12 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

INVESTITIE IN SECTORUL 3 – Prima sala de scrima construita in Romania in ultimii 40 de ani (Galerie foto-video)

Scris de: L.J. | pdf | print

1 June 2024 20:55
Vizualizari: 1316

Primaria Sectorului 3 a finalizat lucrarile la sala de scrima din incinta Scolii gimnazile nr. 195 Hamburg, unul dintre cele mai dezvoltate complexuri educationale, unde invata peste 2.500 de elevi.Proiectul a fost lansat public in anul 2021 printr-o conferinta de presa la care au participat multipla campioana olimpica si mondiala la scrima Ana Maria Branza, secretarul general al Federatiei Romane de Scrima, Roxana Barladeanu, si primarul Sectorului 3, Robert Negoita.

Potrivit proiectului, constructia rezultata reprezinta, in esenta, supraetajarea cladirii existente prin transformarea unei terase circulabile, inchisa in structura usoara metalica, intr-un etaj curent.


In procesul de proiectare au fost implicati specialistii Federatiei Romane de Scrima si astfel, spatiul util rezultat al salii a fost dotat pentru maximizarea posibilitatii de folosire cu sase piste de competitie si opt piste de antrenament, avand o capacitate totala de 14 piste. Aceasta inseamna patru copii/pista, adica 56 de tineri se pot antrena simultan (maximal).


In urma implementarii proiectului, in cadrul a 1.150 mp construiti a fost inglobata o sala de sport cu suprafata utila de 891.46 mp, respectiv spatii complementare, necesare bunei functionari, astfel: casa scarii, holuri, birou administratie dotat cu spatiu vitrat de supraveghere catre sala de scrima, grupuri sanitare, boxa curatenie, depozitari si bineinteles, vestiare corect echipate si dimensionate, respectiv grupuri sanitare pentru sportivi, diferentiate pe sexe.


Studiul de fezabilitate a inclus si scenarii alternative de folosire a spatiului rezultat, verificand conformitatea noii sali de sport cu posibilitatea de utilizare ca teren de sport multi-functional (baschet, handbal, mini-fotbal), respectiv sala de sport multi-functionala, in functie de dotari. Este, de asemenea, important de mentionat ca structura propusa (metalica), care se dezvolta pe perimetru, genereaza un open-space care poate fi cu usurinta adaptat oricarui tip de sport, avand deja inaltimea optima, sistem de iluminat conform legislatiei in vigoare, sisteme de ventilatie, incalzire si racire prevazute.


Prima sala de scrima construita in Romania in ultimii 40 de ani este gata si se afla in Sectorul 3, la Scoala nr. 195. Aici se va face performanta, vor fi descoperite viitoarele talente, aici se vor antrena cei care vor urca pe podiumurile marilor competitii mondiale. Tin sa multumesc pentru colaborare Federatiei Romane de Scrima si Anei-Maria Branza Official, pentru initiativa si asistenta acordata pas cu pas pana cand acest proiect a devenit realitate”, a declarat primarul Sectorului 3, Robert Negoita.


La aproximativ trei ani de la lansarea proiectului, campioana olimpica si mondiala la scrima Ana Maria Branza, in prezenta primarului Robert Negoita, lanseaza in spatiul recent finalizat prima provocare la un duel de scrima si seteaza un obiectiv ambitios: primul campion care va pleca din aceasta sala.


Comentarii

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 11.06.2024 – Paraditorul Andreei Cosma si procurorul „Talpa Iute”, reciclati de DIICOT

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva