29 January 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

JUDECATORII INTRA IN SEDINTA FOTO – Magistratii ar putea fi pusi sa pozeze ca sa lase impresia ca sunt aproape de justitiabili si oameni. CSM pregateste o campanie de umanizare a judecatorilor: “Surprinderea unor ipostaze in care judecatorul/justitia este aproape de societate, prin diversificarea ipostazelor in care judecatorii interactioneaza cu justitiabilii, nu doar din pozitia solemna a salii de judecata surprinsa din spate” (Document)

Scris de: George TARATA | pdf | print

11 August 2022 15:53
Vizualizari: 5892

Consiliul Superior al Magistraturii pregateste o campanie audio/video si outdoor de umanizare a judecatorilor si a Justitiei. Si cine stie, ar putea fi organizat chiar si un casting pentru alegerea judecatorilor care sa participe la campanie.


 

Concret, judecatorii vor aparea pe panouri in ipostaze care sa sugereze ca sunt aproape de oameni. De asemenea, judecatorii vor trebui sa fie surprinsi si in ipostaze in care vorbesc cu justitiabilii, dar nu doar in sala de judecata. Toate acestea au fost decise marti, 9 august 2022, de Comisia de lucru nr. 4 a CSM, condusa de reprezentantul societatii civile in Consiliu Victor Alistar (foto), cu ocazia discutarii proiectului TAEJ “Transparenta, accesibilitate si educatie juridica prin imbunatatirea comunicarii publice la nivelul sistemului judiciar” (vezi facsimil).

Totusi, ramane de vazut daca in campania publicitara se vor folosi chiar judecatori sau actori care sa faca pe judecatorii. Din punctul nostru de vedere, pentru ca aceasta campanie sa fie intr-adevar una sincera la clipurile audio/video si pe panourile outdoor ar trebui sa apara judecatori reali, asumati, cu nume si functie, caci impactul si atentia oamenilor vor fi mult mai mari decat in cazul in care se apeleaza la niste actori.


Iata minuta Comisiei de lucru nr. 4 din CSM:


“Comisia si-a insusit nota DAERIP si a aprobat livrabilele privind clipurile video si clipurile audio. In ce priveste panourile din campania outdoor aproba livrabilele cu propunerea de a revedea mesajul vizual astfel incat sa reflecte mai bine obiectivele trasate in strategia de campanie fiind nevoie de surprinderea unor ipostaze in care judecatorul/justitia este aproape de societate, prin diversificarea ipostazelor in care judecatorii interactioneaza cu justitiabilii, nu doar din pozitia solemna a salii de judecata surprinsa din spate, prin alegerea unor cadre diverse din baza de imagini realizata, daca acestea ar corespunde mai bine manualului de pre-productie”.

 


Comentarii

# Penibilul absolut date 11 August 2022 19:20 +236

Toate problemele cetatenilor din justitie au fost rezolvate si singurul lucru care le lipsea era o campanie outdoor pentru "surprinderea unor ipostaze in care judecatorul/justitia este aproape de societate, prin diversificarea ipostazelor in care judecatorii interactioneaza cu justitiabilii, nu doar din pozitia solemna a salii de judecata surprinsa din spate" Noaptea mintii dar ce pretentii poti avea de la Alistar ...

# Meroi date 11 August 2022 19:28 +262

Instituția cu credibilitatea. Minus infinit,categorisită cea mai coruptă,relaționează și socializează că cetățenii,pentru recucerirea capitalului. Pe bune? Dați sentințe corecte,nu mai sustrageri actele din dosar,motivati-va hotărârile și pronuntati-va pe ce ați fost investiți. Măcar atât. Ah,și nu mai pierdeți cereri și probatorii. Vă chiar,e bine sa nu mai vorbiți la mișto și fără vulgarutati.

# Ioana M. date 11 August 2022 19:44 +249

Situatie concreta in complet penal, Curtea de Apel Bucuresti: Judecatoarea: Luati toti loc(nu erau suficiente locuri).Doamna avocat, de ce sunteti in picioare. Avocata: nu am loc. Judecatoare: nu aveti loc, iesiti afara ! Dupa strigarea cauzei, judecatoarea intreaba inculpatul: unde ti e avocatul ? Inculpatul: tocmai ati dat o afara !.

# Eu date 12 August 2022 10:21 +3

Acum, ca avem cu adevarat un CSM, ca s-au dat legile raspunderii magistratilor, ca magistratii respecta legile, ca SRI nu se mai baga in justitie in nici un fel, ca nici un procuror sau judecator nu se mai sterge la cur cu Constitutia si ca colaborarea pe baza de supunere a celor din justitie cu diferite ambasade s-au terminat, e cazul sa se lucreze la imaginea magistratilor, normal! Stai, nu s-au rezolvat toate alea si inca toti se prefac ca nu exista problemele???

# Eu date 12 August 2022 10:26 +10

In naivitatea mea, eu credeam ca Alistar reprezinta societatea civila, adica cetatenii neinregimentati politic si independenti fata de guvern dar abia acum m-am prins ca el reprezinta "societatea civila", adica pe civilii din servicii si guvern, care nu-si asuma deschis apartenenta la asemenea organizatii anti-cetatenesti, fiind agenti acoperiti!

# constanti date 12 August 2022 10:59 +216

Cu venituri nesimtite si multe alte privilegii pe care le au e greu sa mai vii in fata justitiabililor.Poate va retrageti la manastire sa va rugati pentru iertarea pacatelor.Cand va vedem stoarcem lamai.

# FOST JUDECATOR date 12 August 2022 12:15 0

CU JUDECĂTORII TREBUIE ȘEDINȚĂ FOTO TIP PAPARAZZI, SĂ-I VEDEȚI LA CHEFURI, CU INTERLOPII, LUÂND MITĂ, BEȚI, LA CURVE, CUM SE DROGHEAZĂ, JUDECĂTOARE CARE SE PROSTITUEAZĂ VARA PE LITORAL CU STRĂINII...SOCIETATEA NORMALĂ PENTRU MAGISTRAȚI E O LUME PARALELĂ, NU AU COPII, SUNT DIVORȚAȚI/TE, FAMILIA E DOAR O TEORIE, SOȚII TREBUIE SĂ SUPORTE FIȚELE UNEIA CU FUNCȚIE, ADICĂ SĂ-ȘI IA EL CONCEDIU DE CREȘTEREA COPILULUI, ETC, ACEȘTIA SUNT MAGISTRAȚII ROMÂNI, NIȘTE RATAȚI SOCIAL, RAR CARE SUNT OAMENI ECHILIBRAȚI !ERA UNA LA ÎCCJ CARE SERBA PE MITĂ LA MOULIN ROUGE ÎN PARIS, MERGEA LA RESTAURANTE DE MII DE EURO/MASĂ, AVEA ȘOFER TOT TIMPUL LÂNGĂ EA, SOȚUL ERA INTERNAȚIONALIZAT, DAR AVEA AER DE SPĂLĂTOREASĂ...

# Partea cu surprinsul din spate ma nedumereste pro fund. date 12 August 2022 13:08 0

Cam ce vrea justitia din o relatie daca te surprinde din spate? Te iubeste clar, dar de ce asa pe la spate??? Urmareste satisfacerea unor nevoi suprimate aparute prin relatia nelalocul ei cu tatucul ei Lenin, unchiul Stalin si buniku Marx????

# truebadur date 12 August 2022 15:36 0

"judecatorii vor trebui sa fie surprinsi si in ipostaze in care vorbesc cu justitiabilii, dar nu doar in sala de judecata"... Pai nu trebuie sa faca nimic. Vine SRI cu poze de-astea cu "ipostazele". De la piata, de la supermarket, cand intra in bloc (mai rar) sau casa si intalnesc vreun vecin. Sau, de ce nu, cand sunt pe plaja ori la terasa alaturi de alti "justitiabili".

# Jude de proiect date 12 August 2022 15:36 -94

pai mai #constanti Inteleg ca de proiectul TAEJ se ocupa judecatoarea Andreea Chis din CSM si ca Alistar doar coordoneaza comisia, nu la el sunt deciziile pe proiect. Sa vedem cine a aprobat strategia de proiect si cea de campanie si sa ne radem cu totii de acei manageri de proiect, sau sa stoarcem lamai atunci.

# Poze cu magistrati date 12 August 2022 16:49 +192

Cele mai interesante sunt pozele / filmari de la intalnirile magistratilor cu infractorii, politicienii etc pt ca si ei sunt justitiabili :lol: :lol: :lol: :lol: Daca pozele/filmarile sunt facute de SRI e si mai bine pt ca au probabil o rezolutie mai buna. Coruptia e o problema de siguranta nationala si extrem de larg raspandita in Romania

# maxtor date 12 August 2022 17:29 +11

mai multe cazuri(!) daniletz....

# maxtor date 12 August 2022 17:35 -9

nu:dl. antistar seamna cu m.j:poate reprezinta sony, in conflict de interes(sony-boy).

# Manager TAEJ date 12 August 2022 18:22 +187

@Jude de proiect, In 2019, presedintele CSM Lia Savonea a schimbat-o pe Andreea Chis din functia de manager de proiect TAEJ si a inlocuit-o cu Evelina Oprina. Acest lucru s-a intamplat dupa ce Chis a avut o opinie contrara cu Savonea. In 2020, Oprina a renuntat la calitatea de manager proiect TAEJacuzând ”fragilizarea relațiilor profesionale cu celelalte profesii juridice” și “modul de lucru în Consiliu de natură a afecta proiectul”. Ce surpriza!

# maxtor date 15 August 2022 03:02 0

update:vor intra in sedinta foto.

# Corect , sa aiba unde scuipa lumea ! date 17 August 2022 21:15 +139

Unii mai de la tara , cu fainosag , vor arunca cu oua si rosii. PS.Nu uitati sa-i luati in chip cu gura deschisa astfel incat cei cu imaginatie sa completeze .... :-)

# max date 3 September 2022 22:04 0

cand o sa existe legea magistratului? cand nu o sa mai fie procurorul magistrat? (ca in alte tari foarte democratice) cand nu o sa mai stabileasca judecatorul ce salariu si ce pensie are? (conflict de interese) dece salariile magistratilor si pensiile au fost marite in 31 decembrie (noaptea ca hotii) prin ordin al ministrului , iar pentru restul romanilor trebuie lege sau OUG? justitia nu mai este credibila, face jocuri politice. media pensiilor in justitie _ peste 20.000 lei fara raspundere, vacanta aproape toata vara cred ca este un mod de a da bani la institutiile media prietene cu statul paralel credibilitatea justitiei ramane minima

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 27.01.2023 – Judecatorul Goagal

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva