6 decembrie 2021

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

ICCJ A DESCHIS SEZONUL DE VANATOARE – Inalta Curte de Casatie si Justitie scoate la concurs 14 posturi de judecatori in sesiunea septembrie 2020 – februarie 2021, cu doua mai multe decat in sesiunea iunie-noiembrie 2019. Cele mai multe sunt disponibile la Sectia de contencios administrativ si fiscal, pe care a condus-o Corina Corbu inainte sa devina sefa ICCJ. Candidatii pot depune la CSM cererile de inscriere pana la data-limita de 2 octombrie 2020 (Documente)

Scris de: V.B. | pdf | print

18 septembrie 2020 16:34
Vizualizari: 4481

Intreaga magistratura romana sta cu ochii pe Inalta Curte de Casatie si Justitie, condusa de judecatoarea Corina Corbu (foto), intrucat instanta suprema a anuntat miercuri, 16 septembrie 2020, debutul celei mai recente sesiuni a concursului de promovare in functia de judecator la ICCJ.Paisprezece posturi au fost puse la bataie (cu doua mai multe decat in sesiunea iunie-noiembrie 2019), dupa cum urmeaza:

- 7 la Sectia de contencios administrativ si fiscal (pe care a condus-o Corbu inainte sa ajunga sefa ICCJ);

- 5 la Sectia penala;

- cate unul la sectiile civile (Sectia civila I si Sectia civila II).

Judecatorii interesati pot depune la Consiliul Superior al Magistraturii cererile de inscriere pana la data-limita de 2 octombrie 2020. Candidatii trebuie sa mentioneze in cerere sectia ICCJ la care doresc sa activeze. „Fiecare candidat poate formula o singurii optiune, asupra careia are dreptul de a reveni pana la data expirarii termenului de inscriere”, mentioneaza CSM.

Concursul consta intr-o proba avand ca obiect evaluarea actelor intocmite de candidati sau care privesc activitatea acestora si un interviu sustinut in fata Sectiei pentru judecatori.

Pot participa la concurs judecatorii care indeplinesc urmatoarele conditli:

- au indeplinit efectiv cel putin 3 ani functia de judecator la curtea de apel;

- au obtinut calificativul „foarte bine” la ultimele 3 evaluari;

- nu au fost sanctionati disciplinar in ultimii 3 ani;

- au o vechime de cel putin 18 ani in functlile prevazute la art. 44 alin. 1 din Legea 303/2004 (n.r. ca judecator de scaun).

Cererile de inscriere vor fi insotite de cate un curriculum vitae, precum si de declaratiile prevazute la art. 48 alin. 10-12 din Legea nr. 303/2004. Este vorba despre declaratiile de necolaborare cu fosta Securitate sau cu alte servicii de informatii.


Iata textul legal invocat:


(10) Nu pot fi numiti in functii de conducere judecatorii care au facut parte din serviciile de informatii sau au colaborat cu acestea ori judecatorii care au un interes personal, ce influenteaza sau ar putea influenta indeplinirea cu obiectivitate si impartialitate a atributiilor prevazute de lege.

(11) Judecatorii care participa la concurs sau examen, precum si cei propusi pentru o functie de conducere sunt obligati sa dea o declaratie pe proprie raspundere din care sa rezulte ca nu au facut parte din serviciile de informatii inainte de 1990 si nici nu au colaborat cu acestea, precum si o declaratie de interese care se actualizeaza anual sau in termen de 15 zile de la aparitia unei schimbari sau de la data la care judecatorul a luat cunostinta despre aceasta.

(12) Inainte de numirea in functiile de conducere, Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii verifica si comunica, in termen de 15 zile de la solicitarea Consiliului Superior al Magistraturii, daca judecatorul a facut parte din serviciile de informatii inainte de 1990 sau a colaborat cu acestea.


La cererea de inscriere pot fi atasate, in copii certificate si in format electronic – word, maximum 10 lucrari intocmite de candidati, cum ar fi hotarari judecatoresti cu obiect diferit ori, dupa caz, alte acte intocmite de candidati sau care privesc activitatea acestora din intreaga cariera de judecator.

De asemenea, candidatii pot depune si lucrari de specialitate publicate, daca este cazul, precum si orice alte inscrisuri considerate relevante, in limba romana”, mai arata CSM.


* Cititi aici anuntul de incepere a concursului

* Cititi aici intregul calendar

* Cititi aici modelul cererii de inscriere

Comentarii

# Secu date 19 septembrie 2020 13:42 +5

Corbu ar trebui sa înceteze sa voteze oamenii susținuți de securiști.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 5.12.2021 – Planul “Veveritei”. Arafat, aproape in rahat

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva