele. Dar unde nu e nici Dumnezeu nu pune. Dar ce așteptări să ai de la niște alogeni cărora iubirea de moșie se rezumă la case furate.

# maxtor date 29 November 2022 23:55 +64

" Alti trei colonei trecuti la secret "-s-a ales prafu si de Monitoru Oficial....

# santinela date 30 November 2022 08:09 +116

47 de ani si general cu 4 stele ? Daca curcile ar putea rade ar fi distractie mare.Altul, din sef de cabinet (adica un pilos cu acte-n regula) general cu 3 stele ? Vai mama noastra ! Sasalaul este complet rupt de realitate.

# Pacala date 30 November 2022 09:45 +69

Face cineva pariu ca, coloneii ridicati in grad de general nu sunt magistrati acoperiti ?. Eu zic ca sunt !.

# Gica contra sistemului date 30 November 2022 17:12 +69

Domn' Fost judecător, greșiți. Tara asta a fost apărată de ge'ralii ăștia, de n-a mai rămas decât harta din ea. Și po******ția, mai ales de Covid. Vaxinul a fost sigur și el. L-au garantat tot serviciile. Meritau băieții. Numai să nu le fi făcut un rău, ca atunci când sufla crivățul cu putere din Nord si vrei sa prinzi din fuga avionul, stelele alea atârnă greu și te incurca. Vin vremuri grele și frumuseii ăștia gradați trebuie sa dea o mana de ajutor, cui trebuie. Da o sa fie cam asa, scăpa cine poate, sau poate scăpa cine vor aliații strategici, c-an Afganistan.

# Iata ca securitatea n-a murit in `89 ! date 30 November 2022 17:35 +57

A preluat puterea sub forma de nazism acum ...dar sunt tot lepre din acelasi familii/aluat .

# Mda , trebuiau stimulati , la cat lucreaza LOL ... date 30 November 2022 17:38 +104

Ce vermine pastorite de un libric infect , bisitar de case si traficant de copii. Wuhannis spera sa nu i-o traga careva dupa ce nu mai e la butoane ... Fraiere , acolo sunt diverse gasti : NU SCAPI DE PROCES !

# Gica contre sistemului date 30 November 2022 20:52 +191

Ciolanis e contradictoriu. Spune ca statul a esuat dar răsplătește pe cei care trebuiau sa păzească statul sa nu eșueze! Mai rămâne varianta esuarii statului în bratele cui trebuie. Adică Mafiei interne și externe. Asa da. Trebuie răsplătiți băieții ca au făcut treaba buna. Toti se pise pe romanii onești, ca de exemplu interlopii, cu sau fără gulere albe, minoritarii, străinii etc. Dar băieții de baieti ne-au aparat de rusi. Mai aveau puțin și eram alături de Ukraina. Asta contează la un neamț. Fiat serviciile pereat România.

# satan klaus date 1 December 2022 10:00 +44

Daca sri ar fi demilitarizat si transformat in agentie guvernamentala iar tablagii astia vanduti si semianalfabeti ar fi bagati la puscarie pe viata, poate tara asta ar mai avea o sansa sa se redreseze. Pana atunci vom fi sclavii europenilor iar mafiotii astia impodobiti cu tinichele vor avea grija sa ne ducem dracului cu totii in timp ce ei si familiile lor vor pune mana incet incet (sau vor distruge intentionat) pe tot ce inseamna business in Romania.

# Ba nechezaule , date 6 December 2022 18:47 +44

cum sa premiezi necalificatii astia ? Pai nu ii tinem deja pe carca noastra din buget , ei facand mai nimica util ? Apoi ii scoti la pensie nesimtita la 40 de ani... PS. S-o facem posta pe Georgeta, zic

# Gigimutu date 7 December 2022 06:50 +41

Ce moaca de mafi-hoti au gheneralii ăștia a lu ciolanos!!!

# sepi date 7 December 2022 13:39 0

Ca s-au promovat cadre militare este un capitol.Natiunea simte la obiectiv,dupa prevederile doctrinei privind siguranta nationala nuante pozitive in viata de zi cu zi?Acordati inalte distinctii si celor care produc valori cuantificabile.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 24.07.2024 – DNA nu e de nasul lui Ardelean

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva