5 October 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

GIRBOVAN O SOMEAZA PE BIRCHALL DUPA MINCIUNILE GRECO – Presedinta UNJR Dana Girbovan a luat foc: „Rapoartele GRECO confirma ca aceste evaluari sunt nu doar vadit subiective, ci contin si erori grosiere... GRECO citeaza trunchiat Comisia de la Venetia... Analiza partinitoare si pe alocuri superficiala... Solicit ministrului sa prezinte o pozitie publica cu privire la erorile flagrante din aceste rapoarte GRECO care sfideaza logica juridica elementara”

Scris de: Valentin BUSUIOC | pdf | print

9 July 2019 18:41
Vizualizari: 11333

Ministresa Justitiei Ana Birchall (foto 2) ar face bine sa ia atitudine fata de crasele minciuni propagate de GRECO in ultimele rapoarte. Solicitarea i-a fost adresata Anei Birchall marti, 9 iulie 2019, de catre presedinta UNJR Dana Girbovan (foto 1), ca reactie la cele doua rapoarte GRECO publicate in aceeasi zi (click aici pentru a citi). Una dintre minciunile reclamate de Girbovan este aceea ca noua Lege nr. 304/2004 privind organizarea judiciara ar fi introdus prevederea ca procurorii ierarhic superiori sa poata infirma rechizitoriile anchetatorilor din subordinea lor si pe motive de netemeinicie (nu doar de nelegalitate) – fapt ce a fost transformat intr-o uriasa gogorita de catre #rezistentii din strada si din magistratura, care au sustinut ca (vezi, Doamne!) asa ceva ar permite politicului sa intervina in dosare.


Concentrandu-se asupra raportului de follow-up, sefa Uniunii Nationale a Judecatorilor din Romania arata ca ticalosia GRECO este cu atat mai mare, cu cat Grupul Statelor Impotriva Coruptiei a preluat manipularea de mai sus din opinia preliminara a Comisiei de la Venetia, iar nu din cea definitiva, de unde Comisia eliminase respectiva informatie, recunoscand astfel tacit falsitatea ei.

Redam postarea integrala de pe Facebook a judecatoarei Dana Girbovan:

Rapoartele GRECO pe Romania confirma, inca o data, ca aceste evaluari sunt nu doar vadit subiective, ci contin si erori grosiere

Pe data de 9 iulie 2019 GRECO a publicat cele doua rapoarte privind Romania, rapoarte adoptate pe data de 21 iunie 2019.

Unul dintre acestea este Raport de follow-up referitor la Raportul ad hoc privind Romania, iar cel de al doilea este raportul de conformitate din cadrul celei de a patra runde de evaluare.

Raportul de follow-up cuprinde o analiza partinitoare si pe alocuri superficiala ori eronata a problemelor ce fac obiectul sau, fapt ce compromite seriozitatea si profesionalismul unui asemenea raport ce se finalizeaza prin "recomandari" adresate unui stat pe chestiuni ce tin de justitie.

Voi reveni cu o analiza mai detaliata asupra rapoartelor, dar deocamdata subliniez o chestiune flagranta, ce mi-a atras atentia prin gravitatea ei.

In raport se analizeaza din nou "problema" modificarii art. 64 alin. (3) din Legea 304/2004, in sensul ca solutiile procurorului de caz pot fi infirmate de procurorul ierarhic superior nu doar pentru motive de nelegalitate, ci si de netemeinicie.

Modificarea a starnit ample proteste publice impotriva modificarilor aduse legilor justitiei, acestea avand la baza pur si simplu o manipulare grosolana: protestatarii sustineau ca prin includerea netemeiniciei ca motiv de infirmare a unei solutii, politicul ar putea interveni in dosare pentru ca cei acuzati de savarsirea unor infractiuni sa nu fie trimisi in judecata.

Aceasta "temere" care nu avea nici un temei legal a fost insa rostogolita sustinut, fiind preluata intr-o prima etapa si in opinia preliminara a Comisiei de la Venetia. Chestiunea a fost insa lamurita ulterior, teoria propagandista fiind demontata printr-un argument simplu si clar: prevederea ca procurorul poate infirma actele procurorului pentru netemeinicie exista de multa vreme in Codul de procedura penala, nefiind ceva nou introdus prin Legea 304/2004.

In ciuda acestei evidente, acceptata in final chiar de Comisia de la Venetia, expertii GRECO reiau problema in aceeasi nota, dovedindu-se pur si simplu surzi si orbi la argumentele ce deriva din dispozitii exprese ale legii, de necombatut.

Mai grav, pentru a-si sustine pozitia, expertii GRECO citeaza trunchiat opinia Comisiei de la Venetia, dupa cum rezulta din chiar cuprinsul rapoartelor.

Asadar, la punctul 38 din Raportul de follow up, GRECO arata ca:

"38. In ceea ce priveste a doua parte a acestei recomandari, GRECO a atras deja atentia autoritatile romane in Raportul sau ad hoc cu privire la faptul ca permiterea procurorilor ierarhic superiori sa infirme solutiile privind urmarirea penala pe baza faptului ca sunt netemeinice (in plus fata de cele ilegale), corelata cu independenta generala redusa a procurorilor, risca sa aiba consecinte asupra posibilitatilor de cercetare / urmarire a infractiunilor (inclusiv de coruptie) fara interventii nejustificate. In acest sens, GRECO se refera din nou la observatiile Comisiei de la Venetia din ultima sa Opinie privind amendamentele la cele trei legi ale justitiei, care prevede ca "adaugarea cuvantului "netemeinice" in articolul 64 din legea organizarii judiciare ca motiv pentru procurorul ierarhic superior, in plus fata de ilegalitate, de infirmare a solutiei unui procuror, a ridicat temerile ca rolul sporit al Ministerului Justitiei - care este numit politic - in procedurile de numire si de eliberare din functie, pot, corelate, sa genereze o crestere a influentei politice asupra investigatiilor penale. Atat Procurorul General, cat si seful DNA, a carui pozitie pare a fi consolidata de aceasta putere, au considerat ca va fi dificil pentru ei sa reziste presiunilor politicienilor de a interveni in cazuri individuale, nu in ultimul rand in cazuri de coruptie".

https://rm.coe.int/raport-de-follow-up-referitor-la-raportul-ad-hoc-privind-romania-regul/1680965689

Este pur si simplu inadmisibil modul in care expertii GRECO folosesc Opinia Comisiei de la Venetia sub acest aspect, in conditiile in care, in mod real, aceasta nu a mai sustinut in final ca ar exista o problema legata de controlul pe “netemeinicie”.

Reamintesc faptul ca au existat doua opinii ale Comsiei de la Venetia in ceea ce priveste modificarile la legile justitiei: o opinie preliminara, adoptata la data de 13 iulie 2018, si o opinie definitiva, adoptata la data de 20 octombrie 2018.

In cadrul primei opinii a fost inclusa recomandarea ca prevederile ce permit procurorului ierarhic superior sa infirme pe motive de netemeinicie solutiile procurorului de caz sa fie eliminate sau mai bine definite.

https://www.venice.coe.int/webforms/documents/default.aspx?pdffile=CDL-PI%282018%29007-e

Recomandarea a starnit ample critici, in conditiile in care prevederea exista deja reglementata, de multi ani, in Codul de procedura penala, neexistand nici o noutate sub acest aspect, ci doar o corelare a unor norme aflate in legi diferite. De asemenea, insasi Laura Codruta Kovesi a dat un ordin intern in DNA pentru ca procurorii ierarhici superiori sa verifice legalitatea si temeinicia actelor procurorilor din subordine. UNJR a explicat la acea vreme problema.

http://www.unjr.ro/2017/09/01/pozitia-unjr-cu-privire-la-posibilitatea-procurorului-ierarhic-superior-de-a-infirma-solutii-apreciate-ca-netemeinice/

Drept consecinta, in raportul final al Comisiei de la Venetia aceasta recomandare nu mai apare, insasi Comisia admitand implicit eroarea din primul raport.

Or, apare absolut surprinzator faptul ca expertii GRECO efectiv ignora aceasta situatie. Acestia citeaza din opinia finala doar partea in care Comisia de la Venetia exprima "temerile" Procurorului General si a Procurorului sef DNA de la aceea vreme, excluzand in acelasi timp tocmai concluzia Comisiei de la Venetia, potrivit careia: "Cu toate acestea, Comisia intelege ca desi referirea la netemeinicie a fost intr-adevar adaugata formei anterioare a Legii 304/2014, principiul era deja stipulat in Codul de Procedura Penala".

"The Commission however understands that, while the reference to groundlessness has indeed been added to the previous text of Law no. 304/2014, the principle already appeared in the Criminal Procedure Code."

https://www.venice.coe.int/webforms/documents/default.aspx?pdffile=CDL-AD%282018%29017-e

Ca atare, asa cum am subliniat deja, Comisia de la Venetia a inlaturat recomandarea referitoare la "netemeinicie" din cuprinsul opiniei finale privind legile justitiei, dandu-si seama de greseala, fapt ignorat in mod deliberat de expertii GRECO in cuprinsul acestui raport.

O asemenea scapare din partea GRECO, care ignora cu buna stiinta lucruri evidente, nu face altceva decat sa dovedeasca, o data in plus, subiectivismul si/sau superficialitatea expertilor GRECO in redactarea acestor rapoarte.t

Voi continua in perioada urmatoare seria analizelor rapoartelor GRECO privind alte state, iar in paralel voi reveni cu o analiza mai in detaliu a rapoartelor privind Romania.

Pana atunci, insa, solicit public ministrului justitiei Ana Birchall sa prezinte o pozitie publica cu privire la erorile flagrante din aceste rapoarte GRECO care sfideaza logica juridica elementara, cum ar fi referirea la infirmarea solutiilor pe netemeinicie, pe care o prezinta ca o prevedere noua ce reprezinta o amenintare la adresa independentei justitiei, in contextul in care acesta prevedere exista in lege de ani de zile si a fost folosita inclusiv de fosta sefa DNA Laura Codruta Kovesi.

Comentarii

# TASE date 9 July 2019 19:17 +3

Timeo GRECO et dona ferentes!

# Felicitari, Dana! date 9 July 2019 19:29 +24

Daca judecatorii din Romania ar fi macar la jumatate din prestatia si prestanta Danei Garbovsn, am fi departe

# unul din lumea cea mare date 9 July 2019 22:03 -31

...ai dreptate, am fi in SIBERIA//

# HomoroceanuAdrian Camil date 9 July 2019 19:39 +6

Daca nubma credeti indeajuns atunci analizati ce a spus Veronel Radulescu av .E.Udrea in 08.07.19cand a ciripit ceva in sensul CJUEcand s a referit ca Udrea nu va face niciodata nici un denunt gandindu se la ce se gandesc majoritatea romanilor, la denuntatea lui T.Basescu.Iar jurnalistii cu putine circumvolutiuni sau platiti sa taca au mai facut propaganda mafioatei Udrea ce a stat pitita 1 an si sase luni ,reintorcandu se in Ro pt a sprijini continuu sistemul paralel.in vederea SIIJ. Nu exista sectie speciala,e o gogoasa umflata de mafiade extrema dreapta ca si rezultatele obtinute de STSin dreptul extremei drepte.Ce fel de observatori au fost APCE siOSCEdin 2009 pana azi,in 26 mai daca nu a vrut sa vada frauda STS in favoarea PNL,PMP,USRpt.a garanta alegeri corecte ? ora19.37ziua9.7.19

# gelu date 9 July 2019 19:51 +20

De ce nu se prezinta un raport la GRECO cu toti cetatenii acestei tari bagati la inchisoare pe baza Protocoalelor SRI-DAN-ICCJ-PCCJ cu lista procurorilor, judecatorilor si sefilor SRI care au facut Politie Politica pe fata? O lista cu toti oamenii de afaceri, medici, vamesi, politicieni romani care au fost arestati, pierdut functiile deoarece au fost acuzati pe baza unor dosare trucate si care au fost achitati de instante? O explicatie precisa si la obiect cu declararea neconstitutionala a compelete de 3 si 5 de catre CCR mentiondad practic ca sefii ICCJ au cu bunastiinta chiar legea pe care judecatorii trebuie s-o apere si s-o aplice. O lista cu numarul exagerat de mare de ascultari pe siguranta Nationala dar si cu nr. dosarelor deschise de DNA in timpul mandatului Kovesi judecatorilor si procurorilor pentru a-i putea jantaja. E foarte simplu dar nici tradatoarea VVD si nici AB nu vor sa faca asa ceva, ele vor sa implementeze doleantele GRECO, Comisiei de la Venetia, PE....

# Oana date 10 July 2019 02:26 +2

Tu vorbesti serios?!?achitarile sau condamnarile in Ro nu sunt cele corecte, se dau in functie de anumite chestii cum ar fi : pile, ŞPĂGI, doar sa iasa nr de condamnari( stim prea bine ce inseamna pt procuror o achitare 8) ). Daca era a se face asa zisa "dreptate"/reforma in justitie, sa existe si in Ro justitie si nu o cloaca mafiota,s-ar fi facut de mult caci treaba e veche,cel putin din 2003. Asadar ce asteptari mai avem noi de la cloaca mafiota din toate institutiile in special justitie servicii si politica?! Pacaleli nesfarsite! O sa asteptam mult si bine ca cloaca mafiota sa se darame ca la domino! Pana nu ne trezim noi,o sa ramanem cu speranta pana ce Ro nu va mai exista deloc. Ce facem cu protocoalele,cu completele ilegale din toate instantele alese NEALEATORIU, cu tehnica de interceptare ILEGALA,NEOMOLOGATA, chiar nu se vede ce rusine e tara asta !?! Rusinea rusinilor,in special noua romanilor ar trebui sa intram in pamant de rusine ca am lasat sa se intample asa ceva.

# Oana date 10 July 2019 02:37 +4

Si ca dovada ca achitarile sau condamnarile nu se dau pe bune in Ro uita-te la UDREA vinovata de toata mafia numita justitie impreuna cu Basescu, Udrea ranjeste pe la ferestre scapata de puscarie,in timp ce alti prosti cu miile judecati tot ilegal stau prin puscarii cu megacondamnari. Asta e justitie pt unii legile sunt intr-un fel pt altii intr-altul. Hai sa fim seriosi ca asta e MAFIE PURA, TOATA JUSTITIA TOATE INSTITUTIILE FARA NICI O EXCEPTIE. Astea vor distruge ce a mai ramas din Ro, slugarnicia aceasta fata de straini, faptul ca totul din tara este de vanzare,negociabil,numai sa fim slugile perfecte strainilor ne va duce cat de curand la pieire. Asa ca ...ATITUDINE CA VORBE SI COMENTARII SUNTEM SATUI DE VRAJELI

# gelu date 9 July 2019 19:58 +7

Daca poporul roman ar fi cu adevarat credincios ar trebui sa se roage la biserica si sa aprinda lumani ca tuturor acoperitilor SRI si SIE din Justitie, Procuratura, Guvern, Parlament si mass-media romaneasca si internationala sa le dispara darul vorbirii si auzului. Iar in momentul cand acesti isi vor recunoaste public pozitia de acoperiti in institutiile amintite sa le revina si zimturile pierdute. Si de asemenea rugaciuni asemanatoare si la adresa oficialilor romanai care servesc din posturile pe care le detin interesele strainilor si nu pe cele are Romanilor si Romaniei.

# Magan date 9 July 2019 20:00 -34

Dacă judecătorii din România ar fi măcar la jumătate din prestația și prestanța Danei Gârbovan , judecători are avea ONGuri cu doar un singur membru.... așa de profesionista e văzută Dana Gârbovan ... și într-adevăr am fi departe .. aproape de Vladivostok. Mare ți-e grădina Doamne ..

# gelu date 9 July 2019 20:04 +9

Ar trebui ca cat mai multi jduecatori neinregimentati politic structurilor de forta sa iasa public si sa critice acest raport GRECO. Un raport masluit care nu pomeneste nimic de Protocoalele SRI-DNA-OCCJ, incalcarilor dreptulilor omului prin Poltia Politca practicata de SRI, completele ilegale de 3 si 5, politicienii si oamenii de afaceri romani arestati si trimisi in judecata si care au fost achitati in instanta suprema.

# Homoroceanu Adrian Camil date 9 July 2019 20:10 +2

Pai daca Dancila nu a reusit in simularea fata de cel adoptat in03.1990,minor care si a dat seama ca V.V.nu este mama lui adevarata spera Dancila chiar si cu sprijinul diversiunilor colegilor sai ( E.Nicolicea la Antena 3:"daca va fi nevoie" in loc de cand va fi nevoie" se va lua o decizie in forurile statutare laKovesi )(laSIIJ)ce i sar in ajutor mediatic pt.a ascunde realitatea obiectiva(de incomozi incunostiintata) nu va percepe pe deplin simularile sistematice ,fiind evident ca face pe plac lui Iohannis,opozitiei distructive ,sistemului paralel ca si celor ce tin locde opozitie?(Ambasada SUA in Ro,CE PE,GRECO,Comisia de la Venetia Ascunderea deciziei individuale in spatele deciziei colective astfel cooperand cu negatul stat paralel sub pretextul necolaborationismului.cu institutiile statului subteran ora20.00ziua9.7.19

# Ioana M date 9 July 2019 20:37 +7

GRECO - o comisie din cadrul Consiliului Europei, care n are legatura directa cu UE si din care face parte si Federatia Rusa si Belarus, de exemplu...

# Ioana M. date 9 July 2019 20:44 +6

Scuze.Belarus s a retras in 1999 din Consiliul Europei care are faimoasa.comisie GRECO. Este membru , de.ex. Azerbaidjan ,Armenia sau Ucraina.

# Felicitari doamnei judecator pentru detalii . date 9 July 2019 22:49 +8

Publicul , aia platitorii de taxe la buget cum ar veni, nu au cunostinta si timpul sa sape in acest domeniu si prin urmare o minte cu experienta si claritate prinde bine si prin urmare va multumim. :-| Ministra ce linge clantze sa ne scuteasca cu talentele ei de pres la colonie , pe care se sterge Klemm Cel Mic , sclavetele lu` Obama.

# Cine dracu-i GRECO ? RO e sat fara caini ? date 9 July 2019 22:53 +6

Deci o gasca de tari care niciuna nu respecta in totalitate ce-au convenit (sau sunt trecute la confidential, care-i tot aia) vin sa ne bage pe gat de-asa maniera ca sa ne modifice si Constitutia ! Ia mai mergeti ba .... :-* PS. Plesoianu presedinte !

# Homoroceanu Adrian Camil date 10 July 2019 00:15 +3

Secretul pe care putin il stiu:constituirea USL a avut ca scop apropierea PNL de PSD pt.a se revizui constitutia exclusiv in favoarea lui Iohannis proiectat sa devina Presedinte al Ro.astfel T.Basescu asigursndu si impunitatea. Imediat dupa suspendarea si revenirea in functie alui Basescunu cu mult timp inainte de a prelua Iohannis conducerea PNL ,s a incercat revizuirea constitutiei dupa chipul si asemanarea dictatorului ce dorea puteri nelimitate.C.Antonescu l a folosit pe jucatorul de pokerGigiBecali instalat presedinte al comisiei juridice( nasul G.FireaPandele)ce avea Palatul ka un minut de sediul PNL .,totul facandu se cu complicitatea lui T.Basescu.Si atunci si acum sunt nevoit sa strig :Romani,vi se pregateste ceva extrem de rau.Tocmai pt.ca captivul Iohannis avea sa incalce constitutia de mii de ori in ultimii doi ani de mandat prezidential (asa cum ii impunea santajistul T.Basescu), Iohannis a urmarit revizuirea criminala a constitutiei PRO SORINA.ora23.59ziua9.7.19

# Homoroceanu AdrianCamil date 10 July 2019 00:53 +2

Din cauza pontistilor tradatori santajati din PSD ocupantul functiei dePresedinte al Ro Iohannis nu a putut fi suspendat dupa sutele de incalcari ale constitutiei .Prin revizuirea criminala a constitutiei sub coordonares serviciilor secrete se urmareste ca resursele tarii sa fie puse la dispozitia mafiei serviciilor secrete si a mafiei politice din SUA,Germaniei,Austriei BelgieiFrantei romanii nemaiavand nici macar teoretic acces la resursele tarii odata cu incatusarea lui L.Dragnea.PSD si ALDEau raspuns imediat comenzii ilegal interesate a Presedintelui Iohannis de revizuire a constitutiei ce vrea instaurarea regimului absolut prezidential,schimbari in desemnarea judecatorilor CCR, posibilit controlului politic mascat al judec CCR. de presedintele republicii,noi subiecti ce pot ataca OGU in afata av.poporului etc.voteaza ca primarul si ca parlamentarii pt Iohannis pt serviciile secrete. pt.SUAora0046ziua 9 spre 10.0l

# Mihaela Frangopol date 10 July 2019 05:59 +4

Scarbele astea platite de jigodiile din tara , de ce nu comenteaza nimic de Protocoale, despre abuzurile facute de procurori( exemplu : Sorina ? Si apoi cu ce drept vin ei aici cu ifose de stapani ? Suntem colonie ? Madama aia ce se tine de mare ministereasa este reprezentantul naparcilor rezistente si dupa cum vorbeste si se adreseaza , este mai mult o javra terfelista . Nu a fost bun un intellectual ca Dl Toader. Le-a trebuit o neica nimeni cu pretentii de mare doamna . Greco-ilor alora le spun : sictir ! Duceti-va si dati ordine unde mama dracului vreti dar nu aici ! Cu bestii din astea nu se mai face bine tara asta !

# Mihaela date 10 July 2019 06:11 +3

CE DRACU INSEAMNA AIA CU ,, TREBUIE SA IMPLEMENTEZE,, MARILE LOR RECOMANDARI TRIMISE DIN TARA DE COZILE DE TOPOR SI JAVRELE OLIGOFRENE ? CU CE DREPT DAU ORDINE IN ROMANIA ? LICHELELE ISI FREACA LABELE, TICALOSII ZBIARA FARA NICI O TRESARIRE LA AMESTECUL INFECT AL ACESTEI ADUNATURI IN TREBURILE ACESTEI TARI .

# cetatean onest date 10 July 2019 06:57 +5

D-na premier, de ce n-ati avut curaj so puneti ministru pe aceasta distinsa DOAMNA? Vedeti cum vo faceti cu mana d-voastra, de ce nu va mai voteaza lumea!? Ati facut PACT cu DRACUL de la Cotroceni? Este perdanta aceasta atitudine. Unde gasirati aceasta coada de topor, AB? Toata lumea simte ca nu este in regula cu Ana la justitie, numai d-voastra n-ati vazut! Imi pare rau, caci sunteti o persoana cu bun simt. Luati taurul de coarne, caci mai aveti un an si ceva de guvernare, mai este timp. Gasiti patrioti!

# imun/teanu date 10 July 2019 07:53 +3

De cu noapte, azi, am primit de la prietenul de la, de decenii, Paris (unde se tampeste si continua, insa nu stie) de semnat o petitia (el a semnat-o) de raliere la Greco /pentru inalt patriotism. De!, ca el sunt spalati pe creer, meserias. Insa, acest Greco in loc sa fie primit cu temenele-n genunchi de ce nu este pus cu botul pe labe, cum merita! Cum trebuiau atati alti venetici ("de-au venit in tara noastra si-au cerut pamant si apa"), cum atatia ambasadori, din nimeni crezuti ca s-au ajuns cineva! "Orice lucru are un capat, numai carnatul doua".

# UN_OM date 10 July 2019 08:03 -2

Vorbe multe, contra sau pro ... consecinte : 0 , valoare care ne defineste statutul .

# DNA va ancheta vreodata TOATE RETROCEDARILE IN EXCES? NU! date 10 July 2019 11:23 +5

Romanii jefuiti de 30 de ani...: CAT TEREN TOTAL AU RETROCEDAT PRIN TITLURILE DE PROPRIETATE ELIBERATE TOTI PRIMARII si PREFECTII ROMANIEI PRIN ORDINUL PREFECTILOR ? GUVERNUL ROMANIEI STIE!? CONTROLEAZA CINEVA CARE ESTE VALOAREA TOTALA A DESPAGUBIRILOR DIN BANI PUBLICI PLATITA PENTRU TITLURILE DE PROPRIETATE PUSE IN CIRCULATIE DE PREFECTURILE STATULUI ROMAN? DNA-ul a fost abilitat sa lupte cu Marea Coruptie si nici un procuror nu a solicitat si publicat vreodata un raport de la cele 42 de Prefecturi din Romania... Nici Premierii Romaniei nu se dau in vand pentru a afla daca prin sumele totale platite drept despagubiri aferente retrocedarilor am rascumparat deja toata suprafata Romaniei... Cum sa faca fata cateva sute de procurori de la DNA miilor de localitati in care s-au facut retrocedari !? S-a ajuns aici ingradindu-se dreptul majoritatii procurorilor de a ancheta fapte de "mare corutie" care  - potrivit legii - sunt anchetate doar de cel mult 1/10 (o zecime) din procurori, nu?

# Jean date 10 July 2019 12:04 +3

Aproape ca poti fi sigur ca raportul Greco a a fost scris de securistii nostri din magistratura sau din padure, de ong-urile #rezist, de totul se rezuma la tovarasii procurori si cat de oropsiti sunt ei in apucaturile lor de tortionari sovietici. Nu poti sa dai crezare unui raport in care nu se sufla o vorba de ilegalitatile din justitie care acum sunt pe fata, numai incalcarea legii cu privire la completurile de 3 si 5 ar fi trebuit sa zguduie justitia, in schimb Tarcea ne spune ce bun e raportul greco, tocmai ea care a refuzat aplicarea legii si au fost scapati tot felul de posibili infractori, poate asta a fost si scopul mentinerii completelor nelegale. Iarasi nu auzim nimic de marile excrocherii in care tot felul de tepari au jefuit statul roman si au fost lasati cu furaciunile de procuratura pentru un denunt asupra cui era trecut pe lista securitatii comuniste.

# Super tare doamna judecator . date 10 July 2019 17:06 +1

Pe toate planurile ! ;-)

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 4.10.2022 – La vremuri noi, tot ei! Completul Negru se reuneste la ICCJ

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva