13 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

INTALNIREA CIOLACU-TIMMERMANS – Liderul PSD Marcel Ciolacu aniverseaza alaturi de vicepresedintele Comisiei Europene Frans Timmermans 130 de ani de la crearea primului partid social-democrat din Romania. PSD: „Va fi evocata contributia social-democratilor romani la dobandirea drepturilor sociale, promovarea justitiei sociale si a egalitatii de sanse, precum si rolul hotarator la Marea Unire si eforturile pentru renasterea democratiei romanesti dupa 1989, respectiv pentru aderarea la NATO si UE”

Scris de: L.J. | pdf | print

30 March 2023 11:10
Vizualizari: 3546

Vineri, 31 martie 2023, se vor implini 130 de ani de la crearea primului partid social-democrat din Romania. Este vorba despre Partidul Social Democrat al Muncitorilor din Romania (PSDMR), infiintat de catre Ioan Nadejde, Vasile G. Mortun, Constantin Dobrogeanu-Gherea, Ion Costache (I.C.) Frimu, Mihail Gheorghiu-Bujor, Cristian Racovski, Dimitrie Marinescu, Gheorghe Cristescu „Plapumarul” si Ilie Moscovici „Tovilie”. In perioada interbelica, formatiunea – redenumita Partidul Social Democrat Roman – a fost condusa de Constantin Titel Petrescu, iar dupa 1990 de catre Sergiu Cunescu.In 2001, PSDR – in frunte cu Alexandru Athanasiu – a fost absorbit de catre Partidul Democratiei Sociale din Romania (PDSR), condus de Adrian Nastase, rezultand actualul Partid Social Democrat.

PSD a anuntat joi, 30 martie 2023, ca presedintele formatiunii politice, Marcel Ciolacu (foto dreapta), va participa vineri, 31 martie 2023, la evenimentul dedicat aniversarii a 130 de ani de social-democratie romaneasca. La eveniment a fost invitat Frans Timmermans (foto stanga), vicepresedinte al Comisiei Europene.


Prezentam comunicatul PSD:


Presedintele PSD, Marcel Ciolacu, presedintele Camerei Deputatilor, participa vineri, 31 martie 2023, la evenimentul organizat de Partidul Social Democrat si PES activists Romania cu ocazia celebrarii a 130 de ani de la crearea primului partid social-democrat din tara noastra, incepand cu ora 14.00, la Teatrul de Opereta si Musical „Ion Dacian” din Bucuresti. La eveniment va participa si domnul Frans Timmermans, vicepresedintele Comisiei Europene.

In cadrul evenimentului va fi evocata contributia substantiala a social democratilor romani la dobandirea drepturilor sociale, promovarea justitiei sociale si a egalitatii de sanse intre femei si barbati, precum si rolul hotarator pe care personalitati istorice ale stangii l-au avut la infaptuirea Marii Uniri, cat si ulterior, prin eforturile realizate in vederea renasterii democratiei romanesti dupa Revolutia din 1989, respectiv pentru aderarea Romaniei la NATO si Uniunea Europeana.

Comentarii

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 13.06.2024 – Buda nu se da dus

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva