18 octombrie 2021

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

LI SE RUPE DE LEGE – Acuzat de Mariana Rarinca de trimiterea la Administratia Prezidentiala a Hotararii de pensionare a Liviei Stanciu, inainte de implinirea termenului de 15 zile de contestatie, CSM i-a raspuns victimei parteneriatului DNA-ICCJ ca nu mai are ce face: “Avand in vedere ca decretul prezidential a fost deja semnat, Comisia nr. 1 a apreciat ca nu se poate da curs solicitarii” (Adresa)

Scris de: E.D. | pdf | print

5 iulie 2016 17:03
Vizualizari: 10000

A fost graba mare la CSM pentru pensionarea sefei ICCJ, Livia Stanciu (foto), in asa fel incat aceasta sa ajunga la CCR fara intarziere la termenul la care ii incepe mandatul de judecator constitutional, respectiv 13 iulie 2016. Atat de rapid s-au derulat procedurile in vederea pensionarii din magistratura a sefei instantei supreme incat, membrii CSM au uitat sa respecte legea care ii obliga la urmarea unei proceduri. Asa cum Lumeajustitiei.ro a dezvaluit, pensionara Mariana Rarinca, femeia acuzata de santaj de sefa ICCJ, a notificat CSM si Administratia Prezidentiala, solicitand CSM sa nu trimita presedintelui Klaus Iohannis spre promulgare hotararea de pensionare, iar acesta din urma sa nu procedeze la semnarea decretului de pensionare. La baza solicitarii Marianei Rarinca statea atat intentia de a contesta pensionarea sefei Inaltei Curti, cat si dosarul pe care femeia acuzata de santaj il are cu Livia Stanciu pe rolul Curtii de Apel din Galati, unde se pune in discutie chiar excluderea din magistratura a sefei ICCJ, nicidecum parasirea magistraturii prin pensionare.


Numai ca, din raspunsul pe care Lumeajustitiei.ro il prezinta in exclusivitate, veti putea constata ca Rarinca a vorbit cu peretii si, pe principiul cainii latra, ursul merge, CSM si Administratia Prezidentiala au mers inainte cu pensionarea Liviei Stanciu, fara sa le pese de consecinte si cu incalcarea vadita a Legii nr. 317/2004, care prevede la art. 29 alin. alin. (5) - (7) ca hotararile Plenului Consiliului Superior al Magistraturii privind cariera si drepturile judecatorilor pot fi atacate cu contestatie de orice persoana interesata, in termen de 15 zile de la comunicare sau de la publicare, la Sectia de contencios administrativ si fiscal a Inaltei Curti de Casatie si Justitie, iar la art. (8) se staueaza ca prin formularea unei contestatii “se suspenda executarea hotararii Consiliului Superior al Magistraturii", pana la solutionarea ei definitiva de catre ICCJ.

Acest lucru reiese chiar din raspunsul pe care presedintele Consiliului Superior al Magistraturii, judecatorul Mircea Aron, l-a comunicat Marianei Rarinca in data de 30.06.2016:

"Catre doamna Mariana Rarinca,

Ca urmare a notificarii dumneavoastra din data de 21.06.2016 si inregistrata sub nr. 14312/2016, prin care solicitati sa nu se inainteze catre Presedintele Romaniei Hotararea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 702/16.06.2016, prin care s-a propus eliberarea din funcie, prin pensionare, a doamnei judecator Doina Livia Stanciu, inainte de implinirea termenului de contestatie de 15 zile de la comunicare sau de la publicare, iar apoi pana la solutionarea definitiva de catre instanta suprema a contestatiei pe care dumneavoastra urmeaza sa o formulati, va comunicam ca aceasta solicitare a fost analizata in sedinta din data de 27.06.2016 de catre Comisia nr. 1 – 'Indepedenta si responsabilizarea justitiei, eficientizarea activitatii acesteia si cresterea performantei judiciare; integritate si transparenta sistemului judiciar'.

Cu ocazia analizei, Comisia nr. 1 a constatat ca Hotararea Plenului nr. 702/16.06.2016 a fost pusa in executare, fiind inaintata de catre Presedintele Romaniei la data de 22.06.2016, iar la data de 23.06.2016 a fost semnat decretul prezidential.

Avand in vedere ca decretul prezidential a fost deja semnat, Comisia nr. 1 a apreciat ca nu se poate da curs solicitarii dumneavoastra.

Cu deosebita consideratie,

Presedinte,

Judecator Mircea Aron"

*Cititi aici adresa CSM

Comentarii

# escu date 5 iulie 2016 17:34 +6

Și dacă documentele au fost antedatate?

# mitica date 5 iulie 2016 20:33 +26

Acum va dati seama in ce tara traim, cu acest "munte de imoraliate", cu un CSM si CCR carora le pasa-n cot de legi, un DNA cu o Lulutza care face ce vrea fara sa dea socoteala nimanui! Si deasupra, troneaza un presedinte de toata jena care-i sustine!

# Marius date 6 iulie 2016 08:29 +13

....intradevar ,  asa este.....,   acesti magistrati nu au nici un respect pentru lege si cetatenii acestei tari,  de pe urma carora.... incaseaza cele mai mari salarii.....

# pelin date 5 iulie 2016 21:21 +15

"Dificultatile"financiare ale "Muntelui de Moralitate"Stanciu,relevate de relatia cu M.Rarinca,au impus un ajutor pretios din partea comunitatii magistratilor.Mersul necesar al hartiilor a aratat insa ca puterea nemiloasa a Dreptului a fost coborata si impartita cu nedreptate semenilor,in folosul slujbasilor pamanteni ai Zeitei Themis.Rarinca avea deschis un conflict juridic cu judecatoarea Stanciu,pus pe tapet de bravul avocat C.L.Popescu si care in final se putea alege cu o sanctiune egala cu excluderea din magistratura,a D-NEI DE FIER,numita Stanciu,lucru absolut normal.Spre uimirea si stupoarea noastra,nu s-a intamplat acest lucru!Cand este vorba de susnumita,legea nu mai conteaza!Se mai poate vorbi oare de STATUL DE DREPT?!!!!!!!!!!!

# Gandalf date 5 iulie 2016 21:43 +15

Nu le este rusine??? Pentru asta au nevoie de independenta justitiei??? De ce nu se promoveaza o lege privind raspunderea magistratilor??? Unde sunt asociatiile magistratilor??? Au tacut toate ca e una de-a lor.... Si atunci sa nu iti fie sila de tot ce inseamna ,,stat de drept'', ,, justitie" etc.???

# nae girimea date 6 iulie 2016 06:18 +5

Da' muntele de moralitate , avind in vedere clara incalcare a reglementarilor , n-ar face bine EA sa renunte .... din moralitate ?

# santinela date 6 iulie 2016 08:28 +11

CSM,Livia Stanciu aceeasi PUTOARE si iz pestilential degaja !! Culmea este ca Iohannis inhaleaza si ii place foarte mult !

# Alina date 6 iulie 2016 10:27 +5

Daca su iesit la pensie de ce li se mai da voie sa lucreze?Cand vor mai ajunge cei tineri sa munceasca ? Ne plangem ca nu va avea cine sa ne asigure banii pentru pensie dar tutankamonii sunt lasati sa lucreze si sa aibe si pensie

# Gandalf date 6 iulie 2016 13:16 +3


Citeza pe Alina
Daca su iesit la pensie de ce li se mai da voie sa lucreze?Cand vor mai ajunge cei tineri sa munceasca ? Ne plangem ca nu va avea cine sa ne asigure banii pentru pensie dar tutankamonii sunt lasati sa lucreze si sa aibe si pensie
....este un drept legal de a munci....ce nu inteleg e de ce nu pleaca in privat???...cum poate bugetul de stat sa dea la aceeasi persoana si pensie si salar??? RUSINE!

# ceir date 6 iulie 2016 16:13 +2

Rusine ,putin spus, este o mare nesimtire a tuturor celor implicati in aceasta actiune care este si o pata mare asupra justitiei si a presidentiei

# pelin date 6 iulie 2016 16:25 +6

Apreciez ca fiind interesanta formularea facuta de santinela,referitor la PUTOAREA cu iz pestilential,care a fi inhalata inclusiv de Iohannis,pe care mirosul inhalat nu-l deranjaza!Aici asi faca o interventie,anume,exista situatii in care iti poti pierde sensibilitatea alfactiva(absenta mirosului)definita medical ANSOMIE.Posibil ca aceasta afectiune sa nu-l fi ocolit pe presedinte,pt.ca prea multe lucruri (afaceri)puturoase se petrec in jurul domniei sale,fara sa fie afectatat,chear daca mirosul emanat,uneori este insuportabil!!!!!!

# Eustatiu date 7 iulie 2016 10:37 +3

Si acum ce se mai poate face??? Nu pot fi chemati in judecata fiecare membru al Comisiei nr. 1 pentru "indeplinirea defectuoasa" a atributiilor de serviciu?

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 17.10.2021 – Casatorie doar cu certificat de vaccinare. Arafat s-a radicalizat (Video)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva