15 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

JUDECATOARE BAGATA LA BALAMUC – Mariana Obreja de la Judecatoria Iasi ar fi fost internata cu forta la Spitalul de Psihiatrie Socola. Masura a fost luata dupa ce judecatoarea Obreja ar fi fost reclamata de vecini ca asculta muzica cu volumul dat la maxim, la ora 2 noaptea. Judecatoarea Mariana Obreja ar fi stat inchisa la Socola opt zile. In trecut, Obreja a fost sanctionata disciplinar dupa ce a inchis sala si a judecat singura, fara prezenta partilor

Scris de: George TARATA | pdf | print

24 May 2023 10:41
Vizualizari: 12573

Incident iesit din comun la Iasi. Judecatoarea Mariana Obreja de la Judecatoria Iasi ar fi fost internata cu forta la Spitalul de Psihiatrie Socola, dupa un scandal cu vecinii.


 

Informatia a fost facuta publica de site-ul dezvaluirea.ro. Conform acestei publicatii, judecatoarea Mariana Obreja ar fi fost dusa la Socola in urma cu doua saptamani, la 9 mai 2023, dupa ce vecinii au reclamat-o la politie ca asculta muzica cu volumul dat la maxim, la ora 2 noaptea. Ulterior, judecatoarea ar fi avut un comportament recalcitrant fata de politistii veniti la fata locului, care ar fi amendat-o cu 1.000 lei pentru tulburarea linistii si ordinii publice. Potrivit dezvaluirea.ro, judecatoarea Mariana Obreja ar fi stat internata opt zile, pana la 17 mai 2023, iar dupa iesirea din spital si-ar fi depus cererea de pensionare.


Sanctiune de la CSM


Altfel, in 2011, judecatoarea Mariana Obreja a fost implicata intr-un alt scandal, de data aceasta in instanta. Concret, Obreja a fost sanctionata disciplinar de CSM, in 6 iulie 2011, pentru exercitarea functiei cu grava neglijenta. Mariana Obreja a primit “avertisment”, dupa ce ar fi inchis sala de judecata si ar fi judecat fara prezenta partilor, care au fost lasate sa astepte afara. Conform CSM: “In data de 6 iulie 2011, Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii a admis actiunea disciplinara formulata de Comisia de disciplina pentru judecatori si a aplicat doamnei judecator Obreja Mariana de la Judecatoria Iasi sanctiunea avertismentului pentru savarsirea abaterii disciplinare constand in exercitarea functiei cu grava neglijenta. S-a retinut ca doamna judecator nu a respectat principiul publicitatii sedintei de judecata intr-un numar de cauze”.


In final facem precizarea ca am ales sa preluam si sa publicam acest caz relatat de site-ul dezvaluirea.ro, in conditiile in care el este unul de interes public, de o importanta majora, avand in vedere functia de magistrat pe care o detine judecatoarea Mariana Obreja, functie de care depind vietile oamenilor pe care aceasta ii judeca. Cu atat mai mult cu cat magistratii sunt supusi periodic unor controale psihologice, insa in aceeasi masura fiind necesar ca acestia sa manifeste in societate un comportament impecabil. Cu alte cuvinte, nu vorbim despre o problema a unei persoane private, ci despre un important functionar al statului roman, platit din bani publici, a carui activitate are un impact urias asupra altor cetateni.

Comentarii

# Ultimul Charlot date 24 May 2023 10:51 -4

2/3 din judecători și procurori sunt cel puțin ca asta. De legat cu forța. Niște decelerați, schizofrenici. Se cred dumnezei. Așa-i cand nu ai răspundere.

# maxtor date 24 May 2023 10:54 -1

1.trebuia comportament docil(submisiv) fata de politistii/politistele venite la fata locului....2.nu a respectat principiul- o fi fost o ambiguitate in vechiul Cod.....

# santinela date 24 May 2023 13:27 +6

problema este cum de TUTA mai este in sistem ?

# maxtor date 25 May 2023 22:53 +1

Deferința este condiția de a se supune influenței marite, legitime, a superiorului sau a superiorilor. Respectarea implică cedarea sau supunerea judecății unui superior recunoscut, din respect sau reverență. Deferința a fost studiată pe larg de... Wikipedia (Engleză)

# Andreea date 14 June 2023 21:08 0

:sigh: mai sunt 3 judecătoare in acel bloc! Nebune nebune toate! Li se pare că sunt urmărite, se cred Dumnezeu! Toți vecinii sunt nişte proşti! Păcat de familiile şi copii pe care îi au! La pensiile de 25000 Ron pe luna cat incasează fac recurs la Tribunal că nu le ajung banii, pensia nu a fost calculată corect! Ferească Sf de nebune!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 12.07.2024 – Zeci de procurori vor sa devina si sa ramana sefi

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva