9 martie 2021

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

JUDECATORII II SAR IN CAP LUI TUDOREL – Reactie bomba dupa decizia ministrului Justitiei Tudorel Toader de a amana, prin OUG, posibilitatea pensionarii la 20 de ani vechime. 396 de judecatori se opun modificarilor lui Toader: "Nu se poate lua in serios asa zisa fundamentare a OUG... Nu exista, statisic vorbind, niciun impact serios in privinta resurselor umane din sistem... Se pune intrebarea legitima privitoare la intentia declarata recent de a dispune modificarea acestei legi" (Lista)

Scris de: Elena DUMITRACHE | pdf | print

15 octombrie 2018 17:08
Vizualizari: 8061

Ministrul Justitiei Tudorel Toader (foto) a reusit sa isi puna in cap judecatorii din cauza mult discutatei si modificatei ordonante de urgenta care a vizat schimbarea unor importante prevederi din noile Legi ale Justitiei, recent intrate in vigoare. De departe, cea mai mare nemultumire exprimata din randul judecatorilor s-a referit la intentia ministrului Justitiei de a amana posibilitatea pensionarii magistratilor la 20 de ani vechime pana in 2022. Ca intre timp modificarea a fost modificata, astfel incat posibilitatea pensionarii sa fie in vigoare din 31 decembrie 2019, este alta poveste. Esential este ca forma ordonantei de urgenta a lui Tudorel Toader, care s-a plimbat prin spatiul online in acest weekend, a fost suficienta pentru ca, nu mai putin de 396 de judecatori, majoritatea de la curti de apel, tribunale si chiar Inalta Curte de Casatie si Justitie sa formuleze "Contraargumente" la propunerea ministrului Justitiei de modificare a disp.art. 82 alin. (3) din Legea 303/2004 privind conditiile de pensionare a judecatorilor si procurorilor.


Potrivit documentului intitulat "Contaargumente" pe care Lumea Justitiei il prezinta in integralitate, insotit de listele cu semnaturile celor 396 de judecatori, magistratii isi exprima convingerea ca o astfel de Ordonanta de urgenta, precum si nota de fudamentare a acesteia, nu pot fi luate in serios, atat timp cat nu este prezentata o situatie statistica a cifrelor financiare, ori a impactului in ce ar putea fi previzionat asupra resurselor umane din sistem.

Altfel, semnarii documentului, din care reiese ca este adresat Sectiei pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii, vorbesc si despre imprejurarea cresterii duratei INM, cei 396 de semnatari ai documentului aratand ca posibilitatea cresterii vechimii pentru promovare "nu poate fi un argument" atat timp cat in sistem exista deja "numerosi judecatori care detin gradul profesional superior si functioneaza la instantele inferioare."

Realizand o statistica cu privire la numarul celor care care indeplinesc conditiile de pensionare, semnatarii documentului, arata ca cifrele din ultimii ani, dar si situatia actuala releva faptul ca in anul 2018 ar putea fi estimat un numar de 10% din numarul actual al judecatorilor, reprezentand circa 480 de persoane, dintr-un total de 1437 de judecatori care au peste 20 de ani vechime in functie si care se pot pensiona.

Comparativ, semnatarii manifestului trimis la CSM, in care ministrul Justitiei este urecheat pentru ca vrea modificarea unor legi care au trecut testul constitutionalitatii, arata ca in anul 2009 s-au inregistrat un numar de 350 de judecatori care au fost eliberati din functie prin pensionare, reprezenand un procent de 8% din numarul total al judecatorilor aflati in sistem, de 4468.

Prezentam in continuare documentul si numele judecatorilor care isi insusesc manifestul impotriva modificarii Legilor Justitiei:


Comentarii

# Unneuron date 15 octombrie 2018 17:20 +14

Da mă judecatori, da ne doare in p**ă de ce credeti voi. Guvernul.are puterea sa dea ordonanțe. Punct.

# DODI date 15 octombrie 2018 18:09 +4

Veți găsi 396 de contra-contraargumente pentru ca respectivii să nu fugă de urmările sentințelor date de ei în baza bilețelelor de la SRI și să răspundă. Apoi, dacă mai apucă libertatea, poate să prindă și pensia. Fie ea la fel de nesimțită ca și leafa.

# Bomba date 15 octombrie 2018 19:43 +1

Stați sa vedeți distracție acum. Când va afla Dragnea cine a semnat pe lista asta. Sunt exact cei care contează in Justiție in frunte cu șeful Inspecției Judiciare și conducerea CAB,judecătorii de la ICCJ etc. Ăștia pana acum au mers pe burta,ca li se promisese asta cu pensionarea la 20 de ani. Acum când au văzut ca au luat TEAPA,sa vezi ce bumerang ii trimite mustaciosului direct in moalele capului . Stați ca va fi interesant Ahahahahahahah!!!

# eu date 15 octombrie 2018 17:45 +3

Propun sa se poata pensiona cu vechimea de 1 an,pentru ca fac o treaba exceptionala...

# BELGIANCA date 15 octombrie 2018 18:11 +4

AU DREPTATE CA VOR SA SE PENSIONEZE .DE FRICA EVALUARII PT SENTINTELE PE CARE LE AU DAT SI PROCESELE CARE SAU FACUT LA ORDINEA SRI SI DNA NU DE ACEEA LE ESTE FRICA .STATI CUMINTI CA VA VINE RINDUL.CEL PUTI DE ACUM SA FACE SI SA RESPECTATI LEGILE IN PROCESELE PE CARE LE AU PE MASA .PROBABIL VOR LA 45 DE ANI PENSIONARI .SARACII DUPA ATITEA NEDREPTATE CARE AU FACUT O AU NEVOI DE RELAXARE

# DODI date 15 octombrie 2018 18:27 +6

LOGICĂ: ciolanis și cățeii sistemului (pnl, usl, b1, SRI tv, digi, etc) critică orice măsură ia Guvernul sau Parlamentul (chiar dacă aceste măsuri s-au dovedit a fi viabile și au dus la creșterea economiei și a veniturilor societății). CONCLUZIE: dacă modificările aduse de dorel au stârnit atâtea pasiuni la oficinele amintite înseamnă că sunt ele BUNE. Ceea ce era de demonstrat. RIEN NE VA PLUS.

# TEAPA date 15 octombrie 2018 18:36 +1

au luat teapa de la Tudorel... asa le trebuie

# Ce-ar fi sa iesim dracului toti la pensie dupe 20 de ani ? date 15 octombrie 2018 18:46 +4

Ba voi nu sunteti normali ? Cum adica ? In primul rand e discriminare profesionala !!! Cu ce sunt mai stresati magistratii decat medicii chirurgi sau minerii care zac ca sobolanii in adancuri nestiind daca mai iasa de-acolo ? Mai terminati dracului cu profesiile astea "stresante" ! :o

# Alecsandra date 15 octombrie 2018 19:01 +2

Cel mai uşor lucru e să critici ! Bine era inainte de 1989 cand era atâta linişte, toata lumea   respecta legea, acuma se doreste  ca legea sa se dea dupa bunul plac al fiecaruia. E imposibil !    :sad:

# Edelweiss - Der Analytiker von BUKOWINA date 15 octombrie 2018 19:40 +1

Ce questie bizzară! :-? Mă uit pe oareșce nume din listă și văz că ĂȘTIA sunt CU TOTUL ALȚII decât Golanii semnatari ai mizeriilor și urdorilor memorandiste de inspirație hashtagrezistsănumăduclabudă! :eek: Ha, ha, ha, ha! Ăștia sunt... CEILALȚI! Ăia care fie nu au achiesat la plicul galben al plonerului SRI, fie și-au dus activitatea în tăcere, în demnitate, în anonimat. ȘI TOT EI SUNT cei care VOIAU SĂ PLECE PRIMII! Asta vrea să însemne că pensionarea anticipată, cu toate criticile aduse de derbedeii hastag, lor le era de un mare serviciu: PLECAU PROFESIONIȘTII ȘI DEMNII, RĂMÂNEAU ÎN SYSTEM CANALIILE, DERBEDEII ȘI NEOBRĂZAȚII! :eek: Ha, ha, ha, ha! Corabia putrefactă a systemului pirateresc de justiție protocolară urma să fie părăsită de naufragiați, pe șandrama urmând să rămână doar ȘOBOLANII, ȘOARECII, PĂDUCHII ȘI MOLIILE! :roll:

# Edelweiss - Sfetnik parshiw (de BUKOWINA) date 15 octombrie 2018 20:54 0

Io* zâc ca să se deie voie la juzi să se pensioneze care cum îi pohtește suflițălul! :eek: Ca mai apoi să se poată apropia Plebea cea înfuriată de barcazul putred al Justiției române și să-i deie foc, cu tot cu șobolanii și păduchii dinlăuntru! Îi spune tot deratizare și dezinsecție și-i metoda alternativă la deratizarea efectuală prin metodele rulesoflaw. Rezultatul este exact același!

# un mizantrop date 15 octombrie 2018 19:49 +1

Care e diferenta dintre un magistrat judecator, platit regeste ( el a ajuns in UE si-i judeca pe amaratii astia din evul mediu, cam, ce fel de dreptate e asta?!), sa imparta dreptatea, varful aspirationalului profesional si militianul lui Coarna, panditor in boscheti, sluga la toate puterile, dar, deosebit de vocal cand e "atins la bani"?!

# Edelweiss - Obersturmführer des Heeres d.R. date 15 octombrie 2018 21:14 0

Hai săț zâc Io*, misantroape, cari-i diferența: prima e la însemnele de pe epolet: cei din tagma boacterilor de noapte au epoletul fără nici o liniuță longitudinală și trese late, din fir argintiu alb, amintind de tablele de pe umărul gardianului Gicuță din „Cel mai iubit dintre pomânteni”. A doua diferență e culoarea ținutei: boacterii lui coarnă având, în general, ținuta de culoare albastru ultramarin. Spre deosebire de tablagiii milițeni, ăștia din justiție cică-s oleacă mai spilcuiții, din high-life-ul systemului. Așa că ei au pe umăr liniuță de ofițer cu grade superioare, iar gradele li-s de la maior, lt.col și col SRI până hăt încolo la general SRI. Ținuta lor îi de două feluri: cea neoficială de culoare albastru-verzui-brun, amintind de Cămășile brune, și cea oficială - roba de magistrat. Excepție de la astă regulă fac magistrii agenți dubli: SRI-FBI, SRI-CIA, SRI-Mossad, SRI-GRU (babornița lămășanu de la Suceava), SRI-BND, SRI-DGSE et caetera.

# Judecator iccj date 15 octombrie 2018 21:36 +3

Foarte bine ca au sărit în capul ministrului care nu trebuia sa treaca aceste prevederi in lege daca nu anticipase eventualul exod. Interesant este că argumentele judecătorilor sunt fundamentate pe cifre nu aberațiile lacrimogene ale forumului judecătorilor. Ceea ce a facut ministrul ă fost sa achieseze la mizeriile forumului judecătorilor care ce sa vezi ar avea membri beneficiari ai ordonanței amânate până în 2022. Argumente articulate si decente. Se vede ca sunt ale judecătorilor echilibrati din această țară. Si inca o remarcă. Sunt exclusiv judecători. Nu procurori auditori de justitie sau asimilati. E bine ca mai exista astfel de judecatori in tara pt justitiabili

# santinela date 16 octombrie 2018 07:36 +2

Deci dupa dvs.(judecator iccj) numai cei 396 de judecatori sint "echilibrati" in aceasta tara,restul care nu au comentat masura sint dezacsati rau de tot. Slugile vor sa paraseasca sistemul si sa se ascunda,poate nu vor raspunde pentru activitatea mizerabila pe care au avut-o. Legea-i lege si pot protesta cit vor dar acum nu mai pot iesi ca ultimii golani pe treptele unor institutii !!

# jude la opinca ţării date 15 octombrie 2018 23:44 +2

Mulţi dintre semnatari se puteau pensiona fără să astepte  modificarea. m-a nervozat, de principiu, urgenta/ neurgentei.   In orice caz, destui vor rămâne, asa că e pe stoc material de înjurat. Aveti, nu de putine ori , justificarea să dati  în  noi cu flinte, cu vitriol cu Talionul, nu-i bai ! Sunt caliti cei care au trecut prin zorii batjocoririi macoviste, cu afise în  instantă din seria ” nu da spagă, nu lua spagă  toarn-o şi pe mă’ta dacă dă bacşiş"  practic, bazele scăldătoarei la comun indiferent dacă erai ok sau nu. Zâmbeam amar,“eram atât de tineri şi  aveam de unde muri “  Să gândim însa la ziua exodului în care cei cu adevarată vocatie vor pleca. Brusc  si multi…din varii motive sau ca răspuns la surzenia decidentilor  Ar fi poate cea mai serioasă  palmă dată sistemului  cu tot cu  reprezentantii săi  De asta vreu să mai mor un pic şi încă zic :  Domnule Ministru,  începeti de acum: Restart si de la capăt să nu vă prinză vremurile! 

# Ce ar fi daca si magistratii ar fi egali cu lumea ..? date 15 octombrie 2018 23:51 0

Daca ar iesi la pensie exact ca-n alte meserii si astfel nu s-ar creea caste profesionale care-si dau singure legile care le convin , ce ar fi? Daca nu le sunt suficiente salariile monstru si pensiile asemenea , sa lase pe altii si sa vina la munca pe autostraziile patriei , ca tot se plang cat de greu e in birou la aer climatizat, plini de facilitati si bani. :-*

# KANT date 16 octombrie 2018 08:29 0

Din ciclul "atunci când moralitatea este doar un termen din dicționar ..." este evident că acțiunea acestora are în vedere doar latura materială ('bani buni' făra stres), dar, sunt alte categorii socio-profesionale, cel puțin la fel de îndreptățite, cărora li s-ar cuveni același drept, dela educația preșcolarului la chirurg și aistentul din căminele pentru vârstnici, etc. !

# Nicu date 16 octombrie 2018 11:04 +1

:cry: 8) Mai, voi va dati sema ca madulareascu emilia vrea sa iasa la pensie? hahahaha....mai, ea care toata viata a ars-o cu talent, a fentat tot ce misca, habar nu are cum se deschide dosaru? :lol:

# Edelweiss - Grăitor bine-argumentat (de BUKOWINA) date 16 octombrie 2018 11:41 0

Mey, ca unul care la vremea lui a trecut printr-o operațiune amplă de reducere a personalului din RoArmy, pot să spun cu îndreptățit temei faptul că prevederea legii 303/2004 cu pensionarea anticipată se comportă faptic EXACT ca Ordonanța 7/1998 - cea care a dat semnalul plecărilor benevole din Armată. Ei bine, în momentul în care s-a adus la cunoștința cadrelor, ăn februarie 1998, despre posibilitatea plecării din system prin pensionare sau demisie, puțină lume știe că PRIMII cei de la ușa biroului Cadre, care au formulat cerere de pensionare sau demisie, au fost ... PROFESIONIȘTII. Au fost cei care cunoșteau o meserie, care știau să facă ceva, care știau că-și pot reorganiza viața pe alte coordonate profesionale. Cei care au rămas erau politrucii cu Ștefan Gheorghiu, sergenții făcuți ofițeri la apelul bocancilor în 1968, tot felul de lingăi de clanțe sau piloși ai câte vreunui general.

# Edelweiss - Grăitor bine-argumentat (de BUKOWINA) date 16 octombrie 2018 11:47 +1

În cazul Legilor Justiției, ce permit plecarea anticipată din system, tot felul de gomoși guvernamentali se întreabă ca care ar fi efectele și cam care ar fi proiecțiile în timp. Hai că le-o spun Io* cum o să fie: PRIMII CARE OR SĂ PLECE OR SĂ FIE PROFESIONIȘTII BUCHEI JURIDICE, CEI CU BUNUL-SIMȚ ETIC NEÎNTINAT DE PROTOCOLIADA PLICURILOR GALBENE ȘI A DISPOZIȚIILOR OBSCURE, VENITĂ PE FILIERĂ EXTRAJUDICIARĂ! :eek: Da, da! Așa o să fie. Cei care mai au o urmă de decență în caracter se vor detașa fără regret de acest system duhnitor, aflat în stare de descompunere, de putrefacție. Cine va rămâne în system? Păi, deja s-au anunțat danileții, marinașii, mateii, doreii, lulutzii, bucuricii, onii, dragomirii, et caetera, et caeterea. Or să rămână BORFAȘII, GOLANII, BAGABONȚII, LICHELELE, CANALIILE, SECĂTURILE, GUNOAIELE, JEGURILE! Așa că nu mai e nevoie de vreo altă predicție temporală! Am spus Io* cum o să fie! :-? post-script: să vezi atunci dixtracție ce-o să fie în Rroemenika sekuristană!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 8.03.2021 – Judecatoarele care au impartit pachetul. Modificari cu dedicatie la Legile Justitiei

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva