21 ianuarie 2021

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Guvernarea social-democrata inseamna o Romanie dezvoltata pentru toti romanii!

Scris de: Maricel POPA, presedinte PSD Iasi, candidat la alegerile parlamentare | pdf | print

25 noiembrie 2020 16:21
Vizualizari: 989

Dezvoltarea locala si regionala este o tema constanta in programele Partidului Social Democrat. Noi credem ca Romania trebuie sa creasca de la baza, din fiecare catun, spre cele mai mari municipii. Toti romanii, indiferent daca locuiesc la tara sau la oras, trebuie sa beneficieze de conditii optime pentru a trai. De aceea, prin Programul National de Dezvoltare Locala (PNDL) noi, social-democratii, am adus fondurile nationale catre comunitatile locale, adica exact acolo unde se cunosc mai bine nevoile populatiei. Nu cred ca a existat o comuna in judetul Iasi care sa nu fi primit finantare macar pentru un proiect prin PNDL, indiferent de culoarea politica a celui care vremelnic se afla la conducerea Primariei. S-au finantat lucrari pentru reabilitarea sau construirea de noi crese, gradinite, scoli si licee, dispensare, retele de alimentare cu apa si canalizare, sali de sport, drumuri, camine culturale.


 

Dezvoltarea locala si regionala nu poate fi luata in calcul fara fondurile europene nerambursabile. Noi ne propunem sa descentralizam alocarea fondurilor europene, sa simplificam procedurile si sa eliminam blocajele, sa lucram intr-un parteneriat cu beneficiarii si sa asiguram toate procedurile de o transparenta exemplara. Fondurile europene nerambursabile vor fi prioritare pentru perioada urmatoare, programele nationale de investitii urmand a veni in completarea proiectelor europene. Romania are la dispozitie pentru dezvoltare locala 33 de miliarde euro pana in 2024. Nu trebuie sa irosim resursele nationale pentru investitii care pot fi sustinute cu surse europene. Banii de la buget vor finanta doar proiecte care nu pot fi finantate din bani europeni.

Am experienta mandatului de presedinte al Consiliului Judetean. Vin din administratia publica, de la cel mai inalt nivel si stiu ce este de facut pentru a maximiza absorbtia de fonduri europene. Rolul autoritatilor locale trebuie sa fie unul mai important, este nevoie de cresterea capacitatii consiliilor judetene si a primariilor de a absorbi fonduri europene, de implementarea unor solutii prin care fiecare unitate administrativ-teritoriala sa beneficieze de asistenta tehnica pentru pregatirea proiectelor. Vrem ca fiecare judet sa aiba minim un proiect european major, iar fiecare unitate administrativ-teritoriala sa aiba minim un proiect european.

Pe de alta parte, este nevoie si de continuarea altor programe de investitii, care sa vina sa suplineasca acele domenii in care nu se pot obtine fonduri europene.

PNDL a fost si este un succes, orice roman stie asta. De aceea, vrem ca in urmatorii ani sa il continuam si sa il dezvoltam, diversificam. Fondul National de Dezvoltare Locala va avea un buget de 3 miliarde de euro/an, fonduri europene deja alocate Romaniei, dar si surse nationale.

Prin FNDL ne propunem sa asiguram un set minimal de 10 servicii publice in fiecare localitate din mediul rural. Pe langa obiectivele finantate prin PNLD, prin noul program va avea in vedere obiective precum centrele medicale de permanenta, reteaua de alimentare cu gaz, energia electrica, iluminatul public, salubrizarea, lacasurile de cult, locuintele sociale, locuintele de serviciu.

Asadar, va invit, dragi ieseni, sa votati candidatii social-democrati, la alegerile parlamentare din 6 decembrie.


comandat de PARTIDUL SOCIAL DEMOCRAT ORGANIZATIA JUDETEANA IASI, cod mandatar financiar 11200020

Comentarii

# Gilu date 25 noiembrie 2020 20:42 0

Domnule Maricel Popa,ati avut toata puterea si ati folosit- o canibalizandu- va intre voi(spre deliciul adversarilor),v- ati daramat propriile guverne comportandu- va iresponsabil,ati fost lipsiti de promptitudine(oscilanti),v- a lipsit o politica de promovare a valorilor(ati inlocuit pe Tudorel Toader cu cine? cu d- na Birchal; mai bine il puneati pe Predoiu),ati bajbait,ati gangavit si singuri v- ati dat jos de la putere...Ce mai vreti , domnule?

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL


    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home3/luju/public_html/_template/article.php on line 152
    • VERDICTUL ZILEI - Va reusi regimul Iohannis sa desfiinteze SIIJ?

    • VOTEAZA
Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 20.01.2021 – DJ Stelica si metoda calendarului

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva