3 iulie 2020

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

CSM DECLARA RAZBOI PRESEI – De necaz ca abuzurile magistratilor sunt continuu dezvaluite, in loc sa faca curatenie in sistem, CSM vrea sa introduca cenzura in presa prin Legile Justitiei. Mass-media va fi obligata sa publice comunicate ale CSM la cererea oricarui judecator si procuror, fara ca jurnalistii sa reformuleze, sa modifice, sa adauge ori sa se faca imediat vreun comentariu asupra CSM (Propunerea)

Scris de: Elena DUMITRACHE | pdf | print

19 februarie 2017 16:15
Vizualizari: 10103

Consiliul Superior al Magistraturii vrea sa oblige mass-media sa publice comunicatele de presa in care Plenul a decis ca unui judecator sau procuror i-a fost adusa atingere independentei, impartialitatii sau reputatiei profesionale. Inedita dorinta a CSM condus de judecatoarea Mariana Ghena a fost cuprinsa in proiectul de modificare a Legii nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, noile reglementari fiind incluse de catre Comisia nr. 1 din CSM – Legislatia si cooperare interinstitutionala condusa de judecatoarea ICCJ Simona Marcu.


Conform propunerii CSM, care prevede modificarea articolului 30 prin adaugarea de noi alineate, comunicatul de presa trebuie sa fie publicat sau difuzat in mass-media chiar daca judecatorul sau procurorul a carui indepedenta, impartialitate sau reputatie profesionala "a uzat" deja de dreptul la replica.

De departe cea mai importanta si poate chiar alarmanta propunere facuta de CSM este aceea ca publicarea sau difuzarea comunicatului de presa trebuie sa se se realizeze fara ca jurnalistul sa adauge sau sa se faca vreun comentariu la adresa acestuia. In propunere se mai specifica urmatorul lucru: "Publicarea comunicatului nu inlatura raspunderea contraventionala". Despre ce raspundere contraventionala o fi vorba?

In fata unor astfel de propuneri venite din partea CSM ne intrebam totusi care ar mai fi rolul presei?

Nu de alta dar, prin propunerile pe care le fac la Legile Justitiei, intelegem ca membrii Consiliului Superior al Magistraturii apreciaza ca presa trebuie sa fie doar un mijloc de comunicare a actiunilor lor, fara critici, comentarii si semnalari ale unor nereguli.

Cititi aici propunerea Comisia nr. 1 din CSM – Legislatia si cooperare interinstitutionala condusa de judecatoarea ICCJ Simona Marcu:

"Art. 30

(7) Comunicatul prevazut la alin. (5) va fi difuzat sau va fi publicat, indiferent daca judecatorul sau procurorul vizat a uzat deja de dreptul la replica, in asa fel incat sa ajunga in aceeasi masura la cunostinta publicului ca si informatia care a adus atingere independentei, impartialitatii sau reputatiei profesionale. In acest scop, comunicatul se publica ori se difuzeaza in acelasi mod, in acelasi loc, sau dupa caz in acelasi interval orar cu emisiunea sau articolul vizate, de indata, dar nu mai tarziu de 7 zile de la data solicitarii din partea Consiliului Superior al Magistraturii.

(8) Comunicatul trebuie publicat sau difuzat integral si fara sa fie alterat, trunchiat, reformulat ori modificat, fara sa se adauge ori sa se faca imediat vreun comentariu. In toate cazurile, publicarea sau difuzarea comunicatului este gratuita. Publicarea comunicatului nu inlatura raspunderea contraventionala.

(9) Consiliul Superior al Magistraturii asigura respectarea legii si a criteriilor de competenta si etica profesionala in desfasurarea carierei profesionale a judecatorilor si procurorilor."

Comentarii

# Edelweiss - Cyberguraliv de Bukowina date 19 februarie 2017 17:23 +17

Vaileu, dar ce se mai frăsuiesc să pună botnița și să introbage ciubota stahanovistă în gura tuturor criticilor!. După ce onor CSM-ul a stipulat, în ședința din 3 feb. 2016 că „Internetul și publicațiile online sunt actualmente o zonă de nișă NEACOPERITĂ DE LEGE”, s-au apucat băietanii ca prin PROHIBITE EXERCIȚII INTERPRETATIVE EXTENSIV-ANALOGICE ÎN DEFAVOAREA ACUZAȚILOR („analogia in malam partem”) să cheme la judecată INTERNETUL și să pronunțe hotărâri de condamnare pentru niște presupuse fapte penale NEPREVĂZUTE EXPRES DE LEGEA PENALĂ. Acuma, sesizând imensul declin de notorietate al cârdășiilor, precum și pericolul de a se ajunge la acel moment în care pot fi alergați pe stradă de gloata agitând niște pari lungi și grosciori, vor băietanii SĂ PUNĂ BOTNIȚĂ SOCIETĂȚII CIVILE. Vor cu orice preț instituirea OMERTEI. A acelei LINIȘTI MORMÂNTALE de la fulgerătura toiului nopții, apanaj conjunctural al politrucilor, tâlharilor, magistraților și hoților de cai!

# Edelweiss - Grefuhrer Archivar de Bukowina date 19 februarie 2017 17:32 +4

OMERTA INTERNETULUI - Nu sunt cazuri de notorietatea celor ce țin prima pagină a publicațiilor (Voiculescu, Ponta, Ghiță, Blaga, Udrea, Bica, Orban etc.), dar e bine de știut cum se încearcă punerea BOTNIȚEI INTERNETULUI, A MEDIULUI VIRTUAL, A PUBLICAȚIILOR ONLINE, în lipsa oricăror prevederi penale exprese, certe, edictate, limitative: Curtea de Apel Oradea ds. 81/35/2014 http://portal.just.ro/35/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=3500000000012869&id_inst=35 /// Judecătoria Ploiești – ds. 18890/281/2016 http://portal.just.ro/281/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=28100000000299152&id_inst=281 /// Judecătoria Suceava – ds. 8856/314/2015 http://portal.just.ro/314/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=31400000000107092&id_inst=314

# unul din lumea cea mare date 19 februarie 2017 17:37 +14

tilharii, isi dau comunicate pentru tilhari ......in plina zi, tilhareste!!!!!cu nici un mm nu sar mai departe ca ailalti tilhari,numai tilharia o au in singe astia de isi zic pe poreclla JUDECATORI

# Unul-e, obiectiva, vladimir, edelweis si altii date 19 februarie 2017 20:05 +7

Unul...-e, obiectiva, vladimir, edelweis si altii , sunt unul care nu comentez decat rar pe luju, dar citesc absolut tot ce apare pe acest site si mai ales ce scrieti voi! Vreau sa va spun ca va iubesc, si ca frumusetea acestui site si adevarul promovat de el nu ar avea acelasi farmec fara comentariile voastre chiar daca el este un site care promoveaza adevarul, justitia corecta si un bun simt romanesc!

# pif date 19 februarie 2017 21:13 -2

Pe buneeeee!Tocmam m-am tuns de vechile obiceiuri :P si-n concluzie astept sa ma nominalizezi in farmecul bunului simt romanesc .Pentru ca sunt obiectiva si eu! ;-) :P :P :P

# unul din lumea cea mare date 19 februarie 2017 22:11 +2

ptr Unul-e, obiectiva, vladimir, edelweis si altii// imi iau libertatea sa/ti multumesc in numele tuturor contributorilor pentru apreciere!

# Vladimarrr...!!! date 20 februarie 2017 17:03 +1

Multumesc sincer Unul-e ...

# Edelweiss - Apelant de Bukowina date 19 februarie 2017 17:40 +3

Inga nește fragmente din cele 36 de pagini ale motivării „apelului” iluzoriu: „Dacă LEGEA PENALĂ NU-MI RESTRÂNGE O ANUMITĂ ACȚIUNE, PREVĂZÂND-O ÎN MOD CERT, ÎN FORMĂ EDICTATĂ, sau funcție de practica anterioară a instanțelor, sau funcție de jurisprudența recentă a art. 279, CINE-I DĂ VOIE PUICUȚEI JUDICIARE, PRIN EXERCIȚIU EXTENSIV ÎN DEFAVOAREA ACUZATULUI, SĂ-MI ÎNCALCE DREPTUL FUNDAMENTAL LA LIBERTATEA DE EXPRIMARE? CINE-I DĂ VOIE SĂ ASIMILEZE UN MIJLOC DE COMUNICARE ÎN MASĂ, INTRODUCÂNDU-L CU FORCEPSUL IGNORANȚEI ÎN CATEGORIA MIJLOACELOR DE COMUNICARE DIRECTĂ? ESTE DREPTUL MEU SĂ VORBESC EXACT CE VREAU PE INTERNET, atâta timp cât nu relaționez și nu comunic cu tot felul de tâmpiți din systemul național de forță! ...

# Edelweiss - Apelant de Bukowina date 19 februarie 2017 17:44 +4

Puicuța judiciară se rezumă doar la ceea ce știe să facă un boboc judiciar: să măsoare literele și virgulele din textul legii și să deie cu ele în capul justițiabililor: „instanța reține că, spre deosebire de infracțiunea de ultraj, textul de lege nu mai prevede cerința ca amenințarea să se facă nemijlocit sau prin mijloace de comunicare directă, ci amenințarea poate fi realizată prin orice mijloace, inclusiv prin intermediul comentariilor postate în legătură cu diferite articole…” Vaileu! S-o apucat puicuța să legifereze! S-o apucat puicuța să realizeze ceea ce n-au reușit despoții din North Korea, Iran sau China: SĂ PUNĂ BOTNIȚĂ INTERNETULUI. „Die Strasse frei Alioara-Torquemada marschiert!” Acesta-i 100% exercițiu interpretativ extensiv în defavoarea acuzatului. [ ] Taman așa cum o explicat CCR în decizia nr. 405 din 15.06.2016, care o pus pripon la piciorușele de dinainte la tot felul de mânji judiciari.”

# Canarul date 19 februarie 2017 18:54 +10

Acest csm ar trebui mai intai sa rezolve probleme reale ale justitiei, sa isi intre in rolul lor constitutional de FOR DISCIPLINAR si mai apoi sa vada de treburile altor profesii. Si ... apropos... mai au masini de serviciu?... ce salarii/solde au? Bine ca stiu sa strige in gura mare cine ce sa faca in tara asta... ne-am facut o tara de controlori si feudali

# DODI date 19 februarie 2017 19:06 +10

CSM a început 2017 ”grandios” făcând sluj mârlanului de la Cotroceni. Ghena, marea specialistă în arestarea de gravide în luna 8-a, continuă ce a învățat de la marea juristă stanciu (care va dormi 9 ani la CCR). După ce precedenta dădea lecții presei folosind un limbaj de care și Anei Pauker i-ar fi fost jenă, Ghena vrea să pună presa la ... ghenă. Din păcate doar ea este obișnuită cu mirosurile pestilențiale ale ...(re)numelui. Presa (uneori chiar și cea aservită) nu se lasă introdusă în standardele ghenei. Din fericire CSM nu are putere legislativă, iar propunerile lor trebuie validate de Parlament (care nu prea îi au la inimă pe cei care au început activitatea cu un start furat și lingând clanța lui ciolanis). Sper ca pe lângă doamna Baltag să se trezească pe rând și ceilalți membri CSM și să își vadă numai de fișa postului.

# nick date 19 februarie 2017 19:13 0

ceausescu unde esti hah

# ADEVARUL date 19 februarie 2017 19:27 +4

NU ESTE NIMENI DIN PARLAMENT SAU DE AIUREA CARE SĂ LE FACĂ SUL(Ă) PROPUNERILE SI LA PRIMA SEDINTĂ SĂ LE DEA PESTE CAP FIECĂRUI MEMBRU CSM...20 DE LOVITURI(USOARE),IN SPERANTA CĂ LE VINE MINTEA LA CAP,IAR DOBITOCILOR ABSOLUTISTI CARE AU FORMULAT NEROZIA ASTA CU PRETENTIE DE LEGE,LE DORESC SĂ CANDIDEZE LA VIITOARELE ALEGERI PARLAMENTARE,DE CÂND P/L.M. FACETI VOI LEGILE?(EU STIU CA DINTOTDEAUNA DAR O SPUN ASA PENTRU IMPRESIUA ARTISTICĂ) :-) :-) :-)

# Matei date 19 februarie 2017 20:04 +3

O masura corecta. Cu conditia sa astepte si ei publicarea comunicatului cat a asteptat si Dragnea motivarea deciziei instantei.

# Taranu de la Tara date 19 februarie 2017 20:24 +5

Mai draghe, CSM! Ori esti..., ori ne iei de prosti. Sa inteleg, ca dupa cesemeul securistoid, Voi, cei asteptati cu sincere sperante, cu optimismul oamenilor simplii, doritori de dreptate, dupa ce v-ati cocotat in jilturi ati semnat pactul de coabitare anti romanesc? Daca e asa, RUSINEA SPERJURULUI SA VA ACOPERE NUMELE SI FATA, SI DE OCARA NEAMULUI ROMANESC SA VA TRAGETI... AER IN CAP (pentru oxigenare, narozilor...)! Sunteti tineri si am avut sperante... Faceti parte tot din categoria tinerilor spalati pe suflet...? CSM? sau cesemeul LUI? Hai, curaj doctzilor! Raspundeti prin FAPTE! ;-)

# ADEVARUL date 19 februarie 2017 20:49 +2

CSM-UL ACESTA TREBUIE SA FIE QUINTESENTA CÂMPULUI TACTIC,SI MAI CATOLICI DECÂT PAPA.REZULTATUL DE PÂNĂ ACUM AL IMPLICĂRII VOASTRE IN LEGIFERARE ESTE INSTRAINAREA CONTRIBUABILULUI DE ACTUL DE JUSTITIE,MAI PRETENTIOS CHIAR DECÂT JUSTITIA DIVINĂ...ACEASTĂ AFACERE A VOASTRĂ...PE BANII,NERVII SI VIATA NOASTRĂ,SCARAOSCHI SA VA IA SLUGILOR,IUZILOR.

# Edelweiss - Mi(orl)au de Bukowina date 19 februarie 2017 22:28 +4

Ce știe Tzăranul cum e cu traducerea pronumelui posesiv din doicișprahe în limba rrumânească. Apăi, în germană se spune „mein” sau „meine”. Cel mai interesant este cel de la masculin (sau neutru) care în limba volohilor se traduce așa: paltonul MIAU, Guvernul MIAU, SRI-ul MIAU, protestul MIAU etc. ( o vrut el ș-un Parlamentul Miau, dară poporul neMiau a grăit, pe 11 Undrea, un neechivoc „Câț! * de-aici, turbăciune!”.Adicătelea tot ce e gen masculin sau neutru, în grăirea peltică a Întâiului Turist al Țării, Adânc Gânditor de Hermannstadt se traduce pre limba miorlăilor, adicătelea e „AL MIAU”. Așa că nu-i nimic spectaculos în acțiunea fățișă și nedisimulată, a acestui CSM de ARGAȚI, având gena slugărniciei impregnată definitiv în genom, care strivesc imensele așteptări ce erau raportate la noul CSM și se constituia ca un veritabil „CSM-ul MIAU”. (nu al Miau - postacul, ci al Luiau - Gânditorul de la Hermannstadt). // * „Câț” onomatopee cu care în Moldova de afugăresc mârtanii.

# coca date 19 februarie 2017 21:08 +6

Mai papusilor, simtiti cum se apropie legea raspunderii magistratilor si va ia cu calduri, nu-i asa? Noi in schimb, ne tavalim de ras si bucurie, recunoastem. S-a cam terminat cu statutul vostru de faraoni!

# nae girimea date 20 februarie 2017 07:16 0

Deci Sinodul CSM vrea sa-si publice afuriseniile . Totusi , e bine ca nu doreste arderea pe rug a ereticului care a deranjat Sinodul

# capcaun date 20 februarie 2017 08:52 0

imediat inseamna in aceeasi zi sau a doua zi?, a treia zi inseamna tot "imediat"???

# Margareta Matei date 20 februarie 2017 16:24 0

Atat timp cat presa e folosita doar in scopuri de calomniere, defaimare, atacuri la persoane, denigrare, manipulare a maselor, inducerea de stiri false, etc., e logic sa toata lumea sa aiba ceva cu ceea ce  se vrea a fi "presa".  Presa buna nu prea mai exista in Romania. Cred ca si aia de pe timpul lui Ceausescu era mai optimista si aducea mai multa lumina pe chipurile oamenilor. Macar vorbea despre recolte bune si  industrializare, nu despre morti, batai, furturi, pitipoance, razboaie politice  si tot ce mai poate demoraliza un om.  <img src=ops:' />

# petre date 20 februarie 2017 17:15 0

Cetateanul este contribuabilul care plateste pe toti finctionarii statului cu salarii uluitoare in domeniul justitiei, serv. speciale ,parlamentari ,si cu salarii mult mai in domeniul ordinei publice si aparari,. Pentru acest aport , la bunastarea functiilor publice PRESA Scrisa sau vizuala este privata si obligata sa informeze cetateanul cu bune si cu rele .DEmnitarii si orice functionar public nu are voie sa o cenzureze ,pentruca apara pe cetatean de abuzul puterii.

# Margareta Matei date 20 februarie 2017 19:40 0

#Atat timp cat presa e folosita doar in scopuri de calomniere, defaimare, atacuri la persoane, denigrare, manipulare a maselor, inducerea de stiri false, etc., e logic ca toata lumea sa aiba ceva cu ceea ce  se vrea a fi "presa".  Presa buna nu prea mai exista in Romania. Cred ca si aia de pe timpul lui Ceausescu era mai optimista si aducea mai multa lumina pe chipurile oamenilor. Macar vorbea despre recolte bune si  industrializare, nu despre morti, batai, furturi, pitipoance, razboaie politice  si tot ce mai poate demoraliza un om. 

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL


    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home3/luju/public_html/_template/article.php on line 153
    • VERDICTUL ZILEI - Trebuie prelungita starea de alerta?

    • VOTEAZA
Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 2.07.2020 – Doamna Margareta umbla cu vrajeli vestejite

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva