14 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

GREU CU SRI – La aproape sase luni de la accidentul mortal provocat de colonelul Silviu Deatcu, fostul sef SRI Prahova, care s-a urcat baut la volan si a omorat o tanara, procurorii nu reusesc sa trimita cauza in instanta: “Dosarul este in curs de instrumentare, procurorii militari dispunand efectuarea in continuare a urmaririi penale pentru ucidere din culpa si conducere a unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante” (Document)

Scris de: Bogdan GALCA | pdf | print

10 June 2018 12:20
Vizualizari: 7612

O femeie a fost ucisa in seara de 18 decembrie 2017, dupa ce colonelul Silviu Deatcu, seful SRI Prahova la acea data, s-a urcat baut la volan si a dat cu masina peste ea. Au trecut aproape sase luni de la respectiva tragedie, insa dosarul se afla in continuare in instrumentarea procurorilor militari din cadrul PICCJ condus de Augustin Lazar (foto), care nu reusesc sa finalizeze urmarirea penala si sa trimita cauza in instanta.


Asadar, conform unui raspuns acordat de PICCJ Lumeajustitiei.ro, dosarul se afla in continuare in lucru la parchetul militar:

Dosarul este in curs de instrumentare, procurorii militari dispunand efectuarea in continuare a urmaririi penale fata de persoana mentionata sub aspectul savarsirii infractiunii de ucidere din culpa, prev. de 192 alin. 1 si 2 Cod penal, si a infractiunii de conducere a unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante, prev. de art. 336 alin. 1 Cod penal”.


Bine ca macar pana in acest moment procurorii au reusit sa treaca, la sase luni de la producerea accidentului mortal, la etapa in care au inceput urmarirea penala impotriva colonelului SRI, avand in vedere ca a doua zi dupa accident, in 19 decembrie 2017, urmarirea penala era pe fapta (in rem). 

Modul lent in care PICCJ se misca in acest dosar este cel putin dubios. Afirmam asta avand in vedere ca lucrurile sunt destul de clare, credem noi, in conditiile in care nu exista niciun dubiu ca fostul sef al SRI Prahova se afla la volanul masinii care a omorat-o pe tanara si ca a produs accidentul sub influenta bauturilor alcoolice. Totusi, faptul ca PICCJ se misca mai greu cu acest dosar nu ar trebui sa ne mire atat timp cat, asa cum se stie, colonelul SRI Silviu Deatcu a fost lasat in libertate dupa producerea accidentului, desi in alte cazuri cu soferi bauti care au omorat oameni, acestia au fost retinuti si apoi arestati.  Acesta consumase bauturi alcoolice.

Amintim ca o femeie a fost ucisa, in seara zilei de 18 decembrie 2017, dupa ce colonelul SRI Silviu Deatcu, sef al SRI Prahova la acel moment, a lovit-o cu masina in timp ce aceasta traversa strada. Accidentul s-a produs in localitatea Tancabesti. Colonelul SRI Deatcu a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicand o alcoolemie de 0,43 la mie in aerul expirat. Conform unor surse, la momentul producerii accidentului fostul sef al SRI Prahova se deplasa dinspre Ploiesti spre Bucuresti, de la un chef, conducand un autoturism ce ar fi apartinut Serviciului Roman de Informatii.

Comentarii

# SILE SPERIATU date 10 June 2018 13:27 +8

Se aranjează! Statul paralel nu ar fi putut exista fara judecatori asezati in pozitia "ghiocel". Dureros este ca pentru o vreme statul paralel se va da la fund. Judecatorii, procurorii vor ramane pe functii, executand doar cate un ordin din cand in cand. Cum ar fi, X omoara un copil intr-un accident de masina...

# DODI date 10 June 2018 20:07 +2

Greu cu tractoristul pe scări (ierarhice). Este o funcție prea înaltă pentru lipsa de cultură și profesionalism a acestui lingău cu diplomă. După căderea slujirii și a lui ciolanis să vedeți ce repede își va depune tractroristul dosarul de pensie pentru ”marile servicii” aduse patriei și ale statului paralel.

# Taica Lazăr date 11 June 2018 09:39 0

N-are nimeni sînge-n instalație să-l denunțe pe Lăzărică Penalu, de el e foarte mulțumit Klaus Penalu Întîi. „Toată manevra de ocupare a funcției de procuror general de către un “mani******bil” a fost pusă la cale de Coldea și Kovesi, cu Lazăr în coadă.” http://www.secundatv.ro/studiu-de-caz/augustin-lazar-numit-procuror-general-desi-avea-dosar-penal-la-dna-50064

# DODI date 10 June 2018 20:13 +2

Gurile rele spun că SRI are de gând să plece din România în altă țară (unde au acționat sub acoperire) și care, finalmente, și-a schimbat denumirea din Ceylon în S.R.I LANKA.

# Statul paralel NU există date 11 June 2018 12:40 -1

Lazăr Gîngavu se dă IRONIC: „Din punctul de vedere al magistraturii, nu există nici un stat paralel, noi nu vedem nici un stat paralel, dar dacă cineva se declară paralel cu ordinea de drept a României, care este bine apreciată şi are un nivel de standarde şi principii europene, eu nu pot să polemizez cu acea persoană”.

# AL e TUFĂ DE VENEȚIA date 11 June 2018 13:19 +1

AL: „nu pot să polemizez”. Pt. polemică îți trebuie VERB! Lazăr Gîngavu: „Este adevărat că a existat un protocol care nu mai există.”, ședința CSM, 17.01.2017.

# STATUL PARALEL e x i s t ă ! date 11 June 2018 13:21 +1

„stabilirea tintelor, a persoanelor care urmau sa intre in vizorul DNA, se facea de foarte multe ori de catre reprezentantii CIA la Bucuresti, cu care Maior, Coldea si Kovesi se intalneau foarte des. Eram la curent cu aceste aspecte, cu ceea ce stabileau vis-a-vis de oamenii politici sau oamenii de afaceri, si de fiecare data am transmis informatiile respective catre o structura cu atributii in domeniul sigurantei nationale, care sa-i informeze pe cei abilitati sa ia masurile necesare, inclusiv pe Presedintele Romaniei. Toate faptele lor, care exced cadrului legal, sunt grave, dar cel mai grav mi s-a parut ca CIA avea agenti la vedere, care functionau chiar in sediile institutiilor de forta! Asa a functionat Statul Paralel: sub coordonarea nemijlocita a partenerului nostru strategic! ”, gen. D. Iliescu, Facebook

# statul de drepti unde unii eeste mai egali decat altii date 10 June 2018 13:30 +3

asa era si pe vremea lui stalin... cine poate oase roade... in cazul nostru "a ros" o tanara... definitiv... daca nu va fi condamnat este dovada vie ca nu traim intr-un stat de drept ci intr-o noua dictatura paralela cu statul aparent democratic. credeti ca in 1989 a fost revolutie ? l-a vazut cineva pe "teroristi" cu pestoalele la brau ca-n vestul salbatec ?? sau erau neste baeti descurcaciosi, unii dintre ei chiar deghizati in facatori de profit vreme de aproape 30 de ani de atunci incoace ? cand se termena slanina, gazu, petrolu... si nu mai vine acciza... ce produce tara ca sa cumpere caldura daca nu e vant si soare pe cer ? ca la actualele capacitati energetice... daca nu ploo si nu adiaza ventul... de friga tot romanul o sa fie pe strada... asteptam sa se tremene resursele neregenerabile sa vedem de unde vin banii pentru altele daca tara produce doar balamul si dosare penale, nu ? sper sa mai gasim in veata atunci fosilele staliniste de azi...

# ARGUS date 10 June 2018 15:17 +3

Si pe vremuri,procurorii miloitari aveau grija de securisti.Deci,nimic nou sub soare. Si daca ne gandim ca seful lor este Lazarica fara frica (?) (nb.vezi mapa profesionala ascunsa pentru CSM si Presedinte) nu ne mai mira nimic.

# REMEMBER date 10 June 2018 22:52 +1

Mapa profesională a lui AL fu măsluită de simpatia ta, Mika Plagiatoare, pe care o lauzi că știe carte! :P :P :P .

# CERCETĂTORU CUCUVELEIMOV date 11 June 2018 09:15 0

ARGUS se laudă că a studiat-o cîțiva ani: „ca procuror e un bun profesionist,stie carte si e pe faza.” luju.ro, 4 iunie 2013, 14:09

# sanchi date 11 June 2018 09:17 0

Adică Mika Plagiatoare (doar 4%) fu pe fază să-și tragă șef o momîie?

# Lăzărică Azorică date 11 June 2018 12:32 0

Subalterna lui AL nu se jenează să-l cheme la ordine pe șef, în public, de Ziua Europei, anul trecut: AVEM DE VORBIT.

# coy_lar date 11 June 2018 09:22 0

1/4dokta Kovesi știe carte! Ex-tezaru Lascu nu e-n stare nici să copieze. Europatentul „Tamam” în loc de Tamara, engleza de baltă cu 'coilar' în loc de 'collar'... Numai la prostii îi stătu mintea doctorantului, auzi... coi_lar???

# plagiat lăudat date 11 June 2018 09:25 0

plagiat... MAGNA CUM LAUDE! Să te c... de rîs! Universitatea de Vest Timișoara nu se-ndură să renunțe la calificativul cu care a potcovit plagiatul...

# boala nerușinoasă a Ciordutzei date 11 June 2018 12:04 0

Duduia Ciordy suferă de... dislexie! A depus CERTIFICAT MEDICAL la cea Universitate :P :P :P

# replica OBIECTIVEI date 11 June 2018 09:32 +1

dragi prieteni, iertati-l pe Argus ca se da rotund .......pentru ca m/a scapat de securisti.... merita sa ii iau apararea :D ...el sustinea in 2013 faptul ca Kiorvesi stie ~~~ meserie~~~ doar prin prisma ca stie drept un pic mai mult decat el.... :lol: :D obiectiva, 20 septembrie 2017 05:44

# LĂZĂRICĂ FĂRĂ FRICĂ date 11 June 2018 12:17 0

„În esență, îl întrebam pe Lazăr dacă i-a informat, înainte de numire, pe ministrul Prună, pe șefii CSM și pe președintele Iohannis, despre faptul că are dosar penal deschis la DNA pentru fapte de corupție. De frica unui viitor proces de sperjur și de obstrucționare a justiției, procurorul general al Românei a REFUZAT să răspundă la cele trei întrebări simple pe care i le-am adresat. Lazăr știe că, dacă spune ADEVĂRUL, trebuie să demisioneze, iar dacă MINTE, va face pușcărie.” http://www.secundatv.ro/studiu-de-caz/procurorul-general-augustin-lazar-se-ascunde-dupa-fusta-csm-50557.html/

# Lăzărică Gîngavu e idolatrizat! date 11 June 2018 13:46 0

Lăzărică fără frică a devenit idol: Grupul Augustin Lazar - Procuror General, de vreo 10 mii de membri. Grup serios, nu din decedați. Membrii își înscriu rudele + amicii de pe Facebook...

# Impresionant! date 11 June 2018 18:02 0

Sinergia lor va teleporta la eventual protest chiar și pe micuța dar războinica Saung Lwi, care trăiește colea-șa, în Myitkyina, băgată-n grup de Adela R. pe 2.12.2017.

# Adoratorii se bulucesc... date 11 June 2018 13:49 0

„Cât am mai stat noi de vorbă despre una, despre alta, în grupul celor care-l adoră pe Augustin Lazăr s-au mai înscris 50 de cetățeni care iubesc integritatea și metodele din anii 50 pentru obținerea acesteia. Dacă grupul iubitorilor de procuror Lazăr s-ar uni însă cu grupul celor care cred că viitorul României este Partidul Comunist , ar fi o unitate în diversitate de-a dreptul tulburătoare!” Comentariu anonim

# Premoniție Ko-Co date 11 June 2018 13:36 0

O fi presimțit în urină romanticul duo Ko-Co că va primi DUPĂ înscăunare... NUP! :P :P :P

# Securiștii au grijă de procurori date 11 June 2018 12:29 0

„Ce vă tot ascundeți după articole de lege, hotărâri, decizii etc.! Noi NU v-am solicitat să devoalați secrete de stat. Noi v-am cerut să spuneți adevărul: că la data la care era analizat pentru eventuala numire în funcția de procuror general, Augustin Lazăr avea dosar penal deschis la DNA pentru fapte de corupție. Doamnelor și domnilor conjurați cât timp credeți că veți putea să ascundeți sub preș imensa mizerie?” http://www.secundatv.ro/studiu-de-caz/sri-afacerea-lazargate-este-de-domeniul-sigurantei-nationale-52167.html/

# ARGUS date 11 June 2018 15:40 +1

Ce aveti, fratilor, cu mine?Daca aia a fost parerea mea,asta e.Iar tu obiectivo,in loc sa ma aperi,ma apesi.Ai uitat cum te-am scapat de securisti?Si sa stii ca Luluta stgie mult mai putina carte decat mine,dar stie.Ma dau rotund,dar asta este adevarul:eu stiu carte serioasa .Am,insa,un handicap:nu am arhiva ta.Ramai, in continuare, febletea mea

# Las-o jos că măcăne! date 11 June 2018 19:18 +1

ARGUS (un vechi securist, după exprimare) o-ntoarse - „aia a fost parerea mea”. Nu sună doar a părere cînd bagă verbul 'trebuie'! Iote, bre, colea-șa : „Trebuie sa ma credeti pentru ca am studiat-o cativa ani.” Postare la: https://www.luju.ro/dezvaluiri/evenimente/interesul-poarta-fesu-fostul-sot-al-sefei-dna-laura-codruta-kovesi-a-luat-bani-de-la-compania-rcs-rds-care-l-a-denuntat-pe-sorin-alexandrescu-eduard-kovesi-a-fost-subalternul-directorului-rcs-rds-ioan-bendei-kovesi-nu-a-trecut-in-declaratia-de-avere-cati-

# ARGUS date 11 June 2018 21:39 0

Ei,si?Asta a fost prerea mea.Nu poti dormi din cauza postarii aleia?

# Radu date 12 June 2018 09:34 0

Din cate zice Deatcu, speta lui e rezolvata, via Coldea (cu care a fost coleg de camera la ANI), Razvan Ionescu (coleg de birou). Ieri Deatcu injura in gura mare luju, care ii strica aranjamentele.

# lazarica date 15 June 2018 08:48 0

ATENTIE: Klaus W.I. a cerut azil poitic in Costa Rica

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 12.07.2024 – Zeci de procurori vor sa devina si sa ramana sefi

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva