13 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

IN ATENTIA VIITORILOR MAGISTRATI – CSM a schimbat regulamentul concursului de admitere in magistratura si regulamentul privind concursul de admitere si examenul de absolvire al INM. Cititi modificarile aduse de CSM (Documente)

Scris de: L.J. | pdf | print

21 June 2013 16:42
Vizualizari: 13788

Regulamentul privind organizarea si desfasurarea concursului de admitere in magistratura a fost modificat de CSM, la inceputul acestei luni. La fel s-a intamplat si cu regulamentul privind concursul de admitere si examenul de absolvire a Institutului National al Magistraturii.

In data de 4 iunie 2013, Plenul CSM a adoptat Hotararea nr. 546 pentru modificarea si completarea Regulamentului privind organizarea si desfasurarea concursului de admitere in magistratura, aprobat prin Hotararea Plenului Consiliului Superior al magistraturii nr. 279 din 5 aprilie 2012, cu modificarile si completarile ulterioare.


Astfel, potrivit ultimelor modificari si completari, taxa de inscriere la concurs va fi restituita candidatilor care decedeaza in timpul concursului, dar inainte de prima proba. La fel se va intampla si in cazul altor situatii obiective de impiedicare a participarii la concurs, intervenite anterior afisarii listelor finale cu rezultatele verificarii indeplinirii conditiilor.

Potrivit aceleasi hotarari a CSM, daca nu exista posturi vacante sau daca Plenul Consiliului Superior al Magistraturii nu decide suplimentarea numarului de posturi scoase la concurs, departajarea candidatilor se face in ordinea descrescatoare a notelor obtinute la cele 3 probe de concurs, in succesiunea sustinerii acestora. Cand notele obtinute de candidati la toate cele 3 probe de concurs sunt identice, departajarea se face in functie de vechimea in specialitate juridica, de detinerea titlului stiintific de doctor in drept, a calitatii de doctorand in drept, de activitatea publicistica de specialitate.

Tot in 4 iunie 2013, Plenul CSM a adoptat Hotararea 546 bis pentru modificarea si completarea Regulamentului privind concursul de admitere si examenul de absolvire a Institutului National al Magistraturii, aprobat prin Hotararea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 439 din 15 iunie 2006, cu modificarile si completarile ulterioare. Conform hotararii CSM, la articolul 19, se introduce un nou alineat cu urmatorul cuprins: “In cazul in care concursul de admitere la Institutul National al Magistraturii se desfasoara in acelasi timp cu concursul de admitere in magistratura si exista intrebari identice, admiterea unei contestatii la vreuna dintre aceste intrebari la concursul de admitere in magistratura produce efecte si in privinta concursului de admitere la Institutul National al Magistraturii”. De asemenea, articolul 26, alineatul 3 se modifica si va avea urmatorul cuprins: “Departajarea candidatilor cu note egale se face in ordinea descrescatoare a notelor obtinute la cele 3 probe de concurs, in succesiunea sustinerii acestora. Cand notele obtinute de candidati la toate cele 3 probe de concurs sunt identice, departajarea se face in functie de vechime in specialitate juridica, de detinerea titlului stiintific de doctor in drept, a calitatii de doctorand in drept, de activitatea publicistica de specialitate”.

* Cititi aici modificarile si completarile la Regulamentul privind organizarea si desfasurarea concursului de admitere in magistratura

* Cititi aici modificarile si completarile la Regulametul privind concursul de admitere si examenul de absolvire a INM

Comentarii

# Degeaba date 21 June 2013 17:05 +7

Nu va mai chinuiti, viitori auditori, ca maine scoate Vasilica Danilet o brosura jerpelita pe piata si o vinde. C-asa-i in tenis.

# fifi date 21 June 2013 22:36 +10

\" taxa de inscriere la concurs va fi restituita candidatilor care decedeaza \"? :lol: Trebuie sa faca o cerere scrisa..?

# De preferat date 21 June 2013 22:58 -2

Asa ar fi normal.

# Tudor Raneti date 22 June 2013 11:11 +2

Trebuia sa faci o cerere scrisa inainte sa mori, si prin urmare de fapt nu se restituie nimic. Cam asa functioneaza mintea bugetarilor cleptomani romani. In Romania iti primesti dreptul daca dai spaga, s cu siguranta nu umbla nici unul din taranoii angajati la buget sa-ti restituie vreun drept

# Maria date 22 June 2013 12:03 -1

Ar trebui sa o si sustina ... bantuindu-i ... pt ca au stabilit ca se ia in calcul(cererea de restituire) doar daca decedeaza inainte de prima proba .... Un infarct la interviu, pt speta ca aceea cu vatamarea corporala de la ultimul,nu se ia in calcul ...

# Hotul striga HOTIII date 23 June 2013 15:04 -1

Cine fura taxa inscriere la examenul de inscriere in magistratura si pe ce sunt cheltuiti acesti bani? Anul trecut ne-au dat un pix si o sticla de apa calda. Pentru ce platim o suma asa de mare? Hotiii din CSM sa ne raspunda!

# Ion date 22 June 2013 19:19 -1

Interesant... cei cu titlu stiintific de doctor sau tentativa la acest titlu, au intaietate in fata celui care a avut medie egala cu ei... interesant, foarte interesant... Cedo nu ar avea nimic de spus in cazul asta?

# serban date 24 June 2013 07:04 -2

nu,fiindca nu toti sunt plagiatori.Unii mai si muncesc 

# ADEVARUL date 22 June 2013 19:26 0

MAGISTRATUL ROMAN ESTE UN FUNCTIONAR CAT SE POATE DE INEFICIENT,IGNORANT DAR PLIN DE EL,FAPT POSIBIL DATORITA FUNCTIONARII UNUI SISTEM ABJECT DE INTRARE IN PROFESIE SI CARDASIE,DE FAPT.NU MERITATI ALTCEVA DECAT STRANGUL DE GAT,JUDECATORI DE 2 BANI,ASA CUM ZICEAM INEFICIENTI,IGNORANTI SI MANDRI NEVOIE MARE DE FAPTUL CA VA BATETI JOC DE ROMANI.

# ADEVARUL date 23 June 2013 14:51 +2

IN COMPLETARE SCARBELOR,VA DORESC SA DEFRISATI SI SA LUMINATI ACEASTA JUNGLA A INTERESELOR PERSONALE-POLITICE,PESTE CARE DOMNITI,FIIND CONSTIENTI CA O ATARE STARE DE FAPT SUFOCA SI OTRAVESTE OMUL-CU SANSELE PE CARE LE AVETI.POLITICA INCLUSIV IN CANTITATI HOMEOPATICE DENATUREAZA JUSTITIA,TRANSFORMAND-O INTR-UN INSTRUMENT DE IMBOGATIRE SI TORTURA.ORI ASTAZI NICI MACAR DIFERENTA DE LA CER LA PAMANT NU MAI ACOPERA DEOSEBIREA DINTRE JUSTITIE,IN ADEVARATUL SENS AL CUVANTULUI,SI SAMAVOLNICIILE PE CARE LE SCUIPA,CAND SI CUM I SE SCOALA,ASAZISUL MAGISTRAT,DE FAPT UN EXCROC IN CEL MAI CONSOLIDAT SENS AL TERMENULUI.FIE CA LUCRARILE VOASTRE SA NU FIE CA SI PANA ACUM,MANIFESTARI DIAVOLESTI A UNOR EURI BOLNAVE SI INTERESATE,CI OBSERVATII SI REASEZARI A LUCRURILOR PE FAGASUL LOR REAL,INTOCMAI SI LA TIMP.ASA SA VA AJUTE DUMNEZEU SAU DIAVOLUL,CARE VA CONDUCE.

# ce este adevarul ? date 23 June 2013 20:18 +1

\"A UNOR EURI BOLNAVE SI INTERESATE\" - a unor alte euri (oare cate?). Studiaza-i Adevarule intr-o sedinta, si ai sa vezi cate euri multiple pot sa adopte. Astora le e frica sa se uita in oglinda, deoarece nu ar sti fata carui eu o vor vedea. PS Esti naiv sa crezi ca astia decid modul cum sa decida. Exista in spate un grup care le spune ca \"adevarat este sa ...\". Chiar selectia se face conform cerintelor acestui grup. Nu vedeti si in poza ca saracii abia dezleaga REBUSURILE din fata lor.Nororc ca au sistemul intranet cu care sunt tinuti in priza la big brother, guru, ... .

# ADEVARUL date 23 June 2013 20:38 -1

 FIECARE INSTANTA-CATA VREME ESTE IRESPONSABILA SI LA PROPRIU SI LA FIGURAT-ARE PRETENTIA DE A RENASTE,DIN PROPRIA CENUSA,ASEMENI UNEI PASARI PHOENIX,FIIND MARE PACAT CA NU SE INVESTESTE NIMIC IN EDUCATIA LOR,LASAND LA O PARTE LITURGHIA SI CIRCUL PE CARE IL CONDUC SI IN CARE NE IMPLICA.DIN PACATE,MAGISTRATII SUNT MULT MAI PERICULOSI,RESPECTIV MAI NOCIVI PENTRU SOCIETATE DECAT PREOTII SI VRAJITOARELE,PENTRU CA BLOCHEAZA EFECTIV SOCIETATEA,OAMENII,LA NIVELUL PE CARE IL CONSIDERA SUFICIENT-SUFICIENT PENTRU A-SI ATINGE INTERESELE PERSONALE SI DE GRUP.LE ESTE FRICA,DIN ACEST PUNCT DE VEDERE,SA NU LE ARATAM OGLINDA ADEVARULUI,IN CARE EI APAR CA FIIND NISTE MONSTRII,NISTE SECATURI,NISTE PARAZITI,NISTE VAMPIRI,NISTE NENOROCITI CARE PROFITA DE PROSPERITATEA SOCIETATII ORICAT AR FI DE SARACA,LA FEL CA POLITICIENII.IN CURAND ISI V-OR CONSTRUI SI EI CATEDRALA SI POATE CA IN NEBUNIA LOR COLECTIVA ISI V-OR DA SEAMA CA EI NU POT EXISTA INAFARA INTERESELOR UMANE-DE CARE EI SUNT STRAINI SI PARALELI.

# ce este adevarul ? date 24 June 2013 16:38 -1

\'INTERESELOR UMANE-DE CARE EI SUNT STRAINI SI PARALELI\" - corect este \"de care nu vor sa stie, creind aparenta paralelismului\". Stiu si ei foarte bine ca fara taxele noaste si impozitele noastre, nici nu s-ar gandi sa existe. Nu le platesti, va avea (in totdeauna) Fiscul dreptate. Exista doar pentru ca inconstienta lor (de moment), invinge ratiunea noastra . Exista fiindca celor din spatele lor, le-am permis noi sa existe si sa inventeze sitemul sinucigas de selctare si profilul moral si profesional al magistratului care isi bate joc de oricine, de orice, pe princiupiul : \"si ce o sa imi faceti\". PS chiar crezi ca ei nu stiu ca sunt \"NISTE MONSTRII,NISTE SECATURI,NISTE PARAZITI,NISTE VAMPIRI,NISTE NENOROCITI CARE PROFITA DE PROSPERITATEA SOCIETATII ORICAT AR FI DE SARACA\". Ba da, dar fata de tine, lor putin le pasa \"je m\'en fiche\"! Pe moment .

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 12.06.2024 – Solomon o vrea pe “Veverita” la PICCJ

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva