7 iunie 2020

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

IOHANNIS SCOATE ARMATA CA SA-I TINA PE ROMANI INCHISI IN CASE – Presedintele a anuntat noi masuri de izolare a romanilor, care vor intra in vigoare miercuri, 25 martie 2020. Iohannis trimite soldatii pe strada: “Se vor introduce noi restrictii de circulatie, ce a fost pana acum o recomandare devine o obligatie, dupa principiul stam acasa... Oamenii pot iesi ca sa mearga la serviciu, sa isi faca cumparaturile... Folosim si Armata, pentru a gestiona mai bine situatiile create in teren”

Scris de: B.G. | pdf | print

24 martie 2020 13:35
Vizualizari: 7886

Presedintele Romaniei Klaus Iohannis (foto) a anuntat marti, 24 martie 2020, masuri mult mai drastice privind izolarea in case. Acestea vor intra in vigoare incepand de miercuri, 25 martie 2020. Armata va fi scoasa pe strada.


 

Practic, masurile de izolare impuse inca de luni pe timpul noptii vor fi aplicate de miercuri si in timpul zilei. Romanii vor putea iesi insa afara din casa pentru a merge la serviciu, la cumparaturi si in alte cazuri prevazute special de legiuitor.

Se vor introduce noi restrictii de circulatie, ce a fost pana acum o recomandare devine o obligatie, dupa principiul stam acasa. Oamenii pot iesi sa mearga la serviciu, pentru cumparaturi de alimente. Am convenit sa folosim si Armata pentru a gestiona situatia din teren. Armata va pune la dispozitie personal care va suplimenta fortele de ordine", a anuntat Iohannis.

Batranii peste 65 ani, izolare totala

Iohannis a anuntat ca la sedinta la care a participat premierul Ludovic Orban, ministrul de Interne Marcel Vela, ministrul Sanatatii Victor Costache si ministrul Apararii Nicolae Ciuca s-a convenit ca in aceasta perioada sa se pregateasca pentru persoanele care sunt in carantina sau in izolare masuri de supraveghere electronica.

Presedintele a mai anuntat si ca  persoanele peste 65 de ani vor trebui sa stea tot timpul acasa.

 

Iata declaratiile facute de Klaus Iohannis marti, 24 martie 2020, publicate pe site-ul Adminstratiei Prezidentiale:

 

"Buna ziua!

Tocmai am incheiat o sedinta de lucru pe care am convocat-o. Au participat, impreuna cu mine, Prim-ministrul Ludovic Orban, ministrul de Interne, ministrul Sanatatii si ministrul Apararii.

Impreuna am evaluat situatia care, dupa cum stim cu totii, devine din ce in ce mai complexa, situatia creata, evident, de epidemia de coronavirus.


Am discutat impreuna masurile suplimentare care se cer luate in aceasta perioada si pot sa va spun in acest moment ca am convenit ca este nevoie de masuri suplimentare pentru a fi in situatia sa ingradim, sa incetinim raspandirea infectiei.

Astfel, se vor introduce noi restrictii de circulatie si noi restrictii pentru romani, in sensul ca ce a fost pana acum o recomandare devine obligatie, dupa principiul 'stam acasa'.

Evident ca oamenii pot iesi ca sa mearga la serviciu si sa se intoarca de la serviciu, sa iasa sa isi faca cumparaturile absolut necesare de alimente de pe-o zi pe alta.

Insa aceste restrictii devin obligatii!


Am convenit totodata ca in aceasta perioada sa pregatim pentru persoanele care sunt in carantina sau in izolare masuri de supraveghere electronica, fiindca este absoluta nevoie ca aceste masuri sa fie respectate integral.

In afara de aceste chestiuni, am convenit sa folosim si Armata, pentru a gestiona mai bine situatiile create in teren. In acest fel, Armata va pune la dispozitie personal care va veni sa suplimenteze fortele de ordine publica, Jandarmerie si Politie.

Un punct foarte special, tin neaparat sa-l mai mentionez - persoanele cele mai vulnerabile sunt persoanele peste 65 de ani. Este evident ca avem nevoie de masuri speciale, dar si de restrictii speciale. Si, astfel, pentru a proteja persoanele peste 65, pentru aceste persoane se vor introduce restrictii speciale, in sensul ca vor trebui, in interesul lor propriu, sa stea practic tot timpul acasa.

Am discutat si alte masuri care se cer luate, fie prin Ordonante de urgenta ale Guvernului, fie prin Hotarari ale Guvernului, fie prin ordine militare. Aceste restrictii, pe care tocmai le-am mentionat, vor fi prelucrate in cursul zilei de astazi intr-o ordonanta militara, ordonanta militara care se va finaliza pana la sfarsitul acestei zile.

Si restrictiile, dragi romani, vor intra in vigoare incepand de maine.

Va multumesc!"

Comentarii

# Diana date 24 martie 2020 13:45 -19

Bun, o decizie excelenta venita totusi putin cam tarziu.

# Neanae date 24 martie 2020 14:29 -2

Gata cu razvrateala și închipuiri de stare de urgentă aiurita, ca și de încălcarea dreptului la liberă circulație sau a independentei personale. Toate aste libertăți pot duce la moartea cui le vrea cu toate riscurile, poate duce la răspândirea epidemiei cu moartea unor persoane, cam multe. Dacă cei ce vor sa moara fac parte din liberii alegători de deplina libertate e ok, dar mulți dintre ei au căutat sa se ferească. Ar fi bine ca IN ACEASTA EXCLUZIVA SITUAȚIE sa facem ce zice Iohanus și Sica cu ai lor! După ce am trecut puntea înfrățindu-ne cu dracii astia, ii trimitem la ei acas la primul pas pe alături. Curaj și rabdare și vom răzbi ✌️

# Valter Cojman date 24 martie 2020 14:41 +7

Adevărata problemă nu sunt românii care nu stau în casă ci un milion de „diasporezi” intrați în țară, cu acordul lui IohaniSS și al PNL, fără să fie controlați, izolați și/sau băgați în carantină. Aceștia s-au plimbat în voie pe stradă, în magazine și instituții...

# Bartanul23 date 24 martie 2020 14:42 +2

Și dacă bătrânii sunt singuri, cine le aduce de mâncare? Asta vrea exterminare?

# un mizantrop date 24 martie 2020 14:52 +4

Poftim?! Era asa o debandada, atat de multe veste galbene, mallurile gemeau, parcurile erau devastate, romanii isi cheltuiau miliardele de la saltea si-si incercau armele pe vecini, in vreme ce zombii aia din multinationale umblau ca blambecii infectand toate pietele patriei?! Ce sa faca armata?! Care armata?! Si, dupa ce l-ai decretat pe Vela seful statului, pui armata in slujba lui?! Armata se poate subordona unui comandament al Internelor?! Intreb si eu, ca atat ne-a mai ramas...cine nu intelege ca e contagiune comunitara de vreo doua saptamani, ori e naiv, ori are interese in zona galbena...Tare seamana toata logistica asta a profilaxie ceausista de ultima faza...vreti protectie impotriva bolii, masuri economice de supravietuire, apararea vietii medicilor?! Luati cu armata, sa va ajunga! Ce facem, insa, ca Iohanis pare sa se teama de elicopter si zgubiliticul asta de virus circula liber pe sosele, pana-n Germania tata si Austria mama?!

# BARONUL date 24 martie 2020 15:04 +6

Diana, esti cumva slaba de minte ?! Pe de o parte interzici total circulatia persoanelor >65 de ani, iar pe de alta permiti intrarea in tara a tiganilor, cersetorilor si hotilor, curve, proxeneti etc., care este de stiut ca pot fi infectati si nici nu respecta vreo regula de igiena !

# Neanae date 24 martie 2020 16:52 +1

Mesaj pentru cei ce dati minus. Notez ca încurcati merele cu perele, dar credeți ca mâncați prune. Adică cei ce NU ÎNȚELEG CA E MUSAI IZOLAREA. Și ca TOCMAI FIINDCĂ DEMENTII FUG DIN CARANTINA ȘI DIN IZOLARE, mulți POZITIVI, ca țigani, ca diasporezi, ca vecini cretini, DE AIA IESE ARMATA. Decât sa sariti aiurea de tur in sus mai bine organizați-va ca sa fiti ajutați de cei mai tineri ca sa va aduca la ușa ceea ce aveti nevoie. Banii puși in hârtie de bucatarie stropita cu alcool. Sau, dacă aveti under 65, scoateți-va paiul din tur, protejați-va și ajutați pe cei over 65. Nu mai despicați firul in 4 ca se rupe! ASTA ESTE SITUAȚIA, AM MAI VORBIT FIINDCA TRĂIESC ACEASTA REALITATE. Politica e ULTIMUL ARGUMENT ZILELE ASTEA ...

# Un nimeni date 24 martie 2020 17:27 +4

Ordinele militare se emit in baza decretului si a legii 453/2004. Dar ce te faci cand ele nu respecta legea? Exemplu: au uitat sa specifice cat este valabil ordinul, desi 27. La articolul 24, partea introductivă şi literele a)-d) şi g) vor avea următorul cuprins: "Art. 24. - Ordonanţa militară sau ordinul cuprinde: a) titlul şi numărul; b) autoritatea emitentă; c) baza legală a emiterii; d) perioada de aplicare; ............................................................... g) modul de aducere la cunoştinţa populaţiei;" Ni se pregateste ramanerea in vigoare a acestor ordine si dupa terminarea situatiei "de urgenta"?

# DODI date 24 martie 2020 18:22 +2

Pentru ca acest imbecil de ciolnis să se simtă bine nu ar fi fost mai bine ca românii să plece din România? Să rămână doar gașca lui de pupincuriști de la PNL de care nu se prinde nici virusul atâta sunt de tembeli?

# imun/teanu date 24 martie 2020 18:23 0

Eheee!, cat si-a tanjit, "el!", o stare de necesitate, cu pusca la picior contra "ciumei" (nu cea bruna!). Daca nu s-a putut, (ii) e bine si-asa. In atata liniste "asa" asezata mai poate banui (si afla) cineva in "justitie" (hai sa-i spunem asa) ce se mai "aseaza"?!

# Un carcotas date 24 martie 2020 18:32 +1

Dl. PM Orban nu mai e autoizolat la Vila Lac 2? De ce? Si-a facut un test oricum irelevant, inainte ca posibilitatea de a fi infectat sa fi disparut si, gata, se da "negativ"? Testerul ala putea fi folosit pentru un BOLNAV, iar domnia sa sa stea acolo 2 saptamani, pentru siguranta natiunii, si abia apoi, inainte de a putea reintra in contact cu semenii sa fie testat.

# basicuta date 24 martie 2020 18:33 0

dnu presedinte, vezi nene ce face si mos Trump in americi si ia si matale exemplu...ca sapca ti-ai luat-o....si noua gazu...

# mitica date 24 martie 2020 18:41 +4

Vinovati de aceasta NENOROCIRE sunt: johanis,care a vrut guvernul lui si servitorii lui de la pnl,servicii,procurori,etc!

# Pintea date 24 martie 2020 18:53 +2

Asta chiar imi place! Numai ca armata va avea de furca, nu-i cunoaste pe romani, mai ales pe diasporezi! Nu e ca la razboi, unde nu vezi inamicul, va sta cu el fata in fata si va trebui sa fie pregatiti si de un scurt altoi, ca românul până nu e altoit nu se invata minte! Lupta cu pandemia trebuie sa fie corp la corp la noi, adică românașul trebuie sa o ia si peste bot, la propriu, mai ales ăla care minte ca nu stie de unde s-a imbolnavit si ii imbolnăvește si pe altii. Acu vede si johannis ce inseamna sa imprimi unei categorii de persoane ideea ca au drepturi nelimitate, ca pot face ce vor, nu sa respecte legile! De la cine or fi invatat asta?

# Pintea date 24 martie 2020 18:57 0

Dar ce facem cu aeroportul? Cand il inchidem? Aici e buba! Am vazut azi ca la Otopeni au venit de la Londra, grupuri masive de țigani, de balabuste cu copii mici de mana! Oare de ăștia a o fugi virusul, ca mi s-a parut ca e cam simțitor! O veni el la oricine, dar cred ca nici chiar așa!

# tica date 24 martie 2020 19:27 +1

Hitleristul a scos armata ca sa tina oamenii in case din cauza scursurilor din diaspora pa care i-a implorat sa vina acasa si ei au umplut Romania de virus. Asta nu se uita si nu se iarta.

# Procurorul date 25 martie 2020 12:50 +4

Sieg Heil, Herr Iohannis ! Cred că omul confundă Armata României cu Wehrmachtul. Germenii Dictaturii sunt sădiți. Întrebarea e, vom reacționa sau vom asista pasivi cum ne sunt încălcate în mod brutal drepturile și libertățile ? Mi-e frică de răspuns, dacă citesc unele comentarii de mai sus, care preamăresc o măsură așa de scelerată ca scoaterea armatei pe străzi. Nici Putin în Rusia n-a făcut așa ceva. O face Iohannis în România. Și, cică, rușii sunt răi, comuniști, barbari, nenorociți ș.a. Vai de noi, cu asemenea specimene la conducerea țării.

# pensionar date 26 martie 2020 13:08 0

ACEST,NESÃBUIT DE,,PÃCÃLICI,ZIS SI PRESEDINTE,CARE O SCOS ARMATA SI NU,JUSTITIA PE STRADÃ,ESTE UN AROMÂN,CARE NU GÎNDESTE PENTRU NOI,POPORU,NATIA ROMÂNÃ.NU?PE IEL WERMER ÎL INTERESEAZÃ,DOAR.,PUTEREA.ATÎT?PUTEREA.SÃ SCOTI ARMATA ,PE STRADÃ ÎN CAPITALÃ?ÎI F.MULT.DAR PEBTRU MAMUTUL DIN DEAL,NU?ASA STIE EL SÃ GESTIONEZE ,SITUATIA TININD PENSIONARII,ÎN CASÃ.DAR IEL STIE OARE CÃ ,SINT,PENSIONARI CARE NU AU PE NIMENI?STIE?SI DACÃ ÎL DOARE LA.,COT.SÃLTIMBATICUL ÃSTA ALES DE ANUMITI ,ROMÂNI?ACUMA ÎAI DUCE PLANUL LA ÎNDEPLINIRE.BINE MÃCAR CÃ .,ÎN GUVERMERUL LUI ,SO GÃSIT UN,OM DE ONOARE ZIC EU,DACÃ NU CUMVA I SO IMPUS SÃ ÎSI DEA,DEMISIA.VORBESC DE.,COSTACHE.CINSTE LUI.CÃ SIP DEPUS.MANDATU,AVÎND ÎN VEDERE CÃ ÎI MEDIC.NU SOMER CA SICÃ BETIVU.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL


    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home3/luju/public_html/_template/article.php on line 146
    • VERDICTUL ZILEI - Este legala starea de alerta?

    • VOTEAZA
Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 7.06.2020 – Incep combinatiile pentru noul CSM

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva