2 October 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

INSTANTELE SUNT IN COLAPS – Avertismentul judecatoarei Madalina Afrasinie de la Tribunalul Bucuresti: “Instantele sunt in colaps, dar prioritatea zero este reprezentata de desfiintarea SIIJ. Competenta de solutionare a cauzelor este concentrata la Tribunale, Tribunale care sunt cu schemele de personal incomplete, neadaptate noilor realitati, dar, nu-i asa, desfiintarea SIIJ va rezolva totul!”

Scris de: G.T. | pdf | print

18 February 2022 12:40
Vizualizari: 4056

Existenta Sectiei pentru investigarea infractiunilor din Justitie (SIIJ) nu este nici pe departe principala problema cu care se confrunta sistemul judiciar. Caci in timp ce toata lumea este preocupata doar de desfiintarea SIIJ, instantele sunt in colaps.


 

Avertismentul este lansat de judecatoarea Madalina Afrasinie (foto) de la Tribunalul Bucuresti, care, intr-o postare pe pagina sa de Facebook, de joi seara, 17 februarie 2022, atrage atentia asupra realitatii crunte cu care trebuie sa se confrunte zi de zi magistratii. In acest sens, Afrasinie aminteste situatia tribunalelor, care, spre exemplu, sunt nevoite sa isi desfasoare activitatea cu scheme de personal incomplete si neadaptate.

Pe de alta parte, Afrasinie critica si abordarea Directiei Nationale Anticoruptie, care, in comunicatul in care isi exprima nemultumirea privind proiectul de desfiintare a SIIJ, a catalogat toti magistratii din aceasta tara drept posibili subiecti au unor dosare (click aici pentru a citi).


Iata comentariul judecatoarei Madalina Afrasinie de la Tribunalul Bucuresti:


“'Nu mai lacrimeaza nici un sfant

Si s-a sters vopseaua din icoane...

Si soparlele se cred iguane'

Ganduri amare printre randuri

Instantele sunt in colaps, dar prioritatea zero este reprezentata de desfiintarea SIIJ.

Competenta de solutionare a cauzelor este concentrata la Tribunale, Tribunale care sunt cu schemele de personal incomplete, neadaptate noilor realitati, dar, nu-i asa, desfiintarea SIIJ va rezolva totul!

Dam comunicate penibile si spunem ca nu exista oameni nevinovati, ci doar necercetati si, functie de interes (?) putem sa fim potentiali cercetati/vinovati.

Dar, nu-i asa, desfiintarea SIIJ va rezolva totul!

Poporul aplauda frenetic si suntem anuntati cu emotie ca problemele Saharei sunt si problemele noastre...cu siguranta, desfiintarea SIIJ va rezolva si problemele Saharei!

Dormim linistiti!

Ei (ne) lucreaza in continuare!

Noapte buna!”

Comentarii

# uzi date 18 February 2022 17:27 +101

Sa ne lamentăm nu ne întrece nimeni!Totusi la TMB sunt 221 de judecători!Ce sa mai zică judecătorii de la tribunalele unde sunt 10-15 judecători?

# d. togan date 19 February 2022 07:44 -4

Madamme, cata vreme sunteti atat de multi (juzi, procurori, politisti, expert antif, ... etc.) e cllar ca vor fi tot atat de multi infractori, ca nu au cum sa va faca sa dispareti, iar voi aveti tot interesul sa inventati 10 dosare/ om, ca sa va justificati banii .

# Popescu date 19 February 2022 13:03 0

#d.togan Din pacate vorbiti ca sa nu taceti!De volumul(3 milioane) şi complexitatea cauzelor ati auzit? Ce inseamna pentru Dv.multi? Multi raportat la ce?Sunteti ori ignorant ori de rea-credinta! Pacat!

# santinela date 19 February 2022 15:18 0

Cind ai judecatori de talia ei,Baltag,Garbovan, si ii eviti,tu politician,ministru de justitie de doi bani ,presedinte,inseamna ca ori esti timpit ori esti timpit. Cei enumerati se califica in mod sigur in aceasta caracterizare.

# Narcis date 20 February 2022 09:43 0

Pentru cine sa conteze ca instantele sunt in colaps? Pentru statul de drepți desfiintarea SIIJ este importanta. Acesta isi intinde cortina peste intregul sistem de justitie, ca sa il ingenuncheze si sa il nimiceasca. Pentru statul eșuat nu mai conteaza aglomerarea din instante, lipsa personalului, astea sunt nimicuri pentru public, pentru magistratii onesti care isi fac treaba. Sahara aia este importanta, pentru ca multi bani se vor aloca pentru ca unii sa moara de grija ei.

# lege-faradelege date 20 February 2022 19:58 0

Opiniile dnei. magistrat, privite teoretic si practic sunt corecte, dar din pacate pentru noi justitiabili, se ignora de magistrati un aspect esential si anume cat de crunt am fost noi loviti de hotarari date de magistrati, contrare legii, care au condus poate la prejudicii si dezastre pe plan uman, emotional psihic, material,chiar si la decese, iar daca insasi dna. magistrat ar efectua o retrospectiva obiectiva ar ajunge la concluzia ca nu volumul de munca conduce la decizii incorecte ci cu totul alte criterii........

# Ioan date 20 February 2022 20:40 0

Romani vi se pregateste ceva. Nimic nu e intamplator. Pe timpul chiorului au fost angajati 10.000 de militieni, facuti la apelul bocancilor, ca magistrati. Au depus dosarele si sistemul i-a integrat. Va dati seama ca sansele de castig impotriva sistemului cu acesti semianalfabeti la pupitru este egal cu zero. Asta se vreas si acum. Depopularea instantelor, desfiintare sectiei speciale ca sa nu mai vada nimeni un Man, un Onea, o portocala, …..si apoi starea de necesitate. Si apoi alte angajari pe concurs de dosare!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 30.09.2022 – Premiu pentru procurorul Nita, palma pentru judecatoarele Panioglu si Gulutanu (Galerie foto)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva