7 martie 2021

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

INSTRAINARE CU IZ DE TRADARE – Vanzarea companiilor nationale reprezinta un atentat la siguranta nationala a Romaniei. Acuzatii impotriva Guvernului Citu: “Cel mai mare jaf din istoria moderna a tarii... Coalitia formata din PNL-USR-UDMR vrea sa scape de toata avutia nationala si sa ne faca dependenti de companiile straine... Cum pot fi acesti guvernanti caracterizati daca nu drept niste tradatori de tara?”

Scris de: G.T. | pdf | print

18 ianuarie 2021 14:22
Vizualizari: 4610

Guvernul condus de Florin Citu (foto) va comite un atentat la siguranta nationala a Romaniei. Si o va face prin vanzarea companiilor nationale detinute de statul roman, precum Cec Bank, EximBank, Hidorelectrica, Transgaz, Romgaz, Portul Constanta sau Aeroportul Henri Coanda. Acuzatiile vin din partea Opozitiei, care denunta jaful pus la cale de Executivul PNL-USR-UDMR.


 

Dupa cum se stie, Guvernul Citu a initiat abrogarea legii care interzicea vanzarea companiilor nationale timp de doi ani. O lege initiata de PSD, adoptata anul trecut de Parlamentul Romaniei, declarata constitutionala de CCR si promulgata de presedintele Klaus Iohannis. Este vorba despre Legea 173/2000 privind unele masuri pentru protejarea intereselor nationale in activitatea economica, care stabilea ca:


-se interzice, pentru o perioada de doi ani, instrainarea participatiilor statului la companiile si societatile nationale, la banci, precum si la orice alta societate la care statul are calitatea de actionar, indiferent de cota de participatie detinuta.

-se suspenda, pentru o perioada de doi ani, orice operatiuni privind instrainarea participatiilor statului la companiile si societatile nationale, precum si la societatile la care statul are calitatea de actionar, incepute anterior intrarii in vigoare a prezentei legi.


Dupa ce s-a incercat de catre Guvernul PNL precedent condus de Ludovic Orban o privatizare mascata a companiilor nationale – prin adoptarea unei ordonante de urgenta care interzicea doar instrainarea actiunilor statului, deci nu si a participatiilor statului la companiile nationale, or participatii inseamna inclusiv activele detinute de stat, iar permiterea vanzarii participatiilor da liber practic la instrainarea activelor (click aici pentru a citi) – iata ca Executivul lui Florin Citu are in analiza, asa cum se stie deja, abrogarea totala a Legii 173/2020. Abrogare ce va da liber instrainarii companiilor nationale. ”Vom abroga acea lege. Se vor putea vinde si actuni si active. Nu este vorba de a instraina actiunile, ci de a atrage capital in Romania, de a capitaliza aceste companii. Nu avem resurse la buget pentru a capitaliza toate aceste companii, la nevoile pe care le au pentru investitii si pentru a se dezvolta. O parte din actiuni sau din proprietatatea acestor companii este transferata in schimbul acestui capital altor actionari. Se intampla peste tot in lume”, a explicat premierul Florin Citu.

 

PSD acuza: jaf si atentat la siguranta nationala a Romaniei


De partea cealalta, instrainarea companiilor nationale este considerata liderul PSD Marcel Ciolacu (foto 2) drept cel mai mare jaf din istora moderna a Romaniei. De asemenea, deputata PSD Oana Bulai (foto 3) atrage atentia ca Romania va fi vanduta bucata la bucata, fiind vorba despre un act de tradare.

 

Iata postarea de pe Facebook a presedintelui PSD Marcel Ciolacu:


“Nu le-a ajuns cat au furat in pandemie! Dupa imprumuturile uriase de 30 de miliarde de euro, facute anul trecut, Citu pune acum la cale cel mai mare jaf din istoria moderna a tarii!

Vrea sa vanda – PE NIMIC! - cele mai puternice si mai rentabile companii de stat! Tot ce a ramas mai valoros in patrimoniul statului roman, companii cu profituri de miliarde de lei!

Au incercat sa faca asta si anul trecut! Nu le-a mers! Si acum ne vom opune, cu toate fortele! Proiectul lui Citu, de abrogare a Legii initiate de PSD si votate anul trecut, prin care timp de doi ani au fost suspendate orice tranzactii cu activele statului, nu trebuie sa treaca!

Romania trebuie sa actioneze la fel ca celelalte state europene - Germania, Franta, Polonia, Ungaria, tari care isi protejeaza companiile strategice in aceasta perioada de criza provocata de pandemie!”.

 

Iata postarea de pe Facebook a deputatei PSD Oana Bulai:


Guvernarea PNL-USR-UDMR vrea sa vanda Romania la bucata!

Nu le-a ajuns cat au furat in pandemie! Nici cat au furat din imprumuturile uriase de 30 de miliarde de euro, facute anul trecut. Acum, Guvernul Citu pune la cale sa vanda si avutia nationala.

Anul trecut, in plina criza sanitara, PSD a promovat legea 173/2020, care interzice vanzarea activelor pe care statul le detine in companiile nationale, pentru o perioada de doi ani. Acum, pe ascuns, in plina criza sanitara si economica, Guvernul Citu a decis sa schimbe aceasta lege! Mai exact, vor sa vanda pe nimic companiile care asigura siguranta nationala a Romaniei!

Statele europene responsabile fac tot ce tine de ele pentru a-si proteja companiile strategice din domenii precum energia. Numai la noi, coalitia formata din PNL-USR-UDMR vrea sa scape de toata avutia nationala si sa ne faca dependenti de companiile straine.

Citu si coalitia din spatele lui dau un atac la economia nationala prin faptul ca isi propune vanzarea a tot ce mai detine Romania in domenii cheie din economie.

Cum pot fi acesti guvernanti caracterizati daca nu drept niste tradatori de tara?

Spune NU vanzarii celor mai puternice si mai rentabile companii de stat!”

 

* Cititi aici legea pe care Guvernul Citu vrea sa o aborge pentru a da liber vanzarii companiilor nationale

Comentarii

# MN date 18 ianuarie 2021 15:20 +7

foarte adevarat, acesti calai sunt pusi pe capatuiala pe munca si acutia noastra. intreb, asa cum ei au cerut votul nostru nu ar fi normal ca avutia tari eventual vanduta sa fie tot cu acordul nostru. cine este acest partu un gunoi, un neica nimeni. dar vreau sa mentionez si despre acest Ciolacu care pana la varsta de 37 ani el nu a avut servici, sa nu uitam ca bogatia cea mai mare a tari noastre a fost ,,vanduta"prin spagi uriase de catre primul ministru PSD Adreian Nastase , aceasta bestie umana a vandut bogatia tari , petrolul, gazul sonde , depozite mine e.t.c., asa ca Ciolacu are dreptate cu vanzarea acestui ticalos Guvern, dar sa nu spuna ca este cea mai mare vanzare. PSD am votat toata viata mea, tare rau imi pare dar la alegeriile trecute am votat AUR si ECOLOGISTI, obligatoriu trebuie referendum pentru toate aceste vanzari, pesedisti se mai saturasera dar acestia au venit flamanzi ca lupii si vor fura tot inpreuna cu taticul lor vanzatorul de copii

# DODI date 18 ianuarie 2021 15:41 +8

Trei exemple: vânzând Petrom prețul combustibililor din România este stabilit de străini. Vânzând BCR (25% din sistemul bancar românesc) dobânzile și costurile bancare ale creditelor sunt stabilite de străini. Deja minim 20% din pământul țării este proprietatea străinilor. Dacă mai vindem și ultimele companii naționale nu ne mai rămâne decât credința în ortodoxie. Dacă nu cumva o va înstrăina și asta nemernicul de ciolaniSS cu pupincuriștii liberali.

# Lorenzo de Medici date 18 ianuarie 2021 15:47 +3

Că ține de un domeniu cheie al economiei, că ține de orice domeniu al economiei, orice privatizare a orcărui activ profitabil, aflat în proprietatea statului, este un act de trădare. Nu există decât rațiunea șpăgii, gen parandărat, ca să treci în mâini private ce este al statului, dar care performează din punct de vedere economic. Aici, și PSD are ”trădătorii lui”, nu doar PNL-USR-UDMR. Problema nu e că unii sunt trădători și alții nu. Problema e că toți s-au bătut cine să fie, la momentul potrivit, ”trădătorul de serviciu”, ca să încaseze el procentul și nu celălalt. La toți le-aș spune clasicul ”ciocu mic”, că toți au distrus economia României, după 1989, de am ajuns azi doar o colonie economică a vestului și la cheremul multinaționalelor hrăpărețe.

# escu date 18 ianuarie 2021 16:48 +7

Sesizarea Parchetului General pentru atentat la siguranța națională și trădarea de țară. De fapt, Câțu nu este la prima mârșăvie de acest fel. Nu uitați atacul la moneda națională, când datorită lui Mugur Isărescu, s-a evitat un dezastru financiar și falimentarea României. Mă aștept ca și instituțiile abilitate care știu ce înseamnă obiective strategice pentru securitatea națională, independența și suveranitatea ROMÂNIEI, să sesizeze acest act de trădare și să ia măsuri conform legii. Nu uitați că Orban a făcut sesizare la Parchet pentru „cine știe ce înțelegeri cu niște evrei” cum zicea KWJ, când Dăncilă a fost în vizită în Israel, ulterior ieșind la iveală că a fost o mârșăvie.

# Ioana M. date 18 ianuarie 2021 16:50 +3

Pe aceeasi logica....sa si vanda Citu imobilele...si sa si cumpere o limuzina..Si sa locuiasca in ea...ca nu mai are casa...si sa vedem unde o parcheaza...ca nici teren nu mai are.Inchiriaza ? Se imprumuta ? Asta e logica USR -PNL...vindem tot da....nu mai avem unde locui...ca nu mai e nimic al nostru...Vand sursa de bani...

# mitica date 18 ianuarie 2021 18:54 +3

Citu atenteaza la siguranta nationala a Romaniei. Merita inchisoare pe viata. Asteptam manelistii de la DNA sa vedem cum reactioneaza.

# Ioana M. date 18 ianuarie 2021 18:57 0

Si are acum Ministerul finantelor....private ! Ca vad ca asa se numeste acum : Ministerul finantelor.Atat.

# Român date 18 ianuarie 2021 19:57 +1

GUVERNANTII ĂSTIA NU SÎNT TRĂDĂTORI DE TARĂ.NU?TRĂDĂTORI SÎNT CINE I OR VOTAT.DA.CINE O VOTAT ACESTE GUNOAIE SÎNT TRĂDĂTORII ACESTEI TĂRI.????

# YES. date 18 ianuarie 2021 20:55 +3

Daca KWIohannis nu "intervine" urgent, este si el COMPLICE la jaf !!. Va urma un "CAPITOLIU" romanesc !.

# Gilu date 18 ianuarie 2021 21:07 0

Ce limba vorbește Marele Balmajitor al neamului? Va rog sa titrati sau sa-l dublati cu vocea lui Lukovid...Macar asta are bojoci! Nu de alta dar " trădare sa fie,dar s- O stim si noi".A rămas partidul liberal fara oameni; din toți politicienii partidului,musculosului din deal nu i- a plăcut decât de piticul asta confecționat din materiale refolosibile conform directivelor ceausiste...de asta l- au picat aia la treapta.Groparul PNL nu este Lukovid ci Neamțul Suprem din dealul Trei Coceni!Am mai auzit traznaia ca neamțul l- ar dori Președinte al PNL...In cazul asta " viitor de AUR,țara noastră are !"

# Gilu date 18 ianuarie 2021 21:18 +2

Pentru Mitica:nu- ti face iluzii;nu mai avem procurori în România...ei sunt ocupați să protejeze fraudarea alegerilor,în general,aproape toți magistrații sunt instrumente electorale,auxiliari ai serviciilor,care servicii nu sunt ale naivilor de români,ci se află în slujba unor puteri externe,oculte si in indiferență ori mai rau: împotriva intereselor românești...Țara noastră nu are viitor.

# Neanae date 18 ianuarie 2021 21:56 0

Paiața asta, jalnicul Cuțu, ca sa intre la închisoare pentru abuzuri efectuate in fata ochilor tuturor, ca și pt miliarde de miliarde împrumutate și sfârșite (unde? ) trebuie sa cheme acas ca cameriste doua cucoane de la fisc. Plătite de ANAF. Doar așa va lua 3 ani jumate. Pt ca a sărăcit fiscul ... Câta mocirlaaaa

# Haz de necaz ! date 18 ianuarie 2021 22:34 +2

Nicusor Dan (primar Bucuresti ?) cum sa scapi de frig in casa azi : STATI in coltul camerii, ca acolo sunt 90 de grade !!.

# Sphinx. date 18 ianuarie 2021 23:08 +2

Romanii sunt unii din cei mai "adabtabilii" si "inventivi" popor la greutati ale vietii, din pacate au acceptat si accepta sa fie condusi de ALOGENI !.

# santinela date 19 ianuarie 2021 08:33 +1

Daca nenorocitii astia incearca sa faca asa ceva,atunci mineriada a fost parfum pe linga ce or sa pateasca !

# VIKY date 19 ianuarie 2021 08:41 +4

Daca este o Colonie de mana-doua, doar populata, unde fiecare isi vede de treaba fara sa vada nimic in fata ochilor nici macar viitorul copiilor lor, atunci dictatorii isi vad de treaba lor devalizand colonia fara ca UNUL sa ridice un deget. Nu cred ca mai sunt romani patrioti in tara, cred ca este doar o turma de oi indreptata incet dar sigur spre abator. Intr-un fel va meritati soarta: ori sunteti batuti in cap de tot, ori sunteti bombardati cu Arme Psihotronice. Ati ajuns sub nivelul tarilor africane unde cultura este la pamant, dar au realizat ca, companiile de strategie nationala: apa, gazul, curentul...nu pot intra in maini straine. Una dintre tari, dupa o revolta populara au reusit sa anuleze contractul de vanzare a companiilor strategice ale tarii. Daca marile companii strategice ale unei tari se afla in maini straine, acea tara nu mai este o tara suverana, nu mai poate decide pentru populatie, bunastarea populatiei este la mana strainilor. Pacat ca nu va treziti din hipnoza.

# VIKY date 19 ianuarie 2021 09:07 +4

De mic a invatat cum se fura, cum te imbogatesti pe spinarea altora. Parintii lui au avut o casa de schimb valutar, el a lucrat ca brokers intr-o tara straina, parinti lui sunt intr-un proces cu statul pentru un teren de 75 hectare de padure luat prin frauda, unde vrea sa construiasca un complex turistic cu hoteluri, piscine si... patinuar plutitor. Voi credeti ca acest individ lucreaza pentru tara?. Ar trebui sa fii handicapat mintal ca sa crezi asa ceva. Faptul ca va imprumutat cu 100 de miliarde in cateva luni si nu a dat explicatii unde s-au dus banii nici macar Parlamentului, denota faptul ca acest individ este teleghidat din exterior. Cand va veti trezi din hipnoza care o practica autoritatile, specialistii si media asupra voastra, va fi prea tarziu. Un lcru foarte esential: stiti ca Norvegia a sistat vaccinarea batranilor si a celor bolnavi cronici dupa decesul a 29 de batrani?.

# VIKY date 19 ianuarie 2021 11:08 +3

"OMS DISCUTA DESPRE UTILIZAREA DE PASAPOARTE DE VACCINARE IN CALATORIILE EXTERNE". Concluzie: Toate conspiratiile despre "covid", testare, internare, reducerea populatiei globului, globalizare, sclavie, musamalizari, dezinformari, interzicerea drepturilor si libertatilor, sunt purul ADEVAR. Daca lumea nu se trezeste, veti trai in sclavie vesnica. "Specialistii", medici doar pe hartie si cu buzunarele pline de bani murdari, au tupeul sa afirme ca cei care nu se vaccineaza pun in pericol viata celor care se vaccineaza. Acum l-am ascultat pe "specialistul" Tincu debitand acest cretinism. Pana unde vor merge acesti corupti cu manipularea maselor?. Daca asa zisul vaccin te protejeaza impotriva covid, si a tuturor mutatiilor, inseamna ca cei nevaccinati nu au cum sa te imbolnaveasca. Corect sau nu?.

# Lechi date 19 ianuarie 2021 11:27 +1

Salut ! FMI zice ca daca statul se indatoreza peste (cred 70%) din PIB , este in pericol de a nu-si mai putea plati datoriile. Prin analogie, daca firmele ci capital romanesc, nu produc macar , cred eu, 70..75% din PIB , statul devine captiv. Este de notorietate ca, multinationalele au mecanisme viclene de optimizare fiscala, mai pe inteles, diminuarea pana la ridicol a taxelor platite catre stat. Dragnea, s-a bagat tare in fenomen si uite ce a patit ! Neintoarcerea in circuitul economic a impozitului pe profit este ca un organism din care curge mereu sange, si seva, ce merge iremediabil spre moarte. Liberalii aveau candva doctrina "prin noi insine ", deigur, acei " noi" includeau toata populatia. Liberalii de azi, nu merita nici macar sa stea la umbra acelui principiu !

# Eu date 19 ianuarie 2021 13:10 0

Isi iau și ei câte o șapcă,sta-le-lear șepcile la cap in vârful crucii!

# Neanae date 19 ianuarie 2021 23:58 +1

Adaug o intrebare/perplexitate la întrebarea/perplexitate a lui Viky - cei protejați de vaccin de ce sa se teama de cei nevaccinați! A mea este: daca sunt asimptomatic si nu am nici pe naiba, daca dovedesc ca am un sistem imunitar puternic si deci anticorpi cu carul, iar in jurul meu 7 persoane din 10 sunt vaccinate (deci crapă coronasurile de la 100 de m) EU DE CE SA MA VACCINEZ? O veste proaspătă: STA SA FIE OMOLOGAT UN ALT VACCIN DE LUAT IN CONSIDERAȚIE CA ALTERNATIVA LA PFIZER SI MODERNA, CEL DE LA JOHNSON&JOHNSON (pare ca e chiar mai bun decât Astra Zeneca fiindca este suficientă o singura înțepare!!!) Urmăriți evoluția acestei noutăți ...

# VIKY date 20 ianuarie 2021 11:51 +4

Foarte multi sunt revoltati de manipularile la scara mondiala, dar nimeni nu face nimic, dimpotriva se supune cum se supune turma stapanului. Lasand la o parte mastile, distantarea sociala, internarea fortata, vaccinul, pasaport de libera deplasare, oculta mondiala care este deja o certitudine nu conspiratii, au scos la vanzare ZGARDA LA LOCUL DE MUNCA. Este un dispozitiv pus pe gatul angajatului care emit sunete putermice de 85 de decibeli si beculete care se aprind daca te apropii mai mult de 2m de o persoana. Botnita este obligatorie, zgarda va fi la fel, iar ultima "achizitie" va fi...lantul. Bun venit pamanteni intr-o lume noua, lumea nazistilor, care au reusit intr-un an fara razboaie sa transforme oamenii in animale docile cu botnita, zgarda si lant, pregatite pentru abator. Nu se va mai folosi expresia: "scapa cine poate", ci expresia: "scapa cine vrem noi". Somn usor pamanteni!. Daca va vor trezi zgamotul lanturilor, singurul cuvant va fi:GHINION, vorba criminalului hitlerist

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 5.03.2021 – Clona Cameliei bantuie la CAB

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva