24 April 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

CE AI FACUT, BOBITA? – Judecatorul Bogdan Mateescu din CSM este vizat intr-un dosar disciplinar. Inspectia Judiciara face verificari prealabile pentru declaratiile publice ale lui Mateescu, legate de deciziile Curtii Constitutionale in cazul revocari Laurei Kovesi de la sefia DNA: "Exista o lucrare vizand activitatea sau conduita domnului judecator in faza verificarilor prealabile". Nasol moment! Cum mai da Mateescu lectii cu vocea afectata, cand are probleme cu disciplinarul?

Scris de: Elena DUMITRACHE | pdf | print

18 July 2018 17:39
Vizualizari: 12422

Judecatorul Bogdan Mateescu (foto) si-a pus in cap Inspectia Judiciara din cauza afirmatiilor pe care le face cu privire la Curtea Constitutionala a Romaniei. Ca cere sa fie aparata independenta Justitiei in fata declaratiilor presedintelui CCR Valer Dorneanu sau ca face comentarii cu privire la deciziile sau la activitatea membrilor Curtii, Bogdan Mateescu pare ca a facut o obsesie pentru aceasta institutie. Ce nu stie inca Bogdan Mateescu zis "Bobita" sau "Matilet" este ca tocmai comentariile pe care le-a facut cu privire la activitatea Curtii Constitionale au condus la declansarea unor verificari pe numele sau de catre Inspectia Judiciara.


Lumeajustitiei.ro a aflat in exclusivitate ca la Inspectia Judiciara exista o lucrare ca pe numele judecatorului Bogdan Mateescu, ca urmare a unei sesizari in care se cer verificari fata de afirmatiile pe care judecatorul CSM le-a facut cu privire la decizia Curtii Constitutionale legata de revocarea de la sefia DNA a procuroarei Laura Codruta Kovesi, si fata de judecatorii Curtii Constitutionale.

Potrivit precizarilor facute de Inspectia Judiciara pentru Lumeajustitiei.ro, in prezent se efectueaza verificari prealabile fata de Bogdan Mateescu, cu privire la unele declaratii facute de acesta pe reteaua de socializare Facebook, referitoare la activitatea Curtii Constitutionale a Romaniei: "Exista o lucrare vizand activitatea sau conduita domnului judecator in faza verificarilor prealabile. Detalii despre continutul verificarilor nu va pot fi furnizate in acest moment".

Din informatiile pe care le avem, postarea de pe Facebook care a starnit revolta in sistemul judiciar este din 31 mai 2018, cand Bogdan Mateescu a "reflectat" la caracterul obligatoriu al deciziilor CCR si a facut aprecieri dintre cele mai nefiresti pentru un magistrat cu privire la situatia judectorului Petre Lazaroiu, despre care spune ca sta in functie de 10 ani, ceea ce ar fi neconstitutional. Din postarea lui Mateescu nu este sarit nici actualul ministru al Justitiei, Tudorel Toader, caruia membrul CSM, apreciem noi, intr-o nota ironica, ii insira functiile detinute, acuzandu-l ca mandatul din CCR a fost depasit, la fel ca cel al judecatorului Petre Lazaroiu.

Mistourile si apropourile lui Mateescu sunt demne de spatele blocului si le puteti citi mai jos, astfel cum apar pe Facebook:


Comentarii

# Edelweiss - Loop Hooligan de Bukowina date 18 July 2018 17:56 +14

Mey, și doar am un cârd de ani de când le șopotesc la juzii ăștia ai melcilor că EI NU AU ÎNTREGUL EXERCIȚIU AL LIBEREI EXPRIMĂRI. Acest drept îl am Io* fiindcă mi l-am câștigat în mod direct, acum 28 de ani. Îl am fiindcă l-am reconfirmat anul trecut cu 8 luni și 20 de zile de temniță. Îl am fiindcă de 20 de ani de când am devenit rezervist, NU AM FOST NICI MĂCAR 5 MINUTE sau 50 de bani pe spezele statului rrumân, ca formă de salarizare sau ca formă de asistență socială. Așa că dacă Io* am „DREPTUL SĂ BAG ÎN P...”, ei bine, juzii melcilor au dreptul la MUCLES. Dreptul la Mucles este întabulat în legea lor de funcționare și este compensat printr-o căruță de bani cu care statul rrumân le răsplătește ineficiența instituțională și parazitismul social. Magistrați ai Melcilor, ascult comanda la mine: MUCLES!

# un mizantrop date 18 July 2018 17:58 +4

Cum ies unii-n fata ca paduchii, sau, sarpele cand il doare capul iese la drum, dar mai ales: prostul daca nu-i fudul, parca nu e prost destul....Dar, ce sa vezi?! toate astea li se potrivesc tuturor "magistratilor" troli, sau "vedetelor" culte-n cap, de te crucesti cum isi amintesc ei primul an de facultate, dar au uitat "primara" si cei sapte ani de-acasa (depinde si de "casa"...), atunci cand chiar i-au avut...Te tot intrebi ce-i uneste pe astia atat de grav de-si pierd uzul ratiunii...e ca in oribilele filme cu zombi, cand niste oameni, ca oamenii se trezesc, la un moment dat (muscati de vreo bazdaganie, gen) ca-s manati de foamea de semeni si-i urmaresc pe toti purtatorii de umanitate, disperati sa-i devoreze, pentru simplul motiv ca au ramas oameni...Brrrr!!!!

# Gilu date 18 July 2018 18:30 +3

Sigur ca s- a schimbat , Bobita ! La cursul de drept constitutional nu se ma predau PROTOCOALELE LUI NEFERTITI pe care le toceai tu ca sa ajungi in CSM ! Scoate destele din gura , ca nu- i frumos !

# Judecator iccj date 18 July 2018 18:40 +7

Nu inspecția judiciară este pe capul lui matilet. Era imperios necesar ca cineva sa sesizeze inspecția ca acest pseudo magistrat își permite să comenteze deciziile Ccr si sa isi dea cu parerea asupra mandatului unui judecător ccr. Dar asa este obișnuit acest personaj care nu isi merita statutul de judecător. Sa invalideze nelegal mandate de primar ca in cazul Gutau si atunci cand nu poate sa isi dea cu parerea asupra mandatelor judecătorilor Ccr. Sunt cel putin trei abateri disciplinare in postarea acestui pseudo magistrat. Speram sa fie exercitată si acțiunea disciplinară

# Canarul date 18 July 2018 19:58 +1

Sa stea linistit ca il spala asa zisa inspectie sau, in cel mai rau caz, mme Garcea. Hai lumeee.... e liber la injurat politicieni de catre “magistrati”. PS Hai sa vedem tupeu cesemizd cand or incepe politicienii sa injure magistrati. Sa vezi atunci distratie ... nu-i asa Garcea?

# Tremolo al limbii in defazaj cu 3π/4 față de epiglotă date 18 July 2018 20:32 +1

sorinel, click ș-aicișa, dacă tot ții aproape: https://www.luju.ro/dezvaluiri/evenimente/ageamiii-de-la-venetia-avocata-ingrid-mocanu-demasca-mani******rile-comisiei-de-la-venetia-pe-legile-justitiei-cica-expertii-au-identificat-nenorociri-procurorii-cu-functii-de-conducere-vor-verifica-actele-procurorilor-de-caz-din-punct-de-vedere-al-temeinic

# Statu-Palma-Barba-Cot date 18 July 2018 20:40 +7

Bai judecătorilor și procurorilor ,știți de ce aveți voi un purcoi de bani bagati în salarii și pensii ,bani pe care pana acum nu prea-i meritați? Pen'că vă sunt ciuntite anumite drepturi constitutionale de care ceilalți cetățeni beneficiaza.Unul dintre aceste drepturi este dreptul de libera exprimare pe care voi prin legea voastră specifica nu-l aveți asa cum il are prostimea. Nu e treaba voastră sa spuneți în public dacă o lege e buna sau nu, dacă un magistrat e bun sau nu.Aveți acest drept la voi în baie sau la meci, nu în public.Nu e treaba voastră sa faceți legi sau sa spuneți dacă sunt bune sau nu.Vreți sa faceți legi ?, participați la alegeri,intrați în Parlament si-o sa faceti legi.La fel și militarii ,au anumite drepturi tăiate, dar pt asta primesc o compensație în bani la salarii si pensii,cu deosebirea ca ei mai și mor pe front fără sa aibă purcoiu de bani de care beneficiați voi si nici n-am auzit ca vr'un militar sa-și bage botu-n politica așa ca voi.Pricepeti 'au ba?

# Nicu date 18 July 2018 21:48 +1

Asta cand zboară din magistratură? Altă slugă a ciocanitoarei revocateKovesy ,ma intreb si eu sincer se v-am face vreodata curățenie în justitia asta plină de astfel de oameni ? Inspecția judiciară ar trebui să lucreze mai cu sârg si sa sancționeze derapajele astea făcute de magistrați.

# Tarcea Garcea date 18 July 2018 22:07 +2

Bogdanel sper ca nu vei comenta si legalitatea mandatului doamnei Tarcea sau managementul ei dezastruos de la iccj. Pt ca altfel nu va respinge acțiunea disciplinară care poate fi exercitată pt mizeriile pe care le faci

# Hahalera date 18 July 2018 23:22 +2

Speram ca vor prinde curaj atât membri csm de buna calitate jigniți de acest asa zis judecător dar si judecătorii din România carora reprezentantul lor nu le apară interesele votand mereu cu procurorii sa formuleze macar o plângere pt abatere de la deontologie ă acestui personaj. Doar jigneste. În curând va sări la bătaie pt ca la asta se pricepe. Probabil că va începe cu un judecător Ccr

# ion date 19 July 2018 06:42 0

Nici CCR nu mai e cea fost,de cand unii judecatori pupa mana lui Klem,pe la dineuri oficiale.De parca ar fi concurs intre magistrati la lins clanta ambasadelor straine.Cica impartialitate si independenta,totala.Probabil de asta, mai nou,le trebuie mai mult timp de gandire pe modelul prezidential,ca asa vrea un sorosist,reprezentant vremelnic al marelui licurici.Nu e de ras,e de plans,mai ales ca poate o sa aflam intr-o zi ca astia aveau protocoale si cu ambasadele straine,ca sigur cu ale noastre au.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 23.04.2024 – „Baronul Lamborghini” risca sa fie arestat 30 de zile. Propunere pentru reorganizarea parchetelor (Foto)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva