2 October 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

JOS LABELE DE PE ADINA FLOREA – Coalitia monstrilor din magistratura da atacul la adjuncta Sectiei de investigare a infractiunilor din Justitie. Dupa ce ani de zile au tacut cand DNA orchestra linsaje mediatice, procurorii activisti o acuza pe Florea ca ar fi scurs catre Lumea Justitiei informatii din dosarele cu abuzurile DNA. Culmea, demersul vine fix in perioada in care se vorbeste despre punerea sub acuzare a fostei sefe DNA si dupa ce relatia dintre Kovesi si Negulescu a fost devoalata

Scris de: L.J. | pdf | print

22 January 2019 17:07
Vizualizari: 10160

Este clar! Cu fiecare dosar pe care il deschide, cu fiecare audiere a procurorilor abuzivi pe care o face, Sectia pentru investigarea infractiunilor din Justitie, si in special adjuncta acestia Adina Florea, reusesc sa bage frica in oasele magistratilor care au sustinut ani de zile Sistemul odios si “Binomul SRI-DNA” care au condus tara prin catuse si orori judiciare. Dupa ce s-au chinuit sa blocheze infiintarea Sectiei de anchetare a magistratilor si dupa ce au initiat in instanta actiuni pentru sabotarea functionarii aceleasi sectii, iata ca acum procurorii activisti au lansat un atac direct chiar la adresa Adinei Florea, culmea cea care a cerut arestarea celebrilor Lucian Onea si Mircea Negulescu si care instrumenteaza dosarul impotriva acestora.


Atacul a venit de la proaspat infiintata “Miscarea pentru Apararea Statutului Procurorilor”, fondata de vestita procuroare DNA Alexandra Carmen Lancranjan, zisa “Veverita” (foto 1 stanga). O asociatie care este condusa oficial si de o alta procuroare militanta, care a luat parte la actiuni #rezist de genul celor cu palmute pe care scria “Jos labele de pe Justitie” si care in urma cu cateva luni s-a suit pe treptele Curtii de Apel Bucuresti ca sa protesteze impotriva modificarilor la Legile Justitiei (foto 2 si 3 Diaconu alaturi de Lancranjan). Este vorba despre procuroarea Antonia Diaconu de la Parchetul Judecatoriei Pitesti (foto 1 dreapta), care incet-incet ii ia fata, si nu ne referim neparat profesional, vedetei oengiste Alexandra Carmen Lancranjan.

Astfel, Miscarea pentru Apararea Statutului Procurorilor i-a cerut ministrului Justitiei marti, 22 ianuarie 2019, sa declanseze o evaluare a managementului Adinei Florea si un control la Sectia de investigarea infractiunilor din Justitie. Aceeasi asociatie solicita de asemenea si sesizarea din oficiu a Inspectiei Judiciare. Ambele cereri sunt motivate prin aceea ca de la sectia speciala din PICCJ s-ar fi scurs documente si informatii din anchetele privind abuzurile comise la DNA Ploiesti si la DNA Oradea.

In acest sens, asociatia enumera mai multe articole de pe site-ul Lumea Justitiei in care au fost prezentate informatii si acte din dosarele mai sus amintite. Evident, desi nu o spune pe fata, ideea pe care aceasta asociatie incearca sa o inoculeze este ca toate documentele si informatiile din dosare ar fi fost livrate catre Lumea Justitiei tocmai de la Sectia de anchetare a magistratilor si de la Adina Florea.

Acuzatii oengiste

Cat se poate de fals! Nu ne scuzam in fata acestor procurori activisti, insa dorim sa precizam ca Lumea Justitiei nu a primit niciodata documente de la Sectia pentru investigarea infractiunilor din Justitie si nici de la Adina Florea. De altfel, Asociatia Miscarea pentru Apararea Statutului Procurorilor ar fi trebuit sa stie ca in dosarele din care acuza ca ar fi fost scurse date de la parchet sunt zeci de parti vatamate, care au acces la documente si la informatii. De asemenea, asociatia ar fi trebuit sa stie ca informatii despre abuzurile comise de DNA aflate in atentia sectiei speciale se regasesc chiar si in dosarele trimise in instanta de parchetul anticoruptie. Ca sa nu mai spunem ca oricand informatii si documente despre nenorocirile de la DNA Ploiesti si DNA Oradea - care sunt cercetate nu intr-un singur dosar, ci in mai multe cauze - ar fi putut veni chiar din interiorul DNA, in conditiile in care noua conducere incearca sa se delimiteze de practici precum cele ale lui Onea sau Negulescu.

Pe de alta parte, le reamintim procurorilor activisti ca Lumea Justitiei a militat constant impotriva scurgerii de acte din dosarele de la parchet, in contextul linsajelor mediatice orchestrate de DNA in anii trecuti. Linsaje care nu au produs nicio indignare in randul asociatiilor magistratilor activisti care, iata, astazi se revolta acuzand pretinse scurgeri de informatii de la Sectia de investigare a infractiunilor din Justitie.

In acest context, Lumea Justitiei anunta ca va actiona in instanta orice publicatie sau magistrat care ne va acuza prosteste ca am primit documente sau informatii de la Sectia pentru investigarea infractiunilor din Justitie.

Diversiune pentru Laura Kovesi

Totusi, nu putem sa nu observam o coincidenta extrem de interesanta. Atacul asociatiei procurorilor activisti are loc fix in perioada in care in mediile judiciare circula informatia cum ca nu este deloc exclus ca in curand insasi fosta sefa DNA Laura Kovesi va fi pusa sub acuzare in dosarul privindu-i pe Onea si Negulescu. In acelasi timp, atacul la adresa adjunctei Sectiei pentru investigarea infractiunilor din Justitie vine fix dupa devoalarea presupuselor legaturi dintre Laura Kovesi si Mircea Negulescu. Ne referim la declaratia data de fostul procuror general al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Ploiesti Liviu Tudose, in care a dezvaluit cum Negulescu era denumit de Kovesi “rasfatatul DNA” si cum acesta se lauda ca are o relatie de prietenie cu fosta sefa DNA (click aici pentru a citi). De aceea, nu ne intrebam daca nu cumva atacul la adresa Adinei Florea are legatura cu o eventuala punere sub acuzare a Laurei Koves? Daca nu cumva se incearca denigrarea, compromiterea si in final indepartarea Adinei Florea tocmai pentru a bloca inceperea urmaririi penale fata de Kovesi?

In aceeasi ordine de idei, nu trebuie uitat ca atacul vine la cateva zile dupa ce Adina Florea a cerut arestarea preventiva a procurorilor Lucian Onea si Mircea Negulescu, care ar fi amenintat ca in caz ca li se intampla ceva isi vor da drumul la gura si vor spune tot ce cunosc despre colaborarea cu sefii DNA. Coincidenta, cererea de anchetare a Adinei Florea are loc fix in ziua in care aceasta a dispus prelungirea controlului judiciar fata de Onea si Negulescu.

Oamenii Lulutei. Semnatara Protocolului PICCJ-SRI din 2009, colega cu Veverita

In final, trebuie spus ca aceasta Miscare pentru Apararea Statutului Procurorilor a fost infiintata in octombrie 2018, printr-o incheiere a Judecatoriei Pitesti, si are sediul in Pitesti. Asociatia a fost fondata de cinci procurori. Printre ei, celebra Alexandra Carmen Lancranjan, zisa “Veverita”, o apropiata a Laurei Kovesi din cate cunoastem, care a fost adusa la DNA pe vremea lui Kovesi, chiar daca fusese respinsa la interviu, dar si fosta adjuncta a Laurei Kovesi de la Parchetul General, Gabriela Scutea, cea care a semnat in locul lui Tiberiu Nitu Protocolul PICCJ-SRI din 2009, declarat ilegal recent de Curtea Constitutionala.

Conform datelor de la Registrul Asociatiilor, primul Consiliu Director al Miscarii pentru Apararea Statutului Procurorilor este format din:

-Antonia Diaconu, co-presedinte;

-Cosmin Adrian Iordache, co-presedinte;

-Alexandru Codreanu, secretar;

-Gabriela Scutea, membru;

-Alexandra Carmen Lancranjan, membru.


Iata solicitarea adresata ministrului Justitiei Tudorel Toader:

”Domnului prof. univ. dr. Toader Tudorel

Ministrul Justitiei

Stimate domnule ministru,

Asociatia 'Miscarea pentru Apararea Statutului Procurorilor', asociatie profesionala a procurorilor, cu personalitate juridica constatata prin incheierea din 04.10.2018, pronuntata de Judecatoria Pitesti – Sectia civila, in dosarul nr. 13473/280/PJ/2018 (…)

Avand in vedere dezbaterile din ultima perioada privind activitatea Sectiei pentru Investigarea Infractiunilor din Justitie, in vederea unei colaborari institutionale oneste, consideram oportun sa va aducem la cunostinta situatia de fapt mentionata mai jos care, in opinia noastra, impune o pozitie consecventa din partea dumneavoastra avand in vedere grija exprimata public pentru respectarea drepturilor fundamentale ale cetatenilor si aplicarea legii in mod nediscriminatoriu.

In documentul intitulat 'Raport privind activitatea manageriala de la Directia Nationala Anticoruptie', datat 22 februarie 2018, s-a retinut, la punctul 10, ca 'prioritizarea solutionarii dosarelor cu impact mediatic' ar reprezenta unul dintre temeiurile pentru care s-ar impune revocarea din functie a doamnei Laura Codruta Kovesi.

In proiectul managerial referitor la exercitarea atributiilor specifice functiei de procuror sef al D.N.A., doamna Adina Florea a considerat ca 'practici de prioritizare a anchetelor penale, fara nici un fundament legal' nasc perceptia 'unor vendete', mentionand ca se impune ca instrumentarea dosarelor penale sa se faca 'exclusiv pe criterii obiective constand in complexitatea cauzelor penale, data inregistrarii acestora in sistem, valoarea prejudiciilor produse prin savarsirea infractiunilor, fiind exclusa instrumentarea acestora in functie de persoanele cercetate si/sau de un anume context social.'

Doamna Adina Florea a amintit de existenta in D.N.A. a unor procurori 'vedeta', probabil ca urmare a aparitiei in presa a unor date privind anchetele efectuate de ei.

La data de 21 noiembrie 2018, doamna Adina Florea a oferit mass – media informatii asupra volumului de activitate a Sectiei pentru Investigarea Infractiunilor din Justitie, precizand ca au fost preluate, pana la acel moment, 800 de dosare.

In acest context, la data de 4 ianuarie 2019 (la orele 14.20), Luju.ro a redat un presupus dialog purtat de catre o serie de persoane identificate de 'o sursa' ca fiind procurori din cadrul D.N.A. – Serviciul Teritorial Oradea, pentru ca, doar doua ore mai tarziu, respectiv la 16.41, Luju.ro sa mentioneze ca Sectia pentru Investigarea Infractiunilor din Justitie a inceput urmarirea penala pentru comiterea infractiunilor de „constituire a unui grup infractional organizat”, 'santaj', 'cercetare abuziva', 'inducere in eroare a organelor judiciare' si 'abuz in serviciu'.

La data de 9 ianuarie 2019 au avut loc primele audieri in dosarul amintit, astfel incat se poate remarca promptitudinea cu care Sectia pentru Investigarea Infractiunilor din Justitie a raspuns solicitarilor implicite ale site-ului mentionat.

in aceasta imprejurare se ridica, in mod legitim, urmatoarea intrebare: au fost lasate in nelucrare dosare mai vechi, prioritizandu-se instrumentarea dosarului 'cu impact mediatic' care are ca obiect cercetarea unor procurori de la D.N.A. – Serviciul Teritorial Oradea, despre care se pretinde in mass-media ca ar fi fost inregistrati in sediul institutiei, in timpul unei conversatii purtate in luna ianuarie 2018?

In conditiile volumului mare de dosare aflate in lucru si ale unui numar foarte mic de procurori care-si desfasoara activitatea in mentionata Sectie pentru Investigarea Infractiunilor din Justitie (15 fiind numarul maxim prevazut de art. 88 ind. 2 al. 3 din Legea nr. 304/2004), credem ca ipoteza prioritizarii solutionarii unui dosar cu impact mediatic in detrimentul altora este una vadita.

'Ghidul privind relatia dintre sistemul judiciar din Romania si mass – media' adoptat de catre CSM, la capitolul II, sectiunea 2 ('Reguli aplicabile in faza de urmarire penala'), impune, la art. 25 alin. (6), ca informatiile privitoare la audierea persoanelor sa poata 'fi comunicate dupa realizarea acestor activitati si daca divulgarea acestora nu afecteaza mersul anchetei penale sau dreptul la imagine ca parte a dreptului la viata privata al persoanelor implicate.'

In aceste conditii, la data de 7 ianuarie 2019, in cadrul emisiunii 'Sinteza Zilei' de la postul de televiziune Antena 3, a fost informata opinia publica asupra audierilor care urmau sa aiba loc la sediul Sectiei pentru Investigarea Infractiunilor din Justitie, in data de 9 ianuarie 2019, persoanele citate fiind procurori din cadrul D.N.A. – Serviciul Teritorial Oradea.

Mai mult, la data de 8 ianuarie 2019, dna. Florea Adina a declarat pentru Mediafax ca 'mai multi procurori din cadrul DNA Oradea au fost chemati la audieri, miercuri (9 ianuarie 2019 n.n.), in urma inregistrarilor aparute, in care se vorbeste de 'linistirea” judecatorilor'.

Ca urmare a 'scurgerilor' de informatii in presa si a iesirii publice a doamnei Adina Florea pentru anuntarea audierilor, la data de 9 ianuarie 2019, procurorii din cadrul D.N.A. – Serviciul Teritorial Oradea au fost asteptati de jurnalisti, episodul audierii lor devenind prilej de 'telejustitie', practica de care chiar doamna Adina Florea s-a dezis si pe care ministrul justitiei a condamnat-o cand a fost vorba de anchetele efectuate de D.N.A.

Site-ul Luju.ro a publicat, la data de 10 ianuarie 2019, un articol, dreptul la propria imagine a procurorilor DNA audiati fiind afectat. Pe acelasi site au fost publicate, in 11.01.2019, date privind conduita unui procuror in timpul audierii, precum si o fotocopie a declaratiei persoanei vatamate T.L.M. audiate in dosarul cu numarul 21/P/2018 instrumentat de Sectia pentru Investigarea Infractiunilor din Justitie. La data de 14 ianuarie 2019, site-ul Luju.ro a publicat fotografii color a ceea ce pare a fi originalul 'fabuloasei ordonante' prin care s-a dispus punerea in miscare a actiunii penale in acelasi dosar nr. 21/P/2018, de catre doamna Adina Florea.

In data de 16.01.2019, pe site-ul Luju.ro au aparut date dintr-o ancheta efectuata de doamna Adina Florea: 'Iancu a fost audiat la Sectia pentru investigarea infractiunilor din justitie, unde – potrivit informatiilor noastre – a relatat in amanunt sicanele pe care i le-a facut Negulescu lui Toader.'

La data de 21.01.2019, ora 16:25, pe acelasi site, a aparut un articol cu titlul 'Lucica n-are scapare – Exclusiv: inca un dosar pentru Lucica Onea de la DNA … Onea este la un pas de trimiterea in judecata pentru atrocitatile comise in dosarul Anei Maria Patru' fiind o premiera Sectiei pentru investigarea infractiunilor din justitie de a anunta in presa solutia ce urmeaza sa fie dispusa intr-un dosar, in faza nepublica a procesului penal.

In mod evident, ingrijorarea AMASP este ca asemenea practici contravin celor statuate de CEDO in cauza Casuneanu c. Romania, cauza care sigur este cunoscuta si de procurorul sef adjunct al Sectiei pentru Investigarea Infractiunilor din Justitie.

Pe aceasta cale, domnule ministru, va solicitam sa adoptati o pozitie consecventa si sa solicitati, in conditiile legii, prin procurori anume desemnati, efectuarea unei evaluari a activitatii de management a doamnei procuror-sef adjunct al Sectiei pentru Investigarea Infractiunilor din Justitie, doamna Adina Florea, si sa sesizati Inspectia Judiciara in vederea efectuarii cercetarii prealabile in materie disciplinara si a demararii unui control la unitatea de parchet amintita anterior. Aceasta masura se impune avand in vedere actiunile anterioare ale dumneavoastra in raport cu structurile Ministerului Public.

De asemenea, solicitam public Inspectiei Judiciare sa verifice aspectele expuse mai sus, luand in considerare practica recenta a acestei institutii de a se sesiza din oficiu pe baza materialelor din presa, iar in cazul in care aspectele subliniate exced indatoririlor profesionale ale unui magistrat, sa fie urmate procedurile legale.

Cu consideratie,

Asociatia Miscarea pentru Apararea Statutului Procurorilor

procuror Antonia Diaconu, co-presedinte”

Comentarii

# Pițipoancele statului de drept date 22 January 2019 17:57 +11

Mai e vreun procuror sau politist care nu a fost servit? :D :D :D

# DODI date 22 January 2019 18:31 +11

Semnalul declanșării atacurilor asupra celor care vor să repare sistemul de justiție a fost dat de netrebnicul de la Cotroceni, cel care stă ca un dobitoc la poarta nouă. Cei care ar trebui să ia atitudine (PSD +ALDE) se complac în poziția ghiocelului. Până când să tot aplicăm principiul capului plecat și mersul în partu labe la POARTĂ? Acum că poarta s-a mutat în Occident nu se schimbă deloc felul de a fi al unora. Până când să permitem la toți să ne calce mândria națională în picioare? Tot poziția capului plecat am avut-o și când am pierdut teritorii românești: Cadrilaterul, Basarabia, Bucovina de Nord, Pocuția și Nordul Maramureșului. Cu ce ne alegem din poziția de slugoi prea plecați? Cu tezaurul furat, cu lemnul furat de austrieci, cu sistemul bancar la interesul străinilor? Până când?

# Floare Albastra date 26 January 2019 15:22 0

Cred ca judecatorii sunt serviti cu prioritate. De, functia...rangul... Procurorii si politistii- mai la sfarsit...  ;-)

# Viorel date 22 January 2019 19:15 +3

ÎNTREBARE: COSMIN ADRIAN IORDACHE - co-președinte este avocatul care a efectuat demersurile pentru înființarea partidului PLUS ?

# Pintea date 22 January 2019 23:09 +7

Ce penibili! Dar ei cand transmiteau judecatorilor biletele de la SRI cu cei care trebuiau condamnati fara probe, atunci ce se scurgea? Bani lichizi multi? Nu vedeti ca ei jelesc perioada protocoalelor, a abuzurilor, a santajelor, jelesc zilele in care erau despoti, in care legea nu mai ”actiona” in nici un fel, de fapt legea nu exista pentru ei? De asta le este dor si vor repunerea in situatia anterioara si incearca sa scape cu orice pret de incomozii care lupta impotriva sistemului lor hidos. Nu vor avea succes cu aceste rahaturi Imi pare rau ca dezaxatii astia primesc salarii foarte mari de la statul pe care incearca sa il uzurpe, pentru a prelua ei comanda.

# vai de justitia asta vanduta ca la piata date 23 January 2019 00:11 0

Saraca justitie, a orbit de-a binelea! si se pare ca asa va ramane pentru multa vreme... sa speram ca nu pentru totdeauna! Nenorocirea este ca " zdrentele" astea care stau pe scarile instantei( nu pot sa le spun magistrati), sunt partea infima a celor care sustin securisti... astia au avut curaj sa-si exprime public sprijinul... au fost scosi in fata...insa sunt cu zecile cei care actioneaza din umbra ...in fiecare judet, la parchete si instante! cine sa faca ceva impotriva acestor " elemente"? Inspectia judiciara este " sufocata" si neputincioasa, pentru ca toata munca ei... se duce pe apa Sambetei...are grija cele doua sectii ale CSM sa-i " spele" pe secursiti si daca mai este vreunul care da de belea, il " spala" Plenul CSM-ului sau daca trece si de acest filtru, ICCJ, unde isi intra in rol, madam Tarcea, securista de serviciu Stingeti lumina, nu mai este nimic de facut!

# Unde esti tu Tepes Doamne! date 23 January 2019 00:16 +1

Ma uit la fiinta asta diabolica...Camelia Bogdan, cum rade pe scari... oare ma intreb, asteia i s-a facut vreodata un control pshiologic, pentru a vedea daca este sanatoasa la cap? Diferenta intre postura ei si a celor de la Socola, care rad asa, dar au motivele lor sa o faca, este ca ea sta pe scari si astia sunt internati la Socola!

# Steve date 23 January 2019 00:35 +2

E bine ca se expun pe scari aceste japite de magistrati ca sa stie lumea de cine trebuie sa se fereasca pe viitor dar conform legii magistratii nu au dreptul la protest ! La ce ne putem astepta de la acesti retarzi care reclama incalcarea deontologiei profesionale taman prin incalcarea legii ?? Avem generatii din ce in ce mai slab pregatite profesional , viitorul este destul de sumbru daca CSM-ul nu se pune serios pe exclus gunoaiele si securistii (tot conform legii !) din randul lor !

# Carcotas date 23 January 2019 05:11 0

Parca de la o generație la alta se transmit pana si tiparele fiziologice in cazul celor care devin indispensabili sistemului subteran care conduce procuratura pe placul stapanilor politici! Ai crede ca suntem blestemati sa suportam toate domnișoarele ori domnișorii in criza de identitate, cu complexe de inferioritate, cu tenul palid si alura de mici suricate debile si lacome, care se acresc pe masura ce înaintează in cariera si care se cred predestinati.

# Baran Gheorghe date 23 January 2019 11:31 +3

Nu pot să mă abțin, am alergie la pozele cu Lancranjan și articolele care i contin numele. In aceasta perioada se derulează procedurile de înscriere și interviu pentru accedere la ICCJ a judecătorilor aspiranți. LANRANJAN nu s a înscris. NU INDEPLINESTE NICI CONDITIILE , PROBABIL , NU ARE NICI VUNOSTINTELE NECESARE, SIGUR.

# Gilu date 23 January 2019 15:24 0

Scara Magarilor ! I - ha ! I - ha !...

# Baran Gheorghe date 23 January 2019 16:07 +1

Apare si o intrebare fireasca:Dacă pentru judecător ICCJ este pusă condiția vechimii în Curte de Apel, la procuror în DNA din Piccj nu este nevoie de vechime în parchet CA? Alooooo!!! Aude cineva???

# traiasca DNA date 23 January 2019 22:02 0

frate Baran, ai uitat ca majoritatea procurorilor de " elita" de la DNA sunt adusi de la parchetele de pe langa judecatorii? unitatea de elita de la Ploiesti,spre exemplu, Lucica , Raileanu, Deaconu, Bucica, sunt toti de la parchetul de pe langa Judecatoria Campina, la care s-au intors. se pare ca " Portocala" a fost mai descurcaret si a luat grad de procuror de parchet de pe langa Curtea de Apel, nu stiu cum, ca nu doar de destept ce era! va dati seama ca la acest parchet din Campina s-au adumat toate mintile luminate... intr-un batalion disciplinar? la care se adauga " secursitul " de Teodorescu ", se pare ca panaramele astea din Prahova sunt aduse la Campina... nu se stie niciodata, tot acolo este si Centrul de Arest Preventiv al judetului si nu este departe politia de parchet...

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 30.09.2022 – Premiu pentru procurorul Nita, palma pentru judecatoarele Panioglu si Gulutanu (Galerie foto)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva