22 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

LA CHEREMUL LICURICILOR – Desi SUA nu au nicio competenta sa ne monitorizeze pe Justitie, intrucat Romania este stat membru al UE, capii CSM s-au intalnit cu delegatia Ambasadei Statelor Unite pentru a discuta despre "problemele sistemului judiciar" si "independenta Justitiei in contextul anului electoral 2014". CSM pretinde ca intalnirea de taina a fost una "de curtoazie" si spune ca nu poate da publicitatii continutul discutiilor purtate

Scris de: Elena DUMITRACHE | pdf | print

28 August 2014 16:47
Vizualizari: 6009

Actuala Conducere a CSM continua practicile de neinteles ale fostilor sefi ai CSM de a se duce cu para la americani si de a critica puterea executiva si legislativa, omitand faptul ca Romania nu este monitorizata pe Justitie de Statele Unite ale Americii, intrucat este membra a Uniunii Europene. Asemenea intrevederi cu persoane din Ambasada SUA, care si-au permis in anii trecuti sa ne impuna ce procurori sa mentinem pe anumite functii, indiferent daca acestora le expira prin lege mandatul, pot fi lesne catalogate drept imixtiuni ale unor politicieni straini in activitatea puterii judecatoresti. Culmea, au existat membri ai CSM care si-au facut un titlu de glorie ca au dat mana cu vreun ambasador american, expunandu-si cu mandrie pozele in spatiul public.


Mai exact, presedintele CSM, judecatorul Adrian Bordea, si vicepresedintele Consiliului, Gheorghe Muscalu, au primit vizita unei delegatii a Ambasadei Statelor Unite ale Americii la Bucuresti, condusa de Dean Thompson, insarcinatul ad interim cu Afaceri al SUA in Romania. Informatia a fost facuta publica de CSM, intr-un comunicat de presa in care precizeaza ca intrevederea dintre sefii CSM si delegatia Ambasadei Statelor Unite a avut loc in data de 27 august 2014. In acelasi comunicat, Biroul de informare publica si relatii cu mass media din CSM precizeaza ca in cadrul intalnirii dintre Adrian Bordea, Gheorghe Muscalu si delegatia Ambasadei SUA la Bucuresti s-a discutat despre problemele sistemului judiciar sau despre independenta Justitiei in contextul anului electoral 2014. Desigur, printre temele de discutie ale reprezentatilor CSM si ai Ambasadei SUA la Bucuresti s-ar mai fi aflat si subiecte precum raporturile CSM cu alte institutii sau relatia cu reprezentantii mas-media, dar acestea palesc in fata temelor privind "independenta Justitiei" in an electoral, sau in fata infinitelor problemele ale sistemului judiciar. Si cand ne gandim ca toate aceste probleme au fost discutat cu Ambasada Statelor Unite la Bucuresti... s-ar impune parca niste precizari.

Lumeajustitiei.ro a solicitat Biroului de informare publica si relatii cu mass media din CSM un document oficial in care sa se specifice detaliat care au fost temele discutate in timpul intalnirii dintre sefii CSM si reprezentantii Ambasadei SUA la Bucuresti, precum si care a fost motivul vizitei delegatiei americane la sediul Consiliului Superior al Magistraturii.

CSM: "A fost o intalnire de curtoazie ca urmare a solicitarii venite din partea reprezentantilor Ambasadei SUA la Bucuresti"

In primul rand, CSM a tinut sa precizeze pentru Lumeajustitiei.ro ca vizita efectuata la Sediul CSM de reprezentantii Ambasadei Statelor Unite ale Americii la Bucuresti a avut loc, nu in urma unei invitatii adresate de sefii Consiliului, ci "ca urmare a solicitarii venite din partea reprezentantilor Ambasadei SUA." Mai mult, ni s-a precizat ca "intalnirea desfasurata la sediul CSM a fost una de curtoazie". Carevasazica, reprezentantii Ambasadei Statelor Unite ale Americii de la Bucuresti au vrut sa vina la CSM sa discute cu Bordea si Muscalu pentru ca sunt procupati de ce se va intampla in an electoral cu Justitia, daca ii va fi atinsa independenta sau nu, dar si sa fie la curent cu ce probleme se confrunta judecatorii cand intra in sala de judecata, ce abuzuri se comit in dosare, sau daca se respecta repartizarea aleatorie a cauzelor. Interesant, nu!?

In ce priveste solicitarea noastra privind transmiterea unui Raport sau a unei minute cu discutiile detaliate din timpul intalnirii de la sediul CSM, reprezentantii Biroului de informare ne-au precizat ca "Raportul nu este inca intocmit", dar ca urmeaza ca in curand sa fie redactat, subliniind insa ca "astfel de documente nu se dau publicitatii". Noi am am auzit pe de alta parte, si ca de cele mai multe ori dupa intalniri de acest nivel nici nu se redacteaza Rapoarte, dar asta este alta discutie.

Seful CSM s-a intalnit de doua ori, in decurs de doua luni, cu reprezentantii Ambasadei SUA la Bucuresti

Vizita efectuata de reprezentantii Ambasadei SUA la Bucuresti chiar la sediul CSM ne duce cu gandul ca in urma participarii judecatorului Adrian Bordea – alaturi de sefa Inaltei Curti de Casatie si Justitie, judecatoarea Livia Stanciu, fosta sefa a CSM, procuroarea Oana Haineala, si alaturi de alti reprezentanti de la varful sistemului judiciar – la receptia oferita de Ambasada SUA cu prilejul Zilei Americii s-a creat o buna colaborare intre institutii. Sau poate ca buna colaborare interinstitutionala dateaza de la intrevederea pe care Adrian Bordea a avut-o, in ianuarie 2014, in calitate de proaspat ales sef al CSM cu reprezentanti ai Ambasadei Statelor Unite ale Americii, si care a avut loc, potrivit declaratiei lui Bordea de la acea data, "pe teren neutru, o alta locatie decat CSM sau ambasada". Dupa vizita, la care a participat si atunci vicele CSM, Gheorghe Muscalu a adaugat ca intalnirea "a fost pe teritoriu romanesc".

Iata comunicatul CSM din data de 27 august 2014 privind vizita Ambasadei SUA la Bucuresti:

"Astazi, 27 august 2014, presedintele Consiliului Superior al Magistraturii, domnul judecator dr. Adrian BORDEA, si vicepresedintele CSM, domnul procuror Gheorghe MUSCALU, au primit, la sediul Consiliului, o delegatie a Ambasadei Statelor Unite ale Americii la Bucuresti, condusa de domnul Dean Thompson, insarcinatul ad interim cu Afaceri al SUA in Romania.

In cadrul intalnirii au fost purtate discutii privind probleme ale sistemului judiciar, independenta justitiei in contextul anului electoral 2014, precum si raporturile Consiliului Superior al Magistraturii cu celelalte institutii ale statului si relatia cu reprezentantii mass media.

In finalul intalnirii, oficialul Ambasadei a apreciat eforturile si masurile Consiliului Superior al Magistraturii si a subliniat rolul important al acestuia in contextul social actual"

Comentarii

# Sava date 28 August 2014 16:58 +17

Ce pretentii sa ai la unul ca Bordea , pus acolo ca simpla marioneta buna de executat ordinele venite pe firul scurt din deal. Daca te uiti la el zici ca-i vreun aurolac scapat din catacombe venit la miloaga !

# UNUL DIN LUMEA CEA MARE date 28 August 2014 17:16 +17

tara de slugi si vasali!!!!!!!!! cu un exmatriculat pres

# remember date 29 August 2014 21:34 +6


Citeza pe UNUL DIN LUMEA CEA MARE
tara de slugi si vasali!!!!!!!!! cu un exmatriculat pres
Astia de la CSM sunt toti spioni dubli (adica spioneaza in Romania pe bani si toarna la CIA gratis 8) 8) ) iar in timpul liber( cea mai mare parte a timpului lor!! :-) :-) ) sunt turnatori (sau mai uzitat) colaboratori ai SRI-ului <img src=ops:' /> <img src=ops:' /> <img src=ops:' />

# Jesus date 28 August 2014 18:12 +8

Stati linistiti, americanii au venit doar ca sa ii vada pe Stan si Bran, erau si eu curiosi.

# remember date 31 August 2014 08:49 +1


Citeza pe Jesus
Stati linistiti, americanii au venit doar ca sa ii vada pe Stan si Bran, erau si eu curiosi.
Americanii nu vin decat daca au ceva de castigat.Si indeobste ii intereseaza informatiile si rezultatul lor,banii.Romantismul s-a nascut in Europa iar pragmatismul extrem a fost inventat de americani. :D :D :D :roll: :roll: :roll:

# vlad date 28 August 2014 22:56 +10

Tara de slugi! Pupati-i in cur pe astia de la ambasada americana, care nu stiu sa numere pana la 7.400.000. Asa sa-i ajute Dumnezeu!

# Vica date 28 August 2014 17:00 +21

cred ca-i dor salele de cat s-au frant in fata americanilor

# gonta date 28 August 2014 17:10 +16

Ambasada SUA ,care de 2 ani nu are un ambasador ,îl reprezintă doar pe băsesxu care încearcă să ne prostească cu o ipotetică susținere americană...Administrația ameticană nu dă 2 bani pe noi,deoarece are alte priorități...Dacă îi interesam așa de mult ar fi numit un ambasador aici...Restul sunt manevre băsiste...Deocamdată SUA au de făcut față manevrelor dure ale lui Putin care îi sfidează progresiv...

# Ion Alamuritei date 4 September 2014 19:01 0

da, cred ca m-am lamurit , ca sa zic asa...pana acum credeam ca ricanii il sustin pe Base [doar] pt.ca le-a dat toata tara pe tava....si ca nu vor sa se riste cu alta capuchehaie, necunoscuta....acum, in contextul din vecini, unde sunt mai ocupati, cred ca totusi nu sunt asa naivi sau inertiali, ca orice stat maaare.....sunt doar eficienti...ca sa aibe MINIMUM ( practic ZERO) idei in dezacord sau independente (vezi Cehia, Ungaria, Polonia) , aleg servilismul MAXIM...si acesta este basaul si a lui gasca. daca am dreptate inseamna ca aiureala din vecini era 'coapta' cel putin din 2009, 2012 cand cu "realegerea" si "confirmarea" Basaului. Si ca se va ingrosa in continuare, pana reusesc sa scoata ursul din barlog de-a binelea

# Dramo date 28 August 2014 17:16 +15

"Agenturili starine" acasa la ele si la CSM si la ambasada  :-*

# ADEVARUL date 28 August 2014 17:44 +5

SUA ESTE O ȚARĂ CÂT SE POATE DE REALĂ,DINTR-UN MOTIV BANAL:AU O JUSTITIE FUNCTIONABILĂ,SĂ NU MAI VORBESC DE SERVICIILE DE INFORMATII,CHIAR SUNT STRUCTURATE SUB FORMA UNOR STUDIOURI DE FILM,POATE DE-ASTA S-OR FI DOCUMENTAT PRICOLICII CARE L-AU PUPAT IN CUR PE BASESCU SI ESCROCII CARE NE-AU FURAT ȚARA.SPRE DEOSEBIRE DE S.U.A.,U.E. ARE MENTALITATEA SUEDEZĂ NON-IMPLICARE,DE PARCĂ LE-AR FI SCÂRBĂ SI LOR DE JUSTITIA ROMANA,AZI ABUZATA SI VIOLATA,ALTFEL NU-MI EXPLIC HANDICAPUL DE MCV SI HANDICAPATII CARE AU OBSERVAT ABUZURILE GROSOLANE ALE MAFIEI JUDICIARE BĂSISTE...TRECANDU-LE CU VEDEREA,EI AU FACUT CAM AȘA: :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-*

# Ce slugi penibile! date 28 August 2014 19:45 +9

Slugi penibile! Ce dracu or fi cautat maimutoii astia la americani? Cum dracu sa iti treaca asa ceva prin cap, in ce tara basista de 2lei sa te duci la aia care l-au avut ambasador pe samsarul de Gitenstein!!!!!!!!!!!

# justiție dependentă date 28 August 2014 19:49 +10

Păi asta e justiție dependentă NU INDEPENDENTĂ!

# avi avi date 28 August 2014 21:14 +6

Atat mai trebuia sa mearga cesemistii la ambasada,ca in rest slugarnici totala.Problema e ca nu americanii se baga in  treburile noastre ci noi le permitem aceasta.Cam mult intalniri de curtoazie au institutiile noastre cuj americanii.Si nu e bine domnilor,nu e bine.

# Salvamar date 29 August 2014 07:14 +7

Ce dreak suntem COLONIE? Ce sa caute intr-o ambasada straina CSM? Americanii lui Base din ambasada nu se pot abtine? Chiar asa dau instructiuni CSM pe fata, fara rusine? Ne sfideaza cu un tupeu nemasurat? Tot CSM ar trebui destituit. Ce justitie e asta in care ordinele vin dintr-o ambasada straina ca in Cazul Nastase?

# Traian Bășină, stăpânul slugilor securiste date 29 August 2014 08:05 +10

Fără o mafie din justiție subordonată securiștilor americani ar mai fi putut investitori de genul Bechtel să încaseze miliarde de dolari absolut de pomană de la contribuabilii români?

# livia date 29 August 2014 08:05 +8

Cu cine s-au intalnit slugile basiste acolo? Cu portarul? Cand o sa scapam de meteahna slugaritului? Ce au cautat acolo? Daca nu este nimeni sa ii traga de maneca! Unde ne sunt patriotii?

# Ion Alamuritei date 4 September 2014 19:04 0

cum ce au cautat? au fost sa primeasca ordine de la superiorii directi...sau, cum se zice corect politic, sa sustina independenta justitiei si statul de drept...sau drepti..

# santinela date 29 August 2014 09:44 +8

Priviti doi tembeli.Observati vre-o coloana vertebrala la ei ? Ba mai mult unul este indoit de tot. Rusine obedientilor.Adica cum sa nu dati publicitatii cele discutate cretinoizilor.Voi reprezentati pe mamitica voastra de acasa sau Romania ?

# JOHN date 29 August 2014 19:25 +6

Ce penibili! Mor toti in fundul americanilor! Nu inteleg de ce mai exista CNSAS. Atunci erau turnati dubiosii, dar nu avea de suferit tara, acum ne mandrim ca ne ducem sa turnam si sa imploram sa fim acceptati ca turnatori la ambasada unei natiune care este mai prjeos decat noi, sant pe duca. Nu sant umflati decat de propria aroganta. CSM TREBUIE DESFIINTAT! Numai penibilii il conduc. Ce rusine!

# Ion Alamuritei date 4 September 2014 18:36 0

De asteptat...vedeti " Confesiunile unui asasin economic". Ministrul public al tarii colonizate /asasinate este o tinta prioritara, afirma autorul, pierit in accident.

# amarasteanu date 7 September 2014 12:31 0

VOI MEMBRII INALTEI INSTANTE A JUSTITIE,MEMBRII CSM, A-TI AUZIT DE DEMNITATE NATIONALA,SAU VA COMPLACET IN UMILINTA SI SLUGARNICIE? PANA CAND VOI ABUZATI DE RABDAREA NOSTRA,A CELOR CARE VA PLATIM CU SALARII GRASE?

# cetateanul mahnit date 18 September 2014 10:46 0

Um mod de prostie fara margini. Dovada ca avem oameni incopetenti la toate nivelele in institutiile de stat .

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 21.05.2024 – Minune mare: Bosoc a dat pronuntare!

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva