18 octombrie 2021

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

VASILICA, TOT MAI INTEGRU - Sefa CSM Oana Andrea Schmidt Haineala il trimite pe Danilet la Viena. Judecatorul va participa la cea de-a patra sesiune a Grupului de lucru Interguvernamental privind Prevenirea Coruptiei. Vasilica Danilet va reprezenta Romania in discutii despre integritatea in sistemul judiciar si despre administrarea justitiei si a parchetelor

Scris de: E.D. | pdf | print

5 august 2013 14:16
Vizualizari: 4703

 

Reintors in CSM dupa o revocare cu scandal si o revenire cu acordul Curtii Constitutionale, judecatorul Cristi Vasilica Danilet (foto) pleaca in Austria sa vorbeasca in numele Romaniei despre integritatea in sistemul judiciar, administrarea justitiei si a parchetelor, dar si despre rolul mass-mediei si a internetului. Concret, reprezentantul judecatorilor de la judecatorii in Consiliul Superior al Magistraturii a fost desemnat de Plen sa participe, in perioada 26-28 august 2013, la cea de-a patra sesiune a Grupului de lucru Interguvernamental privind Prevenirea Coruptiei, stabilit de Conferinta statelor parti la Conventia ONU impotriva Coruptiei (UNCAC) in rezolutia sa 3/2 "Masuri preventive", eveniment care urmeaza sa se desfasoare in Viena.


Potrivit Hotararii Plenului CSM nr. 728 din 27 iulie 2013, ca urmare a adresei transmise Consiliului de catre Ministerul Justitiei, in care se aducea la cunostinta evenimentul care urmeaza sa aiba loc la Viena, Plenul a hotarat ca, tinand seama de importanta evenimentului, este oportuna participarea Consiliului Superior al Magistraturii, motiv pentru care a fost desemnat sa participe la sesiunile UNCAC judecatorul Cristi Vasilica Danilet:

"In adresa Ministerului Justitiei se precizeaza ca, in conformitate cu concluziile celei de-a treia sesiuni a Grupului de lucru, subiectele de discutie pentru actuala sesiune vor privi Integritatea in sistemul judiciar, administrarea justitiei si a parchetelor (art.11 UNCAC) si educatia publicului, in special implicarea copiilor si a tinerilor si rolul mass-mediei si a internetului (art.13 UNCAC).

De asemenea, se arata ca Secretariatul UNDOR (Biroul Natiunilor Unite impotriva Criminalitatii si a Drogurilor) a solicitat statelor parti ale conventiei sa transmita anterior reuniunii, informatii privind implementarea celor doua articole anterior mentionate.

Solicitarea Ministerului Justitiei a fost analizata in sedinta din data de 26 iunie 2013 a Comisiei nr. 3 – Relatia cu Uniunea Europeana si organismele internationale, in cadrul careia, avand in vedere corespondenta purtata cu Ministrul Justitiei in legatura cu componenta delegatiei ce va participa la cea de-a patra sesiune a Grupului de lucru Interguvernamental privind Prevenirea Coruptiei care va avea loc la Viena, in perioada 26-28 august 2013, s-a stabilit desemnarea unui membru al Consiliului Superior al Magistraturii in vederea participarii la reuniunea anterior mentionata.

Avand in vedere cele mai sus aratate, tinand seama de importanta evenimentului anterior prezentat, Plenul apreciaza ca fiind oportuna participarea Consiliului Superior al Magistraturii la intalnirea mai sus mentionata, urmand sa desemneze in acest sens pe domnul judecator Cristi Danilet, membru ales al Consiliului Superior al Magistraturii”.

*Cititi aici Hotararea Plenului CSM

Comentarii

# Istratie date 5 august 2013 17:52 +12

Dacă slugărești ca magistrat nu esti numai slugă ești și corupt.

# un crestin date 5 august 2013 19:05 +11

:lol: 8) :eek: :zzz :lol: ce merite are acest penal? cum adică de ce penal? pentru că și-a abandonat copilul și familia,codul penal parcă pedepsește asta ! ce caracter are imberbul ca să ia cuvântul la Viena,cu ce respect față de lege ?vai capului !

# Titi date 5 august 2013 21:54 +11

Din cei 1200 de judecatori, nu s-or gasi vro 2-300 sa scrie celor de la Viena pe cine mai reprezinta Danilet?

# O idee buna date 5 august 2013 22:34 +9

Trimiteti emailuri fratilor, cu cine e Vasilica.

# votant 2012 date 5 august 2013 22:54 +3

Ce mintea Vasilica in apararea lui Grig: \"Unul dintre cazurile ce au suscitat îndoieli publice cu privire la corectitudinea procesuală şi consecvenţă cu drepturile fundamentale  este cel al Mişcării pentru Integrare Spirituală în Absolut\". Enumera un musuroi de bunuri confiscate la perchezitii dar se rusineaza sa zica de obiecte ce aveau legatura cu \" Y O G A \": Vibratoare, un aparat mecanic şi obiecte din lemn folosite în scopuri sexuale, dar şi un duş în formă de falus se numără printre probele primite de instanţa supremă în dosarul lui Gregorian Bivolaru, care are un nou termen joi, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.

# votant2012 date 5 august 2013 23:00 +9

Danileţ şi-a turnat prietenul din CSM la DNA. Pentru că percheziţia informatică abuzivă nu a dat probe, Dănileţ a predat procurorilor extrase din discuţiile private. http://jurnalul.ro/stiri/observator/vasilica-danilet-si-a-turnat-prietenul-din-csm-la-dna-pentru-ca-perchezitia-informatica-abuziva-nu-a-dat-probe-danilet-a-predat-procurorilor-extrase-din-discutiile-private-641426.html

# votant2012 date 5 august 2013 23:08 +4

Purtarea robelor in strada, la taraba foto a lui Cristi Danilet si a asociatiei Lider Just incalca legea avocaturii si constituie abatere disciplinara! Purtarea robelor in strada, la taraba foto a lui Cristi Danilet si a asociatiei Lider Just incalca legea avocaturii si constituie abatere disciplinara!www.luju.ro/dezvaluiri/anchete/lumeajustitiei-ro-sesizeaza-unbr-si-inspectia-csm-purtarea-robelor-in-strada-la-taraba-foto-a-lui-cristi-danilet-si-a-asociatiei-lider-just-incalca-legea-avocaturii-si-constituie-abatere-disciplinara-magistratii-din-tara-sunt-oripilati-de-situatie

# votant2012 date 5 august 2013 23:18 +7

Vasilica cel integru nu s-a dat in laturi sa reclame la CNA, cu Alina Ghica si Oana Haineala,  iintr-o actiunea formulata  impotriva Antenei 3,  folosind antetul institutiei si stampila, semnand cu numele si cu functiile lor! http://forum.softpedia.com/lofiversion/index.php/t933613.html

# Geo date 6 august 2013 08:45 -14

Cristi Vasilica Danilet VA FI PESTE CATIVA ANI MINISTRUL JUSTITIEI ! Avem nevoie de oameni integri ca el !

# Dora date 6 august 2013 09:17 +7

Din cauza unor oameni \"integri\" cum e Danilet justitia din Romania e la pamant.

# Dora date 6 august 2013 09:19 +5

Sa nu ne mai miram ca cei din occident au o parere atat de proasta despre noi daca trimitem astfel de specimene la reuniuni internationale.

# Justitiabilu\' amagit date 6 august 2013 14:18 +4

Pai si de ce nu trimiteti o scrisoare de prezentare a lu\'CVD in care sa aratati cum a fost el demis si cum a fost mentinut in functie? Sa aiba si cei de acolo o idee despre legitimitatea trimisului lui Hajnal.

# Goe date 6 august 2013 14:25 +2

Bai Vasilica, tu esti fraierul lor? Pai cucoanele au plecat anul trecut la Hong Kong sa combata coruptia iar pe tine te trimit doar la Viena? Fii barbat, bate cu pumnul in masa, nu te lasa. Hai fiaro, dezlantuie-te!

# TARNACOP date 6 august 2013 16:55 +3

EXCELENT. ERA MAI BUN GIGI BECALI, SAU ORICARE ALT PENAL.CSM E CORUPT PANA IN VARFUL UNGHIILOR.

# VALICA date 6 august 2013 17:41 +2

ANORMALII LA CREER AU DEVENIT MORALISTI. ROMANIA ESTE O RUINA DE TARA UNICAT IN LUME, DEZMEMBRATA DE JAVRELE DIN CONDUCEREA COLONIEI ROMANIA.

# LIVIU date 6 august 2013 18:43 0

CAND O SA-L VADA ,O SA SE SPERIE TOTI.ASA SPECIMENE TRIMITETI SA NE REPREZINTE TARA?VAI SI AMAR DE JUSTITIA ROMANA

# Una bucată cetățean date 6 august 2013 20:35 +2

Care este componența delegației? CSM \"consideră oportuna\" prezența lui Danileț, dar cine ii decide locul în componența delegației? De ce ministrul justiției nu ii cere mapa profesională, pentru a vedea pe cine reprezintă domnia sa? 

# una de departe date 7 august 2013 07:22 0

Exact

# Av. Popa Nicolae - Tulcea date 24 august 2013 19:58 0

Rog pe toti colegii de buna credinta sa vada ca astazi se impune o juridicizare completa a vetii persoanei juridice lega infiintata de dl. Bota Pompiliu pe fondul nerespectarii art.14 din Decretul - lege nr.90/28.02.1990, M. Of.nr.23, astfel atiunea statala trebuie sa indeplineasca o conditie de necesitate si proportionalitate pe temeiul art.1 alin.3 si 5 din Constitutie, in favoarea persoanelor fizice in calitate de cetateni intr-un stat de drept, cum se exprima Curte Constitutionala a Romaniei in Decizia nr.48 din 01 iunie 2000, M.Of, nr.242 citez: \"principiulegalitatii in fata legii presupune instituirea unui tratament egal pentru situatii care, in functie de scopul urmarit, nu sunt diferite.\" Totodata, barourile \"clasice\" sau \"taditionale\" conform principiului potrivit caruia \"nimeni nu este mai presus de lege\"(art.16 alin.2 Constitutie), sa nu mai forteze lege ca nu pot fi impuse cu forta prevederile art.48 alin.2 si art.57 alin.2 din Legea nr.51/1995 printr-o injustitie sociala.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 17.10.2021 – Casatorie doar cu certificat de vaccinare. Arafat s-a radicalizat (Video)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva