22 September 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

GHITA LOVESTE DIN SERBIA – Exclusiv: cititi plangerea penala facuta de Sebastian Ghita impotriva judecatorului Gheorghe Casandrescu de la Curtea de Apel Ploiesti pentru apartenenta la grup infractional organizat: "Impreuna cu Lucian Onea, Casandrescu a emis un nou mandat de arestare pe numele meu fara a-mi respecta dreptul de a fi citat". Autoritatile din Serbia au fost socate de anomalia celor doua mandate de arestare dispuse intr-un singur dosar fata de Ghita (Plangerea)

Scris de: Elena DUMITRACHE | pdf | print

28 January 2019 17:19
Vizualizari: 7099

Astfel cum a anuntat la finalul saptamanii trecute, fostul deputat Sebastian Ghita a depus plangere penala la Sectia pentru investigarea infractiunilor din Justitie impotriva judecatorul Gheorghe Casandrescu de la Curtea de Apel Ploiesti, in prezent pensionat. Este vorba despre judecatorul care l-a privat pe Ghita de dreptul la aparare si care a permis ca in dosarul de extradare a sa din Serbia sa fie reprezentat de un avocat din oficiu care, halucinant, a pus concluzii de admitere a cererii de arestare, la ison cu procurorii DNA Ploiesti. De altfel, in plangerea penala depusa luni, 28 ianuarie 2019, fostul deputat Sebastian Ghita il acuza pe judecatorul Casandrescu ca face parte dintr-un grup infractional organizat, format din procurori DNA precum Lucian Onea, Mircea Negulescu si Laura Codruta Kovesi.


In sustinerea acuzatiilor aduse in plangerea penala pe care Lumea Justitiei o prezinta in exclusivitate, Sebastian Ghita il acuza pe Casandrescu ca in mod ilegal urmarit privarea sa de la dreptul de a se apara in fata instantei, in momentul in care a decis sa nu citeze aparatorii alesi ai acestuia, si in schimb, pentru a indeplini procedura si pentru a "acoperi manevra frauduloasa" l-a chemat pe avocatul din oficiu Antonio Enache Parau.

In plangerea sa, Sebastian Ghita subliniaza ca prin aceste tehnici, judecatorul Gheorghe Casandrescu si avocatul Antonio Enache Parau au urmarit obtinerea unei "presiuni suplimentare asupra autoritatilor din Serbia in procesul de extradare”.

Fata de aceasta situatie, Sebastian Ghita solicita audierea judecatorului Gheorghe Casandrescu in cadrul Sectiei speciale, si tragerea la raspundere atat a lui Casandrescu, cat si a avocatului Parau.

Iata fragmente din plangerea lui Sebastian Ghita:

Audierea domnului Gheorghe Casandrescu, fost judecator in cadrul Curtii de Apel Ploiesti in legatura cu apartenenta sa, in calitate de membru sau complice, la Grupul Infractional Organizat al fostilor procurori DNA Lucian Onea, Mircea Negulescu, Laura Codruta Kovesi. Consider ca in data de 14.04.2017, impreuna cu domnul Lucian Onea, Gheorghe Casandrescu a emis un nou mandat de arestare pe numele meu fara a-mi respecta dreptul de a fi citat.

Acest lucru ilegal faptuit impotriva mea a avut ca scop punerea mea in imposibilitatea de a ma apara sau de a fi reprezentat de avocatii mei alesi.

Mentionez ca in acelasi caz, acelasi judecator si aceeasi grefiera au avut depuse la dosar delegatii ale avocatilor mei, acestia prezentandu-se in 03.04.2017 in fata judecatorului Casandrescu.

Pentru a incerca sa acopere aceasta manevra frauduloasa, a fost chemat din oficiu un avocat numit Parau Antonio Enache.

Cu toate ca art. 91 din Noul Cod de procedura penala cere ca avocatul din oficiu sa asigure o aparare concreta si efectiva in cauza, numitul Parau Antonio a ales sa sustina cererile procurorului Onea cu privire la persoana mea precum si emiterea unui nou mandat de arestare.

Chiar daca legea le cerea judecatorilor Casandrescu si avocatului Parau sa verifice daca in cauza exista avocati alesi de subsemnatul, acestia au ales sa ignore obligatiile legale si sa continue procedura inceputa ilegal.

Consider ca toate aceste ilegalitati au fost facute de ambii participanti la procedura, Gheorghe Casandrescu si Parau Antonio Enache pentru a obtine o presiune suplimentara asupra autoritatilor din Serbia in procesul de extradare ce ma viza”.


*Click aici pentru a citi mai multe detalii despre modul in care s-a facut judecata in dosarul de extradare al lui Sebastian Ghita

Comentarii

# Sorin date 28 January 2019 18:09 -11

Mă bucur pt Ghiță că face plângeri împotriva magistraților, însă oare plângerea penală nu ar trebui depusă în termen de 3 luni de când Ghiță a cunoscut că judecatorul Gheorghe Casandrescu și-a exercitat funcția sa curea credință?

# Daniela date 28 January 2019 18:18 +13

Ghiță loveşte cu "picătura" o poză azi...o poză la anul şi la mulți ani! La fel şi Ministrul Justiției ...vrea să dea facă dreptate pe bucățele o OUG pe completurile de 5 dar ar mai trebui probabil încă vreo 100 de OUG-uri şi dreptatea tot nu mai vine... În loc să se dea un OUG corect cu reabilitare obligatorie şi revizuire pe ultimii 10ani fără să se mai ajungă iar la mila judecătorilor securişti :o Ori vreți să faceți dreptate în țară ori nu vă mai prefaceți! Chiar nu vă e ruşine şi nici frică? Voi nu ştiți că într-o zi toți vor plăti şi pt. Ce-au făcut rău dar mai ales pt. Că n-au făcut bine ? :-x

# Pintea date 28 January 2019 23:01 +5

Vad ca d-nul Ghita si-a pierdut increderea in avocati, asa ca a luat calitatea de petent in propriile maini, scriindu-si singur, de mana, jalbele. Succes, insa inteleg ca judecatorul respectiv a fugit din magistratura ca un las, ca sa primeasca o pensie de la statul pe care l-a subminat si ai carui cetateni le-a violat din greu drepturile. Pensia asta grasa este platita de statul roman, dar o primeste ca pe un fel de rasplata din partea celor pe care i-a slujit, cu complicititatea CSM. Ar fi normal ca magistratii sa nu se mai poata pensiona la varste fragede si nici sa primeasca pensii, dar nici salarii atat de nesimtite! De fapt, ce fac ei mai mult decat alte categorii sociale?

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 21.09.2023 – Lot nou de judecatori la disciplinar

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva