28 iunie 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

IOHANNIS ERA CAT PE CE SA UITE DE PAPICI – Campionul achitarilor de la DNA Lucian Papici a iesit oficial la pensie. Presedintele Klaus Iohannis a semnat decretul de pensionare fix in ziua in care pensionarea lui Papici trebuia sa intre in vigoare. Procurorii din CSM aprobasera pensionarea lui Papici inca din 20 aprilie, trimitand apoi propunerea presedintelui in vederea semnarii decretului

Scris de: G.T. | pdf | print

18 iunie 2021 16:01
Vizualizari: 4125

Presedintele Klaus Iohannis era cat pe ce sa uite de campionul achitarilor de la DNA Lucian Papici (foto), intre timp ajuns procuror la Parchetul Tribunalului Timis. Mai exact, de pensionarea acestuia, pe care a aprobat-o fix in ziua in care ea trebuia sa intre in vigoare.Klaus Iohannis a semnat vineri, 18 iunie 2021, decretul privind eliberarea din functie a procurorului Lucian Papici prin pensionare. Anuntul a fost facut de Administratia Prezidentiala: “Decret privind eliberarea din functia de procuror cu grad profesional corespunzator Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, la Parchetul de pe langa Tribunalul Timis a domnului Lucian Gheorghe Papici – pensionare, la data de 18 iunie 2021”.

Practic, Lucian Papici trebuia sa se pensioneze cu data de 18 iunie 2021, conform deciziei Sectiei pentru procurori a CSM, iar chiar in aceasta zi presedintele Klaus Iohannis i-a semnat decretul. Practic, Papici a primit decretul lui Iohannis in ziua in care trebuia sa iasa la pensie. Cert este ca, asa cum spuneam, Iohannis nu s-a grabit cu Lucian Papici, avand in vedere ca propunerea privind eliberarea din functie a acestuia fusese aprobata de Sectia pentru procurori a CSM inca din 20 aprilie 2021, fiind trimisa presedintelui Romaniei pentru semnarea decretului.

 

Iata minuta Sectiei pentru procurori a CSM din 20 aprilie 2021 privind aprobarea cererii procurorului Lucian Papici de eliberare din functie prin pensionare: 

"Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotarat inaintarea catre Presedintele Romaniei a propunerii privind eliberarea din functie, prin pensionare, incepand cu data de 18.06.2021, a domnului PAPICI LUCIAN GHEORGHE, procuror la Parchetul de pe langa Tribunalul Timis, avand gradul profesional corespunzator Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie. (unanimitate)".

 

Iohannis a dat liber la reincadrari de judecatori


Altfel, in afara decretului de pensionare a procurorului Lucian Papici, tot in 18 iunie 2021, presedintele Klaus Iohannis a semnat o serie de decrete prin care a aprobat reincadrarea in functia de judecator a patru magistrati iesiti la pensie, care au decis sa se reintoarca in sistem:

-Decret pentru reincadrarea in functia de judecator la Tribunalul Bucuresti a doamnei Florica Laza;

-Decret pentru reincadrarea in functia de judecator la Tribunalul Alba a doamnei Carmen-Marilena Popa;

-Decret pentru reincadrarea in functia de judecator la Judecatoria Toplita a domnului Adrian Doru Russu;

-Decret pentru reincadrarea in functia de judecator la Judecatoria Resita a domnului Vivi Florin Suiu;

Comentarii

# Albastru date 18 iunie 2021 16:06 +132

Cum dreacu` iasa sobolanii la pensie nesimtita ? Nu ii mai ardem pe rug ?

# santinela date 19 iunie 2021 07:17 +102

Figura trista si sinistra a "specialistului" kovesist,a pupatorului de dosuri,a nulitatii profesionale,a lipsei de caracter. Asta in loc sa fie in puscarie i-a pensie un purcoi de bani. Poate il vor "cauta" pe acasa sau prin oras toti,cu familii,cei care au fost nenorociti si distrusi de acest specimen. Asa ar merita !

# maxtor date 20 iunie 2021 03:54 0

papici o fi cu lipici(sau dosaru e "incomplect",nu tine shantaju).penzie ushoara!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 27.06.2022 – S-a decis soarta lui Scutea

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva