24 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

IRESPONSABILITATEA PUCISTILOR AFECTEAZA VIITORII MAGISTRATI – 247 de juristi asteapta intrunirea Plenului CSM pentru a putea sustine interviul de accedere in magistratura. Concursul este blocat in prezent prin manevrele unor membri precum Bogdan Mateescu, Andrea Chis sau Cristian Ban, care aleg sa fuga de la sedintele Plenului CSM, pentru a impedica numirea Adinei Florea la SIIJ. In acelasi timp, calendarul concursului a fost cu mult devansat, ingreunand activitatea instantelor si parchetelor

Scris de: Elena DUMITRACHE | pdf | print

30 June 2019 10:23
Vizualizari: 5441

Curat nedrept, coane Fanica! Reprezentantii Consiliului Superior al Magistraturii care au inteles la ultimele doua Plenuri sa se dea plecati, ori sa se inchida in birouri pentru a se asigura ca nu se indeplineste cvorumul necesar pentru discutarea si votarea temelor cuprinse pe ordinea de zi, precum validarea numirii Adinei Florea in functia de procuror-sef al Sectiei pentru investigarea infractiunilor din justitie, dau dovada de inconstienta si iresponsabilitate crasa. Sustinem aceasta intrucat, in incercarea evidenta de a taragana numirea Adinei Florea la sefia SIIJ, reprezentatii CSM care absenteaza nejustificat de la sedintele Plenului Consiliului, blocheaza si alte proceduri si evenimente din sistemul judiciar, devansand calendarul acestora.


Caci, desi acum se bat cu pumnii in piept, laudandu-se ca au boicotat sedintele CSM de dragul magistratilor, reprezentantii CSM care au inteles sa actioneze, zicem noi, pe langa lege, neideplinindu-si atributiile ce le revin, trebuie sa le dea socoteala tocmai magistratilor, sau viitorilor magistrati. Concret, prin decizia unor membri CSM precum Andrea Chis, Bogdan Mateescu (foto), Mihai Balan, Nicolae Solomon, Cristian Ban, Florin Deac si altii, de a refuza sa asigure cvorumul la sedintele de Plen programate pentru zilele de 20 si 24 iunie 2019 s-a prejudiciat iremediabil si iresponsabil calendarul concursului de accedere in magistratura la care s-au inscris sute de juristi in vederea ocuparii unui loc la judecatorii si parchete de judecatorii (facsimil 1 si 2).

Este vorba despre concursul de admitere in magistratura organizat in perioada 28 martie – 8 iulie 2019, in vederea ocuparii unui numar de 48 de posturi de judecator la judecatorii si 34 de posturi de procuror la parchete de judecatorii, la care in ultimele doua Plenuri, pe care le-au boicotat, trebuiau sa supuna dezbaterii si votului "solicitarea Institutului National al Magistraturii de suplimentare a numarului comisiilor de examinare pentru concursul de admitere in magistratura". Acest lucru nu s-a intamplat insa tocmai din cauza absentei acestora de la Plen, ceea ce face ca cei 247 de candidati admisi la probele de verificarea a cunostintelor si la testul de verificare a rationamentului juridic sa fie nevoiti sa astepte proba sustinerii interviului programat pentru data de 28 iunie 2019 pana la data la care CSM va putea sa voteze pentru suplimentarea comisiile care urmeaza sa ii examineze pe candidati. Iar asta pentru ca, ce sa vedeti, Plenul CSM a fost in incapacitatea de a desemna comisiile de examinare pentru proba interviului pe care trebuiau sa il sustina cei 247 de candidati ramasi in concurs, iesind astfel din calendarul legal cu procedura concursului de accedere in magistratura.

Practic, in opinia noastra, prin boicotul membrilor CSM, si in mod special al judecatorului Bogdan Mateescu – care, credem noi, are tot interesul sa amane buna functionare a SIIJ, dat fiind dosarul penal care il vizeaza si a carui redeschidere Sectia speciala o cere la Inalta Curte (click aici pentru a citi) au fost sacrificate interesele judecatoriilor dar si ale parchetelor de judecatorii care duc lipsa acuta de resurse.

Se ajunge astfel in regretabila situatie in care Bogdan Mateescu, la fel ca si judecatorul Mihai Balan, care ar trebui sa reprezinte interesele judecatorilor de la judecatoriile care i-au desemnat reprezentatii lor in CSM, sa dea nastere unei aparente de urmarire a interesului personal (legat de dosarul de la SIIJ), cu ignorarea intereselor sistemului judiciar si al instantelor pe care le reprezinta.

Mai grav, din informatiile obtinute pe surse de Lumea Justitiei, este ca faptul ca acelasi judecator Bogdan Mateescu, impreuna cu alti membri CSM care au absentat de la ultimele doua sedinte de Plen anunta cu boicotul permanent al intrunirilor, pana cand nu vor fi scoase de pe ordinea de zi punctele privitoare la Sectia pentru investigarea infractiunilor din justitie.

Asteptam cu mare interes finalul aceste actiuni de blocare a functionarii la parametrii normali a activitatii CSM, dar si a sistemului judiciar in ansamblul sau.

Ramane sa vedem ce se va intampla la Plenul CSM programat pentru luni, 1 iulie 2019, cand Bogdan Mateescu si restul membrilor Consiliului care au absentat intentionat de la sedintele Plenului programate pentru datele de 20 si 24 iunie 2019 vor putea face dovada reprezentarii magistratilor care i-au ales si vor inceta sa faca demersuri care sunt apreciate de politicienii revoltati de existenta si functionarea SIIJ.

Iata ce trebuiau sa voteze, de doua saptamani membrii CSM:


Comentarii

# Ioana M. date 30 June 2019 11:31 +3

Pe vremea lui base.si a doamnei Macovei era un BIROU DE ANCHETE SPECIALE MAGISTRATI SI POLITISTI la PARCHETUL ICCJ. Care e problema acum, ca nu o inteleg...

# imun/teanu date 30 June 2019 12:18 +3

Ar fi atat de simplu! Absentii de la serviciu (cvorumul CSM) normal sanctionat ca orisice "om al muncii" (din bugetar sau privat). Lipsind, taiata ziua plus recidiva flagramnta. Ca "pas", este din cauza fricii generale de Secu (cea noua!) ale carei tentacule sunt (stiu si cei ce fac pe prostii de frica) peste tot rasfirate. Inspectia (SIIJ) produce frica tuturor infravtorilor din "justitie" (majoritar procurori DNA /si judecatori [la santaj?]). Marea fica nu este a oamenilor normali /chiar stiindu-se "ofrande" zeitei "cu balanta si legata le ochi". Ci la acestei "brasle" (in care prin fals si procurorii!) cu un juramant cum si-al doctorilor pe Hipocrate. Unde, intai, dincolo abuzurilor (desi pe fata!, se pot constata) nemasurate, "in continuitate si calificat", se afirma SPERJURU. La practica meseriei. Cand si "sperjurul" e re-nivelat ca ca-litate nu mai e nimic de facut. fiind chiar "meseria" putreda, in chiar esenta ei. Ai ei "eroi" doar oameni fiind /"oameni suntem, chiloti purtam".

# Gilu date 30 June 2019 17:50 +3

Pe vremuri injuraturile adaugau : " cu cine te- a invatat carte " ... Chiar asa : Cine i- o fi trecut clasa pe trogloditii astia , adusi de ultimele viituri , pe ogasele patriei si care se pisha cu dispretul prostului , nu numai pe ideea de asa zisa justitie , dar si pe orice idee de morala sau de bun simt ...Am vazut in instanta profesori , exprimandu- si regretul ca i- au trecut clasa pe niste asa zisi magistrati ! Prea tarziu ...Au umplut deja hastgjustitia .

# Eu date 30 June 2019 21:25 -1

In realitate cred ca se urmarea sa suplimenteze numarul de locuri, de pe lista suplimentara afisata, comisiile actuale fiind numite de la data anuntului org concursului. Concursul merge mai departe cu aceste comisii.Numarul celor care au trecut de primele 2 probe este mult mai mare. Ce sa faci cu 48 de judecatori cand pana la anu ies la pensie cel putin 100. Cu 82 de magistrati nu faci primavara. . De ce au organizat un concurs acum pt doar 82 de posturi schimband modul de organizare a concursului, ca sa treaca mai multi candidati, doar ei stiu.POATE UN ARTICOL PE TEMA ASTA NU AR STRICA.

# nu conteaza date 30 June 2019 23:59 +1

Daca lucrurile merg ca pana acum, va trebui sa schimbati titlul articolului in " IRESPONSABILITATEA PUCISTILOR AFECTEAZA VIITORII PUCISTI DIN INM"! Nu de alta dar sa nu-mi spuna nimeni ca s-a iesit cu grupa la "protest" din INM, fara ca profesorii sa stie! Si daca n-au stiut sau n-au fost de acord, oare de ce nici un student de la INM care a manifestat, n-a fost sanctionat? AViz celor judecati sau anchetati de cei care acum si in ultimii ani au fost studenti la INM. Uitati-va la ce si cum au fost invatati si veti intelege de ce veti fi judecati/anchetati fara "drept"...

# Berbecii CSM nu au idee de ce sînt plătiți de stat date 1 July 2019 01:12 +2

berbecii ăstia din CSM nu sînt domni și doamne la comploturi de-astea ci sînt sclavi ordinari care îndeplinesc ordine sosite pe filiera Stat paralel. O rușine de CSM, niște păsări împăiate ar fi mai utile azi Romîniei decît acest CSM încărcat de jegul comploturilor și urii. Sperăm să prindem repede ziua cînd berbecii vor fi trimiși în judecată și concediați fiindcă pun ideea de justiție în pericol

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 23.06.2024 – Prinsa in scandalul Coldea, Kovesi si-a reactivat propagandistii

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva