6 October 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Ipocrizie sub stindardul Integritatii! Presedintele ANI, Alexandru Macovei, si-a concediat sefa de cabinet in aceeasi zi in care a reincadrat-o la ordinul instantei!

Scris de: Voichita RASCANU - Adina A. STANCU | pdf | print

22 March 2011 17:59
Vizualizari: 11194

Fostul procuror Catalin Alexandru Macovei, presedintele Agentiei Nationale de Integritate si-a concediat sefa de cabinet, Carmen Fluture, in aceeasi zi in care a reincadrat-o in functie, obligat de decizia definitiva si irevocabila a Curtii de Apel Bucuresti. Initial, sefa de cabinet a fost data abuziv afara, dupa cum a constatat Curtea de Apel Bucuresti, pe semnatura lui Alexandru Macovei, pentru abateri disciplinare, mai exact, absenta nejustificata de la serviciu. Dupa ce Curtea de Apel Bucuresti l-a obligat pe Macovei sa o reincadreze in functie pe Carmen Fluture, seful de la ANI a invitat-o pe aceasta sa isi reia functia, pentru ca, dupa cateva ore, acelasi sef al ANI sa semneze un nou ordin, de eliberare din functie a sefei sale de cabinet. Cele doua ordine, de reincadrare, respectiv de eliberare din functie, au fost postate pe tanasadan.blogspot.com.


Catalin Macovei nu a fost de gasit in cursul zilei de marti, pentru a preciza care au fost motivele eliberarii din functie. Oficiali ai ANI au declarat insa ca Fluture a fost data afara pentru ca nu a primit avizele de securitate si pentru ca are un dosar penal pentru furt de documente. Oficialii au uitat insa sa precizeze ca dosarul exista pe numele lui Fluture numai in faza de cercetare penala si ca a fost pornit numai ca urmare a plangerii penale inaintata de conducerea ANI. Mai mult, este inexplicabil cum, in momentul in care a fost pentru prima data eliberata din functie, nu s-a pus problema inexistentei unui aviz de securitate sau existenta unui aviz de securitate negativ.

Macovei s-a jucat alba-neagra cu reincadrarea si demiterea din functie a lui Fluture

Carmen Fluture a fost eliberata din functia de sef de cabinet al lui Alexandru Macovei in februarie 2009, iar aceasta a reusit, dupa doi ani, sa convinga instanta Curtii de Apel Bucuresti ca demiterea a fost abuziva, si, ca urmare, trebuie reincadrata in functie. Conform tanasadan.blogspot.com, Macovei a semnat in 7 martie adresa nr. 608, prin care a invitat-o pe Fluture la sediul ANI o saptamana mai tarziu, adica in 14 martie, pentru a o reincadra in functie, in conformitate cu decizia definitiva si irevocabila nr. 928/14.02.2011, a Curtii de Apel Bucuresti. In ziua in care Fluture a onorat invitatia, Macovei a semnat ordinul nr. 175, de reincadrare in functie a lui Carmen Fluture. Conform ordinului semnat de Macovei, “se reincadreaza in functia de executie de specialitate specifica, de director de cabinet, gradatia 3 (…) beneficiind de un cuantum brut al salariului de 3809 lei (...)”. In aceeasi zi, acelasi presedinte al ANI mai semneaza un ordin, cu numarul 176/14.03.2011, prin care o concediaza pe Carmen Fluture. Explicatiile oficialilor ANI, cu privire la joaca de-a alba-neagra cu reincadrarea si concedierea sunt de-a dreptul halucinante, dar, mai ales, ilogice.

Dosarul despre care vorbesc oficialii ANI este de doi ani in cercetare, nefiind inceputa urmarirea penala

Contactati de Lumeajustitiei.ro, oficialii ANI au declarat ca au respectat decizia Curtii de Apel Bucuresti, in sensul reincadrarii lui Carmen Fluture si ca, ulterior, prin decizia lui Macovei, “a fost eliberata din functie conform legii”. Intrebati care au fost motivele care au stat la baza celei de-a doua eliberari din functie, oficialii ANI au precizat ca: “Doamna are dosar penal pentru furt de documente din Agentie, este un dosar la Parchet, sunt vreo sase-sapte declaratii ale unor oameni care si-au semnat si asumat declaratiile, nu a primit nici avizele de securitate, mai este vorba si despre Ordonanta de Guvern care priveste increderea demnitarului in seful sau de cabinet, asa ca doamna a fost data afara legal”. Intrebati daca a fost macar inceputa urmarirea penala impotriva lui Fluture, sau declansata actiunea penala, in acest caz existand baza legala pentru suspendarea lui Fluture, oficialii din conducerea ANI au replicat nervosi: “Nu ne intrereseaza asta pe noi, e un dosar in curs, e un dosar pentru furt, mergeti si intrebati la Parchet”. In fapt, oficialii Agentiei au intors adevarul in nuanta care le-a convenit pentru sustinerea legalitatii demiterii lui Fluture. Asta pentru ca, dupa o plangere penala depusa de angajati ai ANI impotriva lui Carmen Fluture, in urma cu doi ani, Sectia 1 de Politie a inceput cercetarile in dosarul inregistrat cu nr. 11719/P/2009. Si atat! Dosarul se afla de doi ani in cercetare la Politie si nu apare in registrul de incepere urmariri penale la Parchetul Sectorului 1. Ori daca oficialii ANI au considerat de cuviinta sa dea afara un om doar pentru ca impotriva acestuia a fost depusa o plangere penala, conducerea ANI da dovada de ipocrizie in numele integritatii. Asta pentru ca presedintele institutiei, Catalin Alexandru Macovei si secretarul general al ANI, Horia Georgescu, au ramas in functie cat timp au fost cercetati de DNA ca urmare a unei plangeri penale facute de Carmen Fluture si Fanel Burciu. Cei doi l-au acuzat pe Georgescu de faptul ca a „dirijat” licitatiile pentru achizitiile de bunuri si servicii in favoarea unor firme conduse de prieteni de-ai sai. DNA a infirmat toate acuzatiile, Georgescu si Macovei primind neinceperea urmaririi penale. Pana la solutia procurorilor anticoruptie, insa, si seful ANI, si secretarul general al institutiei au ramas in functie, asa cum nu i-au permis sa faca lui Carmen Fluture.

* Cititi aici ordinul de reincadrare in functie, semnat de Catalin Macovei in 14 martie 2011, ca urmare a deciziei instantei!

* Cititi aici ordinul de eliberare din functie, semnat in aceeasi zi de 14 martei 2011!

Comentarii

# Sile Camataru date 22 March 2011 19:49 +2

Sa va zica Silica una de fumoar: Carmen Fluture a fost amanta lui zulufatul de la ANI (a se citi Catalin Macovei). ~Doamna~ nu e dusa de multe ori la serviciu nici cand era pe bune cu Cata nici dupa ce situatia a degenerat si cand deja era prea tarziu sa fie  indepartata ca se inarmase cu niste poze in care zulufatu apare imbracat numai cu haina ei de blana! Ghici cine are pozele?!

# Anon date 22 March 2011 20:23 -3

Eu ! Eu!  take me! Sunt la fel de reale ca inregistrarile alea cu Chirieac!! Fiat justitia perareat mundus!

# Anon date 22 March 2011 20:25 +1

Eu ! Eu!  take me! Sunt la fel de reale ca inregistrarile alea cu Chirieac!! Fiat justitia perareat mundus!

# oleg date 22 March 2011 22:51 +4

baietii aia de la ANI draga au intrecut orice masura. tupeul e maxim si se cred niste nici dumnezei. cand o sa cada de unde s-au cocotat o sa vada ce cucuie or sa-si ia in capatele alea de mari investigatori :D :lol: :D :lol:

# marius date 23 March 2011 16:54 +2

Fantastic!!! Ce se intampla in tara asta in care noi platim impozite pentru functionarea aparatul de stat. Cred ca ar trebui sa fie sesizat Senatul Romaniei pentru inlocuirea din functiei a organelor de conducere ANI .Nu este posibil sa emiti doua ordine in aceiasi zi, numerotate la rand, unul de reincadrare si celalat de eliberare din functie. Procedand asa, pe de-o parte conducerea ANI nu face decat o aplicare formala a unei hotarari judecatoresti care are valoare de lege, iar pe de alta parte face o mare dezonoare institutiei ANI si atrage dupa sine necrederea cetatenilor in institutiile statului roman. Este rusinos domnilor!!!

# ANDREI ANCA date 25 March 2011 22:44 0

Nu cred ca d-nul Macovei se preta la asa ceva.....d-na asta e cam frustrata care se apropie de 40 de ani si constata ca nu a realizat nimic...mai sta prin procese pana pe la 50...si apoi va fi si ea " satisfacuta".

# Sile Camataru date 26 March 2011 20:34 0

Sunt curios ce va zice `d-nul Macovei` cand vor fi pozele cu el nud in haina de blana a `d-nei Fluture` pe toate site-urile. Oare va merge tot pe varianta aia folosita cu Chirieac?! Nu stiu eu de`astea.... nu stiuuuuu..!!! (Dar Zeus stia!!)

# Un integru date 14 November 2011 13:57 0

Agentia Nationala de Integritate (ANI), condusa de Catalin Macovei , a pierdut vineri un nou proces intentat de catre fosta directoare de cabinet a presedintelui ANI, Carmen Fluture. In dosarul 25108/3/2011  tribynalul București Admite in parte actiunea. Anuleaza Ordinul Presedintelui Agentiei Nationale de Integritate nr. 176/14.03.2011. Obliga intimata sa reintegreze contestatoarea in functia detinuta anterior emiterii deciziei de concediere. Obliga intimata la plata catre contestatoare a unei despagubiri egale cu salariile indexate, majorate si reactualizate si cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat, de la data concedierii pana la reintegrarea efectiva. Obliga intimata la plata catre contestatoare a sumei de 5000 lei cu titlu de daune morale. Respinge restul pretentiilor privind daunele morale ca neintemeiate. Obliga intimata la plata catre contestatoare a sumei de 2875 lei cu titlu de cheltuieli de judecata. Cu recurs in 10 zile de la comunicare.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 5.10.2022 – Tudoran loveste din nou. Un judecator numara lunile pana la pensie

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva