4 iulie 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Judecatorul Corneliu Birsan de la CEDO s-a abtinut din toate cauzele Romaniei. Presedintele CEDO i-a admis cererea. DNA nu mai face nimic in dosarul penal de trei saptamani!

Scris de: L.J. | pdf | print

8 noiembrie 2011 17:40
Vizualizari: 10317

Profesorul Corneliu Birsan (foto) judecatorul roman la Curtea Europeana a Drepturilor Omului de la Strasbourg, a formulat cerere de abtinere in toate cauzele in care statul roman este parat la CEDO, pentru a nu putea fi acuzat de lipsa de impartialitate. Cererea profesorului Corneliu Birsan este cu atat mai neobisnuita cu cat in toate cauzele impotriva unui stat, este obligatoriu sa intre un judecator din statul respectiv, pe ideea ca acesta cunoaste cel mai bine legislatia specifica.


DNA nu mai misca nimic in dosarul penal

In cererea sa de abtinere, Corneliu Birsan a invocat faptul ca intelege sa nu mai intre in cauzele Romaniei, intrucat are mai multe procese si litigii cu statul roman, enumerand printre acestea procedurile contencioase declansate cu CSM, Curtea de Apel Bucuresti si Inalta Curte. Noul presedinte al Curtii Europene, Sir Nicolas Bratza, a admis cererea lui Birsan, iar pentru procesele Romaniei a fost numit ad-hoc un alt judecator din Republica Moldova, Mihai Poalelungi.

Pe de alta parte, legat de urmarirea penala impotriva sotiei profesorului, judecatoarea Gabriela Birsan, presedinta Sectiei de contencios administrativ a ICCJ, precum si de perchezitia domiciliara derulata in 6.10.2011 la locuinta sotilor Birsan, precizam ca procurorii de caz ai DNA nu au mai efectuat de circa trei saptamani nici un act procedural care sa fie cunoscut de catre parti, tacerea fiind totala. Faptul e cu atat mai frapant cu cat aceasta ancheta a demarat cu surle si trambite, pe toate canalele de televiziune, imaginea sotilor Birsan fiind grav afectata de informatiile lansate oficial si neoficial de catre DNA. De asemenea, presedinta Inaltei Curti, Livia Stanciu, nu a raspuns in niciun fel pana in prezent cererii de recuzare a tuturor judecatorilor Sectiei de contencios administrativ formulata de Gabriela Birsan in dosarul in care aceasta contesta avizul dat de CSM pentru perchezitia domiciliara efectuata cu incalcarea imunitatilor diplomatice si de judecator al CEDO.

Comentarii

# DOREL date 9 noiembrie 2011 09:50 +2

Ca DNA se face de ras iar (sau, ma rog, din nou !) nu ar fi nimic rau, dar ne facem de ras ca tara !

# Secția contencios date 9 noiembrie 2011 09:57 +1

A fost recuzată toată secția cu excepția dnei. Bârsan, care promite solemn că se va abține

# bai date 9 noiembrie 2011 13:03 0

trebuie inlocuit din functie cat mai curand posibil, desi coruptia ne reprezinta ca popor, au ramas si cetateni onesti in tara asta care nu se identifica cu astfel de indivizi, corupti pana in maduva oaselor in al doilea rand, toti justitiabilii din tara asteapta chiar luni de zile in cursul urmaririi penale intre indeplinirea diferitelor acte procedurale, sa intelegem ca Coana Mita de la ICCJ are prioritate ? sau de ce ar trebui procedurile sa inainteze mai rapid in situatia ei ? 

# gimi date 9 noiembrie 2011 17:49 -7

Fraiere de unde stii tu ma ca e corupt? Poate mata cand te-a facut pe tine a fost corupta, oligofrenule.

# spartanu date 29 noiembrie 2012 21:42 0

pdl-o adunatura de hoti dovediti,care vor trebui sa plateasca pentru toate sduferintele aduse populatiei,basinica predate de buna voie ca mai devreme sau mai tirziu vei fi judecat de popor , securist nenorocit redu salariile la bugetari si fa tu vila nenorocitule

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 3.07.2022 – Stati cu ochii pe Bobita

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva