13 mai 2021

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

INDRUMAR DE LA OMS PENTRU TESTELE RAPIDE – Nu toate testele rapide de detectare a virusului SARS-CoV-2 sunt eficiente! Ce teste sunt recomandate?

Scris de: L.J. | pdf | print

22 aprilie 2021 12:51
Vizualizari: 5741

Testele antigen de detectare a virusului SARS-CoV-2 reprezinta o alternativa mai rapida si mai accesibila de confirmare sau inlaturare a suspiciunilor de infectare in cazul aparitiei unor simptome sau contactului direct cu persoane pozitive COVID-19. Cu toate acestea, nu toate testele rapide sunt eficiente si nu putine au fost cazurile in care persoane cu rezultate negative la testele rapide au fost confirmate pozitiv in urma testelor de tip RT PCR. Ce teste rapide sunt recomandate si ce specificatii trebuie sa urmariti inainte de a efectua un test rapid antigen.


Cum identifici un test rapid eficident


Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) recomanda utilizarea testelor antigenice rapide in special atunci cand testele RT-PCR sunt temporar indisponibile. De asemenea, OMS recomanda folosirea testelor rapide care indeplinesc anumite cerinte. Printre acestea se afla:

1.Calitatea datelor disponibile utilizate pentru validarea testului. Aceasta se refera la sursa datelor si modalitatea de realizare a studiului – numarul de subiecti inscrisi, selectarea pacientilor confirmati anterior cu RT PCR etc.

2.Performanta raportata. Aceasta se refera la specificitate ridicata (minim> 97% si ideal> 99%), pentru a evita rezultate fals pozitive. Sensibilitatea va depinde de starea pacientilor inclusi in studiu de cercetare (gradul de imbolnavire, numarul de zile de la aparitia simptomelor etc), precum si calitatea produsului,dar ar trebui sa atinga un minim de ≥80%.

3.Capacitatea de productie si dovezi anterioare de calitate. Multe companii noi, fara o istorie de succes in fabricarea si comercializarea de produse de tip diagnostic in vitro au intrat recent pe piata cu teste rapide SARS-CoV-2. in momentul achizitiei unor astfel de teste, se recomada sa verificati istoricul companiei producatoare si gama de produse oferite anterior, eventual alte teste de tip diagnostic in vitro.

4.Conditii de expediere, depozitare si durata de valabilitate. Capacitatea de a rezista la temperatura ridicata si durata de valabilitate extinsa suntesentiale pentru usurinta utilizarii testelor rapide. OMS recomanda ca durata de valabilitate la raft sa fie de cel putin 12 -18 luni la temperaturi de 30, chiar 40°C.

5.Disponibilitatea, caracterul complet si claritatea instructiunilor de folosire. Acestea ar trebui sa fie clare,sa contina ilustratii si sa fie usor de utilizat pentru o persoana nespecializata in preluarea de probe de laborat.


Teste rapide recomandate


Studiile arata ca cele mai eficiente teste rapide de detectare a infectiei cu SARS-CoV-2 sunt testele fabricate in Coreea de Sud sau in colaborare cu companii de cercetare din aceeasi tara. De altfel, primele teste rapide COVID-19 distribuite la nivel mondial au fost cele de provenienta sud-coreeana.

Este recunoscut faptul ca sectorul stiintei si al tehnologiei din Coreea de Sud este unul dintre cele mai avansate din lume, cu rezultate impresionante in domeniul roboticii si al inteligentei artificiale, dar si in cercetarea medicala.

Pe piata din Romania exista cateva teste fabricate de companii coreene, care se evidentiaza prin procente foarte ridicate de specificitate si sensibilitate, comparativ cu rezultatele RT-PCR.

Printre acestea, enumeram testul BIOCREDIT COVID-19 Ag, cu o specificitate relativa >99.9% si sensibilitate de 90.32%, produs de RapiGEN, unul dintre liderii industriei de diagnosticare in vitro.

STANDARD Q COVID 19-Ag este de asemenea un test rapid antigen avizat de OMS, cu o sensibilitate de 96,52% si o specificitate de 99,68%, produs de SD Biosensor Inc. din Coreea de Sud, companie care ocupa locul 1 la nivel mondial in domeniul diagnosticarii in vitro.

Si compania elvetiana Roche, una dintre cele mai mari nume din industria farmaceutica si de diagnostic din lume, a decis sa colaboreze cu SD Biosensor Inc, pentru producerea testului rapid ELECSYS SARS-CoV-2 Antigen, cu sensibilitate de 94.5% si specificitate de 99,9%.


Test rapid antigen fabricat in Romania


Primul test rapid antigen cu performante conforme cerintelor OMS fabricat in Romania este deja distribuit la nivel national.

Testul Rapid COVID-19 ANTIGEN DDS Diagnosticare o sensibilitate de 98.77% si specificitate relativa de 99.03% si este produs de DDS Diagnostic, companie 100% romaneasca, dedicata inovarii in domeniul diagnosticului in vitro.

Fondata in anul 2002, compania a produs si teste rapide de depistare a gripei sau hepatitei Tip A.

Testele rapide antigen sunt foarte utile in depistarea precoce a eventualelor imbolnaviri si, astfel, prevenirea raspandirii noului coronavirus. Dar important este sa folosim teste rapide eficiente, cu sensibilitate si specificitate ridicate, pentru a nu avea surpriza unor rezultate fals negative sau fals pozitive. Important este sa depistam corect cazurile de imbolnaviri, pentru a avea o sansa de a reveni la normalitate”, a precizat Marius Marinoff, reprezentant protejat.ro, platforma online care ofera produse esentiale in lupta impotriva COVID-19.Comentarii

# VIKY date 22 aprilie 2021 13:49 +39

OMS; "...se recomada sa verificati istoricul companiei producatoare si gama de produse oferite anterior, eventual alte teste de tip diagnostic in vitro."...Dar aceasta Organizatie de Manipulare Satanista (OMS), a verificat declaratia producatorului testului RT-PSR, care afirma cu subiect si predicat:" Testul nu este pentru depistarea virusurilor, sper ca omenirea sa nu il foloseasca in acest domeniu". Declaratia lui este facuta cu un an inaintea de decesul lui, si poate fi gasit pe Google. Daca manipularea cu testele a prins turmei planetare, de ce sa nu tina manipularea cu asa zise vaccinuri, care sunt contestate de specialisti integrii, si promovate de mafia "specialistilor" satanisti.

# Neanae date 22 aprilie 2021 16:25 +30

In Elveția tot cetățeanul (și cei ce vin la munca de peste granițe și au permis - transfrontalieri francezi, nemți, italieni, austrieci) primesc de fiecare câte 5 teste rapide pe luna GRATIS! RAPID ANTIGEN TEST NAZAL DE LA ROCHE - SD BIOSENSOR! Se face acasă testarea ( instructiile sunt clare), in caz ca-i pozitiv se face imediat un PCR in centrele specializate. Plata e facuta de casa de asigurări! Și in România se face - rahatul praf!

# ioan date 22 aprilie 2021 16:39 +23

cobai planetari :-x

# Valter Cojman date 23 aprilie 2021 11:00 +37

Daca acum doi ani si ceva, in plina epidemie de gripa, oamenii ar fi fost testati cu aceste teste, aproape toti ar fi fost pozitivi la covid si nu la gripa...

# ?????? date 24 aprilie 2021 01:05 +8

@ Despre democrație cu liberalii, ? Ăștia de afirmă că sunt liberali "promovează , din funcțiile publice în care sunt, "excluderea socială" din motive de vaccinare, ?

# Eu date 24 aprilie 2021 19:08 +22

OMS( Organizația mondială a sataniștilor) este o organizație teroristă. Singura recomandate corecta este sa fie pusi sub urmărire și judecați pentru crime împotriva umanității!

# ?????? date 24 aprilie 2021 23:06 +2

@ Dacă vaccinurile au fost verificate și despre conținutul lor și reacții adverse ce sunt de felul celor ce au fost descrise și de consumatorii de droguri, ?

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 12.05.2021 – Liberalii o vor pe fosta nevasta a lui Tulus

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva