19 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

ISI INCEARCA NOROCUL A DOUA OARA – 25 de magistrati au fost admisi in concursul de promovare la ICCJ pentru ocuparea celor opt posturi vacante. Judecatorii Corina Ciobanu si Florentin Teisanu spera ca de data aceasta sa ajunga la Inalta Curte. In concurs s-a inscris si sefa Curtii de Apel Bucuresti, Lia Savonea. La examen participa procurorul Adrian Dicu, celebru dupa ce atunci cand era directorul Penitenciarului Giurgiu s-a deghizat in detinut (Listele)

Scris de: Elena DUMITRACHE | pdf | print

4 February 2014 15:51
Vizualizari: 21826

Institutul National al Magistraturii a facut publica lista magistratilor care au fost admisi in concursul pentru promovarea in functia de judecator la Inalta Curte de Casatie si Justitie, organizat in perioada 6 ianuarie-6 iunie 2014. Spre deosebire de anul trecut, cand CSM a scos la concurs un numar de 29 de posturi de judecator la instanta suprema, in acest an examenul de promovare se organizeaza pentru ocuparea unui numar de opt posturi vacante. Dintre acestea, conform informatiilor publicate de INM, cele mai multe posturi sunt la Sectia penala a Inaltei Curti (5), urmata de Sectia de contencios administrativ si fiscal (2) si de Sectia I civila (1).


Restantierii de la penal

Potrivit listelor INM, la concursul organizat in perioada 6 ianuarie-6 iunie 2014 pentru promovarea la Inalta Curte de Casatie si Justitie se "bat" pentru cele cinci posturi de la Sectia penala nu mai putin de 11 magistrati. Printre acestia, se afla si magistrati care au candidat la unul dintre aceste posturi si in 2013, insa fie au fost respinsi din cauza lipsei de experienta, fie au picat la interviul din CSM. In acest ultim caz s-a aflat si judecatoarea Corina Ciobanu (foto 2), care isi incearca norocul pentru a doua oara in fata Sectiei de judecatori din CSM, pentru ocuparea unui post de judecator la Sectia penala dupa ce a picat la interviu, dar si judecatorul Florentin Teisanu (foto 3) La randul ei, judecatoarea Elena-Iulia Ciobanu de la Curtea de Apel Iasi, candidat pentru Sectia penala, respinsa anul trecut pentru lipsa de vechime, a fost admisa in acest an.

Tot pe listele candidatilor de la Sectia penala a Inaltei Curti se afla si numele presedintei Curtii de Apel Bucuresti, judecatoarea Lia Savonea (foto 1), care, asa cum ne amintim, a candidat si anul trecut pentru un astfel de post, insa nu s-a prezentat la examene.

Procuroarea Elisabeta Ponea de la Parchetul Curtii de Apel Craiova si procurorul Adrian Dicu de la PICCJ vor sa devina judecatori suprem. In februarie 2013 CSM i-a respins lui Ponea cererea de transfer la Parchetul Curtii de Apel Bucuresti, iar Dicu a fost director de penitenciar, deghizat in detinut

Trebuie precizat si ca nici in acest an nu avem parte de un examen de promovare in functia de judecator la Inalta Curte la care sa participe doar judecatori de cariera. Daca anul trecut, au fost admisi doi procurori, Horia Selaru si Marius Foitos – veniti direct din Parchetul General – si au ajuns, la finalul concursului de promovare, judecatori supremi, in acest an situatia este similara, pe lista magistatilor admisi in examen existand numele a doi procurori. Este vorba despre procurorii Elisabeta Ponea de la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Craiova si Adrian Dicu de la PICCJ. In ceea ce o priveste pe Elisabeta Ponea, aceasta a mai incercat sa ajunga in Bucuresti, dar nu la Inalta Curte, ci la Parchetul Curtii de Apel Bucuresti, motivand ca experienta de peste 21 de ani de activitate ii permite sa formuleze o cerere de transfer. Din nefericirea pentru procuroarea Elisabeta Ponea, cererea de transfer la PCAB i-a fost respinsa de fosta sefa a CSM, Oana Schmidt-Haineala in luna februarie 2013.

Cel de-al doilea procuror admis in concursul de promovare in functia de judecator la Inalta Curte este Adrian Dicu (foto 4 stanga) de la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie. Anterior, acesta a ocupat functia de director al Peitenciarului Giurgiu, unde a reusit sa se faca remarcat dupa ce la un bal mascal s-a costumat in detinut, fiind incatusat si insotit de doi agenti ai penitenciarului. Dupa aceasta isprava, Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor a cerut CSM sa ia masuri impotriva comportamenului procurorului Dicu, pe care l-au acuzat de abuz in serviciu. Motivul pentru care ar fi fost procurorul Dicu acuzat de abuz in serviciu ar fi fost acela ca in timp ce se afla la nunta medicului Penitenciarului Giurgiu, in 2007, le-ar fi ordonat unor agenti de la grupa de interventie sa fure mireasa.

Doar judecatori pe posturile de la Sectia I civila si SCAF

Pe de alta parte, bataia cea mare se da pentru singurul post scos la concurs de la Sectia I civila a Inaltei Curti de Casatie si Justitie, unde au fost admisi cinci judecatori. Dintre acestia, trei judecatori provin de la Curtea de Apel Bucuresti si doi de la Curtea de Apel Craiova.

In ceea ce priveste cele doua posturi de judecator suprem la Sectia contencios administrativ si fiscal a Inaltei Curti, in concursul de promovare in functia de judecator au fost admisi opt judecatori de curte de apel.

 

*Cititi aici lista finala a candidatilor admisi la concursul de promovare in functia de judecator la ICCJ

*Cititi aici calendarul estimativ al concursului

 

Comentarii

# Suntem un UN IZVOR NESECAT DE NEMERNICI! date 4 February 2014 19:55 +2

Suntem un UN IZVOR NESECAT DE NEMERNICI! Imi imaginam ca se schimba un sef vine altul…apropiat ca opinii…n-or fi ei ca HAINEALA, KOVESI , MACOVEI ( ca astia sunt eroi sunt genii )…DAR FIIND SI EI PROCURORI ETC VOR FII PE APROAPE ! NU ! NU SUNT ! mai mult , la noi procurorii SE LAUDA la tv CA FAC PARTE DIN TABARA BANDITILOR !Sa nu-I credeti prosti ! Nu sunt prosti ! Sunt nemernici si ei stiu asta …. Isi fac reclama …noi suntem din gasca …veniti ca putem aranja de-o spaguta ! SUNT EXUBERANTI …TRANSMIT …GATA A VENIT VREMEA NOASTRA A NEMERNICILOR ! Apel catre MAGISTRATII ADEVARATI ,CU VOCATIE ,CU CONSTIINTA ….FACETI-VA DATORIA CORECT ! SI NU AVETI DE CE VA TEME ! Regimul acesta AL MINCIUNII SI MANI******RII GENERALIZATE …NU POATE DURA …SUNTEM IN UNIUNEA EUROPEANA, NU IN UNIUNEA SOVIETICA ! Va dau o veste proasta : urmatorul premier VA FII TRAIAN BASESCU !

# Avocatul31 date 4 February 2014 22:11 0

Imi place articolul,probabil au platit bine astia cu pozele,pizza,suc, poate mita,dar autoarea a spus printre cuvinte,ceva cu adevarat extraordinar,nu conteaza care dintre cei 25 ajung la ICCJ,cata vreme motivul pentru care se ofera ei sa fie acolo nu poate fi altul decat consolidarea la modul absolut a justitiei,privindu-le mutrele inofensive am reusit sa intrezaresc miile de ani de condamnare pe care le vor da basistilor care acum incearca sa-i cumpere,ca si cum nu ar fi JUDECATORI,ci judecatori de-astia care pot fi amenintati sau cumparati cu bomboane basiste.Sper ca cei 8 sa nu astepte telefonul lui basescu sau copy-paste pentru a face dreptate.Eu le doresc succes si sa nu uite,odata ajunsi sus, din ce sistem judiciar provin,iar daca sunt slugi basiste,asa sa le ajute Dumnezeu. 

# Valeriu Mangu date 4 February 2014 22:23 -1

 Articolul “De ce Presedintele Romaniei este un legiuitor in domeniul securitatii nationale si al apararii tarii” pe: http://ascunzisuri-constitutionale.eu

# Fraier Român date 5 February 2014 11:32 -1

Oau, să aibe SUCCESURI fără EŞECE în tot ceea ce fac corect, în litera legi şi a jurământului depus ca magistrat. Dacă vor fi pe lângă, ca profesie, devenind entităţi SUPREME BĂSESCIENE, atunci să se gândească că au mai fost uni care au demigrat valorile justiţiei Româneşti, apropiindu-se încet dar sigur, sfârşitul celor mai mari nemernici, care ne-au eticheta ca NAŢIUNE, ca fiind cei mai PUPINCURIŞTI din europa, ore pt. 7 aşa zişi magistraţi, care şi-au dobândit funcţiile ilicit, în te miri ce foruri supreme ale justiţiei, să fim toţi etichetaţi ca fiind BĂSIŞTI şi trădători de ţară, hmmm greşit! Mă înclin, cu respec, în faţa corectitudi profesie pe care o veţi manifesta, în aceste funcţi, să nu pătaţi munca celor corecţi şi mulţi din JUSTIŢIE.

# visatorul date 8 February 2014 13:59 +1

Foarte interesant de urmarit \"evolutiile\" in concurs ale candidatilor cu functii de conducere fata de cele ale candidatilor ... de rand. Prieteniistiu de ce! :-*

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 18.06.2024 – Sentinta TMB motivata dupa 16 luni

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva