26 November 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

IMPOSTURA IN CSM - Plenul CSM, cu majoritate de voturi, a calcat in picioare Constitutia si a stabilit ca Daniel Morar sa fie membru de drept in CSM in locul Procurorului General al Romaniei, functie care este vacanta. Orice vot al lui Daniel Morar in CSM este nul

Scris de: Adina A. STANCU - Razvan SAVALIUC | pdf | print

24 October 2012 15:08
Vizualizari: 6210

 

Iata demonstratia ca majoritatea membrilor CSM nu dau doi bani pe lege si fac politica propriilor interese. Marti seara, Plenul CSM a votat in baza unui regulament fara aplicabilitate in speta, ca procurorul Daniel Marius Morar, care in prezent este delegat pe functia de prim-adjunct al Procurorului General al Romaniei, sa reprezinte ca membru de drept pe procurorul General al Romaniei - functie care este in prezent vacanta. Votul a fost luat cu majoritate, cel putin patru membri ai CSM opunandu-se acestei initiative plecate din informatiile noastre de la insasi vicepresedinta CSM Oana Haineala. Membrii CSM care s-au opus au adus o serie de argumente pe nelegalitatea unei astfel de „inlocuiri”.


Constitutia nu prevede inlocuitor in CSM pentru Procurorul General al Romaniei

Articolul 133 din Constitutie, privitor la rolul si structura CSM, prevede ca CSM este compus din 19 membri, din care 14 alesi, 2 reprezentanti ai societatii civile, precum si 3 membri de drept: ministrul Justitiei, presedintele ICCJ si Procurorul General al PICCJ.

CSM sfideaza Constitutia, pe care o inlocuieste cu un regulament!

In pofida prevederilor art. 133 din Constitutie, CSM a anuntat marti seara urmatoarele:

In sedinta de astazi, 23 octombrie 2012, Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a hotarat - cu majoritate de voturi - ca prim - adjunctul procurorului general al Parchetului de pe langa inalta Curte de Casatie si Justitie poate participa la sedintele Sectiei pentru procurori si ale Plenului CSM, in caz de vacanta a functiei de procuror general.

Potrivit art. 7 alin (3) din Regulamentul de ordine interioara al parchetelor, aprobat prin Ordinul Ministrului Justitiei nr. 529/C/2007, „in perioada absentei procurorului general sau a imposibilitatii exercitarii functiei, indiferent de cauza acesteia, inclusiv revocarea, prim-adjunctul procurorului general il inlocuieste de drept in exercitarea atributiilor ce ii revin in aceasta calitate, iar in cazul absentei acestuia sau al imposibilitatii exercitarii functiei, indiferent de cauza acesteia, inclusiv revocarea, atributiile sunt exercitate de drept de adjunctul procurorului general.”

Avand in vedere faptul ca procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie este membru de drept al Consiliului Superior al Magistraturii, in considerarea calitatii pe care o detine si in scopul asigurarii reprezentarii la nivelul Consiliului, prin conducator, ca reprezentant al autoritatii judecatoresti a Ministerului Public, Plenul CSM a apreciat ca prim-adjunctul procurorului general poate participa la sedintele Sectiei pentru procurori si ale Plenului Consiliului, avand aceleasi atributii, competente si interdictii de a participa sau de a vota - art. 28, alin (2) din Legea nr. 317/2004 - pe care le are procurorul general.

Regulamentul invocat de CSM nu are nicio valoare. Orice vot al lui Daniel Morar in CSM este nul

Un regulament nu bate o lege - o stie orice student la Drept - iar cand vorbim de o functie vacanta, aceasta nu este echivalenta cu o imposibilitate de prezentare a Procurorului General, absenta insemnand ca titularul functiei este plecat din localitate sau are probleme de sanatate ori personale ce-l pun in imposibilitate de prezentare. Regulamentul invocat nu spune nimic despre functia vacanta de Procuror General. In al doilea rand, dar esential, Constitutia vorbeste despre vacanta unei functii, spre exemplu la seful statului, in mod expres cine ii ia locul in caz de vacantare, respectiv presedintele Senatului. In cazul membrilor de drept ai CSM, Constitutia nu prevede posibilitatea inlocuirii acestora!

Pe de alta parte, nici Legea 317/2004 de functionare a CSM nu prevede procedura inlocuirii unui membru de drept al CSM, decat in cazul membrilor alesi sa asigure interimatul pana la noi alegeri.

Drept urmare, Plenul CSM, in cazul lui Daniel Morar a savarsit un abuz de putere, sfidand Constitutia si erijandu-se in legislativ.

In aceste conditii, orice vot pe care Daniel Morar il va da in calitate de membru de drept in CSM este lovit de nulitate, iar prezenta sa in CSM este un act de impostura.

Vechiul CSM a interzis ca secretarii de stat si adjunctii Procurorului General sa voteze la sedintele CSM. Ce-ar insemna ca orice membru ales din CSM sa-si trimita inlocuitori?

Amintim ca in 2005, cand exista moda ca ministrul Justitiei ori Procurorul General al Romaniei sa-si trimita secretarii de stat sau adjunctii sa-i reprezinte in CSM cand considerau ca au treburi mai importante, ori nu aveau chef sa mearga la sedintele CSM, Plenul a luat decizia sa nu mai permita votul niciunui inlocuitor. Acestia erau lasati sa participe la sedinte in locul trimisilor lor, dar de votat nu aveau dreptul. Aceasta decizie insa nu a fost parafata printr-o Hotarare a CSM, considerandu-se ca legea nu poate fi altfel interpretata decat cum spune Constitutia. In caz contrar, asta ar insemna ca orice membru ales din cei 14 ai CSM sa trimita pe cine vor ei la sedinte, pe secretare, pe soferi etc...

Comentarii

# Comisarul purtator de cuvant s-a inscris la concurs date 24 October 2012 15:45 +20

Asta nu-i nimic, in CSM se poate orice. Umbla vorba pe forum ca femeia-comisar, care ocupa postul de purtator de cuvant s-a inscris la concurs pentru o functie interna de personal asimilat magistratilor. Oare i-au dat si subiectele dinainte?

# le-au dat date 24 October 2012 22:39 +10

ca sunt 5 locuri :lol:

# E bine date 24 October 2012 22:52 +9

Deci pe lista de candidati trebuie sa mai cautam inca 4 pile.

# fără discriminare date 24 October 2012 15:55 +13

:lol: vă rog mult de tot,fără discriminare!Ar trebui să mulțumiți celor de la LUJU că au ”remarcat-o”!

# DOREL date 24 October 2012 16:11 +17

Nu e loc de mirare, a fost ordin si s-a executat ! Si, b): da' de la cine a fost ordinu' ? Pai, ghici ghicitoarea mea ! Parerea mea ...

# Imnul ABBA pt Haimanale date 24 October 2012 17:18 +23

RUSINE; RUSINE; RUSINE SA VA FIE! RUSINE ; RUSINE SA VA FIE! Ati facut de ras toata magistratura si va zbateti ca niste viermi incalecati de broaste sa-l tineti pe Morar in functie si sa-i satisfaceti setea de putere lui ZEUS! Sunteti niste slugi jenante, niste excremente ale magistraturii prin modul in care interpretati legile. Un membru de drept nu poate fi inlocuit de un membru plasat acolo PE NEDREPT! JENANTILOR!

# Andre date 24 October 2012 16:16 +19

Sper sa-i revoce cat mai repede pe cei din CSM daca vor sa recredebilizeze justitia. USL cu bunele si relele(destule) lor au pus macar la justitie o profesionista desavarsita in persoana Monei Pivniceru, ar fi timpul ca si restul magistratilor sa se ocupe de CSM.

# CALCUL date 24 October 2012 16:19 +5

Numai din taxe pe făcătura asta s-au strâns 17600lei.E golănie curată.Dacă mă înscriam și eu....Las-o dracu DORELE cu ordinu” că așa ceva nu-i de la Cotroceni!

# doru date 24 October 2012 16:38 +11

tu nu intelegi ca acelasi CSM va valida anumiti candidati??? Evident dl. Morar nu va vota pentru sine sau interesele sale, dar CONTRA altora nu este tinut de nici un motiv, nu?

# grefierul de serviciu date 24 October 2012 16:57 +13

Daca ati vedea sentintele date in favoarea presedintei csm in dosarele personale, de magistratii "independenti" ati intelege ca poate orice, csm-ul. Parca au scoala de pasari de la moscova! Cine sa-i revoce. Ghica face jocurile oricui e la putere, basel;u, Lupascu si asa ii place sa stea in genunchi! :lol:

# Haimaneala date 24 October 2012 17:04 +22

Haimaneala este cu un pas inaintea tuturor. Alearga pana da de gardul de sarma. Mai trist este ca au subordonat CSMul Palatului Cotroceni si PDLului.

# Ilarion date 24 October 2012 18:38 +16

Dragi tovarasi si pretini va enervati inutil pe rentierii[rele] de la csm ii doare fix la buna reputatie de tot ce ganditi si scriei ei[le]i-au salariul,achita ratele la credite si merg in toate deplasarile cu constiinta impacata.

# Cata date 24 October 2012 19:13 +11

oare care sa fie motivul unui astfel de demers? nu ar fi existat aceasta situatie daca in viitorul apropiat csm nu ar trebui sa faca ceva! sa aibe legatura cu numirile care se pregatesc??? am o intrebare pentru jursti: putea kovesi delega conducerea procuraturii lui morar atita vreme cit kovesi nu s-a numit singura in functia pe care a detinut-o? morar e sinonim cu infaturarea si prostia. nimic nou in aceasta noua tentativa de a demonstra asta!

# Vaca Roiu date 24 October 2012 19:27 +14

Vacaroiu a decis : Bugetul Romaniei este furat cu 40%. Mafia a decis : pentru a ..mari procentul, punem pe Morar sef la PICCJ -CSM.

# lili date 24 October 2012 20:26 +12

Niste jigodii de tip humanoid care ar trebui impuscate!

# sanda date 24 October 2012 23:54 +9

Aprindeti cate o lumanare intoarsa la morti pentru ei si este suficient. Se topesc si se ingalbenesc ca si lumanarea !( vezi fata lui Morar ) :D

# viziru date 25 October 2012 06:52 +6

UNDE SUNTETI VOI, TOTI JURISTII SI PROCURORII DEMNI SI DREPTI AI ROMANIEI???Chiar atit de mult va scapa prin degete aceste jiogodii ordinare incit nu mai aveti nici o cale posibila sa ne scapati de ei??? DE CE nu luptati , de ce nu reactionati ??? Daca ei vad ca li se permite , de ce sa nu faca ce vor din tara asta>Pe cine asteptati sa reactioneze?Oameni care nu stiu cum sa lucreze cu legile? Voi sunteti cei care puteti gasii prin legile europene ceva sa ii inlaturati .Noi va sustime si luptam in spatele vostru

# Baumax date 25 October 2012 08:41 +5

Procurorii sunt acum pe Aleea Cotroceni, aliniati frumos, sa primeasca ultimile medalii ale Regimului aflat la sfarsit.

# BRAVO LUJU date 25 October 2012 14:38 +1

 Va iubim pe toti de la LUJU. 

# Baumax date 25 October 2012 15:48 0

UE a decis : Romania adio Schengen ! Cu procurori infractori la conducerea PICCJ-DNA-CSM, NU SE POATE !!! Plangeri CEDO, sute de plangeri penale la PICCJ privind abuzurile procurorilor asupra justitiabililor simpli ! anchete pe capota Loganului pentru anularea Referend, Macovei tradand tara pe care o reprezinta, a fost prea mult pentru UE ! Bulgaria's interior minister will attend EU Justice and Home Affairs Council meeting in Luxembourg on Thursday, which will discuss the country's Schengen bid, but postpone a final decision. As a result, the decision on the accession of Bulgaria and Romania to Schengen will be postponed for March 2013, sources have disclosed. The agenda of the meeting of the Justice and Home Affairs Council on Thursday also includes a discussion of counter-terrorism measures against the backdrop of the July 18 ... A decision backing Schengen expansion must be approved unanimously by all Ministers participating in the sitting, while three countries have already...

# LICA date 26 October 2012 20:37 0

CE TREABA ARE CONSTITUTIA ROMANIEI SI LEGILE COLONIEI ROMANIA IN FATA ACESTOR "EXCREMENTE " UMANE CARE FAC PARTE DIN CLANUL IMPOSTOR NUMIT JUSTITIA ROMANA?? ABSOLUT TOTI MAGISTRATII DIN ROMANIA SUNT NISTE ESCROCI DE DREPT COMUN. SUNT CORUPTI TOTI PINA IN MADUVA OASELOR.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 25.11.2022 – Judecatoare cu poze XXX (Galerie foto si video)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva