23 April 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

ISTORIA UNUI URIAS ABUZ SI FURT DE IDENTITATE – Operatiunea de distrugere a unui mare brand romanesc: “In 2011 a avut loc Marele Abuz, dezafilierea, fapt ce a produs falimentul societati... In urma unor decizii date de catre Inalta Curte, cu precadere de magistratul Marian Buda, U Craiova 1948 a fost obligata sa isi schimbe denumirea”. Este asteptata decizia CEDO care poate anula toate nedreptatile

Scris de: George TARATA | pdf | print

21 February 2024 16:39
Vizualizari: 7120

Curtea Europeana a Drepturilor Omului (CEDO) ar putea anula una dintre cele mai mari nedreptati comise in Justitie, in ultimii ani. Si anume distrugerea clubului Universitatea Craiova, detinut de omul de afaceri Adrian Mititelu. Practic distrugerea unuia dintre marile brandurile din sportul romanesc.


 

CEDO urmeaza sa pronunte in curand decizia in dosarul referitor la litigiile privind identitatea si palmaresul clubului de fotbal Univerisitatea Craiova. Este vorba despre cazul legat de modul in care omul de afaceri Adrian Mititelu a fost deposedat, abuziv credem noi, de clubul de fotbal Universitatea Craiova nu doar cu decizii luate pe linie sportiva (de catre Federatia Romana de Fotbal), ci inclusiv cu hotarari judecatoresti. Iar intr-unul dintre dosarele care au vizat palmaresul Universitatii Craiova a intrat inclusiv fostul presedinte CSM, judecatorul Marian Buda (foto 1) de la Inalta Curte.

Ne referim mai exact la episodul din 2011, cand Universitatea Craiova (detinuta de Adrian Mititelu, care preluase clubul dupa ce anterior acesta fusese in proprietatea altor oameni de afaceri dupa privatizare) a fost dezafiliata de la Federatia Romana de Fotbal, practic falimentata si desfiintata. Totul intamplandu-se dupa zeci de ani de existenta, in conditiile in care Universitatea Craiova a fost infiintata in 1948, avand apoi performante remarcabile atat pe plan inter, cat si pe plan extern. Intre timp Universitatea Craiova a fost reinfiintata de Adrian Mititelu (foto 2) si a ajuns din nou in prima liga de fotbal, fiind din punctul nostru de vedere adevarata continuatoare a Universitatii Craiova, chiar daca in prima liga de fotbal mai activeaza un club ce contine denumirea Universitatea Craiova, club care insa a aparut abia in 2013, dupa operatiunea anti-Mititelu.

 

Ceea ce s-a intamplat, istoria abuzurilor au fost prezentata pe scurt marti, 20 februarie 2024, de Fotbal Club Universitatea Craiova 1948 intr-o postare pe Facebook. Ocazie cu care a fost dezvaluita si informatia despre asteptata decizie CEDO.


Publicam postarea Fotbal Club Universitatea Craiova 1948:


“Astazi se implinesc 33 de ani de cand CS Universitatea Craiova a devenit FC UNIVERSITATEA CRAIOVA.

In 20 februarie 1991, s-a incheiat protocolul final de transformare a clubului de fotbal Universitatea Craiova din CS Universitatea in FC Universitatea (n.r. - vezi facsimil la final).

Echipa a disputat turul campionatului 90/91 in cadrul clubului CS Universitatea, iar returul l-a disputat in cadrul noii entitati create, Fotbal Club Universitatea.

Initiativa pentru aceasta transformare juridica a avut in prim plan staff-ul echipei de atunci condus de Sorin Cartu si jucatori precum Pavel Badea, Florin Prunea, Emil Sandoi s.a.m.d..

Ulterior, in 1994, clubul, sub tutela lui George Constantin Paunescu s-a reorganizat in Asociatia Sportiva Fotbal Club Universitatea Craiova, functionand in acest mod pana in anul 2002.

In anul 2002, in baza legii 69/2000, asociatia s-a transformat in societatea Fotbal Club Universitatea SA, functionand pana in anul 2011 cand a avut loc Marele Abuz, dezafilierea, fapt ce a produs falimentul societatii.

In anul 2017, FC Universitatea Craiova s-a reinfiintat sub denumirea de U Craiova 1948, iar in urma unor decizii date de catre Inalta Curte de Casatie si Justitie, cu precadere de magistratul Marian Buda, U Craiova 1948 a fost obligata sa isi schimbe denumirea, iar in prezent clubul de numeste FCU 1948 Craiova Fotbal Club SA.

In paralel, in anul 2013, Federatia Romana de Fotbal, din dorinta de a acoperi Marele Abuz din 2011 si a eluda plata despagubirilor, a hotarat impotriva legii si impotriva statutului sa inscrie in competitia Ligii a 2-a societatea comerciala Blue Lion SA Capital Bucuresti, societate care si-a schimbat denumire ulterior in Club Sportiv U Craiova SA, apoi si-a schimbat denumirea in U Craiova 1948 Club Sportiv SA.

Scopul acestei entitati a fost, inca de la infiintare, sa fure identitatea clubului infiintat in 1948.

In prezent, exista mai multe litigii pe rolul diferitelor instante, insa pentru clubul nostru, cea mai importanta este decizia Curtii Europene a Drepturilor Omului, decizie aflata in faza de redactare a pronuntarii si care ar putea schimba radical situatia acestui razboi juridic.

Chiar daca, in parte, ne-au furat identitatea, cu siguranta nu au reusit, insa, sa ne ia si demnitatea!

FCU = STIINTA”

 


Comentarii

# maxtor date 22 February 2024 06:05 +2

Lactate Bradet,distrugere a unui mare brand.(era ceva cu victimele injectarii)

# mitrofan date 22 February 2024 08:23 +3

Seku se ku sekuuuu!!!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 23.04.2024 – „Baronul Lamborghini” risca sa fie arestat 30 de zile. Propunere pentru reorganizarea parchetelor (Foto)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva