24 April 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

IN APARAREA JUDECATOAREI POPOVICIU – Magistratul Andi Malaliu denunta campania declansata impotriva judecatoarei Ioana Ancuta Popoviciu de la Judecatoria Mangalia, pentru o presupusa gafa comisa in dosarul 2 Mai: “Se discuta emotional, cu un nivel de incrancenare sau chiar ura nepermis. Nu e in regula sa te intrebi daca era drogata si sa sugerezi sa i se faca drug-test. Nu vi s-a intamplat niciodata sa incurcati sau sa gresiti un nume, sa faceti o gafa?”

Scris de: G.T. | pdf | print

23 February 2024 16:38
Vizualizari: 5007

Judecatorul Andi Malaliu (foto) de la Tribunalul Bucuresti, in prezent aflat la pensie, denunta campania de ura si de denigrare indreptata impotriva colegei sale, judecatoarea Ioana Ancuta Popoviciu de la Judecatoria Mangalia. Judecatoarea despre care se afirma ca ar fi intrebat daca unul dintre tinerii ucisi de Vlad Pascu in accidentul produs anul trecut in localitatea 2 Mai ar fi in sala de judecata (click aici pentru a citi).


 

Intr-o postare pe pagina sa de Facebook de vineri, 23 februarie 2024, Andi Malaliu atrage atentia ca deja s-a mers prea departe, ajungandu-se ca judecatoarea Popoviciu sa fie jignita in mod nepermis, desi nici macar nu s-a stabilit ca intr-adevar a gresit, aspect ce va fi clarificat abia in urma verificarilor efectuate de Inspectia Judiciara. Totodata, Malaliu subliniaza ca si in cazul in care cele relatate in spatiul public sunt adevarate, nu se poate vorbi decat despre o simpla gafa, pentru care judecatoarea va fi tras la raspundere, amploarea pe care acest caz a luat-o fiind asadar exagerata. 


Prezentam comantariul judecatorului pensionar Andi Malaliu:


“De ce pleaca judecatorii? Simplu. Pentru ca, printre altele, li se acorda tot mai putin respect, macar institutional, daca nu chiar uman. Se uita ca si magistratii sunt oameni. De 24 de ore, se discuta ce s-a intamplat la termenul din cazul Pascu, emotional, cu un nivel de incrancenare sau chiar ura nepermis, totusi. Nu e totusi in regula sa te intrebi daca magistrata respectiva era drogata si sa sugerezi sa i se faca drug-test. Nu vi s-a intamplat niciodata sa incurcati sau sa gresiti un nume, sa faceti o gafa? Oboseala, stresul, chiar stresul generat de gestionarea unui dosar mediatizat pot explica greseala judecatoarei, nu neaparat nestudierea dosarului. Si capacitatea de memorare conteaza, dar si ghinionul, pur si simplu, cand gresesti tocmai in dosarul in care n-ar trebui sa gresesti pentru nimic in lume. Daca e vorba de nestudierea dosarului, asta se va stabili, iar judecatoarea respectiva (spre deosebire de alte profesii) va fi sanctionata disciplinar. Asta e un fapt si, daca da, nu-i in regula ca un judecator sa nu-si studieze dosarele. La fel de in neregula e sa spui ca magistrata respectiva nu stie pe ce lume se afla. Personal, mi-e greu sa cred ca nu s-a studiat dosarul, atata timp cat una dintre regulile nescrise din profesia noastra este sa acorzi o atentie deosebita dosarelor mediatizate (dosare cu 'circ', cum le zicem noi, cu persoane cunoscute, cu rezonanta in societate, cu presa in sala la fiecare termen).

In rest, cauzele sunt repartizate pe calculator, asa ca pana la dovezi concrete face mult rau justitiei si cauzei respective sa afirmi ca dosarul a ajuns anume la aceasta judecatoare.

Si ultimul lucru pe care as vrea sa-l punctez: cele cateva ore de intarziere nu inseamna ca judecatoarei respective i-a venit asa, nu se stie cum si de ce, sa batjocoreasca familiile victimelor, ci are o explicatie practica. S-au suprapus termenele de fond cu termenul de judecata de la Tribunal privind contestatia inculpatului. Cum Vlad Pascu era arestat, a trebuit sa fie adus, conform legii, la Tribunal, astfel ca nu s-a mai putut respecta ora stabilita pentru videoconferinta si a trebuit sa se astepte pentru refacerea conexiunii si gasirea unui interval orar neocupat cu alte videoconferinte ale altor instante cu penitenciarul.

Inteleg emotionalul, deoarece procesul e unul de acest gen si tragedia parintilor victimelor e cumplita, dar nu, nu este vorba, cel putin deocamdata, de narativul 'baiatul bogat si cu pile e favorizat de justitie'”.

Comentarii

# basicuta date 23 February 2024 16:50 +14

La 5000 de euro salariu pe luna, e impardonabil să faci o așa gafă! Daca era in privat era dată afară a 2 zi! Dar e magistrat fără NICI O RĂSPUNDERE ...

# carcotas date 23 February 2024 16:54 +46

ca de obicei, domnul Malaliu este cel care indrazneste sa ia cuvantul, sa faca praf prostimea lipsita de respect si de orice fel de pregatire juridica. jos palaria

# Lasati pianul la parter !!!! date 23 February 2024 17:10 +13

Domnule magistrat, daca unul din tinerii pentru care se aprind lumanarile pe marginea drumului la 2Mai ar fi fost copilul dv. ati fi fost la fel de calm si impaciuitor? a ti fi avut aceiasi atitudine? Da este adevarat toti facem greseli si platim pentru ele, dar VOI? cum platiti ?, noi nu suntem selectati si platiti regeste sa hotaram destinul semenilor.Pentru o asa zisa greseala intr un contract, au trebuit 8 ani de judecata,(s a scris numele Jianu in loc de Jaianu). Dupa 8 ani instatanta in hotarare face aceiasi greseala.... rezultat...inca 3 ani de judecata pentru indreptare eroare materiala.....Serios!!!!!!

# Anonim date 23 February 2024 17:52 0

Cat mai urgent rapunderea magistratilor

# Nobady date 23 February 2024 17:52 0

Rușinoasă apărarea pe care o faceti.cateodata tăcerea e mai buna.din respect pentru acei oameni. Săriți imediat sa-i luați apărarea.il urcați prea sus pe piedestal pe judecator.spuneti ca este om ,pai lasati-l om.in opinia mea a greșit în cel mai prost moment care exista.

# Pt. bășica date 23 February 2024 17:55 +35

Un judecător nu are indemnizație de 5.000 euro. Belește ochii și citește legea. Dar nu are rost, fiindcă tu o știi de la tembelizor.

# Ioan date 23 February 2024 19:22 +8

Potrivit relatarilor presei judecatoarea mesteca guma in timpul sedintei de judecata. Daca acest lucru se va dovedi ca fiind adevarat atunci principiul solemnitatii actului de justitie este serios pusa la indoiala. Daca ar fi crosetat in timpul sedintei de judecata i-am fi putut gasi suficiente scuze unele chiar plauzibile. Dar gura...este organul la care toti din sala se uita ca la sfintele moaste.

# Free date 23 February 2024 19:36 +11

Vrem nu vrem, românului îi place circul pe pâine. Tine și de foame, de vreme ce la 5000€ pe lună spunea cineva ca nu ai voie sa greșești. Adicatelea la salariul minim pe economie ai voie sa greșești, dar la 5000€ nu ai voie. Balcanici și foarte apropiați de bucile Rusiei aia suntem.

# Nike date 23 February 2024 19:51 -8

Pentru aproape toți lucrătorii din escrocheria care distruge vieți numită Justiție omenească, justițiabilii de rând sunt considerați, citez: „prostimea lipsită de respect și de orice fel de pregătire juridică”. Asta spune aproape tot despre „calitatea” umană a celor mai mulți dintre lucrătorii ce formează CLANUL cu apucături mafiote și interlope numit Justiție omenească...

# Nike date 23 February 2024 19:59 -4

Nu-i criticați pe „zeii” numiți judecători, fiindcă cei mai mulți dintre lucrătorii din escrocheria care distruge vieți numită Justiție omenească vă vor jigni și vă vor ridiculiza declarând că sunteți „balcanici și foarte apropiați de bucile Rusiei”. Asta arată cât de mult dispreț au aproape toți „zeii” numiți judecători față de justițiabilii cărora de cele mai multe ori le distrug viețile prin sentințele batjocoritoare pe care le emit.

# DOREL date 23 February 2024 20:05 -8

Minciuna in falsh, draga Andi, la leafa pe care o prieste un magistrat este absolut interzisa o astfel de manifestare ! In luema reala, oricarui inginer (de ex.) i se imputa - cu varf si ndesat - orice eroarea profesionala. Numai magistratii - cu imensa nesimtire, fata de banii primiti din munca cinstita a restului po******tiei- vor sa fie absolviti de orice eroare. Apoi, aberatii de acest gen au fost dintotdeanua, de ex., judecatoarea care l-a condmnat pe nevinovatul Gh. Samoilescu (cazul 'Anca') a avut nerusinarea,nesimtirea si cinismul de a declara ca regreta ca, pe baza probelor din dosar, nu l-a condamnat la moarte si, asa, nu ar mai fi existat un caz de eroare judiciara ! Jegosenia era ca toate probele fusesera flagrant falsificate de sinistrul procuror Dan Ioan Mirescu (in realitate un criminal, produs al sistemului) ridicat ulterior in slavi de Vadim Tudor ! Si, b): romani, desteptai-va, pentru ca, DACA JUSTITIE NU E,NIMIC NU E ! Parerea mea ..

# Io date 23 February 2024 20:31 +2

In alte institutii se fac testari psihologice, periodice, unele specifice pentru rezistenta la stres.Esti apt, ramai, nu esti.... treci pe alt post Vad ca pentru magistrati, la admitere, sunt altfel de teste. "Greseala" este una serioasa, din moment ce partile au izbucnit in lacrimi.

# carlanul vesel date 23 February 2024 20:44 +2

Vai da ce emotionată era dna în cauza. Mai lasa-ti vrajeala. O doare la basca pe dna în cauză. Raspunderea dl tovaras sa nu mai platim noi pentru abuzurile și deciziile aberante al domniilor voastre.A se plati cu averea persoanlă si sa vedeti cum visam dosarul. A se mai scuti cu abureala.

# @Pt basica 17,55 date 23 February 2024 21:44 -17

Cata nesimtire 5000 de euro pe luna ,plus norma de hrana ,plus spor de stres ,plus bani pe hot. mentinute,plus vechime pe instanta,spor de toxicitate,periculozitate,confidentialitate Vacanta 3 (trei luni ) pe an +greve+ amanari cate 20 pe dosar....mai nene tu te auzi

# Pentru Free !!! date 23 February 2024 21:48 -7

Legea Raspunderii Magistratilor! si dupa 20 de ANi de la pensionare!!!!!Te rugam sa ne spui in ce tara din lume salariul minim este de 5000 de euro pe luna?

# NINEL date 23 February 2024 23:32 +3

Ce tot cârcotiți toți ca femeia a greșit ? Da a greșit involuntar sunt convins, acuma vreți să o puneți la zid ? Să vă fie rușine la toți care o condamnați, de ce nu condamnați domnița țile de procurori care au distrus oameni, familii, vieți ? Pe aia nu-i vedeți numai pe judecători ??? Nu am auzit de ani de zile în care să se fi luat măsuri față de procurorii abuzivi !!! Îi cercetează inspecția judiciară și atât, rezultate zero ! Ia mai tăceți naibii ca va miroase gura a rahat !!!!!

# Petre date 23 February 2024 23:38 0

Pe nulitățile alea de la Bihor gen manelistul man Ciprian, plângăciosul și sex simbolul Pantea de la Beiuș pt abuzurile pe care le-au făcut ce s-a întâmplat cu ei ???? Vă spun eu, pe nulitatea absolută a justiției române a fost mutat la parchetul militar să taie frunze la câini și să ia o geantă de bani iar pe sex simbolul polițistelor din zonă la l-au lăsat procuror șef la Beiuș ! De aia de ce nu ziceți nimic și ca nulitățile alea sunt destui în țara ! Ce au pățit pt abuzurile făcute….au fost avansați și păstrați pt ca sunt slugile odiosului sistem

# Stilistul date 23 February 2024 23:43 0

Are dreptate ! Ce dacă are 5.000 de euro salariu, foarte bine dar și judecătoarea aia tot om este nu este robot și ea e supusă greșelii, haideți să o condamnăm acuma la moarte ca așa vreți, nu aveți nici un gram de minte în dovleacul ăla gol…..haideți să-i ridicăm în slăvi pe porcurori…..ăia parcă nu ar avea 5.000 de euro ăia săracii mor de foame

# Carlane date 24 February 2024 01:34 +3

Lăsați domnul Cârlan gramatica în pace. La cum scrieți sunt convins că dvs. îi plătiți pe magistrați.

# Indignat date 24 February 2024 06:58 +1

Cert este ca a intrat in sala fie fara sa fi citit dosarul, fie sub influenta drogurilor sau dupa o noapte de betie, fie fara sa-si fi luat pastilele care sa o tina pe linia de plutire. Salariile si pensiile nesimtite pe care le primesc sunt motivate, printre altele, si de un comportament adecvat manifestat inclusiv in viata privata. Aici am eu o nelamurire, magistratii ar trebui sa aiba o viata model, de pustnic. In acest caz nu vad de ce ar avea nevoie de atatia bani, se naste tentatia pacatului-droguri, desfranare samd. Acum, problema este foarte serioasa, cum te-ai putea astepta la o justitie corecta facuta de un asemenea judecator? Nu stiu cata practica are dar parerea mea este ca, avand in vedere personajele implicate in acest caz, ramificatiile tenebroase, amestecul fetid de politic, servicii, au determinat-o sa gaseasca o modalitate putin imputabila de a fi recuzata, de a i se lua dosarul. Indiferent de motiv opinia mea este ca nu mai are ce sa caute in magistratura.

# Pt. @ aka beșică date 24 February 2024 10:11 +7

Normă de hrană la magistrați? Concediu 3 luni pe an? Vezi că n-ai citit legea bășică înfumurată?

# Celui pentru Free date 24 February 2024 10:15 +2

Nu a scris ca 5.000 de euro e salariul minim. Ai citit tu noaptea, cu ochelari de soare, într-un tunel și cu ochii închiși.

# Silviu date 24 February 2024 10:28 -9

Sigur este tragic evenimentul cu decesul unor copoii nevinovati, dar pentru greseala doamnei judecator din eroare nu trebuie sa fie supus unor presiuni din partea unei mari parti a mass-media. Cum si noi ca oameni suntem supusi greselii, asa a gresit neintentionat doamna judecator . Nu conteaza valoarea salariului, caci am vazut ca multi pun accent pe acestvlucru ci uzura si oboseala psihica de la numarul de cazuri in care intra judecatorii. A fost greseala si atat. Inclusiv CSM si IJ s-au sezizat impotriva doamnei judecator, dar uita sa comunice cat de incar at estecsistemul de dosare care ii sunt repartizat unui judecator, care este pana un OM nu robot. Sa nu zic ce cauta CSM si IJ sa incalce principiul inamovibilitatii judecatorului. Se pune presiune inutila oe doamba judecator pentru o greseala datorita oboselii. Sa ridice piatra cei din societatea civila si justitiabili dar si xei din CSM si IJ care nu au gresit in viata lor odata. Subtem penibili.

# Indulgența de sine nu miroase-a bine date 24 February 2024 14:39 +4

Domnule, asta nu e gândire bună de judecator: iertăm după cum greșim și noi, dăm că vrem și noi să luăm (pensii, salarii), condamnăm când ne afectează pe noi, etc. Asta e reactie emoțională, "balcanism", un judecator adevarat se detașează de subiectivismul propriu, e exigent cu el, în primul rând nu-și iartă lui, ceea ce-l pune la adapost de compromisuri și concesii pentru slabiciuni similare. Da, se poate să greșeasca oricine, dar pt asta trebuie să raspundă, nu să se aștepte la clemență. Un judecator ca lumea simte că are nevoie de critica publică - cum zice CEDO,  toleranță ridicată, chiar la provocare, pt persoanele în funcții publice -, nu face pe victima de serviciu! Și mai ales știe că trebuie să se abțină, să facă act de rezervă până nu sunt elucidate toate datele, nu sare emoțional în aparare, că nu se poate, cand habar n-are despre ce vorbește și de fapt pute de trăsnește.

# Julio date 24 February 2024 18:28 +2

Nea judecatoru esti praf. Cum naiba au intrat astia in sistem? Ca de la profesionist la profesionist, pun o intrebare simpla pe care trebuia sa ti-o imaginezi. Daca intr-un asemenea dosar de mare notorietate faci gafe, pentru ca e clar ca dormi si nu ai citit, ce naiba faci in celelalte dosare? Iti spun eu, dai termene peste termene, lungi, unele ajung si la 6 chiar 9 luni. Solutionati dosarele sau asteptati sa moara petentii? Trăiască prescriptia, cel putin in penal sunteți jalnici, sau fapta nu există. La pronuntare amanati pronuntatea, noi facem glume ca pronuntati amanarea... Vai nu avem oameni in sistem, vrem pensii speciale nesimțite

# mitrofan date 24 February 2024 19:41 +2

Mai draga Silviu Daca te-ar condamna cineva la 5 ani cu executare nevinovat tot gresală este . Si respectivi nu pătesc nimic. Mai mult platim noi. La salarii uriase rapundere pe masură.

# mitrofan date 24 February 2024 19:42 +1

Mai draga Silviu Daca te-ar condamna cineva la 5 ani cu executare nevinovat tot gresală este . Si respectivi nu pătesc nimic. Mai mult platim noi. La salarii uriase rapundere pe masură.

# maxtor date 25 February 2024 17:02 -1

-nu au habar de continutul dosarului!(aviz amatorilor,nu avem retzeta generala)

# Alinel@gmail.com date 25 February 2024 18:23 0

Domnule, ieși din bula in care trăiești... Judecătoarea trebuia data afară pentru neglijenta in serviciu, conform importanței sociale pe care o are, raportat la fapta pe care a făcut-o.

# Avocat în penal date 26 February 2024 15:38 +4

Prin deciziile nedrepte și nelegale pe care le luați voi judecătorii, râzând în fata justitiabililor, ați distrus vieți de cetățeni nevinovati. Cei care nuau reușit sa treacă peste traumele provocate de hotărârile nelegale date de voi au murit. Vouă va pasa de nenorocirile pe care le provocați?Nemernicilor!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 23.04.2024 – „Baronul Lamborghini” risca sa fie arestat 30 de zile. Propunere pentru reorganizarea parchetelor (Foto)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva